HANDLA SMART
HANDLA TESTVINNARE
Vi sammanställer experttester för att hitta den bästa produkten just för Dig!

Test av strumpor

kläder & skor uppdaterad 7:e April, 2014, Baserad på 2 experttester.

Strumpor kallas en typ av benkläder som funnits sedan medeltiden, då man använde linne, silke och ull, samt ibland även läder till material. Sin nuvarande utformning fick strumporna i huvudsak på 1700-talet. Kärt barn har många namn - de tjockare, kortare eller de stickande strumporna brukar man oftast kalla för sockor eller sockar. Sockor används för att hålla fötterna torra, varma och skyddade!

Test.se rekommenderar

Åhléns Sockar 3-Par - bäst i test bland Strumpor 2024
Åhléns Sockar 3-Par, bäst i test.

Åhléns Sockar 3-Par - På Test.se har vi valt att rekommendera herrstrumporna från Åhléns, 3-par sockar, som också blivit bäst i test hos Testfakta 3 april 2014. I Testfaktas test visade det sig att Åhléns strumpor klarade av att nötas 25000 varv i nötningsmaskinen innan det gick hål på strumporna. Överlag fick strumporna bra betyg och de håller formen bra och är mycket prisvärda! Läs mer

Strumpor - Bäst i test

Experttester vi läst (2st)

Nedan listas vilka tester vi läst och använt som underlag för att utse vår testvinnare tillsammans med en sammanfattning.

Testfakta

Publicerad

Testfakta har testat åtta olika fabrikat av herrstrumpor och det visar sig att skillnaden i kvaliteten är stor. Strumpornas slitstyrka undersöktes genom att de nöttes i en nötningsmaskin till dess att det gick hål. Medan Åhléns och Wolsey klarade närmare 25000 varv, kom Falke bara upp i 7300 och Happy Socks 8700 varv. Men en strumpa kan dock bli mer eller mindre obrukbar, trots att det inte gått hål i dem. De kan ändra form, krympa eller bli slappa och kasa ned över vristen. Det var på dessa punkter som vissa fabrikat fick mer nedslående testresultat. Efter bara tio tvättar hade strumporna från Topeco krympt med nästan 20 procent längs med foten och Brothers med nästan 20 procent. Testfaktas resultat visar också att priset på strumporna inte säger särskilt mycket om kvaliteten. Överlägsen testvinnare blev den förhållandevis billiga strumpan från Åhléns och på delad andraplats hamnade strumporna från HM, som är genomgående bra och kostar 15 kronor/par och Falke, som blev minst noppig efter tvätt men har sämst slitstyrka. Strumporna är också dyrast per par.

Vinnare i det här testet

Icakuriren

Publicerad

Icakuriren har testat tio par herrstrumpor. Det syns inte utanpå hur bra en strumpa håller och priset är inte heller speciellt hjälpsamt. Istället är det allra bästa att titta på etiketten och se cad de är av för material. Strumpor av ren ull håller sämre – även om det är av finaste kvalitet. Därför blandar man in nylon och polyamid för att hållbarheten ska bli bättre. Det som är svårt är att hitta rätt blandning av materialen så att strumporna tål att nötas och slitas på hela vintern. Wolsey, som blivit bäst i test, tål bäst att nötas på, även om den inte är outslitlig. Dessutom håller strumpan formen bra, även efter tvätt! Dressmans 2-Packs strumpor, som hamnat på testets andraplats, är en positiv överraskning. De är både slitstarka och håller formen bra, vilket gör dem väldigt prisvärda (30 kr paret). Däremot är det lite väl långt skaft. Pierre Robert Soft Comfort, som hamnat på tredjeplats med samma betyg som Dressmans strumpor. De har dock lite för hård resår.

Vinnare i det här testet

VILKEN BÄST I TEST VINNARE ÄR EGENTLIGEN BÄST?

Hos test.se får du svaret - helt gratis!

Vi samlar tester från de mest seriösa aktörerna i magasin, på TV och på nätet. Vi låter sedan våra redaktörer analysera och utse EN officiell BÄST I TEST produkt!"