VI SAMMANSTÄLLER TESTER

Det är precis vad vi gör, kollar vad andra tycker om produkterna. Idén med Test.se är att sammanställa experttesterna från nätet och tidningarna på ett ställe, låta någon av våra redaktörer analysera dem och rekommendera en produkt. Sidorna uppdateras löpande allt eftersom nya produkter och tester publiceras. Läs mer

Ändrad 11 Augusti 2022
Så väljer vi vinnare

Så väljer vi vinnare

Test.se har en lång historia av att utse testvinnare i en mängd olika produktkategorier – men hur väljer vi egentligen ut de bästa produkterna?

I första hand är våra testvinnare produkter som har fått topplaceringar i jämförande tester hos välkända aktörer. Vi lägger mycket tid på efterforskning för att kunna presentera ett så pålitligt och korrekt resultat som möjligt. När urvalet görs lägger vi även stor vikt vid produktrecensioner, både från experter och konsumenter.

Ibland stöter vi dock på produktkategorier där det saknas både tester och recensioner. Detta kan antingen bero på att produkten i fråga är ny på marknaden, eller att produktkategorin är ovanligt begränsad. I dessa fall väljer vi att presentera produkter från välkända och etablerade varumärken inom respektive segment.

Laserskrivare bäst i test 2023 – Bästa för hemmakontoret

Behöver du köpa en ny laserskrivare till hemmet eller hemmakontoret? Vi ger dig en sammanställning över populära och testvinnande laserskrivare och bra tips inför ditt val av skrivare.

Vi har jämfört
 • Typ av skrivare.
 • Kapacitet.
 • Övriga egenskaper.
Vi på Test.se rekommenderar
Priser visas i samarbete med Prisjakt
Test och produktrecensioner
Bäst i test Test.se - Bäst i test
HP
HP Neverstop Laser 1202nw
HP HP Neverstop Laser 1202nw - Test
Bäst i test
HP
HP Neverstop Laser 1202nw
En laserskrivare för hemmakontoret eller kontoret med flera funktioner.
Högt betyg på test hos Bästihemmet.se 2021.
Högt betyg av Techradar.com 2020.
Högt kundbetyg hos Pricerunner.
Populärt val hos Netonnet.se.
Typ av skrivare: Svartvit.
Upp till 20 sidor/minut.
Upp till 2500 sidor/månad.
Dokumentstorlek: A4, A5, A6, B5, ANSI.
Skriv ut, scanna och kopiera.
Stöd för dubbelsidig utskrift.
Går att skriva ut med mobiltelefon.

HP är ett amerikanskt teknikföretag som grundades i Kalifornien 1939. De erbjuder ett stort utbud av bland annat bärbara och stationära datorer och skrivare för både kontor och hemmabruk. De skapar nya vägar för att låta dina utskrifter bli mer personliga, bekväma och pålitliga. Vi har med flera av HP:s skrivare i vårt jämförande test av laserskrivare.

HP Neverstop Laser MFP 1202nw är en laserskrivare som fått bra betyg på test hos Bästihemmet.se, högt kundbetyg hos Pricerunner och är ett populärt val hos Netonnet. HP själva sorterar skrivaren under kategorin skrivare för hemmakontoret. Detta är världens första laserskrivare av hög kapacitet utan de klassiska tonerkassetterna. Du fyller på toner enkelt utan kladd på bara några sekunder – och en toner för 5000 sidor följer med.

Laserskrivaren skriver ut upp till 20 sidor per minut och du har möjlighet att både skriva ut, skanna och kopiera. Du skriver ut trådlöst via wifi eller appen HP Smart och utskrifterna blir av högsta kvaliet i 600 x 600 dpi. Den har stöd för dubbelsidig utskrift och du kan välja mellan dokumentformaten A4, A5, A6, B5 och ANSI.

 • Butiker & priser
 • Priser för HP Neverstop Laser 1202nw
Priser visas i samarbete med Prisjakt

Bästa budget Test.se - Bästa budget
HP
HP Laserjet Pro M102w Laserskrivare
HP HP Laserjet Pro M102w Laserskrivare - Test
Bästa budget
HP
HP Laserjet Pro M102w Laserskrivare
Gör livet lättare med denna prisvärda laserskrivaren från HP.
Högt betyg på test hos Bästihemmet.se 2021.
Populärt val hos Prisjakt.
Typ av skrivare: Svartvit skrivare.
Upp till 22 sidor/minut.
150 till 1500 sidor/månad.
Dokumentstorlek: A4, A5, A6.
Stöd för dubbelsidig utskrift.
Går att skriva ut med mobiltelefon.

HP Laserjet Pro M102w är en trådlös, kompakt och lättanvänd laserskrivare för svartvita utskrifter som placerats bra på tester hos Bästihemmet.se och är ett populärt val hos Prisjakt. HP själva sorterar skrivaren under kategorin skrivare för hemmakontoret.

Laserskrivaren är lätt att använda och du kan skriva ut trådlöst från dator, mobil och surfplatta. Den har en kapacitet att skriva ut 22 sidor per minut och upp till 1500 sidor per månad. Utskriftkvaliteten är upp till 600 x 600 dpi och du kan skriva ut i A4, A5 och A6. Skrivaren har stöd för dubbelsidig utskrift så att du kan spara papper och samtidigt vara mer miljömedveten. Enligt tester är den enkel att installera.

 • Butiker & priser
 • Priser för HP Laserjet Pro M102w Laserskrivare
Priser visas i samarbete med Prisjakt

Bästa färgskrivaren Test.se - Bästa färgskrivaren
HP
HP Color LaserJet Pro M255dw
HP HP Color LaserJet Pro M255dw - Test
Bästa färgskrivaren
HP
HP Color LaserJet Pro M255dw
En snabb laserskrivare för högkvalitativa färgutskrifter och dubbelsidiga utskrifter.
Populärt val på Prisjakt.
Populärt val och högt kundbetyg hos Pricerunner.
Populärt val hos Netonnet.se.
Typ av skrivare: Laserskrivare i färg.
Upp till 21 sidor/minut.
Upp till 40 000 sidor.
Dokumentstorlek: A4, A5, A6, Foto (10x15), B5, ANSI A (Letter).
Automatiskt dubbelsidig utskrift.
Pappersfack för 250 ark.
Går att skriva ut med mobiltelefon.

HP Color LaserJet Pro M255dw är ett poulärt kundval hos både Prisjakt, Pricerunner och Netonnet och är en laserskrivare i färg med hög kapacitet. Det är en snabb laserskrivare som skriver ut upp till 21 sidor i minuten.

Laserskrivaren skriver automatisk ut dubblesidigt och har ett pappersfack för 250 ark. Utskrifterna blir av mycket hög kvalitet med fina färgutskrifter och en maxupplösningen 600 x 600 dpi. Du kan enkelt skriva ut från dator, surfplatta eller mobiltelefon via wifi eller appen HP Smart.

 • Butiker & priser
Priser visas i samarbete med Prisjakt

Ytterligare läsning

Bäst i test laserskrivare - se testvinnande skrivare.
Alla hem och hemmakontor har någon gång behov av en bra skrivare.

Köpguide laserskrivare

Är det dags att köpa en ny skrivare till familjen eller hemmakontoret? Det finns många olika skrivare att välja mellan och de flesta väljer mellan laserskrivare och bläckskrivare. Här ger vi dig all information om laserskrivare och varför du ska satsa på en sådan.

Så fungerar en laserskrivare

En laserskrivare är en skrivare som skriver ut med laser istället för en vanlig bläckpatron. Tillsammans med elektricitet placeras tonerpulver på arket som sedan smälts ner genom uppvärmning. En laserskrivare är perfekt för hemmakontoret eller för ett mindre eller större kontor. De skriver ut snabbt, ofta i en hastighet på runt 20 sidor per minut. De flesta skrivare kan kopplas till ditt wifi och gör det möjligt att trådlöst skriva ut via dator, mobiltelefon och surfplatta vilket ger en mycket hög flexibilitet.

Då ska du välja en bläckstråleskrivare

En bläckstråleskrivare är ett bra alternativ av skrivare när du ska skriva ut fotografier eftersom den här typen av skrivare ger mer högkvalitativa bilder. Skrivaren består av ett skrivhuvud som har hundratals små pistoler som skjuter ut bläckprickar på arket. Bläckstråleskrivaren är dessutom oftast billigare att köpa.

Här kan du ta del av vår sammanställning av de bästa bläckstråleskrivarna.

Bäst i test laserskrivare - se testvinnande laserskrivare.
En laserskrivare är oftast dyrare att köpa, men blir billigare i längden.

Olika sorters laserskrivare

När det kommer till laserskrivare kan du välja mellan monolaserskrivare och färglaserskrivare.

Monoskrivare – skriver ut i svart och vitt

En monolaserskrivare är en svartvit skrivare med bara en tonerkassett med svart pulver. Den här skrivaren är bra om du enbart ska skriva ut textdokument och inte har något behov av av att skriva ut i färg.

Färglaserskrivare – skriver ut i färg

En färgskrivare skriver ut i färg och ger utskrifter av hög kvalitet och knivskarpa färger. Den har fyra tonerkassetter i färgerna svart, cyan, magenta och gult som tillsammans bildar de färger som du behöver.

Fördelar med en laserskrivare

Det finns många anledningar till varför du ska köpa en laserskrivare till ditt hemmakontor. Här kommer de vanligaste anledningarna till varför du ska välja en laserskrivare framför en bläckstråleskrivare.

 • Även om laserskrivaren är dyr är utskrifterna desto billigare, vilket gör det till en mer prisvärd affär i längden.
 • Laserskrivare har vanligtvis högre utskriftshastighet än en bläckstråleskrivare, vilket är bra om du ska skriva ut ett större mängd dokument. Även om det tar lite längre tid att värma upp laserskrivaren är den sammanlagda tiden för utskriften kortare.
 • Eftersom laserskrivare använder toner av pulveriserat kol riskerar skrivaren inte att torka om den inte används under en lång tid.
 • Laserskrivarens tonerkassett räcker vanligtvis längre än bläckstråleskrivarens bläckpatron.

Vanliga funktioner

Laserskrivaren kan ha flera olika funktioner så att du kan använda skrivaren till mer än att bara skriva ut. Köper du en skrivare med flera olika funktioner kallas den ofta för multifunktionsskrivare och den kan även göra saker som att scanna och kopiera.

Skriva ut

De flesta använder skrivaren till att skriva ut dokument från datorn, mobilen eller surfplattan. Den skriver antingen ut enkla utskrifter eller dubbelsidigt. Med dubbelsidiga utskrifter sparar du både pengar, papper och miljö.

Scanner

Behöver du göra om papperskopior till digitala dokument ska du välja en skrivare med inbyggd scanner. De flesta skrivare kan scanna till både dator och mobiltelefon – eller din e-post vilket är mycket smidigt.

Kopiator

Det finns många tillfällen du kan behöva kopiera ett eller flera ark. Då ska du välja en skrivare som har kopiator inbyggd.

Köpa laserskrivare – att tänka på

Det finns många saker att tänka på inför ditt val av laserskrivare. Här kommer några av de punkter du kan fundera på.

 • Hur är upplösningen på utskrifterna? De flesta bra skrivare har en upplösning på 600 x 600 dpi.
 • Behöver du ha en dubbelsidig skrivare eller räcker det med en vanlig modell, som oftast är lite billigare.
 • Vilka funktioner ska skrivaren ha? Många bra skrivare kan både skriva ut, scanna och kopiera och kallas för multifunktionsskrivare.
 • Kan skrivaren kopplas till din bostads wifi och skriva ut trådlöst från din mobiltelefon eller surfplatta?
 • Behöver du har en färglaserskrivare eller räcker det med en som är svartvit?
 • Hur stor skrivare har du behov av? Är ni många som skriver ut kan det vara en fördel om skrivaren skriver ut snabbt, runt 20 sidor per minut, och har ett stort pappersfack.
 • Räcker det att kunna skriva ut i A4 eller har du behov av större och mindre format också?

Läs också: Test av skrivare

Läs också: Test av fotoskrivare

Tillbaka till början – våra toppval


Redaktionen
Test.se

Vanliga frågor

 • En laserskrivare är en skrivare som skriver ut med laser istället för en vanlig bläckpatron. Tillsammans med elektricitet placeras tonerpulver på arket som sedan smälts ner genom uppvärmning. Laserskrivaren skriver ut snabbare och ger billigare utskrifter.
 • Man brukar mäta skrivarens effektivitet i antal sidor per minut. En bra laserskrivare skriver ut cirka 20 sidor per minut.
 • Vi har valt att utse HP Neverstop Laser MFP 1202nw till den laserskrivare som är bäst i test. Det är en skrivare från HP som skriver ut i svartvitt och med funktioner som scanning och kopiering. Skrivaren har placerats bra på tester och är ett populärt kundval.
Innehållsförteckning

Innehåll
Bäst i test:
HP HP Neverstop Laser 1202nw

Du kanske även är intresserad av:

Håll dig uppdaterad med Test.se:s nyhetsbrev
Vi meddelar när en ny testvinnare tar över tronen
Exklusiva erbjudanden på vinnare bara på Test.se
Din epostadress
Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev godkänner du test.se sekretesspolicy.
Gå med kostnadsfritt
Tack för din prenumeration!
Du har nu valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev.
Stäng