HANDLA SMART
HANDLA TESTVINNARE
Vi sammanställer experttester för att hitta den bästa produkten just för Dig!
flyttlådor - Bäst i test

Test av flyttlådor

6 ST PRODUKTER TESTADE

hem & hushåll uppdaterad 16:e Augusti, 2019, Baserad på 4 experttester.

Enligt siffror för 2013 från Statistiska centralbyrån (SCB) flyttar drygt 3000 personer varje dag, dvs nästan 1,2 miljoner flyttar på ett år. Det kan vara roligt att flytta, men det kan också vara påfrestande. Bra flyttlådor kan dock underlätta flytten märkvärt. En bra låda har tjocka och stabila väggar, sköna handtag och gott med utrymme. Ett par tips är att packa ner allt från ett rum i samma lådor, märka lådorna och inte packa dem allt för tungt. Snåla heller inte med flyttkartongerna, för det finns inget värre än att springa flera gånger om med småsaker och påsar. Det är stor skillnad mellan flyttkartongerna på marknaden och i detta fall brukar man faktiskt få vad man betalar för.

Bäst i test: Shurgard Flyttlåda

Testresultat
Testfakta 2019,    Testfakta 2016,    Smartson 2010,    Enkla Flytten 2014
Bra hållbarhet. Lätt att vika ihop öppna och stänga.
Rymmer lite. Dyr.
Produktbeskrivning
Specifikationer

Vi på Test.se väljer att rekommendera flyttlådan från Shurgard. Lådan är en klar favorit för att den är hållbar, stabil och erbjuder högsta kvalitet. Skönt utformade handtag underlättar lyft och tjocka väggar gör lådan stabil. Shurgards flyttlådor finns i olika storlekar och på hemsidan finns tips på hur man ska packa dem och vad som lämpar sig bäst att packa i just den lådan. Shurgard är en av de dyrare leverantörerna på marknaden, men för pengarna får man en imponerande kvalitet!

Visa hela texten
Maxvikt:
Ej angivet
Mått:
Finns flera storlekar: small, medium, large. Klassisk flyttlåda: 55 x 35 x 33 cm

Vi rekommenderar också:

IKEA Flyttlåda

Testresultat
Smartson 2010,    Enkla Flytten 2014
Maxvikt:
30 kg
Mått:
55x33x41 cm
Visa alla specifikationerna

ICA Flyttlåda

Testresultat
Testfakta 2019,    Smartson 2010,    Enkla Flytten 2014
Maxvikt:
30 kg
Mått:
58x35,5x41cm
Visa alla specifikationerna

Flyttlådor - JÄMFÖRELSETABELL

Experttester vi läst (4st)

Nedan listas vilka tester vi läst och använt som underlag för att utse vår testvinnare tillsammans med en sammanfattning.

Testfakta

Publicerad

I Testfaktas test av flyttlådor av 8 olika märken visar det sig att hållbarheten varierar, det gör även ergonomin. En av nackdelarna med en kraftig flyttkartong är att den hårda wellpappen gör att handtagen kan bli obehagliga för händerna, det känns som att det skär in. Det kan också bli svårare att böja delarna eftersom lådan är mindre flexibel. Men fördelen är att de klarar tyngd och håller bättre. En av rekommendationerna från testet anser att man ska välja utifrån behov. Har du flera ömtåliga saker som ska förflyttas långt så är det värt att investera i kraftfulla lådor. Ska du endast flytta några få saker, kortare sträckor kan mindre stabila lådor duga gott och väl. Ska du bära kartongerna själv kan det vara klokt att välja lådor med bra, bekväma handtag. Locket är också viktigt. Är detta stabilt så minimeras risken för att smuts, vatten och damm kommer in i flyttkartongen.

Vinnare blir Shurgard med betyget 7,6. Lådan har bara hållbarhet och är lätt att vika ihop och stänga. Den är dock ganska dyr och rymmer minst. På andraplatsen är Rusta Professional med betyget 7,2, denna låda har bäst betyg i testet gällande hållbarhet. Tyvärr har en obekväma handtag och det är något svårt att stänga och öppna den. På tredjeplatsen ligger ICA:s flyttlådor. Omdömet blir "okej" på de flesta punkterna. Hållbarheten är bra och den är lätt att öppna och stänga. Betyget hamnar på 7.0.

Vinnare i det här testet

Testfakta

Publicerad

Se till att skaffa flyttkartonger som håller när du ska flytta. Det kan vara värt att lägga några extra kronor, men se upp - alla dyrare kartonger är inte bättre, visar Testfaktas test. Man ska kunna stapla fyra, fem kartonger på varandra, men många billigare varianter som folk köper håller inte gör nånting. De understa viker sig och går sönder, det är jättevanligt. Det säger Göran Winblad på Flyttbolaget i Stockholm. Klart bäst höll lådorna från ÖoB, där två lådor på varandra står pall för 188 kilo innan de går sönder. Det kan jämföras med Rustas och Biltemas lådor som går sönder redan vid 88 kilos belastning. Man testade även hur tåliga lådorna var när de blivit fuktiga - det var då bara tre godkända lådor. Trots att ÖoB:s låda håller bäst är det Shurgards låda som blir testvinnare, eftersom ÖoB-lådan visar sig vara obekväm att bära och får bottenbetyg för handtagets ergonomi. Shurgards kartong som också håller bra är inte fullt lika obekväm.

Vinnare i det här testet

Enkla Flytten

Publicerad

På Enkla Flyttens hemsida finns en guide/ett test av flyttlådor, för att du ska slippa besväret av att stå på flyttdagen med dåliga och trasiga lådor. En bra flyttlåda bör vara rejäl och bestå av minst fem lager wellpapp- inte tre. För att vara säker på att kartongen har fem lager, kan du kontrollera att den består av tre raka och två veckade lager. De bör också ha rymliga och sköna handtag. Shurgards flyttlåda rekommenderas och är en tydlig testfavorit, tack vare sin kvalitet och konstruktion. Den kostar lite mer än övriga kartonger, men det kompenseras av den höga kvaliteten man får. Tyvärr finns Shurgard bara i Stockholm, Göteborg och Malmö. IKEA erbjuder bra flyttkartonger, som dessutom är billiga. Det är en klart prisvärd låda som tål att användas flera gånger om, i synnerhet för den kostnadsmedvetne. ICA hamnar på tredjeplats och är ett bra andrahandsalternativ. Den är lite dyrare och lite sämre, men den är ändå vettig och rymlig med enkel och praktisk konstruktion. Lådan har också skönt utformade handtag, men det är de relativt tunna väggarna som sänker betyget.

Vinnare i det här testet

Smartson

Publicerad

Smartson samlar åtta flyttlådor och jämför kvalitet, storlek, lyftbekvämlighet och pris. IKEAs modell är prisvärd och bra, vilket gör att Smartson utser den till bästa budgetval. Det är dock den dyraste flyttlådan från Shurgard som fungerar bäst överlag och det är inte minst tydligt vid lyft av lite tyngre innehåll där de rejäla handtagen kommer till sin rätt. Utöver handtagen har lådan en tjock och kraftig konstruktion, vilket gör modellen lätthanterlig även när den är tungt packad. Shurgard blir därför Smartsons testvinnare. IKEAs flyttlåda är, som redan skrivet, det mest prisvärda alternativet eftersom att man, trots det låga priset, får en låda som presterar mycket bra. Förutom flyttlådans bra handtag, kan den också erbjuda gott om utrymme! På tredjeplats hamnar ICAs flyttlåda som är bra och rymlig flyttlåda med en enkel och praktisk konstruktion. Den är bekväm att lyfta, tack vare skönt utformade handtag. Lådans väggar är jämförelsevis tunna, men hårda. Smartson anser att priset är motiverat!

Vinnare i det här testet

VILKEN BÄST I TEST VINNARE ÄR EGENTLIGEN BÄST?

Hos test.se får du svaret - helt gratis!

Vi samlar produkttester från seriösa aktörer i magasin, på TV och på nätet, och presenterar deras topp 3. Därefter analyserar vi de sammanslagna resultaten och kan på så sätt utse de ultimata testvinnarna inom alla produktkategorier! Här hos oss får du med andra ord ta del av produkternas crème de la crème, och kan på så sätt göra smarta val i alla dina inköp.