VI SAMMANSTÄLLER TESTER

Det är precis vad vi gör, kollar vad andra tycker om produkterna. Idén med Test.se är att sammanställa experttesterna från nätet och tidningarna på ett ställe, låta någon av våra redaktörer analysera dem och rekommendera en produkt. Sidorna uppdateras löpande allt eftersom nya produkter och tester publiceras. Läs mer

Ändrad 24 Januari 2024
Så väljer vi vinnare

Så väljer vi vinnare

Test.se har en lång historia av att utse testvinnare i en mängd olika produktkategorier – men hur väljer vi egentligen ut de bästa produkterna?

I första hand är våra testvinnare produkter som har fått topplaceringar i jämförande tester hos välkända aktörer. Vi lägger mycket tid på efterforskning för att kunna presentera ett så pålitligt och korrekt resultat som möjligt. När urvalet görs lägger vi även stor vikt vid produktrecensioner, både från experter och konsumenter.

Ibland stöter vi dock på produktkategorier där det saknas både tester och recensioner. Detta kan antingen bero på att produkten i fråga är ny på marknaden, eller att produktkategorin är ovanligt begränsad. I dessa fall väljer vi att presentera produkter från välkända och etablerade varumärken inom respektive segment.

Handvärmare bäst i test 2024

Är du frusen av dig? Med en handvärmare i vantarna blir dina utomhusaktiviteter desto behagligare. Se populära handvärmare och ta del av våra bästa tips i köpguiden.

Vi har jämfört
 • Vilken typ av handvärmare det är.
 • Hur länge den värmer.
 • Hur varm den blir.
 • Övriga egenskaper.
Vi på Test.se rekommenderar
Priser visas i samarbete med Prisjakt
Test och produktrecensioner
Bäst i test Test.se - Bäst i test
HotHands
HotHands Hand Warmers
Bäst i test
Bäst i test
HotHands
HotHands Hand Warmers
Engångshandvärmare som håller värmen upp till 10 timmar.
Tredje plats på test hos Wirecutter/nytimes.com 2021.
Testvinnare hos Techgearlab.com 2021.
Medelbetyg hos Testfakta 2020.
Populärt val hos Outnorth.
Populärt val hos Outdoorexperten.
Engångshandvärmare.
Värmer upp till 10 timmar.
Temperatur: 51-69 grader.
Lättanvänd.
Ultratunn.
Två i varje förpackning.
Bara miljövänligt innehåll.

HotHands är ett amerikanskt företag som tillverkar värmepåsar för särskilt utsatta punkter för händer och fötter.

HotHands Hand Warmers är en omtyckt och lättanvänd handvärmare för engångsanvändning som vi valt att utse till bäst i test. Dessutom mycket prisvärd! Hos Testfakta fick den medelbetyget 4,3 där vinnaren fick 7,7 och där beskrivs den som den handvärmare som var aktiv längst i testet. Dock hade den också svagast värme av de åtta handvärmarna. Hos Techgearlab.com utsågs den till bäst i test och i ett test  hos Wirecutter/nytimes.com kom den på en tredje plats. Enligt nöjda användare värmer handvärmaren mycket bra och passar även att ha i vantar.

Handvärmaren är ultratunn och säker och värmeprocessen aktiveras när du tar ut den ur förpackningen och låter den komma i kontakt med luft. Handvärmaren kommer upp i en temperatur om 51-69 grader. Den håller sedan en lång temperatur på 10 timmar. Skulle värmen avta skakar du påsen för att få igång den igen. I varje förpackning ingår det två handvärmare. Är du frusen om tårna finns det även tåvärmare att köpa.

 • Butiker & priser: Handvärmare
 • Butiker & priser: Tåvärmare
 • Priser för Hand Warmers
  • Leverans 1-2 vardagar
   30 dagar faktura
  • Fri frakt över 495 kr
   Leverans på 1-3 vardagar
  • Nu i Sverige!
   Snabba leveranser
 • Toe Warmers
  • Leverans 1-2 vardagar
   30 dagar faktura
  • Nu i Sverige!
   Snabba leveranser
  • Fri frakt över 596 kr
   Leverans på 2-3 vardagar

Bästa engångs Test.se - Bästa engångs
Therm-ic
Therm-Ic Pocketwarmer
Therm-ic Therm-Ic Pocketwarmer - Test
Bästa engångs
Therm-ic
Therm-Ic Pocketwarmer
Handvärmare för engångsbruk som håller värmen upp till åtta timmar.
Populärt val hos Outnorth.
Populärt val hos Outdoorexperten.
Populärt val hos Stadium.
Engångshandvärmare.
Värmer upp till 8 timmar.
Luktfri.
Innehåller endast naturliga ämnen.

Therm-ic har startade 1975 och har en framgångsrik historia inom utveckling av uppvärmningsteknik bakom sig. De började med att uppfinna ett värmesystem för pjäxor och efter det har utbudet av produkter ökat. I sortimentet finns saker som uppvärmda kläder, handskar, strumpor, sulor och handvärmare.

Therm-Ic Pocketwarmer är en handvärmare som passar perfekt de kalla vinterdagar du ska spendera utomhus. Handvärmaren finns att köpa hos stora återförsäljare som Outnorth och Outdoorexperten och är också populära val där. Den är populär bland användarna själva och recensionerna är goda.

Du öppnar förpackningen och placerar handvärmaren i fickan – den aktiveras när förpackningen bryts och den kommer i kontakt med luft. Efter bara några minuter värms handvärmaren upp och ger värme åt kalla fingrar. Värmen håller sedan sig i upp till åtta timmar. I paketet ingår fem handvärmare, men det finns även en förpackning med två handvärmare. De innehåller bara naturliga ämnen, är luktfria och är en engångsprodukt.

 • Butiker & priser: 5-pack
 • Butiker & priser: 2-pack
 • Priser för Pocket Warmer 5-pack
 • Therm-Ic Pocketwarmer
  • Nu i Sverige!
   Snabba leveranser
Priser visas i samarbete med Prisjakt

Bästa uppladdningsbara Test.se - Bästa uppladdningsbara
Lifesystems
Rechargeable Hand Warmer
Bästa uppladdningsbara
Bästa uppladdningsbara
Lifesystems
Rechargeable Hand Warmer
Uppladdningsbar handvärmare som ger värme upp till fyra timmar.
Populärt val hos Outnorth.
Uppladdningsbar handvärmare.
Värmer upp till 6 timmar.
Temperatur: 40-50 grader.
Laddningstid på 4 timmar.
Laddas med USB eller mains.

Lifesystems är ett företag som i över 25 år har tillverkar campingtillbehör, allt från första hjälpen till myggnät, insektsmedel, solkräm och handvärmare. Deras uppdrag är att skydda äventyrare och upptäcktsresande för att de ska få ett så aktivt liv som möjligt.

Är du ute efter en uppladdningsbar handvärmare rekommenderar vi Lifesystems Rechargeable Hand Warmer. Det är ett populärt val hos den stora återförsäljaren Outnorth. Handvärmaren värms upp på bara 10 sekunder och håller värmen upp till sex timmar. Den kommer upp i temperaturer om 40-50 grader och ger värme i 360 grader.

Handvärmaren laddas via USB eller mains och laddas fullt på fyra timmar. USB-kabel ingår och handvärmaren fungerar även som powerbank.

 • Butiker & priser
 • Priser för Rechargeable Hand Warmer
  • Fri frakt över 495 kr
   Leverans på 1-3 vardagar
  • Nu i Sverige!
   Snabba leveranser

Bästa bensindrivna Test.se - Bästa bensindrivna
Zippo
Zippo Handvärmare bensindriven 6 h
Bästa bensindrivna
Bästa bensindrivna
Zippo
Zippo Handvärmare bensindriven 6 h
Uppladdningsbar handvärmare med lång effekt på 12 timmar.
Andra plats på test hos Wirecutter/nytimes.com 2021.
Testvinnare hos Smartson 2011.
Bensindriven handvärmare.
Värmer upp till 6/12 timmar.
Praktisk storlek.
Håller värmen bra.
Hållbar.

Zippo är ett amerikanskt företag som tillverkar tändare av hög kvalitet och har gjort så sedan 1933. I sortimentet finns även handvärmare som håller kalla händer varma.

Vi har valt att utse Zippo Hand warmer till den bästa bensindrivna handvärmaren. Den blev testvinnare i ett äldre test om handvärmare hos Smartson och i ett nyare test hos Wirecutter/nytimes.com kom den på andra plats.

Zippo är stilren och tänds med hjälp av tändare och tändvätska. Värmen varar i upp till 12 timmar med en enda 12 milliliter fyllning av bränsle! Den finns även i en något mindre storlek som håller i sex timmar. 

Det är otroligt enkelt att använda Zippo – du tar bort locket och tänder brännaren, sedan väntar du på att den smarta indikatorstapeln blir röd (det finns ingen eld). Därefter lägger du tillbaka den i dess skyddande uppvärmningspåse och man har fått en omedelbar värme för händerna! Handvärmaren är återanvändbar, med undantag för brännaren.

 • Butiker & priser
 • Priser för Zippo Handvärmare bensindriven 6 h
  • Snabba leveranser, hämta utanför butik
   Fri frakt över 300 kr

Bästa återanvändbara Test.se - Bästa återanvändbara
Lifesystems
Reusable Hand Warmers
Bästa återanvändbara
Bästa återanvändbara
Lifesystems
Reusable Hand Warmers
Handvärmare som går att använda på nytt efter en snabb kokning.
Populärt val hos Outnorth.
Återanvändbar handvärmare.
Värmer upp till 90 minuter.
Temperatur: 54 grader.
Lättanvänd.
Kommer i 2-pack.

Lifesystems är ett företag som i över 25 år har tillverkar campingtillbehör, allt från första hjälpen till myggnät, insektsmedel, solkräm och handvärmare. Deras uppdrag är att skydda äventyrare och upptäcktsresande för att de ska få ett så aktivt liv som möjligt.

Vill du ha ett par handvärmare som går att återanvända? Då rekommenderar vi Lifesystems Reusable Hand Warmers, som är perfekta att ta med de dagar som är lite kallare. De kommer i tvåpack och du sätter igång handvärmaren med endast ett klick. När metallskivan är bruten ska du massera gelen som kristalliseras och avger värme. Placera sedan handvärmaren i dina vantar eller jackficka för att snabbt värma upp kalla händer. Värmen hålls sedan igång i cirka 90 minuter och kan ge en värme på upp till 54 grader.

Detta är handvärmare som går att använda om och om igen. För att starta om dem ska du placera dem i kokande vatten och låta sjuda i några minuter tills alla kristallerna är helt upplösta och gelen är flytande. När handvärmarna har svalnat är de redo att användas igen. Handvärmarna är i storleken 90 x 90 x 15 millimeter.

 • Butiker & priser
 • Priser för Reusable Hand Warmers
  • Nu i Sverige!
   Snabba leveranser

Ytterligare läsning

Bäst i test handvärmare - se testvinnande handvärmare.

Köpguide handvärmare

Låt inte snö och minusgrader stoppa dig från ett aktivt utomhusliv. Är du frusen om fingrarna är det oerhört härligt med en välfungerande handvärmare! På marknaden erbjuds både engångsmodeller och varianter som går att ladda upp eller som drivs på annat sätt och som går att återanvända. Ta reda på vilken handvärmare som passar dig bäst!

Läs också: Bäst i test vinterhandskar

Vad är en handvärmare?

En handvärmare är liten och behändig värmekudde som får plats i din ficka eller handske. När du har aktiverat den kan handvärmaren hålla värmen upp till flera timmar. De kommer oftast i pack om två så att du har en per hand och är lätta att använda. Genom att hålla händerna varma blir kroppen också varmare och du klarar av att vara utomhus längre, även när det är riktigt många minusgrader ute en svensk vinterdag.

Bäst i test handvärmare - se testvinnande handvärmare.
En handvärmare kan användas i fickan eller vanten för att ge händerna värme.

Då har du användning för en handvärmare

Det finns många tillfällen som du kan ha behov av en handvärmare. Den passar till alla som har ett aktivt liv eller som är frusna av sig. Handvärmaren kan komma väl till pass när det är kallt ute och du tar en promenad, åker skidor, campar eller är på jakt- och fisketur. Du kan även placera några i bilen om något oförutsett skulle inträffa, ha i handväskan om tåget eller bussen skulle vara sen eller plocka fram när du tittar på barnens hockeyträning.

Bäst i test handvärmare - se testvinnande handvärmare.
Det finns många tillfällen som en handvärmare kan komma väl till pass, som när du åker skidor, campar eller väntar på bussen.

Olika typer av handvärmare

Det finns två typer av handvärmare, engångsvärmare och återanvändbar handvärmare. En engångsvärmare är ofta snabb och effektiv men håller inte värmen lika länge. Den återanvändbara värmaren är mer ekonomisk eftersom den kan vara lite dyr i själva inköpet men blir billigare i längden eftersom att du endast behöver fylla på med bränsle eller till exempel kolstavar.

Engångshandvärmare – aktiveras i luft

En av de vanligaste och också billigaste handvärmarna är värmekuddar som du använder en gång och sedan slänger. Handvärmaren aktiveras när du bryter förpackningen när den kommer i kontakt med luft. Värmen kommer sig av en kemisk process som sätts igång när förpackningen bryts. Den här typen av handvärmare innehåller vanligtvis bara naturliga ämnen, men eftersom du slänger den är det inte lika miljövänligt som återanvändbara varianter.

Återanvändbar värmekudde – kokas i vatten

En annan vanlig och billig handvärmare är den värmekudde som du kan återanvända genom att koka den i varmt vatten i några minuter. Första gången aktiverar du värmen genom att bryta kudden eller böja den.

Uppladdningsbar handvärmare – batteridriven

Köper du en uppladdningsbar handvärmare kan du återanvända den flera gånger. Den kostar oftast lite mer, men har du behov av värmare kontinuerligt kan det vara mer prisvärt att satsa på en sådan här. En uppladdningsbar värmare laddas via USB i några timmar och är sedan redo att användas för att värma frusna händer.

Handvärmare som drivs av bensin

En bensindriven handvärmare tänds med hjälp av tändare och tändvätska. Efter tändningen placeras den i en skyddande värmepåse och sprider snabbt värme. Den håller i flera timmar och när värmen är slut fyller du enkelt på den igen.

Så länge håller en handvärmare värmen

En billigare och enklare handvärmare kan vara varm i 30 minuter upp till en timme. En handvärmare av lite bättre kvalitet kan hålla värmen från sex timmar ända upp till tolv timmar. När du väljer handvärmare är detta en av egenskaperna som är bra att titta på och jämföra mellan olika modeller. Ska du vara utomhus i flera timmar kan en med längre värme vara att föredra. Men ska du endast ha den för en kortare hundpromenad kan en enklare variant också göra sitt jobb.

Hur varm kan en handvärmare bli?

En handvärmare värms upp till mellan 40 och 60 grader och beroende på vilken modell du väljer mellan.

Länktips:

Några experttexter vi har läst:

Testfakta (2020)

Testfakta har testat flera olika typer av handvärmare, engångs, en USB-variant och en med kolvärmeveck. Det skiljer ganska mycket på hur varma de blir och hur länge de håller temperaturen.

Bäst i test blir Euro-Hunt med betyget 7,7. Denna modell är koleldad och håller värmen bäst, upp till 9-10 timmar. Den tar ganska lång tid att värma upp och är lite klumpig men det är helt klart värt det, för en lång dag ute i kylan. Euro-Hunt blir även billigast i längden eftersom varje uppvärmning endast kostar 2 kronor. Dosan kostar 25 kronor.

På andraplats, betygsmässigt delar två modeller Vagaborn Heat Pack Hands och Virgel Technology Thermo Pads. Båda blir varma snabbt men tappar värmen ganska fort och är relativt dyra. De ska enligt tillverkaren hålla värmen i upp till 8 timmar men enligt testet håller de endast värmen i 1-2 timmar ungefär. Båda är små i storleken och fungerar utmärkt att placera i sina handskar och passar bra om du snabbt vill värma dina frusna händer.

Smartson (2011)

Smartson har testat åtta handvärmare i olika varianter. Zippo Hand warmer är modellen som blivit bäst i test. En handvärmare som är av god kvalitet, ger en hög värme under en längre tid. Zippos värmare ser ut som ett gigantisk tändare – stilren, men designen för tankarna till rökning. Det medföljer en tygpåse, vilket behövs eftersom värmaren blir så het att det finns risk att bränna sig. Det krävs en rejäl tändare för att tända modellen och när Smartsons testpanel provade med tändstickor gick det inte alls. Det är omständligt att fylla på tändvätska och man spiller lätt. Man måste dessutom vara försiktig så att man inte fyller på den för mycket. Smartsons test visade att Zippo håller värmen i över 12 timmar – vilket t.o.m. är längre än vad tillverkaren lovat! På testets andraplats hamnade Relags Pocket heater/handvärmare – detta är en kolstav som är återanvändbar. Det medföljer ett rött sammetsliknande hårt fodral och en påse i samma röda tyg. Värms upp genom en kolstav som tänds i ena änden och sedan placeras i fodralet. Den är något svårt att tända, ett par försök behövdes. Efter tändning sprids värmen i fodralet ganska snabbt och värmen håller i ca 4 timmar. På tredjeplats i testet hamnade Asaklitt Heating pads, 34-9275. Detta är återanvändbara kuddar som kokas för att få upp värme. Värmen är dock bara kvar i ca 40 minuter. Modellen kommer i 2-pack och det utlovas värme i cirka 20-30 minuter. Det är den enda handvärmaren i testet som är rund, vilket för den lite mer greppvänlig än de andra. Den är gjord i skön och mjuk plast, den blir varm väldigt snabbt – upp mot 50 grader, för att sedan svalna igen ganska snabbt. Den är lätt att koka och använda igen!

Tillbaka till början – våra toppval


Redaktionen
Test.se

Vanliga frågor

 • En handvärmare är en värmekudde som du placerar i vantarna eller fickorna och som sprider värme.
 • En engångshandvärmare börjar värmeprocessen när den kommer i kontakt med luft. En annan typ av handvärmare knäcker du för att få värme och kokar sedan för att kunna återanvända den. Det finns också uppladdningsbara handvärmare och bensindrivna handvärmare.
 • Vi har valt att utse HotHands Hand Warmers till den handvärmare som är bäst i test. Det är en engångshandvärmare som blir varm när den kommer i kontakt med luft och som håller värmen i upp till 10 timmar.
Innehållsförteckning

Innehåll
Bäst i test:
HotHands HotHands Hand Warmers
Newsletter image Test.se logo
Håll dig uppdaterad med Test.se:s nyhetsbrev
Vi meddelar när en ny testvinnare tar över tronen
Exklusiva erbjudanden på vinnare bara på Test.se
Din epostadress
Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev godkänner du test.se sekretesspolicy.
Gå med kostnadsfritt
Tack för din prenumeration!
Du har nu valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev.
Stäng