HANDLA SMART
HANDLA TESTVINNARE
Vi sammanställer experttester för att hitta den bästa produkten just för Dig!

Test av strumpbyxor

kläder & skor uppdaterad 20:e Oktober, 2015, Baserad på 3 experttester.

När hösten närmar sig är det dags att ta fram strumpbyxorna igen. Det är dock lätt att få maskor, noppor eller att de går sönder helt och det finns ingen garanti på att ett högt pris ger en bra kvalitet. Även om man inte vill ha en strumpa med för mycket funktion (t.ex. gördel eller stödjande effekt), är det bra om man väljer en modell med förstärkningar på tår, häl och gren. Handtvätta dem också, för att behålla bästa möjliga kvalitet så länge som möjligt. Läs gärna igenom testerna nedan och jämför de olika märkena och modellerna!

Test.se rekommenderar

H&M Push Up Tights - bäst i test bland Strumpbyxor 2024
H&M Push Up Tights, bäst i test.

H&M Push Up Tights - Här på Test.se har vi valt att rekommendera strumpbyxan Push Up Tights från Hennes & Mauritz. När Testfakta testade strumpbyxor 2015 var Push Up Tights de som var mest hållbara mot slit och noppor. I samma test fanns även Control Top, också från H&M, som hamnade på tredjeplats och det är för att samma märke med två olika denier på strumpbyxorna klarade sig såpass bra i testet, som vi valt att rekommendera H&Ms strumpbyxa.

Strumpbyxor - Bäst i test

Experttester vi läst (3st)

Nedan listas vilka tester vi läst och använt som underlag för att utse vår testvinnare tillsammans med en sammanfattning.

Testfakta

Publicerad

Testfaktas test av strumpbyxor visar att det är stora skillnader på hållbarhet mellan olika märken. Laboratoriet undersökte ludd- och noppbildning, hur lätt strumpbyxan hakar fast i saker och hur slitstarkt materialet är. Bäst i test får H&Ms 70 den-strumpa. Hur lätt strumpbyxorna blir luddiga och noppiga är en sak som skiljer mycket mellan de olika paren. Materialen nöttes mot sig själva och mot ulltytg, ungefär som när strumpbyxorna gnuggas mot kläderna när man använder dem. Topeco klarade sig sämst och fick snabbast ludd och noppor. Även Åhléns strumpbyxa försämrades snabbt. DIM Signature Opaque hamnar på andraplats och är en mycket bra strumpa. Den är dock dyr och den kräver handtvätt. H&M tar. Förutom förstaplats, även tredjeplats med Control Top. Strumpbyxan är slitstark trots tunnare tyg. Här är också bra motstånd mot noppor.

Vinnare i det här testet

Icakuriren

Publicerad

När Icakuriren testat tio par strumpbyxor visar det sig att dyra märken inte håller bättre än billiga. Kvaliteten har testats genom att mekaniskt prova hur starka de är, dvs om de lätt kan brista när man tar på sig dem och hur lätt det går maskor om man skulle fastna. Bäst och mest prisvärd är Pierre Robert för 69 kronor. Strumpbyxan är stussförstärkt, har gördel och bomullsfodrad gren. Strumpbyxan har dock ingen hög fest faktor, utan känns främst som en bra vardagsstrumpa. Sämst håller dyra Dim, som det både lätt går maskor på och brister. Flera strumpbyxor har också andra funktioner, exempelvis en gördel som ska ge en slankare figur och rumpan ett lyft. Vogues strumpa ska även ha stödjande effekt. Lindex är märket som tar andraplats och är mycket prisvärd. Här får man en bred resår som hjälper till att hålla strumpbyxan på plats. Wolford Satin Touch har en bomullsfodrad gren och hamnar på tredjeplats, men det är också den dyraste strumpbyxan i testet.

Vinnare i det här testet

SVT Plus

Publicerad

SVT Plus har testat sju olika strumpbyxor och samtidigt kollat hur sköna de är att ha på sig. Strumpbyxor går ofta sönder och priset har inte alltid betydelse. Det som testats är härdighet mot nopp- och luddbildning, nötning av sockor och bristningsstyrka, samt bristningstöjning, och det är olika vinnare för varje delmoment. Oroblu som är en dyraste strumpan har bäst testresultat i delmoment 1, när det gäller att stå emot noppor. Lindex och H&Ms noppar mest och är därför sämst i detta deltest. I moment 2 – härdighet mot sockor – så har Oroblu och Kappahl sämst fot, medan Lindex och Topecos har den bästa. Kappahl utmärker sig istället i tredje deltestet, bristningsstyrka och töjning, där den är tydligt bäst i bristningsstyrka och har ett bra medelvärde i töjning. Sämst, med stor marginal, är dyra Oroblu. Men en bra strumpbyxa är ju inte bara hållbar – utan även bekväm! Plus har därför låtit en grupp tjejer från Ume Radical Rollers testa hur sköna strumpbyxorna är att ha på sig till vardags. Vinnare i detta test blev Kappahls strumpbyxa. Sammantaget är alltså Kappahls strumpbyxa bäst i test, då resultatet för både hållbarhet och bekvämlighet var bra. Sämst är Oroblu Magic som lättast gick sönder, trots det överlägset högsta priset.

Vinnare i det här testet

VILKEN BÄST I TEST VINNARE ÄR EGENTLIGEN BÄST?

Hos test.se får du svaret - helt gratis!

Vi samlar tester från de mest seriösa aktörerna i magasin, på TV och på nätet. Vi låter sedan våra redaktörer analysera och utse EN officiell BÄST I TEST produkt!"