HANDLA SMART
HANDLA TESTVINNARE
Vi sammanställer experttester för att hitta den bästa produkten just för Dig!
permanent hårfärg - Bäst i test

Test av permanent hårfärg

9 ST PRODUKTER TESTADE

skönhet uppdaterad 14:e November, 2018, Baserad på 3 experttester.

Hårfärg används av flera olika anledningar – det kan handla om att fräscha upp håret, täcka grått hår eller bara utforska nya, spännande utseenden. Det finns flera faktorer att ta hänsyn till för att få en så naturlig färg som möjligt. Kanske kan ögonbrynen behöva färgas de med, så att skillnaden inte bli påtaglig? Man bör också ta hänsyn till sin hudton när man väljer hårfärg! Det är viktigt att man är medveten om att resultatet sällan blir så bra som bilderna på förpackningen.

Bäst i test: Garnier Olia

Testresultat
Amelia 2013
Skonsam mot håret Så gott som doftfri Ger djup färg
Resultatet varierar beroende på din egna hårfärg
Produktbeskrivning
Specifikationer

Vi på Test.se har valt att rekommendera Garnier Olia. Olia är Garniers första permanenta hårfärg som verkar med kraften från olja! Hårfärgen utlovar maximal färgprestation, 100 % täckning av grått hår, tydlig förbättring av hårkvaliteten och optimal komfort för hårbotten. Produkten innehåller ingen ammoniak och består till 60 % av olja. Med Olia gör olja mycket mer än att vårda håret – den maximerar hårfärgningsprocessen! Resultatet är autentiskt, otroligt jämnt och precist. Oljorna leder färgen djupt in i hårfibrerna – utan bruk av ammoniak!

Visa hela texten
Fri från ammoniak:
Utlovad gråhårstäckning:
100 %
Antal nyanser:
25

Permanent hårfärg - JÄMFÖRELSETABELL

RELATERADE TESTER

Hårolja

UPPDATERAD 25:e Augusti, 2020

Balsam

UPPDATERAD 7:e Februari, 2020

Schampon

UPPDATERAD 7:e Februari, 2020

Torrschampo

UPPDATERAD 21:e Augusti, 2019

Hårinpackningar

UPPDATERAD 28:e Juni, 2019

Experttester vi läst (3st)

Nedan listas vilka tester vi läst och använt som underlag för att utse vår testvinnare tillsammans med en sammanfattning.

Icakuriren

Publicerad

Icakuriren har granskat sex olika hårfärger – tre vanliga, populära hårfärger och tre ekologiska hårfärgningsmedel. De hårfärger man kan köpa i affären innehåller flera starkt allergiframkallande ämnen och de ekologiska hårfärgerna är inte bättre dem. Man vet att allergier och eksem på grund av hårfärgningsmedel ökar i både Europa och USA. Ju tidigare man börjar färga håret – och ju oftare man färgar håret – desto större är risken att drabbas. Kemikalierna i färgen kan ge upphov till kontaktallergi med klåda, eksem, blåsor, fjällning och svullnader i ansikte och i hårbotten, samt öron och hals. Ett av de vanligaste färgämnena i produkter på den svenska marknaden heter Toluen-2,5-diamine (TDA). En tysk studie visade att höga halter av kemikalierna i hårfärg tränger in i hårbotten och sprids i kroppen. I studien mättes halter av ämnet TDA i urinen 48 timmar efter hårfärgning. Eftersom Icakuriren inte har betygsatt hårfärgerna i testet, kommer jag istället att lista de märken som innehåller minst allergiframkallande ämnen. Det ekologiska hårfärgningsmedlet Sante innehåller noll allergiframkallande ämnen och är dessutom billigast i testet. Hårfärgen består av örter. Därefter var det Syoss och Schwarzkopf som hade lägst mängd allergiframkallande ämnen (tre stycken). Dessa ämnen är: m-Aminophenol, Resorcinol och Toluene-2,5-diamine (TDA).

Vinnare i det här testet

Amelia

Publicerad

Det har hänt mycket med de olika hårfärgerna under de senaste åren och tidningen Amelia redovisar de fem bästa hemma-hårfärgerna. Vill du ha en fräschare hårfärg, behöver man ett lättanvänt färgkit som ger fint och hållbart resultat. På första plats hamnade Garnier Olia för 159 kronor. Denna hårfärgen med olja är näst intill helt doftfri. Färgen blir djup, ovanligt glansig och den varar länge, samtidigt som håret känns friskt och välvårdat efter färgningen. Denna hårfärg är väl värd de spenderade pengarna. På andraplats hamnade Sanotint, som är en naturlig hårfärg till 98 procent. Detta är en ekologisk hårfärg som ger en supersnygg och permanent färg. Den är doftfri och innehåller ett minimum av kemikalier. Produkten, som kostar 198 kronor, finns bara i några få svenska butiker, men testpersonerna är lyriska! På tredjeplats hamnade blondinernas egna favorit – L´Oreal Féria Préférence – som kostar 139 kronor och den finns i många moderna blonda nyanser. Detta är ett uppljusande hårfärgskit som har berikats med glansgivande olja i färgblandningen. Resultatet blir fantastiskt fint, nästan som om man färgat håret på salong.

Vinnare i det här testet

Testfakta

Publicerad

Välkända hårfärger har svårt att dölja grått hår, trots att de lovar en hundraprocentig täckning på förpackning. Det visar resultaten av Testfaktas laboratorietest av sju olika fabrikat. I testet jämfördes kvalitet och hållbarhet på sju olika permanenta hårfärger i nyansen brunt. Alla olika märkena har sina styrkor och svagheter. Vissa ger bra färgstyrka, men är sämre på grått hår och tvärtom. Hårfärgerna applicerades enligt tillverkarens instruktioner, på tre blonda och två gråa hårlockar med riktigt hår. Testresultatet visar tydliga skillnader i färgernas intensitet och styrka. Intressant i sammanhanget är att den enda produkt som inte marknadsför goda egenskaper för grått hår på förpackningen, också är den enda produkt som får riktigt högt betyg av laboratoriet i detta moment. Schwarzkopf Soyance, som är testvinnare, är ett bra exempel på att man kan vara bra på att både täcka grått hår och ge en bra färgstyrka. Det enda som drar ner betyget för produkten är den dåliga färgmatchningen. Helst skall färgresultatet stämma överens med den utlovade färgen på förpackningen och här var det alltså Soyance som fick klart sämst betyg. Även på testets andraplats hamnade Schwarzkopf. Brilliance får genomgående bra betyg och det fungerar bra på grått hår. L´Oreal Excelle 10 fick tredjeplats. Excelle ger bäst färgresultat, men är sämre på att dölja grått hår. Den är också dyrast.

Vinnare i det här testet

VILKEN BÄST I TEST VINNARE ÄR EGENTLIGEN BÄST?

Hos test.se får du svaret - helt gratis!

Vi samlar produkttester från seriösa aktörer i magasin, på TV och på nätet, och presenterar deras topp 3. Därefter analyserar vi de sammanslagna resultaten och kan på så sätt utse de ultimata testvinnarna inom alla produktkategorier! Här hos oss får du med andra ord ta del av produkternas crème de la crème, och kan på så sätt göra smarta val i alla dina inköp.