VI SAMMANSTÄLLER TESTER

Det är precis vad vi gör, kollar vad andra tycker om produkterna. Idén med Test.se är att sammanställa experttesterna från nätet och tidningarna på ett ställe, låta någon av våra redaktörer analysera dem och rekommendera en produkt. Sidorna uppdateras löpande allt eftersom nya produkter och tester publiceras. Läs mer om oss

Ändrad 21 Februari 2024
Så väljer vi vinnare

Så väljer vi vinnare

Test.se har en lång historia av att utse testvinnare i en mängd olika produktkategorier – men hur väljer vi egentligen ut de bästa produkterna?

I första hand är våra testvinnare produkter som har fått topplaceringar i jämförande tester hos välkända aktörer. Vi lägger mycket tid på efterforskning för att kunna presentera ett så pålitligt och korrekt resultat som möjligt. När urvalet görs lägger vi även stor vikt vid produktrecensioner, både från experter och konsumenter.

Ibland stöter vi dock på produktkategorier där det saknas både tester och recensioner. Detta kan antingen bero på att produkten i fråga är ny på marknaden, eller att produktkategorin är ovanligt begränsad. I dessa fall väljer vi att presentera produkter från välkända och etablerade varumärken inom respektive segment.

Köpa hårtrimmer – Vilken är bäst i test 2024?

Med en hårtrimmer slipper du dyra frisörbesök och kan spara både tid och pengar. Kolla in vår jämförelse av marknadens storsäljare – vilken hårtrimmer är egentligen bäst i test?

Vi har jämfört
 • Vilka längdinställningar som finns.
 • Vilka kammar/tillbehör som ingår.
 • Övriga egenskaper som laddnings- och batteritid, samt manuell/digital justering.
Vi på Test.se rekommenderar
Priser visas i samarbete med Prisjakt
Test och produktrecensioner
Bäst i test Test.se logo
Remington
Remington HC5000 Power X5
Remington Remington HC5000 Power X5 - Test
Bäst i test Test.se logo
Remington
Remington HC5000 Power X5
Håtrimmer med 4 kammar och 72 olika längdinställningar.
Testvinnare hos Bygghemma.se 2024.
72 längdinställningar, 0,5-35 millimeter.
Med fyra olika kammar.
75 minuter batteritid.
2 timmar laddningstid.
Ergonomisk design.
LED-indikator.
2 års garanti.

Remington grundades i New York 1937, sedan dess har de tillverkat stylingverktyg och skönhetsprodukter till både män och kvinnor. Under åren har de vuxit sig stora och förser miljontals kunder med stylingprodukter som ligger i teknologisk framkant - allt för att göra din vardag lite enklare. Remington har fått flera utmärkelser för sina skönhetsprodukter, en slags garant för att deras produkter håller hög kvalitet.

Remington HC5000 Power X5 är en hårtrimmer som gör det lätt att klippa sig hemma. När Bygghemma.se jämförde fyra batteridrivna hårtrimmers kom denna på första plats med betyget 9 av 10. Den beskrivs som en kraftfull klippare med lång garantitid på två år.

Hårtrimmern kommer med en precisionskamm för skägg, tre justerbara kammar och 72 olika längdinställningar i längen 0,5-35 millimeter. Inställningen ändras enkelt genom ett hjul.

Bladet är självslipande i japanskt rostfritt stål vilket ger ett skarpt klippresultat. En kraftfull motor ger tre gånger förbättrad skärprestanda jämfört med en standardmodell från Remington. Det finns en turbo boostfunktion som går att använda om du behöver öka kraften. Designen är ergonomisk med en antiglidyta som gör användningen säkrare.

Batteritiden är på upp till 75 minuter, men den kan även användas tillsammans med sladd. En LED-indikator talar om när det är dags att ladda. Laddtiden är på två timmar. Rengör din Remington efter varje användning så håller den längre.

 • Butiker & priser
Priser visas i samarbete med Prisjakt

Bästa budget Test.se logo
Philips
Philips Series 5000 HC5612
Philips Philips Series 5000 HC5612 - Test
Bästa budget Test.se logo
Philips
Philips Series 5000 HC5612
Prisvärd hårtrimmer som är enkel att använda.
Toppbetyg av kunder hos Pricerunner.
Toppbetyg av kunder hos Philips.se.
28 längdinställningar, 0,5-28 millimeter.
Med tre olika kammar.
75 minuter batteritid.
8 timmar laddningstid.

Du kan alltid lita på att Philips levererar kvalitetsprodukter, och hårtrimmers är inget undantag. När det inte finns jämförande tester att tillgå, får man förlita sig på nöjda kunder och trovärdiga varumärken. Denna trimmer har fått mycket positiva kundomdömen från både pricerunner och på Philips egna hemsida. Dessutom är Philips ett tryggt märke som står för kvalitet.

Trimmern HC5612 har en innovativ kamdesign som gör att håret flyger bort från knivarna under klippningen. Detta gör att du kan fortsätta styla håret obehindrat eftersom långa hårstrån inte fastnar i kammen under processen. Trimmern har en så kallad DualCut-teknik, en dubbelsidig trimsax som klipper av stråna dubbelt så fort som enkelsidiga blad. Med zoomhjulet kan du justera klipplängden på millimetern. Utan distans får du en mycket nära klippning på 0,5 millimeter. Själva kammen kan justeras från tre till 28 millimeter.

 • Butiker & priser
Priser visas i samarbete med Prisjakt

Bästa precision Test.se logo
Philips
Philips Series 9000 HC9450
Philips Philips Series 9000 HC9450 - Test
Bästa precision Test.se logo
Philips
Philips Series 9000 HC9450
Den mest precisa hårtrimmern för ett knivskarpt resultat.
Bäst för precision enligt GQ-magazine 2020.
Populärt val och toppbetyg hos Prisjakt.
Populärt val och toppbetyg hos Pricerunner.
400 längdinställningar, från 0,5 till 42 millimeter.
Tre kammar.
Två timmars drifttid på en timmas laddning.
Titanblad och dubbelslipad trimsax.

Du kan alltid lita på att Philips levererar kvalitetsprodukter, och hårtrimmers är inget undantag. När det inte finns många jämförande tester att tillgå, får man förlita sig mer på nöjda kunder och trovärdiga varumärken. Denna trimmer har fått mycket positiva kundomdömen från både pricerunner och på Philips egna hemsida och blivit omnämnd av GQ-magazine som bästa trimmer för precisionsslipning. Dessutom är Philips ett tryggt märke som står för kvalitet.

Hairclipper-serien 9000 får du total kontroll och exakt precision vid klippning. Displayen med touch-funktion gör det mycket lätt att justera längdinställningarna. Genom att svepa med fingret över displayen väljer du enkelt rätt längd, sedan lägger maskinen den på minnet och lagrar dem under dina favoritinställningar. Det finns 400 längdinställningar för absolut precision och maskinen har självslipande blad.

 • Butiker & priser
Priser visas i samarbete med Prisjakt

Bra val Test.se logo
Oster
Oster Clipper Model 97
Bra val
Bra val Test.se logo
Oster
Oster Clipper Model 97
Professionell hårtrimmer med utbytbara trimmerblad.
Populärt val hos Lyko.
Högt kundbetyg hos Amazon.
0,25 millimeter i längd.
Kan användas i både vått och torrt hår.
Kraftfull motor 2100 SPM.
Avtagbart filter.
Kan användas i vått, fuktigt och torrt hår.

Oster är ett företag som i över hundra år har tillverkat professionella och högkvalitativa klippmaskiner.

Oster Clipper Model 97 är en hårtrimmer av hög kvalitet och företagets klassiker som ofta syns hos frisören. Den är ett populärt val bland hårtrimrarna hos Lyko. Nöjda kunder beskriver hårtrimmern som en professionell frisörmaskin med lång hållbarhet.

Hårtrimmern har en kraftfull universalmotor på 2100 SPM och med maxeffekten kan den skära igenom både tjocka, tunna och grova hår. Du kan använda den både i vått, fuktigt och torrt hår. Den är designad för kontinuerlig användning och är både tystgående och sval att använda. Trimmern har utbytbara trimmerblad och det följer med ett skär på 0,25 millimeter – vill du ha fler går detta att köpa till.

Det följer med laddare, smörjolja, klippfett, regöringsborste och bladskydd. Du har ett års garanti

 • Butiker & priser

Ytterligare läsning

Köpguide hårtrimmer

Att köpa en hårtrimmer kan vara ett bra alternativ för dig med kortare hår som vill kunna hålla efter frisyren mellan frisörbesöken. Korta frisyrer växer ut snabbt, därför kan det vara skönt att trimma till frisyren själv. Genom att lägga pengar på en riktigt bra hårtrimmer kan i längden spara dig pengar genom att frisörbesöken blir färre.

Köpa hårtrimmer – tänk på det här

Jämför egenskaperna innan du bestämmer dig för vilken trimmer du ska köpa. Här är några saker du kan tänka på inför köpet. 

Batteri-/laddningstid

Olika trimmers har olika lång batteri- och laddningstid – och självklart vill du ha den som håller längst på kortast laddtid! Men glöm inte heller att jämföra andra egenskaper när du ska köpa en ny hårtrimmer.

Digital eller manuell inställning

Vanligtvis går det antingen att ställa in önskad hårlängd antingen digitalt eller manuellt. En fördel med den digitala inställningen som finns hos vissa modeller är att det ofta ger dig en större precision. I vissa fall kan du justera längden med en noggrannhet så precis som 0,1 millimeter. De hårtrimmers som har manuell inställning brukar dock ligga något lägre i pris, och kanske räcker det med ett antal fasta längder för ditt användningsområde av trimmern?

Tillbehör

Det kan också vara en bra idé att se vilka tillbehör som kommer med när du köper din nya hårtrimmer. I de flesta fall ingår sax, kam, förvaringsväska, rengöringsborste och olika distanser. Andra tillbehör som kan finnas med är en cape och olja till maskinen.

Sladdlös eller inte?: Majoriteten av alla storsäljande hårtrimmers är uppladdningsbara med batteri. Det finns dock en del modeller som kräver att sladden alltid är i. Se i så fall till att sladden är tillräckligt långt för att du på ett flexibelt sätt ska kunna använda din hårtrimmer.

Användarvänlighet

En viktig aspekt är att hårtrimmern ska vara bekväm och enkel att använda. Är den exempelvis lätt att komma åt med? Är det enkelt att ställa in längden när du ska klippa ditt hår, och hur förvaras hårtrimmern när du är klar?

  Skillnad på skäggtrimmer och hårtrimmer

  Vanligtvis är det inte särskilt stor skillnad på en skäggtrimmer och en hårtrimmer. En skäggtrimmer är normalt sett mindre och har sett smalare munstycke. Skäggtrimmern kan också vara anpassad för grövre hår, och ha möjlighet att klippa kortare än en hårtrimmer.

  Ta hand om din hårtrimmer

  Många hårtrimmers har numera självslipande blad, vilket gör att de alltid håller sig vassa. För att främja den här funktionen är det viktigt att alltid göra rent trimmern i samband med användning, så att det inte fastnar små hår och annat i munstycket. Det kan också vara bra att med jämna mellanrum olja i skärbladen. 

  Läs också: Test av rakapparat 

  Tillbaka till början – våra toppval


  Redaktionen
  Test.se

  Vanliga frågor

  • När du ska köpa en ny hårtrimmer är tipset att jämföra deras funktioner och inställningar för att du ska hitta den bästa hårtrimmern för just dig. Ta gärna hjälp av vår sammanställning av hårtrimmers där vi presenterar tre populära modeller och förklarar mer vad som är bra att tänka på när du ska köpa hårtrimmer.
  • När du ska använda din hårtrimmer är det bra att ha nytvättat men torrt hår. Välj sedan längdinställning. Ett tips kan vara att ta en lite längre längd än du tänkt dig till att börja med – det är ibland svårt att avgöra hur kort det faktiskt blir förrän man klipper! Börja gärna med att klippa på sidorna, ta sedan bak på huvudet och till sist på toppen. Kanske vill du också ha lite kortare på sidorna än på toppen? Ta sedan av distansen och trimma linjerna i nacken och kring öronen.
  • Vi har valt att utse Remington HC5000 Power X5 till den hårtrimmer som är bäst i test. Den har fyra olika kammar, 72 längdinställningar och en ergomisk design. Remington är stora inom hår- och personvård.
  Innehållsförteckning

  Innehåll
  Bäst i test:
  Remington Remington HC5000 Power X5