HANDLA SMART
HANDLA TESTVINNARE
Vi sammanställer experttester för att hitta den bästa produkten just för Dig!

Test av handsfree-enheter

motor uppdaterad 21:e Mars, 2016, Baserad på 2 experttester.

Den första december 2013 infördes den nya s.k. mobillagen som innebär att förare som använder mobiltelefon på ett trafikfarligt sätt kan bötfällas. Kortfattat betyder lagen att man som förare inte får använda mobiltelefon eller annan kommunikationsutrustning på ett sätt som gör denne till en ouppmärksam förare, tillika en trafikfara. Det är alltså inte rekommenderat att prata i telefon när man kör, men med en handsfree-enhet har du båda händerna fria under samtal. I de flesta nya bilarna finns en handsfree-lösning integrerad, men för de som kör lite äldre modeller finns enheter att köpa relativt billigt som fungerar på i princip samma sätt.

Test.se rekommenderar

Supertooth Buddy - bäst i test bland Handsfree-enheter 2024
Supertooth Buddy, bäst i test.

Supertooth Buddy - Vi på Test.se har valt att rekommendera handsfree-enheten Supertooth Buddy som låter dig köra säkert med koncentrationen på vägen. Buddy rekommenderas eftersom enheten blev testvinnare hos Teknikens Värld 2016 och fick pluspoäng för ljudkvalitet och materialval. Supertooth blev också bronsmedaljör hos Sveriges Prylsajt 2015 men med modellen HD.

Det är en liten, svart enhet som enkelt fästes med ett magnetclips på solskyddet i bilen och ansluts via Bluetooth. Enheten har en lång batteritid - upp till 1000 timmar i standby och 20 timmar taltid. Supertooth Buddy är väldigt lättskött med tydliga knappar och auto-pairing.… Läs mer

Handsfree-enheter - Bäst i test

Experttester vi läst (2st)

Nedan listas vilka tester vi läst och använt som underlag för att utse vår testvinnare tillsammans med en sammanfattning.

Teknikens värld (Nr 7/2016)

Publicerad

Teknikens Värld har testat fyra handsfree-system från de vanligaste affärerna och även slängt in ett “wild card” i form av en extern högtalare med handsfree-funktion. Under testet har man fokuserat på ljudkvalitet (både in och ut) samt användarvänlighet. Bäst i test blev Supertooth Buddy som får pluspoäng för ljudkvalitet och materialval, men minus för att den inte är fixerad i en klämma. Det är den enhet som känns mest gedigen i testet, med en stilren design och tydliga knappar. Två bluetooth-enheter kan vara inkopplade och det ingår en USB-kabel, 12V-laddare och extra hållare. Näst bäst är Plantronics som får pluspoäng för sin klämma och ett bra volymreglage, men minus för att den är något rapplig. Det är en enhet som pratar och bekräftar kommandon och varnar när batteriet är på väg att ta slut.  Här finns dubbla mikrofoner som ger ett bra ljud utan klipp. Man får dock inte intrycket av att det är testets mest gedigna enhet. Tillsammans med Plantronics får man en USB-kabel och en 12V-laddare. Sist, men inte minst, hamnar Parrot+ på testets tredjeplats. Detta är den mest avancerade enheten och den är snygg och rejäl. Menyn presenteras av en röst och styrs med vridknapp. Man kan röststyra samtal och den kan kopplas till din telefons GPS. Man kan koppla upp två enheter och man får ett bra ljud i högtalaren, men mikrofonen ger ett svajigt ljud.

Vinnare i det här testet

Sveriges Prylsajt

Publicerad

Sveriges Prylsajt har testat sju olika handsfree-enheter för under tusenlappen och två av dom imponerar testpanelen. Bäst i test blir Parrot Minikit + som (tillsammans med Jabras Freeway) är den klart snyggaste lösningen i testet, med matt yta som ger en exklusiv känsla. Man kan koppla två enheter till Parrot och man kan hantera alla inkommande och utgående samtal smidigt med röststyrning. Ljudet är riktigt bra med en klar och tydlig ljudbild. Det är avsaknad av den alltför vanliga “burkighet” som annars är mer regel än undantag i externa handsfree-enheter. Även micken får högsta betyg med en prestationsförmåga liknande dom i integrerade system. På testets andraplats hamnar Jabra Freeway som är på hugget på många fronter - portabla högtalare, headset och hörlurar är ett par av kategorierna. Freeway ger ett stabilt första intryck. Den är förhållandevis stor, vilket gör att den inte passar i fickan, men i övrigt finns inga nackdelar med storleken - snarare tvärtom då det märks att Jabra i första hand satsat på ljudkvaliteten. Med tre högtalare i enheten blir ljudbilden riktigt bra och tydlig med viss surroundkänsla. Dubbla mikrofoner som dessutom filtrerar bort bakgrundsljud ger ytterligare plus i kanten. Enheten berättar vem som ringer och man kan smidigt svara, neka samtalet och avsluta med röstkommando. Sist, men inte minst, hamnar Supertooth HD på tredjeplats och har flera vettiga funktioner. HD har full röststyrningen som fungerar riktigt bra - man kan svara på samtal, den läser upp mejl och sms, samt att man kan diktera utgående meddelanden och inlägg på Facebook eller Twitter. Installationen är dock något krånglig.

Vinnare i det här testet

VILKEN BÄST I TEST VINNARE ÄR EGENTLIGEN BÄST?

Hos test.se får du svaret - helt gratis!

Vi samlar tester från de mest seriösa aktörerna i magasin, på TV och på nätet. Vi låter sedan våra redaktörer analysera och utse EN officiell BÄST I TEST produkt!"