VI SAMMANSTÄLLER TESTER

Det är precis vad vi gör, kollar vad andra tycker om produkterna. Idén med Test.se är att sammanställa experttesterna från nätet och tidningarna på ett ställe, låta någon av våra redaktörer analysera dem och rekommendera en produkt. Sidorna uppdateras löpande allt eftersom nya produkter och tester publiceras. Läs mer om oss

Ändrad 25 Juni 2024
Så väljer vi vinnare

Så väljer vi vinnare

Test.se har en lång historia av att utse testvinnare i en mängd olika produktkategorier – men hur väljer vi egentligen ut de bästa produkterna?

I första hand är våra testvinnare produkter som har fått topplaceringar i jämförande tester hos välkända aktörer. Vi lägger mycket tid på efterforskning för att kunna presentera ett så pålitligt och korrekt resultat som möjligt. När urvalet görs lägger vi även stor vikt vid produktrecensioner, både från experter och konsumenter.

Ibland stöter vi dock på produktkategorier där det saknas både tester och recensioner. Detta kan antingen bero på att produkten i fråga är ny på marknaden, eller att produktkategorin är ovanligt begränsad. I dessa fall väljer vi att presentera produkter från välkända och etablerade varumärken inom respektive segment.

Hitta hårinpackningen som är bäst i test 2024

Att använda en vårdande hårinpackning med jämna mellanrum gör håret frisk och fräsch. Tillsammans med rätt schampo kommer det att reparera skadat hår och hålla det lika snyggt som om du precis har varit hos frisören.

Vi har jämfört
 • Volym på förpackningen.
 • Vem det passar för och hur effekten blir.
 • Om det innehåller sulfater och parabener.
 • Övriga egenskaper.
Vi på Test.se rekommenderar
Priser visas i samarbete med Prisjakt
Test och produktrecensioner
Bäst i test Test.se logo
Olaplex
Olaplex Hair Perfector No.3 100 ml
Bäst i test
Bäst i test Test.se logo
Olaplex
Olaplex Hair Perfector No.3 100 ml
Intensiv hårinpackning från Olaplex som reparerande och skyddar håret.
Bästa för skadat hår hos Elle 2024.
Bra betyg på test hos Metro Mode 2024.
Testvinnare hos Prisjakts experter 2023.
Bra betyg på test hos Bäst-i-test.se 2023.
Bästsäljare hos Kicks.
Populärt val hos Prisjakt.
Populärt val hos Pricerunner.
Populärt val hos Lyko.
Passar för skadat hår.
Volym: 100 ml.
Återfuktar.
Färgbevarande egenskaper.
Mild och fräsch doft.
Vegansk.

Olaplex är varumärke som ger ett sunt, friskt och starkt hår. Med hjälp av banbrytande och innovativ teknologi har de revolutionerat hårhälsan över hela världen. Från början fanns Olaplex bara att tillgå på salong, men idag finns en rad Olaplex-produkter för hemmabruk. Serien består av flera produkter som hjälper till att reparera skadat hår inifrån och ut.

Olaplex Hair Perfector No 3 är den hårinpackning som vi utsett till bäst i test. Den har vunnit flera oberoende tester, är en bästsäljare hos Kicks och populärt val hos Prisjakt, Pricerunner och Lyko.

Hos Prisjakt Experter blev hårinpackningen testvinnare och deras testpanel beskriver den som magisk. I ett test hos Bäst-i-test.se fick den betyget 4,5 av 5 och beskrivs som en hårinpackning som lagar håret från insidan och ett måste om du färgar håret ofta. Hos Elle blev den bästa hårinpackningen för skadat hår och enligt dem är det en magisk kur som återfuktar, är vegansk och verkar färgbevarande. Även skönhetsexperterna hos Metro Mode ger den gott betyg och rekommenderar hårinpackningen till dig som ofta färgar eller bleker håret.

Detta är en intensiv hårinpackning som kan användas mellan Olaplex-behandlingarna hos frisören. Det är en djupverkande kur som bygger upp och stärker håret från insidan. Perfekt om du färgar håret ofta eller använder värmeverktyg.

Hårinpackningen innehåller den patenterade Olaplexmolekylen som binder samman brutna svavelbindningar. Detta ger ett starkare, glansigare och mer motståndskraftigt hår.

Du använder hårinpackningen en till två gånger i veckan eller efter varje tvätt om håret är skadat. Applicera hårinpackningen i handdukstorkat, nytvättat hår, låt verka i tio minuter och tvätta sedan ur. Hårinpackningen kan även användas under natten. Kompletteras gärna Olaplex schampo och balsam för bäst resultat. Hårinpackningen har en mild och fräsch doft och kommer i en förpackning på 100 milliliter.

 • Butiker & priser

Bästa för torrt hår Test.se logo
Maria nila
maria nila True Soft Masque 250 ml
Bästa för torrt hår
Bästa för torrt hår Test.se logo
Maria nila
maria nila True Soft Masque 250 ml
Skonsam hårinpackning för torrt hår som ger näring och återfuktar.
Bästa veganska hos Elle 2024.
Bra betyg på test hos Metro Mode 2024.
Bra betyg på test hos Prisjakts experter 2023.
Populärt val hos Kicks.
Populärt val hos Pricerunner.
Högt kundbetyg hos Lyko.
Passar för torrt hår.
Volym: 250 ml.
Vårdar och återfuktar torrt hår.
Färgbevarande egenskaper.
Blommig doft av liljor, jasmin och ros.
100 % veganskt och animal friendly.
Klimatkompenserad förpackning.

Maria Nila är ett 100 procentigt veganskt och animal-friendly hårvårdsföretag från Sverige. Alla deras produkter tillverkas i fabriken i Helsingborg och säljs sedan världen över. I utbudet finns produkter för alla hårtyper, som schampo, balsam, hårinpackningar och stylingprodukter.

Maria Nila True Soft Masque 250 ml är en omtyckt hårinpackning som tillhör Maria Nilas True Soft-serie som innehåller arganolja som återfuktar och återupplivar torrt hår och minskar friss. I samma sere finns även schampo, balsam och hårolja. Alla deras hårinpackningar har ett naturligt PH-värde på 5-5.5.

Hårinpackningen är ett populärt val hos Kicks, Pricerunner och Lyko. Den blev bästa veganska hårinpackningen hos Elle och enligt dem gör den håret glansigt och mjukt. Hos Metro Mode fick den också fina omdömen och de beskriver den som en hårinpackning som ger en skonsam behandling för torrt hår.

När Prisjakts experter listade de bästa hårinpackningarna för torrt fick Maria Nilas hårinpackning ett bra omdöme. Deras expert använder den som sovmask och lyfter särskilt fram doften.

Hårinpackningen passar för naturligt torrt hår. Den innehåller återfuktande arganolja som ger näring, återfuktar, gör håret mjukt och hjälper till att motverka friss och statisk elektricitet. Den har färgbevarande egenskaper vilket ger skydd mot tvätt och värmestyling. Hårinpackningen ger också ett bra skydd mot UV-strålning och fria radikaler.

Använd hårinpackningen på nytvättat hår och låt sedan verka i tre minuter. Vill du ha en mer djupverkande effekt kan du låta den verka i fem till tio minuter. Skölj ur och avsluta med balsam. Hårinpackningen kommer i en förpackning på 250 milliliter och har en blommig doft av liljor, jasmin och ros.

Har du ett skadat och kemiskt behandlat hår rekommenderas Maria Nilas serie Structure Repair istället.

 • Butiker & priser

Bästa för lockigt hår Test.se logo
Davines
Davines Essential Love Curl hair mask 250 ml
Bästa för lockigt hår
Bästa för lockigt hår Test.se logo
Davines
Davines Essential Love Curl hair mask 250 ml
Hårinpackning för lockigt hår som vårdar och ger fukt.
Bästa för lockigt hår hos Elle 2024.
Bra betyg på test hos Metro Mode 2024.
Passar för lockigt hår.
Volym: 250 ml.
Vårdar och ger fukt.
Gör lockarna mjuka och lätt att forma.
Klimatkompenserad förpackning.

Davines är ett hårvårdsmärke som förenar naturliga råvaror av högsta kvalitet med avancerad forskning. Det är ett italienskt varumärke som grundades av familjen Bolatti 1983 och deras motto är “Sustainable Beauty”.

Är du ute efter en hårinpackning för lockigt hår rekommenderar vi Davines Essential Love Curl hair mask. Det är en del av Davines hårvårdsserie Essential Haircare som tagits fram med stor omsorg, vision och vetenskap. Produkterna innehåller örter, frukt och blommor från Medelhavet.

Hårinpackningen blev utsedd till bästa hårinpackningen för lockigt hår hos Elle. Enligt dem letar sig hårinpackningen snällt in i varje strå och ger mycket fukt. När Metro Mode listar de bästa hårinpackningarna finns denna med – de beskriver den också som den bästa hårinpackningen för lockigt hår.

Davines hårinpackning är en djupt näringsgivande hårmask som ger mycket fukt. Dina lockar blir mjuka och lätta att forma efter önskemål. Hårinpackningen innehåller mandelextrakt från Noto och Slow Food Presidium.

Du applicerar hårinpackningen på handdukstorkat hår, gärna efter Davines LOVE/Curl Shampoo. Låt verka i 10-15 minuter, kamma igenom håret och skölj noggrant ur. Hårinpackningen kommer i en klimatkompenserad förpackning på 250 milliliter.

 • Butiker & priser

Bästa premium Test.se logo
Kérastase
Nutritive Masque Intense, 200 ml Kérastase Hårinpackning
Bästa premium
Bästa premium Test.se logo
Kérastase
Nutritive Masque Intense, 200 ml Kérastase Hårinpackning
Intensiv hårinpackning som ger och ett lent och återfuktat hår.
Bra betyg på test hos Metro Mode 2024.
Bra betyg på test hos Prisjakts experter 2023.
Populärt val hos Prisjakt.
Passar för torrt hår.
Volym: 200 ml.
Intensivdos av näring.
Bevarar näringen längre.
Ger glans.

Kérastase är ett franskt varumärke som erbjuder hårprodukter av hög kvalitet. Deras produkter och behandlingar är skräddarsydda för den som önskar ett fantastiskt hår. De har ett avancerat forskarteam som utmanar konventionell kunskap om hår och letar efter nya ingredienser och lösningar.

Kérastase Nutritive Masque Magistral är en hårinpackning för dig med torrt hår. Den tillhör deras Nutritive-serie som är särskilt anpassad för torrt hår och som ger näringsgivande hårvård från hårbotten till hårtopparna.

När Metro Mode listade de 23 bästa hårinpackningarna just nu fanns Kérastases hårinpackning med på listan. De beskriver den som en riktig fuktbomb som gör underverk på ett torrt och tjockt hår.

I ett test hos Prisjakt Experter kom den på fjärde plats och beskrivs som en hårinpackning med krämig konsistens som ger ett lent och återfuktat hår. Ett stort plus till förpackningen som har ett lock som är lätt att öppna i duschen. Enligt deras skönhetsexpert är doften neutral och god.

Detta är en närande, koncentrerad och rik hårinpackning med växtbaserade proteiner och niacinamid. Du får en intensivdos av näring och den hjälper dessutom till att bevara näringen längre genom att tränga in längre i hårfibrerna. Den förseglar fjällskiteten så att fukten bevaras längre. Den innehåller även polymerer som motverkar uttorkning. Hårinpackningen passar för dig med tort hår och medium till tjockt hår och ger dig både näring, fukt, glans och en silkeslen känsla.

Du masserar in hårinpackningen på längder och toppar i nytvättat handdukstorkat hår. Låt verka i tre till fem minuter och skölj sedan ur.

 • Butiker & priser

Bästa effektiva Test.se logo
K18
K18 Leave In Molecular Repair Mask 50 ml
Bästa effektiva
Bästa effektiva Test.se logo
K18
K18 Leave In Molecular Repair Mask 50 ml
Hårinpackning som reparerar, stärker och förbättrar hårets elasticitet på fyra minuter.
Tredje plats på test hos Metro Mode 2024.
Trendar på TikTok.
Populärt val hos Prisjakt.
Populärt val hos Pricerunner.
Högt kundbetyg hos Lyko.

K18 Leave In Molecular Repair Mask är en återställande och intensiv hårinpackning som reparerar, stärker och förbättrar elasticiteten. Du får ett lent och mjukt resultat som gör håret lätt att kamma ut.

Hårinpackningen kom på tredje plats när Metro Mode listade de 23 bästa hårinpackningarna just nu. Enligt dem är det en av de mest omtalade hårinpackningarna just nu och den trendar på TikTok. Dessutom sägs den vara Hailey Biebers favorit när det kommer till hårinpackningar.

Hårinpackningen är ett populärt val hos Prisjakt och Pricerunner. Den har högt kundbetyg hos Lyko.

K18Peptide™ är en molekyl som kliniskt bevisat kan återställa skador på håret på endast fyra minuter. Den återställer hår som skadats av kemiska behandlingar, UV-strålar, värmeverktyg och tvättar till dess ursprung. Det är en bestående lösning som använder sig av biomimetik för att återställa keratinkedjorna i håret.

Hårinpackningen finns i storleken 15 och 50 milliliter. Tvätta håret med djupgörande schampo, skölj ur och handdukstorka håret. Använd ett pumptag av hårinpackningen och fyll på med mer om du har långt eller tjockt hår. Arbeta in produkten jämnt i håret, från botten till toppen. Låt produkten verka i fyra minuter och skölj sedan ej ur. Använd sedan hårinpackningnen följande fyra till sex hårtvättar och sedan var sjätte tvätt.

Hårinpackningen är fritt från sulfater, parabener, ftalater, silikoner, konstgjorda färgämnen, natriumklorid och är vegansk.

 • Butiker & priser

Ytterligare läsning

Bäst i test hårinpackning.

Köpguide hårinpackning

För att du ska få ett välmående och fräscht hår behöver du ta hand om det på bästa sätt.

Idag har många problem med torrt, frissigt, skadat och kemiskt behandlat hår som är i behov av fukt och näring. Genom att använda en bra hårinpackning kommer ditt hår att må mycket bättre. Här hjälper vi dig att välja rätt hårinpackning.

Vad är hårinpackning?

Hårinpackning är en vårdande produkt som du applicerar i handdukstorkat hår och som verkar djupgående på håret. Hårinpackningen hjälper till att återfukta, reparera, ge näring och skydda håret. En del hårinpackningar ger mycket glans och andra verkar färgbevarande. Ett annat namn på hårinpackning är hårmask – detta är samma sak.

Varför ska man använda hårinpackning?

Upplever du att ditt hår känns torrt, skadad, slitet och livlöst? Då behöver du använda hårinpackning för att återställa och göra håret friskt igen. På sikt kommer håret också att få en bättre kvalité. Men även du som har ett friskt hår behöver använda hårinpackning – för att hålla det friskt.

Det finns många fördelar med att använda en vårdande hårinpackning i håret med jämna mellanrum. Här är några av anledningarna!

Vårdar och ger fukt

Hårinpackningen ger håret mycket fukt, vilket är särskilt bra om du har torrt och slitet hår. På samma gång verkar många hårinpackningar långvarigt och fuktbevarande.

Gör håret mjukt och glansigt

Hårinpackning gör att håret blir mjukare, glansigare och lättare att kamma igenom.

Är färgbevarande

Har du färgat håret vill du säkert att det ska hålla sig snyggt länge. Med en hårinpackning som är färgbevarande kan det gå längre mellan färgningarna vilket också gör att du sliter mindre på håret.

Gör håret mjukt och mindre frissigt

Har du ett frissigt hår? Hårinpackningen hjälper till att motverka statisk elektricitet och gör håret mindre frissigt. Genom att använda hårinpackning kan du ge ett torrt och skadat hår nytt liv igen.

Skillnaden mellan balsam och hårinpackning

Om jag använder balsam, måste jag använda hårinpackning också? Ja, det måste du eftersom hårinpackning och balsam har olika användningsområden. En hårinpackning ger håret mer näring och fukt och innehåller vårdande ingredienser. Ett balsam däremot gör håret mjukt och sluter hårstråna. Därför behöver du använda båda produkterna.

Så använder du hårinpackning

Du använder hårinpackningen på nytvättat hår. Först schamponerar du håret, sedan gör du inpackningen och avslutar med balsam.

En vanlig missuppfattning är att avsluta med inpackningen, detta är helt fel! Först ska håret vara helt rent sedan ska hårinpackningen verka ordentligt. Efter detta används balsam för att åter stänga hårets fibrer. Då har du gjort rätt ordning för att få bästa effekt.

Så här gör du för att applicera hårinpackning:

 1. Börja med att tvätta rent håret, gärna två gånger. Första omgången tar bort smuts och stylingprodukter medan andra omgången rengör på djupet. Schampot gör att hårets fjällskikt öppnas upp och gör att produkterna kan tas upp ordentligt. Torka därefter håret så att det är handdukstorrt. Är håret för blött kommer hårinpackningen bara att glida ur.
 2. Applicera inpackningen från hårbotten, jobba ut i längderna och ut i topparna. Ta gärna hjälp av en bredtandad kam.
 3. Låt hårinpackningen verka i den tid som står på förpackningen. Fuska inte! Effekten blir bäst om den sitter rätt tid.
 4. Använd rätt mängd. Hårinpackningar är ofta dyra så se till att inte ta för mycket så räcker den till fler gånger.
 5. Avsluta med valfritt balsam som stänger hårets fibrer och låser in fukten.
Bäst i test hårinpackning.

Hur länge ska hårinpackningar sitta i?

Hur länge hårinpackningen ska sitta i beror på vilken sort du har. De flesta ska verka i tre till tio minuter. En del rekommenderar en längre tid om du vill ha en mer djupverkande effekt. En del hårinpackningar kan du även använda under natten.

Hur ofta ska man använda hårinpackning?

För att hålla håret friskt och fräsch är det bra att göra hårinpackningar relativt regelbundet. Även om det känns som att det tar lite tid, är en till två gång i veckan en bra riktlinje att utgå från. Detta för att få bäst effekt och ett välmående hår. Har du riktigt torrt hår kan du använda en lättare hårinpackning vid varje tvätt.

Vem ska använda hårinpackning?

En hårinpackning används för att reparera och stärka skadat eller slitet hår, men kan även användas på ett redan friskt och välmående hår. Med rätt sort och lite ansträngning kan hårinpackningarna göra större mirakel för håret än de flesta tror.

Kan man sova med hårinpackning?

För att få en riktig intensivkur går det ibland att sova med hårinpackningen. Det står i beskrivningen om detta är möjligt. De som är uppbyggande och proteingivande eller produkter för hårbotten ska däremot alltid sköljas ur enligt rekommendation.

När du ska sova med hårinpackningen applicerar du den i tvättat eller torrt hår, flätar håret och lägger en handduk över kudden. Skölj sedan ur håret på morgonen.

Så väljer du rätt hårinpackning

Kanske vill du stärka, återfukta eller ge mer volym? Det finns hårinpackningar för alla olika typer av hår. Utgå från just din hårtyp och leta upp rätt produkt. Om du har problem med torrt hår behövs fukt. Då ska du inte välja en återuppbyggande inpackning för skadat hår, som då kan få helt fel effekt.

Hårinpackning för lockigt hår

Har du lockigt hår är det bra att välja en inpackning som framhäver lockarna på ett fint sätt.

Hårinpackning för tjockt hår

Har du tjockt hår? Då finns det hårinpackningar som är särskilt anpassade för dig med lite tjockare hår.

Hårinpackning för tunt hår

Har du ett tunt fint hår behöver du ha en hårinpackning som är särskilt anpassad för det. Det är ofta en hårinpackning som inte är för tung för då kan håret kännas platt och flottigt.

Hårinpackning för skadat hår

Har du skadat hår behöver du ha en hårinpackning som reparerar. Det är till exempel bra att den innehåller aminosyror.

Bäst i test hårinpackning.
Det finns hårinpackning för alla typer av hår.

Jämför hårinpackningens egenskaper

För att hitta en hårinpackning som passar dig ska du jämföra de olika egenskaperna.

Volym

Hårinpackningar kommer med olika volym – de flesta är mellan 100 och 250 milliliter. Vissa är mer dryga än andra, följ alltid anvisningarna för att inte överdosera. Ju drygare den är desto mer kostnadseffektiv blir den.

Ingredienser

Är du känslig mot någon typ av ingredienser eller önskar att hårinpackningen innehåller något särskilt? Kika på innehållsförteckningen för att säkra att hårinpackningen är rätt för dig.

Doft och parfym

Vill du ha någon särskild doft på hårinpackningen ska du läsa beskrivningar och recensioner för att avgöra om den passar ditt tycke och smak. Vissa föredrar en blommig doft medan andra vill ha en mer neutral produkt.

Köpa hårinpackning – att tänka på!

Det finns flera saker du kan tänka på när du ska köpa hårinpackning.

 • Vilken typ av hår har du? Lockigt, rakt, tjockt, tunt?
 • Vilken kvalitet har du på håret? Är det naturligt torrt eller slitet på grund av yttre påfrestningar som UV-strålar och färgbehandlingar.
 • Vad vill du få ut av hårinpackningen? Fukt, vårdande egenskaper, färgbevarande egenskaper?

Varför får man torrt hår?

Det är många saker som påverkar håret och som gör det torrt. Kom dock ihåg att det är skillnad på torrt hår och skadad hår.

Sverige har ett torrt och kallt klimat som kan göra håret torrt och trist. Andra har torrt hår på grund av sämre hårkvalitet och större behov av mer fukt. Ett skadat hår kan bero på UV-strålar, saltvatten, föroreningar eller att du använder kemiska behandlingar som blekning och hårfärg.

Fler produkter för håret

Det finns fler produkter som kan göra underverk för ditt hår – här är några tips!

Schampo och balsam

För att hårinpackningen ska ge bäst effekt behöver du även ha ett schampo och balsam som är anpassat för ditt hår. Bäst är om schampot och balsamet är från samma varumärke och serie som hårinpackningen. Du börjar applicera schampot, sedan hårinpackningen för att avsluta med balsamet som försluter hårsäckarna.

Hårolja

Även om ett bra schampo, balsam och hårinpackning gör underverk för ditt hår behöver du komplettera med hårolja. Det är en mångsidig produkt som ger näring, reparerar skadade och kluvna toppar, skyddar mot daglig slitage och motverkar frissighet.

Värmeskydd

Om du använder värmeverktyg som plattång, locktång eller vågtång behöver du först applicera ett värmeskydd för att inte skada håret. Värmeskydden kommer upp i höga temperaturer som kan skada håret. Välj mellan spray och kräm när du ska köpa värmeskydd.

Populära varumärken:

Länktips:

Tillbaka till början – våra toppval


Redaktionen
Test.se

Vanliga frågor

 • Du använder hårinpackningen efter att du har shamponerat håret, men innan du använder balsam. Låt verka i tre till fem minuter och skölj sedan ur det ordentligt.
 • Det är bra att göra en hårinpackning en till två gånger i veckan.
 • Vi har valt att utse Olaplex Hair Perfector No 3 till den hårinpackning som är bäst i test. Det är en intensiv kur som reparerar och skyddar håret och passar särskilt för dig med torrt och skadat hår.
Innehållsförteckning

Innehåll
Bäst i test:
Olaplex Olaplex Hair Perfector No.3 100 ml