HANDLA SMART
HANDLA TESTVINNARE
Vi sammanställer experttester för att hitta den bästa produkten just för Dig!

Test av balsam

skönhet uppdaterad 13:e Maj, 2015, Baserad på 3 experttester.

Att välja balsam är inte lättare än att välja schampo! Oftast väljer man tillhörande schampo och balsam, men vissa mixar ändå märken eller sorter. Anledningen till att man använder balsam är för att skydda håret. När man använder schampo öppnas hårstråna för att kunna rengöras, vilket kan leda till skadat och uttorkat hår. Balsam återfuktar håret, hindrar topparna från att bli kluvna och gör det lättare att reda ut. Det ger också en fin glans åt håret. Precis som när man väljer rätt schampo, bör man tänka på vilken typ av hår man har. Det finns, liksom med schampon, olika balsam som vårdar och skyddar färgat hår, som motverkar frissighet och omedgörliga hårstrån, som tar hand om skadat hår och hjälper det att reparera sig.

Test.se rekommenderar

Aussie Aussome Volume Conditioner - bäst i test bland Balsam 2020
Aussie Aussome Volume Conditioner, bäst i test.

Aussie Aussome Volume Conditioner - Vi på Test.se har valt att rekommendera balsamet Aussie Aussome Volume Conditioner som blivit testvinnare, då Veckorevyn testat olika balsam (2010). Aussie har en unik formula med extrakt av australiska Humle som lämnar håret fint med fyllighet och struktur. Proteinet i Humle hjälper till att skydda och reparera håret. För allra bästa resultat bör balsamet användas efter att man tvättat håret med Aussie Aussome Volume Schampoo. Läs mer

Balsam - Bäst i test

RELATERADE TESTER

Torrschampo

UPPDATERAD 21:e Augusti, 2019

Hårinpackningar

UPPDATERAD 28:e Juni, 2019

Permanent hårfärg

UPPDATERAD 14:e November, 2018

Hårolja

UPPDATERAD 14:e Juni, 2017

Schampon

UPPDATERAD 15:e Juni, 2015

Experttester vi läst (3st)

Nedan listas vilka tester vi läst och använt som underlag för att utse vår testvinnare tillsammans med en sammanfattning.

Damernas Värld

Publicerad

Damernas Värld har kikat närmare på sju olika spraybalsam. Ett spraybalsam kan vara ett alternativ till vanliga balsam. Om ditt balsam gör håret tungt kan du istället använda spraybalsam direkt efter schamponering. Spraybalsam tillför håret fukt och skall inte sköljas ut.

Bäst i test är L’Oréal Potionizer som får betyget 4,8 poäng(5,0 är max). Spraybalsamet är anpassat för torrt och färgat hår. L’Oréals produkt är prisvärd och flaskan är både stor och dryg. Förutom den goda doften gör detta balsam ditt hår mjukt och lätt att borsta igenom. Priset är 139 kr för en flaska på 250 ml.

Ett annat spraybalsam som imponerar är Revlon Equave. Det innehåller keratin som stärker håret. Om du har trassligt hår är detta ett perfekt balsam. Håret blir glansigt och mjukt. Revlon Equave är enkelt att använda och går snabbt in i håret och lämnar inga rester. Priset är 145 kr för 200 ml. Betyget blir 4,5 poäng.

På tredjeplats hamnar WaterClouds Repair Leave-in Conditioner. Sprayfunktionen fördelar balsamet jämnt och ger ökad volym. Doftar angenämt av citrus och passar dig med slitet hår. Betyget hamnar på 4,0 och priset är 119 kr/150 ml.

Vinnare i det här testet

Veckorevyn

Publicerad

Veckorevyn har testat nio olika balsam med återfuktande effekt. Bäst i test blev Aussie Aussome Volume Conditioner som är ett balsam för tunt och fint hår. Formulan är mjuk och skön i det blöta håret och det torra håret blir otroligt mjukt - ”vi har nog aldrig upplevt något liknande”, skriver Veckorevyn. Balsamet är dessutom drygt, vilket är mycket bra. Det är en oslagbar produkt för ett oslagbart pris och det doftar dessutom väldigt gott. På testets andraplats hamnade Natuvive Conditioner Pomegranate Hydra som är en budgetfavorit. Detta är ett balsam för normalt hår och doftar av granatäpple. Denna produkten har en härligt krämig känsla och det krävs inte mycket i det mellanlånga, blöta håret. Dess doft sitter också kvar i det torra håret, som känns återfuktat utan att kännas tungt. Sist, men inte minst, hamnade Sebastian Weightless Shine-conditioner på tredjeplats. Även detta balsam är för normalt hår. Det har en smart flaska som redan är upp-och-ned i sin design, så att man kan få ut varenda droppe. Balsamet doftar sött och gott. Det har en krämig känsla och är enkelt att fördela i det blöta håret. Det känns också hyfsat drygt och håret blir absolut lenare. Det är däremot väldigt dyrt.

Vinnare i det här testet

GP

Publicerad

GP:s Konsumentpanel har blindtestat olika balsam och alla märken blev godkända. Bäst i testet blev Dove Therapy Conditioner with protecting serum som fått högsta betyg. Balsamet har en mild och fräsch doft av sommaräng. Produkten är krämig i sin konsistens och lätt att skölja ur håret. Det blir mycket lätt att kamma sig efter tvätt och balsamet fungerar även i självlockigt hår. Efteråt känns håret luftigt och får en mjuk känsla som sitter i till nästa tvätt. Detta balsamet är definitivt drygt. På testets andraplats hamnade Syoss Shine Boost Conditioner, som har en fräsch och lätt vaniljdoft. Balsamet har en tjock konsistens och känns lyxigt – drygt. Det är lätt att fördela i håret och lätt att skölja ur. Efteråt blir håret lätt att kamma ut och det blir tjockt och voluminöst. Syoss ger en fyllig känsla och frisyren håller i sig, men det dröjer dock inte länge innan håret känns smutsigt igen. På tredjeplatsen hamnade balsamet Matrix Biolage Detangling Solution. Detta är det drygaste balsamet och det har en mjuk, fyllig konsistens. Det är lätt att applicera och skölja ur. Håret blir enkelt att kamma och det blir dessutom glansigt efter användning. Håret blev luftigt och fint, men inte särskilt voluminöst. Det luktar fräscht, men på gränsen till rengöringsprodukt.

Vinnare i det här testet

VILKEN BÄST I TEST VINNARE ÄR EGENTLIGEN BÄST?

Hos test.se får du svaret - helt gratis!

Vi samlar tester från de mest seriösa aktörerna i magasin, på TV och på nätet. Vi låter sedan våra redaktörer analysera och utse EN officiell BÄST I TEST produkt!"