HANDLA SMART
HANDLA TESTVINNARE
Vi sammanställer experttester för att hitta den bästa produkten just för Dig!

Test av vattenpass

verktyg uppdaterad 15:e September, 2015, Baserad på 2 experttester.

Ett vattenpass är ett mycket användbart verktyg som kan hjälpa dig när du skall hänga upp en hylla, resa en vägg, lägga tak, sätta upp tapeter och mycket mer. När du behöver något att bli exakt vågrätt eller lodrätt är vattenpass rätta prylen! Hos hantverkare och gör-det-självare är vattenpasset ett oumbärligt verktyg. Ett bra vattenpass skall vara tåligt och stabilt. Det skall klara fall och tuffa tag. Sedan vill man självklart att det skall vara exakt, precist och känsligt.

Test.se rekommenderar

Stanley Fatmax Vattenpass - bäst i test bland Vattenpass 2023
Stanley Fatmax Vattenpass, bäst i test.

Stanley Fatmax Vattenpass - Vi på Test.se har valt att rekommendera Stanley Fatmax. Detta kraftiga och tåliga vattenpass har en bra form som underlättar att dra ett streck. Precisionen är exakt och precis. Stanley Fatmax har två greppvänliga handtag som är smidiga att använda. Vattenpasset placerar sig allra högst upp i Vi i Villas test från 2013(15/4).

Vattenpass - Bäst i test

Experttester vi läst (2st)

Nedan listas vilka tester vi läst och använt som underlag för att utse vår testvinnare tillsammans med en sammanfattning.

Vi i Villa

Publicerad

Tidningen Vi i Villa har kikat närmare på fem olika vattenpass. Man har valt ut vattenpass av allroundtyp. De är 120 cm långa och priserna varierar från 139 kr till 550 kr. Vattenpasset är en bra hjälp när man skall hänga upp en hylla, lägga tak och sätta upp tapeter. Detta test är också exakt samma som tidningen Gör Det Själv har publicerat.
Bäst i test blir vattenpasset Stanley Fatmax. Vi i Villa ger det skyhöga betyget 9,4/10. Stanley Fatmax är kraftigt och grovt, men erbjuder exakt precision. Fatmax tål tuffa tag och är konstruerat i aluminium med kraftiga gummiskydd. Handtagen(2 st) är greppvänliga och gör vattenpasset smidigt och enkelt att använda. Stanley Fatmax kostar 499 kr.
På andraplats hamnar Hercules 985-P från Kapro. Precisionen är exakt och fungerar perfekt både om man kontrollerar genom att rita och snurra 180 grader. Hercules 985-P är byggt i aluminium och har rejäla gummiändar som skyddar passet. Priset ligger på 499 kr, vilket är detsamma som testvinnaren. Betyget för Hercules 985-P blir mycket höga 9,0/10.
Trea i Vi i Villa:s test blir Hultafors Hv120. Känsligheten är bra och passet är välbyggt. Vattenpasset är byggt i aluminium och klarar fall och tuffa påfrestningar. Hultafors får finfina betyget 8,3/10.

Vinnare i det här testet

Byggnadsarbetaren

Publicerad

Tidningen Byggnadsarbetaren har låtit åtta snickare på ett JM-bygge testat sex olika vattenpass under ett par veckor. Ett bra vattenpass skall inte vara för klumpigt, ha skarpa kanter och ligga väl i handen. Sedan får det också gärna vara prisvärt.
Testets vinnare heter Bahco 466 vattenpass. Det får totalbetyget 5/5 och imponerar med ett bra grepp. Du får enkelt in handen i det stora urtaget. Bahco får också fina betyg för sin känslighet. Priset för detta ypperliga vattenpass är ca 300 kr.
På hedrande andraplats hamnar vattenpasset Raptor. Det har ett stabilt grepp, testets bästa. Avläsningen fungerar fint och känsligheten är helt okej. Raptor vattenpass blir bästa budgetalternativ, tack vare sitt låga pris(199 kr). Totalbetyget blir 4,5/5.
Bronsplatsen innehas av välkända Hultafors 1360. Hultafors vattenpass är det enda som har ställbara grader för att rita i vinkel. Förutom detta är det begåvat med skarpa kanter som gör det enkelt att rita efter. Totalbetyget blir 4/5 och på prislappen står det 399 kr.

Vinnare i det här testet

VILKEN BÄST I TEST VINNARE ÄR EGENTLIGEN BÄST?

Hos test.se får du svaret - helt gratis!

Vi samlar tester från de mest seriösa aktörerna i magasin, på TV och på nätet. Vi låter sedan våra redaktörer analysera och utse EN officiell BÄST I TEST produkt!"