VI SAMMANSTÄLLER TESTER

Det är precis vad vi gör, kollar vad andra tycker om produkterna. Idén med Test.se är att sammanställa experttesterna från nätet och tidningarna på ett ställe, låta någon av våra redaktörer analysera dem och rekommendera en produkt. Sidorna uppdateras löpande allt eftersom nya produkter och tester publiceras. Läs mer om oss

Ändrad 26 Juni 2024
Så väljer vi vinnare

Så väljer vi vinnare

Test.se har en lång historia av att utse testvinnare i en mängd olika produktkategorier – men hur väljer vi egentligen ut de bästa produkterna?

I första hand är våra testvinnare produkter som har fått topplaceringar i jämförande tester hos välkända aktörer. Vi lägger mycket tid på efterforskning för att kunna presentera ett så pålitligt och korrekt resultat som möjligt. När urvalet görs lägger vi även stor vikt vid produktrecensioner, både från experter och konsumenter.

Ibland stöter vi dock på produktkategorier där det saknas både tester och recensioner. Detta kan antingen bero på att produkten i fråga är ny på marknaden, eller att produktkategorin är ovanligt begränsad. I dessa fall väljer vi att presentera produkter från välkända och etablerade varumärken inom respektive segment.

Bäst i test ansiktsrengöring 2024 – För flera olika hudtyper

Letar du efter en bra ansiktsrengöring att ta bort smink, smuts och orenheter med? Vi har letat fram testvinnande produkter för flera olika hudtyper. Vi delar även med oss av de bästa tipsen i vår köpguide.

Vi har jämfört
 • Typ av rengöring.
 • Vilken typ av hudtyp den passar för.
 • Typ av förpackning.
 • Volym.
 • Ingredienser.
 • Övriga egenskaper.
Vi på Test.se rekommenderar
Priser visas i samarbete med Prisjakt
Test och produktrecensioner
Bäst i test Test.se logo
Klairs
Klairs Gentle Black Deep Cleansing Oil
Bäst i test
Bäst i test Test.se logo
Klairs
Klairs Gentle Black Deep Cleansing Oil
Mild men effektiv oljebaserad ansiktsrengöring som även passar dig med känslig hud.
Testvinnare hos Bäst-i-test.se 2023.
Sjätte plats på test hos Prisjakts experter 2024.
Fjärde plats på test hos Prisjakts experter 2023.
Testvinnare hos Pricerunner 2022.
Populärt val hos Pricerunner.
Typ av rengöring: Olja.
Passar alla hudtyper.
Förpackning: Pumpflaska.
Volym: 150 ml.
Innehåller 85 % växtbaserade oljor.
Lätt konsistens.
Luktar gott.
Tar bort både smink och smuts.
Ej djurtestat.

Klairs är ett koreanskt varumärke som grundades 2009 och de beskriver själva att de har en unik och omkomplicerad syn på hudvård. Deras hudvård är särskilt framtagen för känslig hud, men det finns även produkter som kan användas för alla hudtyper. Produkterna tillverkas av rena råvaror för att inte irritera känslig hud och de utför inga djurtester.

Vi har utsett Klairs Gentle Black Deep Cleansing Oil till den bästa ansiktsrengöringen. Det är en mild men effektiv rengöring i olja som passar även dig med känslig hud. Den blev testvinnare hos Bäst-i-test.se när de testade 14 olika produkter i flera prisklasser. Av dem beskrivs soljan som mild, mjuk och effektiv och passar de flesta hudtyper.

Hos Pricerunner kom den också på första plats med toppbetyg – enligt dem har den en smarrig doft och lämnar huden mjuk och följsam.

I ett test hos Prisjakts experter kom den på sjätte plats och enligt dem har den en oljig formula men blir härligt mjölkig.

Ansiktsrengöringen kommer i en hygienisk pumpflaska med en volym om 150 milliliter. Den har en allergivänlig formula med 85 procent växtbaserade oljor och är rik på fettsyra, linolsyra, antioxidanter och vitaminer. Trots namnet är den inte svart, men innehåller däremot svart sesamolja, svarta vinbör och svarta bönor. Den rengör, återfuktar och skyddar din hud.

Du använder rengöringsoljan på torr hud – den fungerar lika bra oavsett om du har smink eller inte. Sedan masserar du in den med små cirklar över hela ansiktet. Avsluta med att skölja i ljummet vatten. Konsistensen på oljan är lätt och du kan använda rengöringen dagligen.

 • Butiker & priser

Bästa premium Test.se logo
Medik8
Medik8 Lipid-Balance Cleansing Oil
Bästa premium
Bästa premium Test.se logo
Medik8
Medik8 Lipid-Balance Cleansing Oil
Oljebaserad ansiktsrengöring som rengör och återbalanserar hudens åldrande.
Bästa premium hos Bäst-i-test.se 2023.
Bästa premium hos Pricerunner 2022.
Populärt val hos Pricerunner.
Typ av rengöring: Olja.
Passar normal, torr och känslig hud.
Förpackning: Pumpflaska.
Volym: 140 ml.
Medeltjock konstistens – blir till en mjölk.
Innehåller safflorolja, Omega-6 och moringaextrakt.
Återbalanserar hudens åldrande.

Medik8 är ett företag med bas i England och de tillverkar högkvalitativa hudvårdsprodukter med de bästa ingredienserna. De har skräddarsydda linjer för hudproblem som acne, torrhet, pigmenteringar och fina linjer.

Vi har utsett Medik8 Lipid-Balance Cleansing Oil till bästa premium, en utmärkelse de också fick hos Bäst-i-test.se. Där kom den på en tredje plats när man testade ansiktsrengöring och den beskrivs som en rengöring med bra konsistens som både rengör effektivt och återfuktar huden. Hos Pricerunner kom den också på tredje plats med betyget 4,5 av 5 och den beskrivs som bra för dig som samtidigt vill återfukta huden. Enligt nöjda kunder löser den upp sminket effektivt, men utan att lämna huden oljig.

Rengöringsoljan är i en vacker gul färg och kommer i en pumpflaska med en volym på 140 milliliter. Konsistensen är lagom medeltjock och den avger en god doft. Den passar även dig som har en torr och känslig hud.

Oljan blir till en mjölk och lämnar sedan huden både len och mjuk. Du masserar in produkten i ansiktet, fuktar händerna med vatten, arbetar upp en möjlig konsistens och sköljer bort med vatten. Den avlägsnar smink (ej ögon), smuts och orenheter effektivt och återbalanserar hudens åldrande. Ingredienser som finns i rengöringen är bland annat safflorolja, Omega-6 och moringaextrakt.

 • Butiker & priser

Bästa micellärvatten Test.se logo
Bioderma
BioDerma Sensibio H2O
Bästa micellärvatten
Bästa micellärvatten Test.se logo
Bioderma
BioDerma Sensibio H2O
Ett plånboksvänligt micellärvatten för dig som vill ha en smidig ansiktsrengöring.
Bästa budget hos Bäst-i-test.se 2023.
Bästa budget hos Pricerunner 2022.
Populärt val hos Pricerunner.
Typ av rengöring: Micellärvatten.
Passar även känslig hud.
Förpackning: Flaska.
Volym: 250, 500 ml.
God doft.
Effektiv rengöring.
Lämna huden mjuk och följsam.
Innehåller gurka och lakritsrot.

BioDerma är ett franskt apoteksmärke med dermatologiska hudvårdsprodukter för flera olika hudtyper. I produkterna imiterar hudens egna biologiska mekanismer som hjälper huden att återhämta sig.

BioDerma Sensibio H2O är ett plånboksvänligt micellärvatten och ett smidigt rengöringsvatten som är enkel att använda. Den tillhör Sensibio som är BioDermas serie för känslig hud och är dessutom ett prisvärt val.

Hos Bäst-i-test.se kom den på andra plats och blev testets bästa budgetval. Där beskrivs den som det smidigaste sminkborttagningen för den som tycker att hudvård är tråkigt och av dem får den toppbetyget 5 av 6. Enligt Pricerunners test är den en effektiv rengöring med god doft som lämnar huden mjuk och följsam.

Ansiktsrengöringen finns i volymen 250 och 500 milliliter och är fri från parfym. Den innehåller micellärlösning som skonsamt tar bort orenheter och smink från både ögon och ansikte, samtidigt som den bevarar hudens naturliga balans. Den innehåller bland annat ingredienser med extrakt från gurka och lakritsrot som lugnar huden. Du fuktar en bomullsrondell med micellärvattnet, rengör ansiktet och låter det torka utan att skölja av.

 • Butiker & priser

Bästa för känslig hud Test.se logo
CeraVe
CeraVe Hydrating cleanser 473 ml
Bästa för känslig hud
Bästa för känslig hud Test.se logo
CeraVe
CeraVe Hydrating cleanser 473 ml
Prisvärd och parfymfri rengöringsgel för dig med känslig hud.
Testvinnare hos Prisjakts experter 2024.
Andra plats på test hos Lyko 2021.
Populärt val hos Prisjakt.
Typ av rengöring: Gel.
Passar även känslig hud.
Förpackning: Pumpflaska.
Volym: 236, 473, 1000 ml.
Innehåller tre essentiella ceramider.
Parfymfri.

CeraVe är en skönhetsserie för kropp och ansikte utvecklad av dermatologer. Produkterna innehåller tre grundläggande ceramider, fettsyror och lipider som stärker hudens naturliga barriär lång tid efter appliceringen.

CeraVe Hydrating Cleanser är en parfymfri rengöring som kan användas både till kropp och ansikte och är anpassad för dig med normal och känslig hud. Lykos Fab Lab-testpanel har testat flera olika ansiktsrengöringar och i deras topplista kom CeraVe Hydrating Cleanser på delad andra plats med betyget 4,6 av 5. De beskriver den skonsam mot huden att den ger en hög apotekskvalitet.

När Prisjakts experter testade ansiktsrengöring för känslig hud kom denna på första plats och beskrivs som prisvärd, med bra ingredienser och håller vad den lovar.

CeraVe ansiktsrengöring kommer i en pumpflaska av rejält slag och finns i storlekarna 236, 473, 1000 milliliter. Det är en dryg gel som löddrar och som med essentiella ceramider och hyaluronsyra avlägsnar smuts och olja och på samma gång återfuktar utan att torka ut huden. Den är parfymfri och hypoallergen, men ska inte användas runt ögonen.

 • Butiker & priser

Bästa för mogen hud Test.se logo
Sensai
Sensai Silky Purifying Cleansing Oil
Bästa för mogen hud
Bästa för mogen hud Test.se logo
Sensai
Sensai Silky Purifying Cleansing Oil
Effektiv rengöringsolja med mjukgörande och återfuktande ingrendienser.
Testvinnare på test hos Lyko 2021.
Bästa för mogen hud på test hos Elle 2022.
Typ av rengöring: Olja.
Passar alla hudtyper.
Förpackning: Pumpflaska.
Volym: 150 ml.
Mild.
Innehåller mandel, apelsin och arganolja.
Första steget i ett dubbelt rengöringsprogram.

Japanska Sensai är ett exkusivt och världsledande varumärke när det kommer till hudvård, hårvård och smink. Huvudprodukterna är Koishimaru silke som stimulerar produktionen av hyaluronsyra som gör att cellerna får både näring och fukt.

Med åldern tappar huden både elasticitet och spänst och har du en mogen hud rekommenderar vi ansiktsrengöringen Sensai Silky Purifying Cleansing Oil. Den beskrivs som en lyxig, djuprengörande och vattenlöslig rengöringsolja som passar alla hudtyper. Den kom på delad första placering när Lykos Fab Lab-testpanel testade ansiktsrengöringar och fick betyget 4,8 av 5.

Hos Elle utsågs den till den bästa för mogen hy som gör huden både skinande ren och sammetslen. Enligt nöjda användare är doften fräscht och känsla efteråt är ren. 

Rengöringen kommer i en pumpflaska på 150 milliliter. Den innehåller mandel, apelsin och arganolja och tar upp smutsen till ytan samtidigt som den vårdar. Trots att den är mild rengör den effektivt och tar bort både smink och orenheter snabbt, löser upp tilltäppta porer och befriar huden från stress.

Detta är första steget i Sensais dubbla rengöringsprogram vilket gör att du avlägsnar oljebaserat sebum och smink först. Du stryker ut produkten över hela ansiktet i en cirkelrörelse, avlägsnar den med tvättduk och sköljer sedan med ljummet vatten.

 • Butiker & priser

Ytterligare läsning

Bäst i test ansiktsrengöring - se testvinnande ansiktsrengöringar.

Köpguide ansiktsrengöring

Varje dag utsätts ditt ansikte för påfrestningar från sol, vind, smuts och damm och därför är det viktigt att ta hand om huden. Att rengöra ansiktet med ansiktsrengöring är ett av de viktiga stegen i din dagliga hudvårdsrutin. Här hjälper vi dig att välja den som passar din hudtyp och ålder. Rengöringen ska både ta bort smink och smuts effektivt samtidigt som huden inte ska torka ut och vara enkel att skölja bort.

När ska man göra rent ansiktet?

För att din hud ska må bra behöver du ta hand om den på rätt sätt. Det är viktigt att rengöra ansiktet varje dag, oavsett om du använder smink eller inte – morgon och kväll. På morgonen rengör du ansiktet för att avlägsna svett och död hud. På kvällen rengör du för att ta bort smink, döda hudceller och smuts som samlas under dagen.

Varför ska man använda ansiktsrengöring?

Varje dag utsätts ditt ansikte för yttre påfrestningar och när du rengör huden låter du porerna andas – en rengjord hud tar bättre upp både serum och ansiktskräm. Att använda vanlig handtvål är inte att rekommendera eftersom denna sällan återfuktar utan lämnar ditt ansikte stramt och torrt. Vanligt vatten rengör inte din hud och har inte möjlighet att bryta ner smits. Ansiktsrengöringen tar bort både smink och överflödigt fett som annars täpper till porerna vilket kan ge till exempel finnar. På samma gång är den mild mot ditt ansikte och återfuktar det. Det är viktigt att välja en rengöring som är anpassad för din hudtyp för att ge bäst effekt. Tycker du att rengöring är tråkigt ska du välja en rengöring som känns både lätt och smidig att använda.

Detta gör en ansiktsrengöring:

 • Tar bort smink och sebum som är kroppens naturliga olja och fett som kommer från talgkörtlarna dina porer.
 • Tar bort orenheter orsakade av yttre påfrestningar.

Så gör du rent ansiktet

Att rengöra ansiktet är en del av din hudvårdsrutin. Du masserar in produkten i ansiktet med cirkelrörelser, fuktar händerna med vatten, arbetar upp en möjlig konsistens och sköljer bort med ljummet vatten. I vissa fall ska du undvika ögonen – det är viktigt att du tar reda på detta först! Avsluta rengöringen med ansiktsvatten, serum, nattkräm och ögonkräm om du så önskar.

Rutiner på kvällen:

 1. Rengör ansiktet med rengöring och ansiktsvatten.
 2. Återfukta med serum, nattkräm och ögonkräm.

Rengöra ansiktet – att tänka på!

När du ska rengöra ansiktet finns det flera bra saker att tänka på. Här kommer några punkter som Metro Mode listar:

 • Tvätta alltid händerna innan du börjar rengöringen för att inte få bakterier i ansiktet.
 • Det är viktigt att du sköljer bort rengöringen ordentligt för att inte täppa till porerna och torka ut huden. Näsa och hårfäste brukar ofta missas.
 • Använd ljummet vatten då varmt vatten kan torka ut din hud.
 • När du har rengjort ansiktet ska du aldrig gnida handduken mot huden utan istället dutta den för att inte irritera den.
 • Smörj in ansiktet direkt efter rengöringen för att få maximal återfuktning.
 • Tvätta inte mer än två gånger per dag, för då kan huden bli irriterad och överproducera olja.
 • Använd peeling max två till tre gånger i veckan.
Bäst i test ansiktsrengöring - se testvinnande ansiktsrengöringar.
Tvätta alltid händerna före rengöringen och använd ljummet vatten.

Vad ska man använda till ögonen?

När du rengör ansiktet från smink är det också viktigt att ta bort mascara, eyeliner och annat ögonsmink. Det finns ansiktsrengöring som är anpassat för hela ansiktet vilket underlättar rengöringen. Kan rengöringen inte användas runt ögonen kan du komplettera med en särskild ögonmakeupremover som ofta är starkare.

Vad är dubbelrengöring?

Dubbelrengöring är en teknik med ursprung från Asien som innebär att du rengör huden i två steg. Först använder du en oljebaserad rengöring och sedan en vattenbaserad rengöring.

Olika typer av ansiktsrengöring

När du ska köpa ansiktsrengöring kan du välja mellan flera olika formula. Ibland behöver man testa sig fram för att hitta den som passar dig bäst.

Rengöringsgel

Ansiktsrengöring i gelform och passar framförallt dig som har en fet och oljig hy, rengör på djupet och tar bort ytlig olja och bakterier som ligger till grund för acne. Den aktiveras i kontakt med vatten och du löddrar upp och masserar in den i huden och sköljer sedan med ljummet vatten.

Rengöringsmjölk

En rengöringsmjölk är ofta mildare och löddrar mindre och behöver inte användas med vatten. Du applicerar den på en bomullspads och torkar sedan av ansiktet. Den passar bra för dig med torr, mogen eller känslig hy.

Rengöringsmousse

En rengöringsmousse är en skummande rengöring. Den masseras in ett fuktat ansikte och sköljs sedan av med ljummet vatten. Den passar särskilt bra för dig som har en oljig till kombinera hud.

Rengöringsolja

En rengöringsolja tvättar effektivt bort smink och smuts och sedan tvättas bort med ljummet vatten. Huden lämnas mjuk och följsam utan att kännas fet. Det finns oljor i flera olika konsistenser – tunnare, medeltjock och tjock konsistens. Vissa upplever att en tunnare konsistens är svårare att hantera och föredrar en tjockare. Det är också bra att känna till om oljan är dryg eller inte och om den är dryg och hålla längre kan det motivera ett högre pris. Vissa rengöringsoljor ska inte användas runt ögonen.

Rengöringsbalm

Ett rengöringsbalm kommer i en burk och liknar vax i formulan. Den smälter när du masserar in den i ansiktet och får en oljeliknande konsistens.

Micellärvatten

Micellärvatten är ett rengöringsvatten som du använder tillsammans med en bomullspad och sveper över ansiktet. Med den här typen av ansiktsrengöring går rengöringen både snabbt och smidigt.

Ansiktsrengöring för olika hudtyper

När du väljer ansiktsrengöring bör du göra det baserat på vilken hudtyp du har och det finns något för alla människor.

För normal hud och blandhy

Att ha en blandhy är den vanligaste hudtypen och då har du en t-zon som är glansig men inte kinderna. T-zonen innefattar panna, näsa och haka. Då väljer du en ansiktsrengöring för blandhy och vid behov kompletterar du med produkter för torr eller fet hy för att säkerhetsställa behovet i dessa områden.

För torr och känslig hy

Har du ett ansikte med torr och känslig hy ska du välja en produkt  som tillför extra fukt och fett, men utan ingredienser som kan irritera huden. Det är också bra att välja en rengöring som har en krämig konsistens och som känns skön mot huden, som olja eller rengöringsmjölk. Hudterapeuter rekommenderar även micellärvatten eftersom du inte behöver tillsätta vatten. Har du till exempel eksem eller rosacea så finns det särskilda ansiktsrengöringar att köpa.

För fet hud

Är du glansig i hela ansiktet har du en fet hy och då behöver du välja en ansiktsrengöring för fet hy. Har du en fet hy är det dock viktigt att inte torka ut den utan du behöver tillföra fukt för att balansera fettproduktionen. Det är bra att använda en gel, lättare kräm eller ansiktsvatten som rengör på djupet utan att vara för stark.

För dig med finnar

Har du finnar eller acne ska du använda en mild produkt som är särskilt anpassad för dig och som mildrar dina besvär. Bra att känna till är att finnar inte beror på oren hy.

Ansiktsrengöring för män

Letar du efter ansiktsrengöring för män? Det är bra att rengöra ansiktet från smuts och bakterier innan rakning för att inte få hårsäcksinflammation eller röda prickar. En man har oftare lite tjockare hy och större porer, men annars är det ingen större skillnad på en kvinnas och mans hy. Däremot har många produkter för män en doft som kan uppfattas som mer maskulin och produkter som har en mer neutral doft eller är helt doftfri brukar uppskattas oavsett kön.

Bäst i test ansiktsrengöring - se testvinnande ansiktsrengöring.
Även män bör använda sig av ansiktsrengöring för att få en finare hy.

Typ av förpackning

Ansiktsrengöringar kommer precis som ansiktskrämer i flera olika förpackningar. Här är några av de vanligaste förpackningarna.

Tub

En av de vanligaste förpackningarna är en rengöring i tub. Du trycker ut den mängd kräm som du önskar.

Pumpflaska

En pumplaska är mer hygieniskt eftersom du aldrig vidrör innehåller förrän du pumpar ut det. Den är dessutom praktiskt eftersom den doserar den mängd du behöver för att rengöra ditt ansikte. En pumpflaska är dessutom praktisk att ha stående på handfatet bredvid handtvålen.

Burk

Är den i balm-form är det vanligt att rengöringen kommer i en burk. Tänk dock på att alltid ha rena fingrar när du tar i produkten för att det inte ska komma in bakterier.

Fler steg i din rengöring

Ansiktsrengöring är det första steget i din skönhetsrutin. Det finns flera saker du kan göra för att få ditt ansikte att må bra.

Peeling

Behöver du göra rent huden ytterligare rekommenderar vi peeling, som tar bort döda hudceller och ger huden lyser. Tilltäppta porer luckras upp och pormaskar förebyggs och har du en mogen hud syns rynkorna mindre.

Ansiktsvatten

Ansiktsvatten liknar vanligt vatten i konsistensen och tar bort smink och orenheter som ansiktsrengöringen inte fått med sig. Samtidigt hjälper den till att återställa hudens PH-balans.

Serum

Serum innehåller en högre koncentration av aktiva ingredienser än en ansiktskräm och behandlar huden på djupet. Dessutom verkar den som en katalysator och förstärker din ansiktskräm.

Ansiktskräm

Ansiktskrämen är anpassad för att passa den tunnare och mer känsliga huden i ansiktet. En dagkräm används på dagen och en nattkräm verkar med sina ingredienser bäst på natten.

Ögonkräm

En ögonkräm appliceras efter ansiktskrämen, under och över ögonen. Den hjälper till att motverka hudens synliga tecken och minskar mörka ringar och svullnad. Det finns även ögonkräm med SPF som hjälper till att skydda den ömtåliga huden mot solens farliga UV-strålar.

Populära varumärken:

Länktips:


Några experttester vi har läst:

Bäst-i-test.se (2023)

Bäst-i-test.se har testat 14 olika ansiktsrengöringar i flera olika prisklasser från kända varumärken som Klairs, BioDerma och Medik8. Rengöringarna har använts regelbundet under flera månader av personer i olika åldrar och olika typer av hud. I testet har de jämfört saker som hur lätt den är att applicera och tvätt, doft och förpackning och resultatet – om den håller vad den lovar. Klairs Gentle Black Deep Cleansing Oil kom på första plats och beskrivs som mild, mjuk och effektiv. På andra plats och bästa budget kom BioDerma Sensibio H2O som beskrivs som en smidig sminkborttagning för en som tycker att hudvård är trist. Tredje plats och bästa premium gick till Medik8 Lipid-Balance Cleansing Oil som är ett bra val för dig som vill rengöra och samtidigt återfukta huden.

Pricerunner (2022)

Olja, balm, tvål, micellärvatten eller skum – letar du efter en ny ansiktsrengörare? Pricerunner har testat 14 produkter, testat av personer i olika åldrar och hudtyper. I testet har man jämfört användning, doft och förpackning och resultat. Klairs Gentle Black Deep Cleansing Oil blev bäst i test med betyget 5 av 5, på andra plats kom BioDerma Sensibio H2O med betyget 5 av 5 och på tredje plats kom Medik8 Lipid-Balance Cleansing Oil med betyget 4,5 av 5.

Tillbaka till början – våra toppval


Redaktionen
Test.se

Vanliga frågor

 • Varje dag utsätts huden för yttre påfrestningar och med ansiktsrengöring tar du bort smink, sebum, smuts och andra orenheter både milt och effektivt.
 • Du ska inte rengöra ansiktet med tvål eftersom denna inte återfuktar ansiktet utan lämnar huden stram och torr.
 • Vi har valt att utse Klairs Gentle Black Deep Cleansing Oil till den ansiktsrengöring som är bäst i test. Det är en mild men effektivt ansiktsrengöring i oljeformula som även kan användas av känslig hud. Klairs är ett koreanskt varumärke som grundades 2009 och de beskriver själva att de har en unik och omkomplicerad syn på hudvård.
Innehållsförteckning

Innehåll
Bäst i test:
Klairs Klairs Gentle Black Deep Cleansing Oil