HANDLA SMART
HANDLA TESTVINNARE
Vi sammanställer experttester för att hitta den bästa produkten just för Dig!
plattänger - Bäst i test

Test av plattänger

19 ST PRODUKTER TESTADE

skönhet uppdaterad 24:e April, 2020, Baserad på 7 experttester.

Livlöst, frissigt och trött hår? Pigga upp det för att forma och styla frisyren med en plattång. De flesta modellerna fungerar utmärkt för att både platta och locka håret.

Vilken plattång ska jag välja?

Prisskillnaden kan variera väldigt mycket, men som ofta, får du vad du betalar för. Använder du plattång någon gång ibland kanske det räcker med en billigare modell. Men plattar eller lockar du håret dagligen är det smart att investera i en dyrare modell som är mer skonsam för håret och har en bättre kvalitet.

Värmeskydd

Glöm inte att använda värmeskydd när du ska styla håret. Anledningen till att det är så viktigt att använda värmeskydd är för att håret inte ska slitas så mycket och för att få ett skinande resultat.

Sladden

Var väldigt försiktig med plattångens sladd. I de allra flesta fall täcker inte garantin skador på sladden. Vira inte heller sladden runt om, eftersom detta kan skada sladden både av värme och att den kan knäckas inuti. Livslängden på plattången blir längre om du ser till att sköta sladden och fästet.

Rengöring

Efter ett tags användning kan plattångens ytor bli smutsiga och få avlagringar från stylingprodukter och damm. Fukta en trasa och rengör försiktigt. Är plattången mycket smutsig kan du använda fönsterputs eller medel för keramiska spishällar till rengöring.

När behöver plattången bytas ut?

Om det tar lång tid för plattången att bli varm eller om den inte når önskad temperatur kan det vara dags att byta. Slitage beror helt och hållet på hur ofta du använder plattången. Vid daglig användning blir livslängden lite kortare än om du använder den vid enstaka tillfällen. Det samma gäller de dyrare proffsmodellerna som ofta håller längre. 

Läs hela texten - gratis!

Bästa Budgetval: Ga.Ma CP1 Ceramic

Testresultat
Bäst-i-Test.se 2015
Omdömen Via prisjakt

Snabb uppvärmning. Skonsamma keramiska plattor. 3 meter lång sladd.
Endast ett temperaturläge.
Produktbeskrivning
Specifikationer

Vi på test.se rekommenderar Ga.Ma CP1 Ceramic till bästa budgetval. Plattången värms snabbt upp och arbetstemperaturen 200°C. Plattorna är tillverkade av keramik behandlad med Ceramic Crystal Coating som glider smidigt över håret. Tack vare de keramiska plattorna slits inte håret i lika stor utsträckning. Modellen har en automatisk avstängning efter 60 minuters inaktivitet.

Visa hela texten
Keramisk beläggning:
Temperatur:
200°C
Automatisk avstängning:
Automatisk avstängning efter 60 minuter

Bäst i test: Ghd Gold Professional Styler

Testresultat
Damernas Värld 2018
Recensioner
Snabb uppvärmning. Användarvänligt utseende. Passar både för att platta och locka.
Endast en temperaturinställning.
Produktbeskrivning
Specifikationer

Vi rekommenderar GHD Gold Professional Styler som blivit bäst i test i Damernas Värld's test. Den är enkel att använda, både för att platta och locka håret. GHD är förinställd på den optimala temperaturen för så lite slitage som möjligt, vilket är 185 grader. Temperaturer över detta, är skadligt för håret. Bästsäljande GHD är en av experterna inom hårstyling på grund av sin uppgraderade teknik och ska göra håret glansigare, mjukt och friskare. Den är ganska dyr men väl värd pengarna.

Visa hela texten
Keramisk beläggning:
Temperatur:
185°C
Automatisk avstängning:
Viloläge om den inte använts på 30 min

Vi rekommenderar också:

GHD IV Styler

Testresultat
Bäst-i-Test.se 2015,    Pricerunner.se 2011,    Expressen.se 2010
Keramisk beläggning:
Temperatur:
185°C
Automatisk avstängning:
Viloläge om den inte använts på 30 min
Visa alla specifikationerna

Köp den till dessa priser idag:

Remington Keratin Therapy Pro

Testresultat
Helsingborgs Dagblad 2014
Omdömen Via prisjakt

Keramisk beläggning:
Temperatur:
150°C - 230°C
Automatisk avstängning:
Automatisk avstängning efter 60 minuter
Visa alla specifikationerna

Plattänger - JÄMFÖRELSETABELL

RELATERADE TESTER

Locktänger

UPPDATERAD 8:e Januari, 2020

Experttester vi läst (7st)

Nedan listas vilka tester vi läst och använt som underlag för att utse vår testvinnare tillsammans med en sammanfattning.

Damernas Värld

Publicerad

Damernas Värld har testat att platta och locka håret med åtta olika plattänger, och Gold Professional Styler från Ghd blev deras favorit. Den ligger lätt i handen och är enkel att arbeta med. Slätar effektivt ut friss och ger håret glans. Plattången går dessutom utmärkt att locka håret med!

På andra plats i testet ligger Original Iron från Cloud Nine, som är en favorit hos många stjärnfrisörer. Den värms upp snabbt och ger ett fantastiskt resultat både när håret ska plattas och när det ska lockas.

På tredje plats ligger en plattång från Babyliss: Digital Sensor Straightener. En smart plattång som kan analysera ditt hår och avgöra vilken temperatur som är optimal för just dig! Den är dessutom snabb i uppvärmningen och stängs av automatiskt.

Vinnare i det här testet

Bäst-i-Test.se

Publicerad

Jasmine och Tony arbetar som frisörer och är experter på hår och alla dess verktyg. De utser Ga.Ma CP1 Ceramic till bäst i test. De plattänger de testat är sådana som även fungerar som locktång med stora, snygga lockar som resultat. Ga.Ma CP1 är den mest prisvärda modellen i testet och är därför ett riktigt bra köp. Plattången har en supersnabb uppvärmningstid, ett skönt grepp och en jättelång sladd. Temperaturen ligger på 200 grader och är inte reglerbar, men resultatet blir ändå bra på både tjockt och tunt hår. På andraplats hamnade GHD IV Styler som gör det enkelt och kul att både platta och locka håret. Temperaturen styrs helt digitalt och gör att värmen i de fjädrande plattorna är helt jämn. Ett extra plus är att det är en riktigt liten modell och att den har en automatisk avstängningsfunktion. Sist, men inte minst, kommer Babyliss ST70E på tredjeplats och anses också vara ett bra köp. Resultatet är snygga frisyrer, trots att det är knepigt att lära sig att locka håret med den.

Vinnare i det här testet

Helsingborgs Dagblad

Publicerad

Tidningen Helsingborgs Dagblad har testat 6 plattänger av varierande modell. Både priser och kvalitet skiljer sig relativt mycket åt. De dyraste plattänger levererar bäst, så det lönar sig att satsa på någon av de mer avancerade modellerna. Förutom att vårda håret och prestera ett bra resultat skall gärna plattången ha lång sladd och nå maxtemperatur snabbt. Sedan spelar hårets lockighet, tjocklek och hårlängd också roll för slutresultatet.

Bäst i test är plattången L’Oréal Professionel & Rowenta Salon Steampod. Den är en av testets dyraste produkter, men den är väl värd pengarna om man skall gå efter slutbetyget. Med sina 4,2 poäng av 5 möjliga är L’Oréal testets klara vinnare. Håret blir spikrakt och ger ett glansigt resultat. Denna plattång har hög kvalitet på både tång och tillbehör. Enda minustecknet sitter på den trassliga sladden som ej är roterbar.

Testets tvåa får också bra betyg och är dessutom betydligt billigare än testvinnaren. Märket är Remington och modellen heter Keratin Therapy Pro. Remingtons plattång är effektiv och ger ett glansigt slutresultat. Man kan använda den för att locka håret och den vårdar håret på ett bra sätt. Nackdelen med denna platttång är att den blir för varm på utsidan och stundtals upplevs tung att jobba med.

Babyliss Ipro 230 Steam är testets bottennapp. Den får endast 2,2 poäng av 5 möjliga och ger ett plastigt intryck. Den är svår att locka med och glider inte smidigt längs håret som övriga konkurrenter gör. Förutom detta har den testets kortaste sladd och tar längst tid att uppnå maxtemperatur med.

Vinnare i det här testet

Pricerunner.se

Publicerad

På Pricerunner.se har man testat plattänger som passar alla hårtyper och alla plånböcker. Bäst i test blev GHD IV Styler som är testets både dyraste och lyxigaste plattång. Den har keramiska plattor som skimrar i guld och som glider smidigt genom håret och ger glansigt, stylat hår. Plattången är lätt att använda och har en on/off-knapp och ett sladd fäste som går att rotera, vilket minskar risk för trassel. Dess avrunda kanter som gör det samtidigt möjligt att locka håret med den. Även OBH Nordicas plattång går att använda för att både platta och locka håret. På dess värmeplattor finns en nano-keramisk beläggning som minskar friktionen mot håret och ger en skonsammare behandling. Det går att reglera plattångens temperatur mellan 120 -230 grader, men en nackdel är att dess baksidor blir varma, vilket kräver försiktighet för att man inte ska bränna sig.
Babyliss plattång, ST227E, är testets billigaste plattång. Detta är en plattång som kan användas i torrt och fuktigt hår – användning vid fuktigt hår rekommenderas inte bland andra plattänger. Håret får glans, lyster och dess keramiska värmeplattor ger en skonsam styling. Plattången har snabb uppvärmning och har 5 olika lägen för temperatur (max 200 grader).

Vinnare i det här testet

Smartson.se

Publicerad

På smartson.se har man testat plattänger som både plattar och lockar håret. Alla tänger använder någon form av keramisk beläggning som gör användningen av plattång mindre skadlig för håret. Testvinnare blev Grundig HS7830 som en en kombi-tång. Dess handtag har en bra form som gör att det är bekvämt att hålla i tången, även om den är lite tyngre än övriga modeller. Modellens knappar och display är placerade bra och är tydliga och tången indikerar både visuellt och genom en ljudsignal när önskad temperatur är uppnådd. Kvalitetskänslan är hög och den har längsta sladden i testet. Men OBH Nordicas plattång, glider håret bra mellan plattorna men när den rekommenderade temperaturen på 150 grader används vid plattning blir håret inte spikrakt, men fortfarande godkänt. Plattången från Remington är effektivo och håller en hög kvalité. Plattorna är inte lika breda som själva tången och minskar därför risken för att man ska bränna sig. Handtaget håller sig också svalt och ergonomin är bra! Knapparna är tydliga, men det framgår inte vilken temperatur de olika värme-lägena har.

Vinnare i det här testet

Icakuriren.se

Publicerad

Icakuriren har testat 5 plattänger, där samtliga får ett klart godkänd när det gäller deras huvuduppgift – att göra håret platt. En del tänger ska göra håret glansigt vid användning, men det är svårt att se, enligt icakurirens testpanel. Många av tängerna har en riktigt snabb uppvärmning men får inga pluspoäng för det och de tänger som har automatisk avstängning är de som uppskattas mest. Bäst i test blev Gama Italy Professional. Plattången har ett bra grepp som gör det behagligt och lätt att använda den. Den har ett automatiskt volt-antal, vilket för det bra om man ska ha med den på resor och den är dessutom skyddad ovanpå. Dess sladd är 2.8 meter och plattången känns rejäl i handen. Babyliss tar andra plats med sin plattång, Pro 230. Tången är lätt att använda och har en fjädrande platta i en av dess armar. Den här modellen har automatisk avstängning, som är bra för de som glömmer dra ut sladden! Däremot är det svårt att tyda tångens reglage. Dess sladd är kort och den har dessutom ingen upphängningsögla. Sassons plattång är också väldigt lätt att arbeta med och har automatisk avstängning. Plattången har ett svårläst reglage utan markeringar och den blir alldeles för het på toppen.

Vinnare i det här testet

Expressen.se

Publicerad

Expressen har testat 9 olika plattänger med både platt- och lock-funktion. På första placeringen ligger en plattång från GHD. IV Styler kallas plattängernas ”Royce Rolls” och sägs vara oslagbart bra. Tången ger ett snabbt resultat och stängs automatiskt av efter 30 minuter, om den inte kommer till användning. Det är bra för de som ibland glömmer att dra ut kontakten ur väggen. Plattångens resultat ser proffsigt ut och värmeplattorna är heta redan efter 20 sekunder. Philips plattång – Sonic Technology – har en snygg design och ger ett toppenresultat Plattången vibrerar för att separera håret bra mellan plattorna och ger därför snygg resultat enkelt. På tredjeplats hittar vi Remingtons modell Shine Therapy. Designen på den här plattången är enkel och snygg. Dess värmeplattor är unika då de är fyllda med en värmeaktiverande blandning av balsam, glansgivande medel och avokadoolja. Det gör att håret blir glänsande och lindrar dessutom hårets risk för skada vid användning.

Vinnare i det här testet

VILKEN BÄST I TEST VINNARE ÄR EGENTLIGEN BÄST?

Hos test.se får du svaret - helt gratis!

Vi samlar produkttester från seriösa aktörer i magasin, på TV och på nätet, och presenterar deras topp 3. Därefter analyserar vi de sammanslagna resultaten och kan på så sätt utse de ultimata testvinnarna inom alla produktkategorier! Här hos oss får du med andra ord ta del av produkternas crème de la crème, och kan på så sätt göra smarta val i alla dina inköp.