VI SAMMANSTÄLLER TESTER

Det är precis vad vi gör, kollar vad andra tycker om produkterna. Idén med Test.se är att sammanställa experttesterna från nätet och tidningarna på ett ställe, låta någon av våra redaktörer analysera dem och rekommendera en produkt. Sidorna uppdateras löpande allt eftersom nya produkter och tester publiceras. Läs mer om oss

Ändrad 18 September 2023
Så väljer vi vinnare

Så väljer vi vinnare

Test.se har en lång historia av att utse testvinnare i en mängd olika produktkategorier – men hur väljer vi egentligen ut de bästa produkterna?

I första hand är våra testvinnare produkter som har fått topplaceringar i jämförande tester hos välkända aktörer. Vi lägger mycket tid på efterforskning för att kunna presentera ett så pålitligt och korrekt resultat som möjligt. När urvalet görs lägger vi även stor vikt vid produktrecensioner, både från experter och konsumenter.

Ibland stöter vi dock på produktkategorier där det saknas både tester och recensioner. Detta kan antingen bero på att produkten i fråga är ny på marknaden, eller att produktkategorin är ovanligt begränsad. I dessa fall väljer vi att presentera produkter från välkända och etablerade varumärken inom respektive segment.

Håroljan för friskare hår – Bäst i test 2024

Har du torrt och frissigt hår? Då behöver du använda hårolja som minskar frissighet, ger glans och vårdar ditt hår. Vi ger dig testvinnande håroljor från kända varumärken och de bästa tipsen i en stor köpguide.

Vi har jämfört
 • Volym på flaskan.
 • Om flaskan ex har pump- eller sprayfunktion.
 • Vilka hårtyper den passar för.
 • Effekt och doft.
 • Hur den appliceras i håret.
Vi på Test.se rekommenderar
Priser visas i samarbete med Prisjakt
Test och produktrecensioner
Hårolja bäst i test - hitta bästa håroljan.
Här testar Test.se en hårolja från Hairlust, som är en av flera vårdande hårprodukter i deras sortiment. 
Bäst i test Test.se logo
Davines
Davines OI Oil
Bäst i test
Bäst i test Test.se logo
Davines
Davines OI Oil
Hårolja i praktisk sprayförpackning som gör håret mjukt och glansigt utan att tynga ner.
Testvinnare hos Bäst-i-test.se 2023.
Testvinnare hos Pricerunner 2022.
Testvinnare hos Lyko 2021.
Andra plats på test hos hos Damernas Värld 2022.
Bra betyg på test hos Elle 2022.
Andra plats på test hos hos Amelia 2020.
Populärt val hos Prisjakt.
Volym: 50 ml och 135 ml.
Flaska med sprayfunktion.
Passar alla hårtyper.
Ger extra glans och lyser.
Tar bort frissighet.
Doftar gott.
Praktisk förpackning.
Innehåller roucouolja som stimulerar hårväxten.
Förkortar föntiden.

Davines är ett hårvårdsmärke som förenar naturliga råvaror av högsta kvalitet med avancerad forskning. Det är ett italienskt varumärke som grundades av familjen Bolatti 1983 och deras motto är “Sustainable Beauty”.

Vi har utsett Davines OI Oil till den bästa håroljan och det är en multifunktionell olja som passar alla hårtyper. Den har kommit på första plats hos Bäst-i-test.se under flera år och fick där betyget 5 av 5. Av dem beskrivs håroljan bland annat som en gudagåva för trassligt hår! Även Pricerunner har utsett den till den bästa håroljan och enligt dem är det en lättarbetad olja som inte tynger ner håret. Hos Damernas Värld kom oljan på andra plats med betyget 4,8 av 5 och beskrivs som den bästa håroljan mot frissigt hår. Den finns även med på Elles lista över de bästa håroljorna och är utsedd till den bästa för slitet hår.

Håroljan kan med fördel blandas i andra styling-produkter. Den ger håret extra glans och lyster, tar bort frissighet och skyddar håret utan att tynga ner det. Oljan ger håret näring genom roucouolja vilket stimulerar hårets tillväxt, har återuppbyggande egenskaper och reducerar cellskador orsakade av UV-strålar. Oljan gör att håret behåller sin elasticitet och förebygger åldrande. Den innehåller även silikoner som både skyddar och mjukgör. Håroljan kommer i en flaska med sprayfunktion och finns i storlekarna 50 och 135 milliliter.

 • Butiker & priser

Bästa premium Test.se logo
Moroccanoil
Moroccanoil Original Oil Treatment 100 ml
Bästa premium
Bästa premium Test.se logo
Moroccanoil
Moroccanoil Original Oil Treatment 100 ml
Marockansk hårolja för alla hårtyper som vårdar och långsiktigt förbättrar håret.
Bra betyg på test hos Bäst-i-test.se 2023.
Bästa premium på test hos Pricerunner 2022.
Andra plats på test hos Lyko 2021.
Populärt val hos Prisjakt.
Populärt val hos Pricerunner.
Populärt val hos Lyko.
Volym: 100 ml och 125 ml.
Flaska med pump.
Passar alla hårtyper.
Går in snabbt i håret.
Mycket vårdande.
Ger fin glans.
Tar bort friss.

Vi har utsett Moroccanoil Original Treatment till bästa premium och den har genom åren placerats bra på flera tester. Moroccanoil är, med sin unika och egenutvecklade arganolja, ett fantastiskt varumärke med vårdande hårprodukter – ofta kallas det för ”originalet”! Det är ett hårvårdsmärke för dig som älskar arganolja och det är ett varumärke från Marocko. De kombinerar närande egenskaper med kosmetiska ingredienser som tillsammans ger perfekta produkter vilket ger ett hår som är naturligt mjukt och glänsande.

Det finns flera olika produkter i Moroccanoil-serien som också blivit testvinnare, utvecklade för att passa flera olika hårtyper. Oljan fick bra betyg på test hos Bäst-i-test.se och beskrivs som en närande hårolja som snabbt går in i håret. Hos Pricerunner kom den på tredje plats och blev också bästa premium. Enligt deras testpanel ger den håret näring och gör det blankt utan att klibba.

Moroccanoil Original Treatment är en vårdande oljebehandling som passar samtliga hårtyper och som kan användas både som inpackning och som stylingsprodukt. Oljan passar även dig med löshår eller som har skadat hår efter olika färgbehandlingar. Den ger näring och vård som långsiktigt förbättrar hårets kvalitet. Moroccanoil tar även bort friss och reder ut håret, samt ger en flexibel styrka, glans och mjukhet. Samtidigt skyddar den håret från skador som beror på miljöpåverkan. Håroljan finns i storleken 100 och 125 milliliter och det följer med en pump i förpackningen.

 • Butiker & priser

Bästa budget Test.se logo
Wella Professionals
Wella SP Luxeoil Reconstructive Elixir
Bästa budget
Bästa budget Test.se logo
Wella Professionals
Wella SP Luxeoil Reconstructive Elixir
Hårolja för torrt och frissigt hår som både skyddar och slätar ut.
Testvinnare hos Damernas Värld 2021.
Testvinnare hos Elle 2022.
Andra plats på test hos Metro Mode 2022.
Populärt val hos Prisjakt.
Populärt val hos Pricerunner.
Volym: 30 ml och 100 ml.
Flaska med pump.
Passar alla typer av hår.
För torrt och frissigt hår.
Absorberas snabbt.
Dryg formula.

Wella Professionals är ett världsledande varumärke och de är experter på professionell hårvård. De grundades för över 140 år och i utbudet finns bland annat hårfärg, balsam, hårolja och hårspray.

Som bästa budgetval utser vi Wella SP Luxeoil Reconstructive Elixir. Den har i jämförande test blivit utsedd till vinnare, och utöver det fått mycket fina kundomdömen. En flaska kostar mindre än hälften av vad många andra håroljor gör, att en flaska dessutom håller i gott och väl ett år gör det Luxe Oil till en riktigt prisvärd produkt! Hos Elle kom den på första plats och beskrivs som en hårolja för dig med torrt och frissigt hår. Damernas Värld utsåg håroljan till bästa budget när de jämförde håroljor med och utan silikon och gav den betyget 5 av 5. Hos Metro Mode kom den på andra plats när de valde ut de bästa håroljorna.

Håroljan har en exklusiv formula, är lätt att fördela i håret och absorberas efter bara några få sekunder. Doften är mycket behaglig och pumpflaskan portionerar ut en liten, perfekt avvägd dos, varje gång. Effekten av oljan håller i sig till nästa tvätt och den kan användas på både torrt och fuktigt hår och den mjukar upp håret utan att tynga ner det. Oljan är keratinbaserad och innehåller bland annat mandel-, argan och jojobaolja, har en god doft och gör håret slätt. Den skyddar hår som skadats mot solen eller av kemiska behandlingar. Du kan välja mellan 30 och 100 milliliter och flaskan kommer med en praktisk pump.

 • Butiker & priser

Bästa för skört hår Test.se logo
Olaplex
Olaplex No.7 Bonding Oil
Bästa för skört hår
Bästa för skört hår Test.se logo
Olaplex
Olaplex No.7 Bonding Oil
Hårolja som ger glans, mjukgör och innehåller värmeskydd.
Bästa premium på test hos Bäst-i-test.se 2023.
Högt betyg på test hos Pricerunner 2022.
Bra betyg på test hos Elle 2022.
Populärt val hos Prisjakt.
Populärt val hos Pricerunner.
Populärt val hos Lyko.
Volym: 30 ml.
Passar alla hårtyper.
Ger glans och mjukgör.
Innehåller värmeskydd.
Färgbevarande.
Vegansk.

Olaplex är varumärke som ger ett sunt, friskt och starkt hår. Med hjälp av banbrytande och innovativ teknologi har de revolutionerat hårhälsan över hela världen. Från början fanns Olaplex bara att tillgå på salong, men idag finns en rad Olaplex-produkter för hemmabruk. Serien består av flera produkter som hjälper till att reparera skadat hår inifrån och ut.

Olaplex No.7 Bonding Oil är en hårolja som beskrivs som den första i sitt slag. Den får betyget 4,5 av 5 hos Bäst-i-test.se och blev bästa premium. Av dem beskrivs den som en hårolja som passar alla med trassligt hår. Hos Pricerunner fick den också höga betyg och deras panel tycker att det är en hårolja som ger en vacker lyster och som hjälper till vid hårborstningen. Håroljan finns även med på Elles lista över de bästa håroljorna och är utsedd till den bästa för skört hår.

Håroljan är extremt koncentrerad och är en fjäderlätt och reparerande stylingolja som ger glans, mjukgör och förbättrar kvaliteten på håret. Dessutom innehåller den ett värmeskydd upp till 230 grader och kan användas till alla värmeverktyg. Håroljan har en frisk och god doft och den passar till alla hårtyper.

Flaskan har en volym på 30 milliliter, däremot hade testarna önskat en pump eller spraymunstycke för att lättare få ut oljan. Du applicerar oljan på handdukstorkat eller torrt hår och stylar sedan precis som vanligt.

 • Butiker & priser

Bästa för volym Test.se logo
Lanza
Lanza Keratin Healing Oil
Bästa för volym
Bästa för volym Test.se logo
Lanza
Lanza Keratin Healing Oil
Vårdade och färgbevarande hårolja med värme- och UV-skydd som ger volym.
Bra betyg på test hos Bäst-i-test.se 2023.
Fjärde plats på test hos Pricerunner 2022.
Populärt val hos Prisjakt.
Populärt val hos Pricerunner.
Populärt val hos Lyko.
Volym: 50 ml och 100 ml.
Flaska med pump.
Passar alla hårtyper.
Vårdar håret och gör det lent.
Innehåller värmeskydd till 260 grader.
Innehåller UV-skydd.
Färgbevarande.
Minskar torktiden med 65 procent.

Lanza är ett exklusivt och världsledande hårvårdsföretag som tillverkar professionella produkter med naturliga ingredienser som både reparerar och skonar håret. Deras produkter finns i över 40 länder och i utbudet finns både schampo, balsam, hårolja och hårfärg.

Lanza Keratin Healing Oil Treatment är en hårolja som beskrivs som nästa generations behandling. Hos Bäst-i-test.se kom den på en femte plats med betyget 4 av 5 när de testade de bästa håroljorna just nu. Av deras testpanel beskrivs den som en reparerande och mjukgörande hårolja som innehåller värmeskydd. De hade dock önskat något mer glans. Enligt test hos Pricerunner är håroljan vårdande och de tycker att den gör håret både lent och lättstylat.

Håroljan är både avancerad och kraftfull vilket gör att den reparerar skador, förstärker hårets styrka och elasticitet. Den innehåller en blandning av keratin protein och Lanzas Phyto-IV Oil Complex som är bra för både skadat och slitet hår. Oljan absorberas snabbt och ger ett friskt hår med strålande glans. Den är färgbevarande och ger UV-skydd och värmeskydd upp till 260 grader. Dessutom minskas torktiden med 65 procent och frissigheten minskar. Enligt Lanza själva är detta den enda oljan som ger volym.

Du fördelar en liten mängd hårolja i handdukstorkat eller torrt hår och fönar sedan eller stylar efter önskemål. Håroljan finns i storlekarna 50 och 100 milliliter.

 • Butiker & priser

Bästa för torrt hår Test.se logo
Hairlust
Hairlust Split Fix™ Hair Oil
Bästa för torrt hår
Bästa för torrt hår Test.se logo
Hairlust
Hairlust Split Fix™ Hair Oil
Vårdande hårolja för dig med torrt hår som ger fukt och skydd.
Fjärde plats på test hos Metro Mode 2022.
Högt betyg på test hos Pricerunner 2022.
Rekommenderas av Metro Mode 2023.
Volym: 45 ml.
Flaska med pipett.
Bra för torrt hår.
Mycket vårdande.
Ger fin glans.
Tar bort friss och torrt hår.
UV- och värmeskydd.
Producerad i Skandinavien.
Ekologiska egenskaper.
Certifierad vegansk.

Hairlust är ett danskt hårvårdsföretag som tillverkar produkter med ekologiska och veganska ingredienser. Företaget grundades 2017 av Sofie Tidemand och Rasmus Serup.

Vi rekommenderar Hairlust Split Fix™ Hair Oil som är en multifunktionell hårolja. När Metro Mode tipsade om produkter för grått hår fanns Hairlust hårolja med på listan. I en annan artikel hos Metro Mode om produkter som vårdar på natten kom oljan på fjärde plats. Hairlust Split Fix™ Hair Oil är en uppdaterad modell av deras tidigare olja Hair Strengthening & Protection Oil.

Hairlusts hårolja är bra för dig med torrt hår och förbättrar hårets hälsa och fuktbalans. Den innehåller en blandning av ekologisk solrosfrö-, kokosnöts-, argan- och aprikoskärnolja. Oljan ger näring från utsidan utan att tynga ner stråna.

Håroljan tränger effektivt in i håret och förbättrar styrkan och ger både skydd och glans. Den innehåller UV- och värmeskydd som förhindrar friss och kluvna hårtoppar. Du kan applicera oljan på antingen handdukstorkat eller torrt hår. Den kommer i en flaska på 45 milliliter och appliceras med en hygienisk pipett.

 • Butiker & priser
 • Priser för Split Fix™ Hair Oil
  • Hairlust
   SE PRISET

Ytterligare läsning

Hårolja bäst i test.
En hårolja är särskilt anpassad för håret och kan både reparera och ge skydd. Här testar Test.se Hairlust Split Fix™ Hair Oil för dig med torrt hår.

Köpguide hårolja

Vill du ha ett fint och friskt hår behöver du också ta hand om det. Det kan du göra med hjälp av en hårolja – en olja som är särskilt anpassad för hår.

Läs också: Test av hårvitaminer

Vad är hårolja?

Hårolja är ett samlingsnamn på hårvårdsprodukter som är baserade på vårdande oljor, som exempelvis arganolja, avokadoolja, druvkärnolja eller moringaolja. För att kunna absorberas av håret utan att göra det fett eller kladdigt innehåller oljan även silikoner och andra ingredienser. En hårolja används dels för att ge håret en fin glans och reducera frissighet, och dels för att ge håret näring vilket gör att det hjälper till att hålla håret fräscht mellan klippningar. Idag har nästan alla stora hårvårdsmärken en hårolja i sitt sortiment. Håroljan kan vanligtvis användas på alla hårtyper.

Håroljan innehåller ofta:

 • Arganolja.
 • Avokadoolja.
 • Druvkärnolja.
 • Moringaolja.

Varför ska man använda hårolja?

Även om många av dagens innovativa hårvårdsprodukter ofta gör ditt hår friskt och fräscht är det bra att komplettera med hårolja. Detta är ofta en mångsidig produkt och kan användas av flera olika anledningar och på många olika sätt. Du kan använda den för att motverka frissighet och göra det mindre statistik, göra håret följsamt och för att ge näring åt och skydda det från fria radikaler. Oljan reparerar skadade och kluvna toppar och skyddar mot dagligt slitage. Många håroljor gör att torktiden förkortas och att håret blir lättare att reda ut. Vissa oljor efterlämnar dessutom en god doft.

Håroljan kan:

 • Reparera skadat och slitet hår.
 • Ge UV-skydd.
 • Ge värmeskydd.
 • Motverka frissigt hår och gör det mindre statiskt.
 • Göra håret glansigt.
 • Göra håret lent så att du lättare kan borsta det.
 • Förkorta torktiden.
 • Ge en god doft.

Fördelen med hårolja

Går det att använda alla sorters oljor i håret? Det gör det, men håroljan är särskilt anpassad för håret. Den har en formula som gör den enklare att använda i håret samtidigt som ingredienserna är anpassade för håret.

Läs också: Test av kroppsolja

Bäst i test hårolja - se testvinnande håroljor.
Eftersom håroljan är särskilt anpassad till håret blir det inte fett.

Olika typer av hårolja

Det finns en uppsjö av olika håroljor att välja mellan. Trots att det är en olja som är fet, det ligger ju i oljans natur att vara det, finns det faktiskt produkter som är anpassade för alla sorters hår – även feta.

En ren hårolja, som exempelvis kan vara gjord utav rena växtoljor, är så pass fet att den används i liten mängd innan schamponering – som en slags hårkur. Sedan finns det produkter med oljor i, dessa kallas ofta elixir eller liknande. Dessa produkter innehåller även silkoner och andra ingredienser vilket gör att produkten absorberas av håret utan att det tyngs ner.

Hårolja utan silikoner

Om du av någon anledning inte skulle vilja ha silikoner i din hårolja, finns det flera varianter som inte innehåller silikoner eller parabener. Silikoner har vanligtvis skyddande egenskaper och gör att håret blir slätare, men ger inte samma näring som de håroljorna med naturlig olja gör.

Hur använder man hårolja?

Hårolja kan användas på olika sätt – det beror på vilken typ av olja det rör sig om. Vissa oljor är så kallade leave in-produkter, den ska alltså appliceras i håret utan att tvättas ur. Andra oljor är vårdande och används som en behandling för håret, då används oljan som en hårinpackning som sedan sköljs ur.

Så använder du hårolja:

 • Är det en styling-olja är det vanligast att applicera ett par droppar i fuktigt hår före styling. Det tillför håret glans utan att tynga ner det.
 • En behandlande olja appliceras i håret innan du schamponerar det. Vill du få en djupare verkan kan du applicera oljan i håret på kvällen och låta den verka under natten för att på morgonen tvätta håret.

Generellt kan man säga att alla typer av håroljor främst ska användas i hårtopparna, såvida inte håret är extremt torrt hela vägen in till hårbotten. Risken är annars att oljan tynger ner håret och gör att det ser fett ut. Ett riktmärke är att inte applicera olja högre upp än öronhöjd.

Håroljor är dryga produkter, det krävs oftast väldigt lite för att få önskad effekt. En mängd som motsvarar storleken på en ärta brukar räcka. Börja hellre med lite mindre, för att sedan ta lite till om det skulle behövas.

Vått eller torrt hår?

Du applicerar håroljan i vått eller handdukstorrt hår – den fungerar vanligtvis lika bra vad du än väljer. Detta gör att det blir lättare att använda hårolja.

Hur ofta ska man använda hårolja?

Det finns ingen direkt regel som talar om hur ofta man ska använda hårolja, du kan använda det hur ofta eller sällan du vill. Vissa rekommenderar en till två gånger i veckan. Men märker du av att håret är torrt och känns skadat, kan du med fördel använda hårolja varje dag. Det enda som kan hända om du överanvänder hårolja är att håret kan se fett och nedtyngt ut.

Hårolja för lockigt hår

Många håroljor är anpassade för alla hårtyper, men i vissa fall kan det vara bra att välja en som är lite mer anpassad. Lockigt hår är oftast torrt och behöver mer fukt och då kan du behöva köpa en hårolja för lockigt hår. Välj då gärna en olja som innehåller till exempel jojobaolja och kliextrakt.

Bäst i test hårolja - se testvinnande håroljor.
Många håroljor passar till alla hårtyper, men det är ändå bra att läsa på om du har särskilda önskemål.

Hårolja med värmeskydd och UV-skydd

Vissa håroljor innehåller även värmeskydd så att du kan applicera det innan du fönar, lockar eller plattar håret. Under sommaren kan det också vara bra att välja en hårolja med UV-skydd så att du skyddar det mot solens farliga UV-strålar.

Hur får man bort oljan ur håret?

Har du tagit för mycket olja kan håret kännas fett eller tyngas ner. För att få bort håroljan räcker det att tvätta håret med vanligt schampo.

Så undviker du att få fett hår

Är du mycket generös med håroljan riskerar håret att kännas fett. Fördela gärna håroljan i handen för att få en jämn fördelning. Du ska dessutom inte massera ner det i hårbotten utan istället fokusera längderna.

Vanliga misstag du gör med hårolja

Damernas Värld listar fem misstag som är vanliga när du använder hårolja.

 1. Du överdoserar håroljan – det räcker med enstaka droppar. Har du tjockare eller lockigt hår kan du ta lite mer.
 2. Du väljer fel typ av hårolja – kolla alltid så att produkten är anpassad för ditt hår.
 3. Du applicerar oljan i hårbotten, något som gör att håret blir fett.
 4. Du klumpapplicerar håroljan – det bästa är att spraya eller pumpa ut oljan i handen, värma den lite och sedan fördela den jämnt i håret.
 5. Du gnuggar in oljan – när den istället ska masseras eller strykas in i håret.

Källa: Damernas Värld

Köpa hårolja – att tänka på!

När du ska köpa en hårolja kan du jämföra de olika egenskaperna och det finns mycket du kan tänka på inför. Här kommer en praktiskt checklista!

 • Vilken volym är det på förpackningen och har den en dryg formula?
 • Vilken typ av förpackning är det? Det är en fördel att välja en med pumpfunktion eller en som du kan spraya direkt på håret.
 • Innehåller håroljan UV-skydd eller värmeskydd eller behöver du komplettera med ytterligare en produkt om du önskar detta?
 • Hur är håroljan tänkt att användas? I till exempel vått eller torrt hår? Ska den lämnas kvar eller sköljas ur?
 • Hur ofta ska den användas?
 • Vilka ingredienser innehåller den?
 • Doftar den något och i så fall – doftar den gott?
 • Vilken typ av hår är den anpassad för och vilka egenskaper har den?

Populära varumärken:

Länktips:


Några experttester vi har läst:

Bäst-i-test.se (2023)

Bäst-i-Test har låtit fyra utbildade frisörer med olika hårkvalité, testa flera håroljor för att kunna kora en testvinnare. Det som bedömdes var bland annat oljans vårande förmåga, glans, konsistens och hur den hanterar frizzighet. 

Testvinnaren blev Davines Oi Oi, en hårolja som passar alla hårtyper utan att tynga ner det. Med bara ett par spray får håret direkt mycket mer lyster och hjälper till att reda ut det. Produkten kan användas i både torrt och fuktigt hår. Sprayfunktionen gör produkten lättanvänd. Oljan fick inte ett enda minus av frisörerna som alla tyckte den var bra! 

På andra plats kom Olaplex Bonding Oil No. 7 som också blev testet bästa premiumval. Den rekommenderas till dig som har ett trassligt hår och är en lättflytande olja med frisk doft. 

På tredje plats kom L’Oréal Professionnel Mythic Oil, den blev också utsedd till bästa budgetval. Oljan är helt genomskinlig vilket gör att den inte riskerar att missfärga kraftigt blekta hår. Formulan är lättare än många andra oljor, varför den passar bäst som styling-produkt om man har tjockt hår.

På fjärde plats kom den klassiska Moroccanoil, Original Treatment. Det är den olja som funnits längst på den svenska marknaden. Den upplevdes som mest vårdande av de testade oljorna och lämnar fin glans med fin lyster. 


Damernas Värld (2021)

Damernas Värld har testat håroljor, och delat in de i två olika kategorier. Den ena kategorin är håroljor med silikoner i, den andra kategorin är håroljor utan silikoner. Här redovisas den första kategorin, sju olika håroljor med silikoner i. Varje produkt fick ett betyg från ett till fem. På första plats, med fem poäng, kom redaktionens favorit Sp luxeoil reconstructive elixir från Wella. Den bedömdes vara en mycket prisvärd produkt som har en fantastisk effekt på håret. Testpersonen förklarade att hårkvalitén blivit så bra att hennes frisör till och med märkt skillnad. Flaskan är mycket dryg och håller i gott och väl ett år. Den finns också som reseförpackning som funkar perfekt att ta med till gymmet. Dessutom har den en doft som beskrevs som beroendeframkallande. På andra plats, med höga 4,8 poäng, kom Davines med Essential oi oil absolute beautyfying potion. En olja som innehåller roucouolja vilket stimulerar hårväxten och skyddar håret mot UV-strålar. På tredje plats kom Hair rituel precious hair care oil från Sisley, en riktig dyrgrip men som redaktionen tycker är värd varenda krona. Den innehåller oljor från passionsfrukt och moringa vilket ger en otrolig glans, och resultatet håller länge.

Tillbaka till början – våra toppval


Redaktionen
Test.se

Vanliga frågor

 • Hårolja är olja för håret och som används för att reparera skadat och torrt hår. Den kan även användas för att minska frissighet, låsa in fukt och för att göra hårborstningen lättare. Du tillför lite olja i handdukstorkat eller vått hår.
 • Du kan använda hårolja en till två gånger i veckan.
 • Vi har valt att utse Davines OI Oil till den hårolja som är bäst i test. Den kommer i en praktisk sprayförpackning och gör håret mjukt och glansigt utan att tynga ner det. Håroljan har placerats bra på tester under flera år.
Innehållsförteckning

Innehåll
Bäst i test:
Davines Davines OI Oil