VI SAMMANSTÄLLER TESTER

Det är precis vad vi gör, kollar vad andra tycker om produkterna. Idén med Test.se är att sammanställa experttesterna från nätet och tidningarna på ett ställe, låta någon av våra redaktörer analysera dem och rekommendera en produkt. Sidorna uppdateras löpande allt eftersom nya produkter och tester publiceras. Läs mer

Ändrad 19 Juli 2021
Så väljer vi vinnare

Så väljer vi vinnare

Test.se har en lång historia av att utse testvinnare i en mängd olika produktkategorier – men hur väljer vi egentligen ut de bästa produkterna?

I första hand är våra testvinnare produkter som har fått topplaceringar i jämförande tester hos välkända aktörer. Vi lägger mycket tid på efterforskning för att kunna presentera ett så pålitligt och korrekt resultat som möjligt. När urvalet görs lägger vi även stor vikt vid produktrecensioner, både från experter och konsumenter.

Ibland stöter vi dock på produktkategorier där det saknas både tester och recensioner. Detta kan antingen bero på att produkten i fråga är ny på marknaden, eller att produktkategorin är ovanligt begränsad. I dessa fall väljer vi att presentera produkter från välkända och etablerade varumärken inom respektive segment.

Här är de bästa skrivarna 2021

Att behöva skriva ut faktiska dokument kan i dagens digitala samhälle kännas aningen förlegat. Men plötsligt står du där och behöver skriva ut den där blanketten som tydligen bara kan postas in, eller så har du ett viktigt dokument som behöver skannas in och digitaliseras. Vi ger dig testvinnande skrivare och bra tips inför ditt köp.

Vi har jämfört
 • Skrivartyp.
 • Hastighet.
 • Kapacitet papper.
Vi på Test.se rekommenderar
Test och produktrecensioner
Bäst i test Test.se - Bäst i test
HP
HP Officejet Pro 8022 All-in-One
Bäst i test
Bäst i test
HP
HP Officejet Pro 8022 All-in-One
En skrivare till hemmakontoret av hög kvalitet med många funktioner och riktigt bra utskrifter.
Bäst på test hos Aftonbladet Plus 2020.
Bra betyg på test hos Råd och Rön 2020.
Högt betyg av kunder hos Pricerunner.
Bra betyg av kunder hos Proshop.se.
Bra betyg av kunder hos Amazon.
Skrivartyp: Bläckstråleskrivare.
Hastighet: 20 sidor/minut.
Kapacitet papper: 225 ark.
Produktvikt: 8,2 kilo.
Skriver ut dubbelsidigt.

HP är ett amerikanskt teknikföretag som grundades i Kalifornien 1939. De erbjuder ett stort utbud av bland annat bärbara och stationära datorer och skrivare för både kontor och hemmabruk. De skapar nya vägar för att låta dina utskrifter bli mer personliga, bekväma och pålitliga. Deras OfficeJet Pro-serie har många tidsbesparande funktioner och ger dig högkvalitativa färgutskrifter till en lägre kostnad. Deras 8000-serie är bra skrivare för till exempel hemmakontoret och dig som skriver ut upp till 1500 sidor per månad. Med dem kan du skriva ut, scanna och faxa.

HP OfficeJet Pro 8022 är en skrivare som är snabb, skriver ut i bra kvalité både när det gäller textdokument och foton. Du skriver ut trådlöst via wi-fi från din dator eller smartphone. Skrivaren har de vanliga funktionerna för scanning, kopiering, vanlig utskrift men även fax. Ska du använda faxen krävs dock fast telefoni.

Skrivaren väger drygt åtta kilo och har en utskriftsupplösning på 4800 x 1200 dpi. Den skriver ut 20 svartvita sidor per minut och skriver automatiskt ut dubbelsidigt. Pappersfacket rymmer 225 ark och dokumentmataren är smidig. Minsta pappersstorleken är A6 och största A4.

 • Butiker & priser
 • Priser för HP Officejet Pro 8022 All-in-One
  • Produkter av bra kvalité med låga priser

Bästa budget Test.se - Bästa budget
HP
HP Envy Photo 6230 All-in-One
Bästa budget
Bästa budget
HP
HP Envy Photo 6230 All-in-One
En prisvärd och trådlös bläckskrivare som ger mycket bra utskrifter.
Bra betyg på test hos Råd och Rön 2020.
Högt betyg av kunder hos Pricerunner.
Högt betyg av kunder hos Netonnet.
Högt betyg av kunder hos MediaMarkt.
Skrivartyp: Bläckstråleskrivare.
Hastighet: 11 sidor/minut.
Kapacitet papper: 125 ark.
Produktvikt: 6,7 kilo.
Skriver ut dubbelsidigt.

HP är ett amerikanskt teknikföretag som grundades i Kalifornien 1939. De erbjuder ett stort utbud av bland annat bärbara och stationära datorer och skrivare för både kontor och hemmabruk. De skapar nya vägar för att låta dina utskrifter bli mer personliga, bekväma och pålitliga. Skrivarna har många smarta funktioner som gör det enklare att skriva ut. HP:s Envy-serie är högteknologiska hemmaskrivare för dig som vill skriva ut från datorn eller din smartphone. Det är de bästa skrivarna för din familj.

HP Envy 6230 är en mångsidig bläckskrivare i färg som du kan använda för både utskrift och scanning. Den har en trådlös anslutning med bluetooth och wi-fi så att du enkelt kan skriva ut. Den skriver ut dubbelsidigt och kan ta en pappersstorlek mellan A6 och A4.

Skrivaren väger 6,7 kilo, har en hastighet på 11 svartvita sidor per minut och klarar 300-400 sidor per månad. Skrivaren har en fyrfärgspatron och en utskriftsupplösning på 1200 x 1200 dpi. Detta är ett bra val om du är ute efter en bra skrivare som inte kostar alltför mycket.

 • Butiker & priser
 • Priser för HP Envy Photo 6230 All-in-One
  • Världens största butik på nätet
   Gratis frakt över 229 kr, leverans nästa dag

Bästa premium Test.se - Bästa premium
Epson
Epson EcoTank ET-7700
Bästa premium
Bästa premium
Epson
Epson EcoTank ET-7700
En kompakt och mycket bra bläckstråleskrivare som skriver ut utskrifter och snygga foton till en låg kostnad.
Bäst på test hos Råd och rön 2020.
Högt betyg på test hos Bäst-i-test.se 2020.
Toppbetyg av kunder hos Inet.
Toppbetyg av kunder hos Netonnet.
Högt betyg av kunder hos Elgiganten.
Högt betyg av kunder hos Pricerunner.
Högt betyg av kunder hos Amazon.
Skrivartyp: Bläckstråleskrivare.
Hastighet: 13 sidor/minut.
Kapacitet papper: 100 ark.
Produktvikt: 8 kilo.
Skriver ut dubbelsidigt.

Epson grundades 1942 i Japan och är ett företag som gör skrivare, kvittoskrivare, skannrar och projektorer. De arbetar både mot både företag, privatpersoner och dig med hemmakontor.

Epson EcoTank ET-7700 är en kompakt och bra bläckstråleskrivare med färg, dubbelsidig utskrift och tydlig display. Det är en 3-1-i-skrivare som skriver ut, scannar och kopierar som har fått höga betyg vad gäller kostnad per utskrift och utskriftskvalitet. När valet av fotoskrivare ska göras är detta ett mycket bra val. Skrivaren har ett bläcksystem med fem färger och fotoutskrifterna blir av mycket hög kvalitet. Bläcket räcker till 3400 foton och när den tar slut fyller du enkelt och utan spill på den befintliga patronen. Bläckpatronen räcker längre än många konkurrenters bläckpatroner.

Skrivaren har flera smarta funktioner och skriver ut trådlöst via wi-fi från din dator eller mobiltelefon och kan med en app både skriva ut foton och skapa gratulationskort och målarböcker. Skrivaren väger åtta kilo, har en hastighet på 13 svartvita sidor per minut och en ljudnivå på 37 decibel. Upplösningen är på 5760 x 1440 dpi. Minsta storlek på papper är A6 och den största A4.

 • Butiker & priser
 • Priser för Epson EcoTank ET-7700
  • Världens största butik på nätet
   Gratis frakt över 229 kr, leverans nästa dag

Bästa A3-skrivaren Test.se - Bästa A3-skrivaren
Bästa A3-skrivaren
Bästa A3-skrivaren
En A3-skrivare för hemmakontoret eller kreativa stunder med familjen.
Bra betyg på test hos Aftonbladet Plus 2020.
Bra betyg test hos Råd och Rön 2020.
Bra betyg av kunder hos Pricerunner.
Bra betyg av kunder hos Amazon.
Skrivartyp: Bläckstråleskrivare.
Hastighet: 15 sidor/minut.
Kapacitet papper: 100 ark.
Produktvikt: 9,7 kilo.
Skriver ut dubbelsidigt.
Skriver ut i A3.

Canon grundades 1937 och är ett japanskt företag som erbjuder ett stort utbud av innovativ bildhantering. De är ledande leverantörer av digitala kameror, bläckstråleskrivare och professionella skrivare för både företag och hemmaanvändare.

Canons Pixma-serie är kompakta bläckskrivare för hemmakontoret eller hemmapysslare. Canon PIXMA TS9550 är en större men kompakt allt-i-ett-skrivare som du kan skriva ut både A4 och A3 med. Den har en stor touchskärm och automatisk dubbelsidig utskrift. Skrivaren är smart och går att koppla upp till din smartphone och du kan enkelt skriva ut, kopiera och scanna. Skrivaren har fem separata bläckpatroner och tillsammans med Canons fotopapper skriver du ut högklassiga foton. Skrivaren har även inbyggda mönster så att du kan göra ditt egna scrapbookingalbum, omslagspapper för personligt inslagna presenter eller skriva ut nagelklistermärken.

Skrivaren väger 9,7 kilo, har en skrivarupplösningen är på upp till 4800 x 1200 dpi och skriver ut 15 svartvita sidor per minut. Skrivaren finns även som vit.

 • Butiker & priser
 • Priser för Canon PIXMA TS9550

Ytterligare läsning

Köpa skrivare - skrivare bäst i test.

Köpguide

Det första du behöver fundera över när du ska köpa skrivare är förstås vad du framförallt kommer använda den till. Är det stora mängder textdokument eller bara en enstaka blankett då och då? Vill du kunna skriva ut dokument som innehåller högupplösta bilder? Olika skrivare är bra på olika saker och skiljer sig i hastighet och utskriftskostnad.

Standardskrivare eller multiskrivare: ditt behov avgör vad som är bäst för dig! Om du vet med dig att du bara vill kunna skriva ut dokument och inte har några andra behov för hemmakontoret räcker en standardskrivare alldeles utmärkt. Den skriver ut dokument och inget annat. Om du däremot vill kunna kopiera och scanna är det istället en multifunktionsskrivare du ska titta efter, och idag är de flesta skrivarna av den här modellen.

Laserskrivare: dyrare i inköp, billigare i drift

Om du ska skriva ut många sidor text är laserskrivare det bästa alternativet. De jobbar fort och kostar mindre per utskrift än bläckstråleskrivare; många laserskrivare kan skriva ut för bara några ören per utskrift. De är däremot rätt dyra att köpa, så om du framför allt behöver en skrivare för den där enskilda blanketten då och då är laserskrivaren inte det mest prisvärda alternativt. Laserskrivare finns att köpa med grålaser, som bara kan skriva ut i svartvitt, och färglaser. Laserskrivare kan skriva ut fotografier, men gör det inte lika bra som bläckstråleskrivare.

Bläckstråleskrivare: billigare i inköp, dyrare i drift

Bläckstråleskrivare är oftast billigare i inköp, men de slösar på bläcket och blir därmed dyrare i drift. De tar god tid på sig med sina utskrifter, så om det är hela morgonens presentation som ska skrivas ut i sista minuten är en bläckstråleskrivare inte det bästa valet. Vill du däremot kunna skriva ut fina bilder och foton och inte har några problem med att vänta är bläckstråleskrivaren ett riktigt bra alternativ.

Bläckpatroner och toner

Färgen i skrivaren kommer så småningom behöva fyllas på, och hur det ska göras beror på vilken sorts skrivare du har. Bläckstråleskrivare använder sig vanligtvis av utbytbara bläckpatroner, antingen med en patron för varje färg (cyan, magenta, gul och svart) eller med ett så kallat enpatronssystem som rymmer alla färger i samma patron. Med separata färgpatroner är det bara att byta ut den färg som tagit slut, men med ett enpatronssystem måste hela patronen bytas ut oavsett hur många färger som har tagit slut. Det finns också skrivare som arbetar med påfyllningsbara patroner. Till en sådan köper du helt enkelt bläcket på flaska och fyller på patronerna istället för att byta ut dem. Bläckpatroner som inte används under en längre period har en tendens att torka igen en aning, men skrivaren har ett färdigt program för att få liv i dem igen.

Laserskrivare använder sig av tonerkasetter, och en kassett kan räcka till 20 000 utskrifter innan den måste bytas ut. Den som inte skriver ut enorma mängder dokument kommer med andra ord aldrig behöva byta sin tonerkassett.

bäst i test skrivare

Gör en insats för miljön: välj praktiska funktioner!

Utöver att bestämma dig för huruvida du vill kunna göra annat än att just skriva ut saker med din skrivare bör du också tänka över på vilket sätt maskinen kan skriva ut. Att till exempel kunna skriva ut dubbelsidiga dokument är tyvärr inte något alla skrivare klarar av, trots att det är det absolut mest miljövänliga sättet att skriva ut på samtidigt som det är mest kostnadseffektiva.

Läs också: Test av laserskrivare

Tillbaka till början – våra toppval


Redaktionen
Test.se
testse@qualityunlimited.com

Vanliga frågor

 • En skrivare är en maskin som ansluts till din dator eller smartphone och som vanligtvis kan skriva ut, kopiera och scanna dokument. De vanligaste skrivarna för hemmabruk är bläckstråleskrivare. En bättre skrivare kan också leverera en hög kvalitet på fotoutskrifter. En annan typ av skrivare är en laserskrivare som är bra för hemmakontoret eller för företag.
 • Hur snabbt en skrivare skriver ut beror på vilken teknik den använder, RAM-minne och hur snabb processor är. En långsammare skrivare skriver ut 10 sidor per minut medan en snabbare kan leverera 20-30 sidor per minut.
 • Vi har valt att utse bläckstråleskrivaren HP OfficeJet Pro 8022 till den skrivare som är bäst i test. Den har fått höga resultat i flera tester, goda kundrecensioner och håller hög kvalitet. Det är en mycket bra skrivare med många funktioner till hemmakontoret och HP är ett företag som erbjuder ett brett utbud av skrivare.
Innehållsförteckning

Innehåll
Bäst i test:
HP HP Officejet Pro 8022 All-in-One

Du kanske även är intresserad av: