HANDLA SMART
HANDLA TESTVINNARE
Vi sammanställer experttester för att hitta den bästa produkten just för Dig!

Test av handvärmare

8 ST PRODUKTER TESTADE

fritid uppdaterad 11:e Februari, 2020, Baserad på 3 experttester.

Är du frusen om fingrarna är det oerhört härligt med en välfungerande handvärmare! Det finns två typer av handvärmare, engångsvärmare och en återanvändbar handvärmare. 

Jag kan allt om handvärmare - ta mig direkt till testvinnaren

En engångsvärmare är ofta snabb och effektiv men håller inte på värmen lika länge. Den återanvändbara värmaren är mer ekonomisk eftersom att den kan vara lite dyra i själva inköpet men blir billigare i längden eftersom att du endast behöver fylla på med bränsle eller tex kolstavar.

Det finns flera olika varianter av handvärmare, bland annat sådana man kokar i 5-10 minuter, sådana man tänder med bränsle (utan eld) och kolstavar. Det är bra att tänka på hur varm värmaren blir och hur snabbt den blir varm, hur länge den håller värmen och hur den används. Testvinnarna har båda medföljande påsar som gör att man inte bränner sig på utsidan av värmaren.

Bästa budgetval: Engelsons Euro-Hunt Handvärmare

Testresultat
Testfakta 2020,    Smartson 2011
Håller värme upp till 8 timmar Billig Hållbar
Klumpig storlek
Produktbeskrivning

Vi rekommenderar Engelsons Euro-Hunt Handvärmare till bästa budgetval. Själva behållaren kostar endast 25 kronor och kostnaden för kolstavar är ungefär 2 kronor per användning. Euro-Hunt blev vinnare i Testfaktas test i februari 2020 och håller värmen i upp till 8 timmar. Den fungerar på så sätt att du tänder en kolstav och placerar i behållaren. Därefter blir ytan varm och du kan placera den i fickan, hålla i den eller placera i en stor vante. Den är dock ganska stor, vilket gör att den inte får plats i en liten vante. Men den håller otroligt bra på värmen och passar om du är ute en hel dag eller på jakt till exempel. När den brunnit upp, tömmer du behållaren på askan och tänder en ny kolstav om du önskar. 

Visa hela texten

Bäst i test: Zippo Hand warmer

Testresultat
Smartson 2011
Praktisk storlek Håller värmen bra Hållbar
Blir väldigt varm Behöver fyllas på med zippo-bensin
Produktbeskrivning

Vi på Test.se har valt att rekommendera handvärmaren Zippo Hand warmer. Zippo är stilren och tänds med hjälp av tändare och tändvätska. Värmen varar i upp till 12 timmar med en enda 12 ml fyllning av bränsle! Det är otroligt enkelt att använda Zippo – man tar bort locket och tänder brännaren, sedan väntar man på att den smarta indikatorstapeln blir röd (det finns ingen eld). Därefter lägger man tillbaka den i dess skyddande uppvärmningspåse och man har fått en omedelbar värme för händerna! Handvärmaren är återanvändbar, med undantag för brännaren.

Visa hela texten

Köp den till detta pris idag:

Handvärmare - JÄMFÖRELSETABELL

Experttester vi läst (3st)

Nedan listas vilka tester vi läst och använt som underlag för att utse vår testvinnare tillsammans med en sammanfattning.

Testfakta

Publicerad

Testfakta har testat flera olika typer av handvärmare, engångs, en USB-variant och en med kolvärmeveck. Det skiljer ganska mycket på hur varma de blir och hur länge de håller temperaturen.

Bäst i test blir Euro-Hunt med betyget 7,7. Denna modell är koleldad och håller värmen bäst, upp till 9-10 timmar. Den tar ganska lång tid att värma upp och är lite klumpig men det är helt klart värt det, för en lång dag ute i kylan. Euro-Hunt blir även billigast i längden eftersom varje uppvärmning endast kostar 2 kronor. Dosan kostar 25 kronor.

På andraplats, betygsmässigt delar två modeller Vagaborn Heat Pack Hands och Virgel Technology Thermo Pads. Båda blir varma snabbt men tappar värmen ganska fort och är relativt dyra. De ska enligt tillverkaren hålla värmen i upp till 8 timmar men enligt testet håller de endast värmen i 1-2 timmar ungefär. Båda är små i storleken och fungerar utmärkt att placera i sina handskar och passar bra om du snabbt vill värma dina frusna händer.

Vinnare i det här testet

Smartson

Publicerad

Smartson har testat åtta handvärmare i olika varianter. Zippo Hand warmer är modellen som blivit bäst i test. En handvärmare som är av god kvalitet, ger en hög värme under en längre tid. Zippos värmare ser ut som ett gigantisk tändare – stilren, men designen för tankarna till rökning. Det medföljer en tygpåse, vilket behövs eftersom värmaren blir så het att det finns risk att bränna sig. Det krävs en rejäl tändare för att tända modellen och när Smartsons testpanel provade med tändstickor gick det inte alls. Det är omständligt att fylla på tändvätska och man spiller lätt. Man måste dessutom vara försiktig så att man inte fyller på den för mycket. Smartsons test visade att Zippo håller värmen i över 12 timmar – vilket t.o.m. är längre än vad tillverkaren lovat! På testets andraplats hamnade Relags Pocket heater/handvärmare – detta är en kolstav som är återanvändbar. Det medföljer ett rött sammetsliknande hårt fodral och en påse i samma röda tyg. Värms upp genom en kolstav som tänds i ena änden och sedan placeras i fodralet. Den är något svårt att tända, ett par försök behövdes. Efter tändning sprids värmen i fodralet ganska snabbt och värmen håller i ca 4 timmar. På tredjeplats i testet hamnade Asaklitt Heating pads, 34-9275. Detta är återanvändbara kuddar som kokas för att få upp värme. Värmen är dock bara kvar i ca 40 minuter. Modellen kommer i 2-pack och det utlovas värme i cirka 20-30 minuter. Det är den enda handvärmaren i testet som är rund, vilket för den lite mer greppvänlig än de andra. Den är gjord i skön och mjuk plast, den blir varm väldigt snabbt – upp mot 50 grader, för att sedan svalna igen ganska snabbt. Den är lätt att koka och använda igen!

Vinnare i det här testet

Smartson

Publicerad

Smartson har testat handvärmare för att se vilken modell som fungerar bäst på utflykten. Handvärmaren är såpass liten och tar liten plats i ryggsäcken, vilket gör det enkelt att ta den med sig i skidspåret, jakt- och fisketuren. Det är tre vanliga typer som testats, där alla har sina för- och nackdelar. Den första typen är återanvändbara värmekuddar, där OBH Nordica Mobile Heat blivit bäst i test. Modellen har ett bra format för handen och den klart bästa kvalitetskänslan i testet. De är dock de dyraste, ca 100 kronor för ett 2-pack. Det är särskilt plasthöljet som gillas med modellen, då det är mjukt och saknar vassa kanter. Värmen kommer direkt och varar uppemot 25 minuter. OBH Nordica Mobile Heat är ett bra, men relativt dyrt köp. Den andra typen är engångsvärmare. Grabber Handwarmers är de som uppnår en hög värmenivå och blir varm på kortast tid, vilket är en klar fördel om du snabbt vill få fart på kyliga fingrar. Värmen håller i ca sju timmar, vilket dock är kortast tid av de testade engångspåsarna. Priset är högt (27 kronor för ett 2-pack), men det är även kapaciteten! Den tredje och sista typen av handvärmare som Smartson testat är kolstavar. Engelsons (art. Nr 2506) är de som är bäst av dessa. Med tanke på det låga priset (50 kronor) är det generöst att tillverkaren inkluderar 13 kolstavar. Till en början känns det som att värmen inte riktigt vill infinna sig, men efter ett tag stiger temperaturen till en riktigt behaglig nivå. Värmen håller sedan i sig i ca fem timmar vilket är med beröm godkänt.

Vinnare i det här testet

VILKEN BÄST I TEST VINNARE ÄR EGENTLIGEN BÄST?

Hos test.se får du svaret - helt gratis!

Vi samlar produkttester från seriösa aktörer i magasin, på TV och på nätet, och presenterar deras topp 3. Därefter analyserar vi de sammanslagna resultaten och kan på så sätt utse de ultimata testvinnarna inom alla produktkategorier! Här hos oss får du med andra ord ta del av produkternas crème de la crème, och kan på så sätt göra smarta val i alla dina inköp.