HANDLA SMART
HANDLA TESTVINNARE
Vi sammanställer experttester för att hitta den bästa produkten just för Dig!

Test av sistaminuten sajter

Publicerad under fritid. Senast ändrad den 4:e Juni, 2014. Baserad på 7 experttester.

Det finns många sistaminuten-sajter att välja bland för dig som är ressugen. Finns det några som är bättre än andra eller är alla sajter likvärdiga? Vi har kollat närmare på åtta stycken av de största aktörerna och gjort en jämförelse. Delbetyg har delats ut i sex olika kategorier; Utbud, Filter/Sortering, Användbarhet, Mobilvänlighet, Funktioner och Snabbhet. Sedan har dessa delbetyg summerats och även ett genomsnittsbetyg räknats ut.

Vårt test av sistaminuten-sajter visar att det finns avsevärda skillnader mellan de olika sistaminuten-sajterna. Vissa är väldigt tydliga och enkla att använda, medan andra är krångliga och omständliga. Den största skiljelinjen ligger dock i hur mobilvänliga sajterna är. Några aktörer har valt att helt mobilanpassa versionerna på surfplatta och mobil, vilket ligger helt i tiden. Andra har helt sonika struntat i detta och resultatet har blivit en väldigt svårhanterlig version för den som vill boka sin resa via mobilen eller surfplattan.

Test.se rekommenderar

Reseguiden.se - bäst i test bland Sistaminuten sajter
Reseguiden.se, bäst i test.

Reseguiden.se - Vi på Test.se har valt att rekommendera sistaminuten-sajten Reseguiden.se. Den har ett stort utbud, ett bra och välfungerade filter och är lätt att använda. Att söka efter resor går fort och man har även valt att anpassa sidan för mobilen, vilket vi uppskattar. Reseguidens sistaminuten-sajt har inga direkta svagheter och är vår klara vinnare!

Vinnartabell

Grönt betyder att tjänsten fått har bäst betyg i aktuell kategori. Rött betyder att tjänsten har fått sämst betyg i aktuell kategori.

Tjänster Utbud Filter/Sortering Användbarhet Mobilvänlighet Funktioner Snabbhet Medelbetyg
Reseguiden.se 5 5 5 3.5 5 5 4.75
Ticket.se 4 5 3 1 3 3 3.16
Flygstolar.se 3 2 3 1 2 3 2.33
Sistaminuten.se 4 4 3 3 4 4 3.66
Resia 3 3 3 1 2 5 2.83
Pricerunner 5 4.5 4 1 2 5 3.58
Destination.se 4.5 3 2 4 4 4 3.58

Testkällor

Nedan listas vilka tester vi läst och använt som underlag för att utse vår testvinnare tillsammans med en sammanfattning.

Reseguiden.se

Publicerad
 • Utbud: Reseguiden har enligt bannern högst upp på sidan 10 stycken olika researrangörer som man jämför priser hos. Men i sökfiltret finns 12 stycken att välja mellan. Dessa är: Airtours, Alpresor(STS), Apollo, Detur, Fritidsresor, Kroatienspecialisten, Langley, Nazar, Scandjet, Solresor, Turkietresor och Ving. Reseguiden har med andra ord ett av marknadens största utbud av sistaminutenresor. 5 poäng av 5 möjliga.
 • Filter/Sortering: På startsidan finns åtta stycken olika sökkategorier. Fyra stycken av dessa kommer du åt genom att trycka på ”fler sökalternativ”. Du kan välja bland Avreseort, Avresedatum, Land, Resmål, Arrangör, Maxpris, Reslängd och Restyp(ospec, spec, endast flyg) När man väl gjort en sökning på startsidan, så dyker ett ”nytt” filter upp på vänstra sidan. Detta filter innehåller samma sökkategorier som tidigare. Om du föredrar att bocka i rutor, istället för att använda rullgardiner är detta användbart. Du ställer in alla filter och trycker sedan på sök. Detta är enligt oss den bästa modellen. Reseguiden har fem stycken olika sorteringar; Lägsta pris, Datum, Resmål, Reslängd och Arrangör. Förutom dessa sorteringar finns det möjlighet att få en kartbild över världskartan med exempelvis billigaste resa på varje land eller område. 5 poäng av 5 möjliga.
 • Användbarhet: Fungerar perfekt enligt oss. Enkelt att söka och sidan delar upp sig med 40 sökresultat per sida. Reseguiden har även bilder på samtliga specificerade hotell och en allmän beskrivning av hotellet. Sidan är tydlig och enkel, vilket vi uppskattar. 5 poäng av 5 möjliga.
 • Mobilvänlighet: Reseguiden har inte anpassat sin sistaminuten-sida till surfplatta, men däremot har man gjort en mobilversion. Trots att man inte anpassat den till surfplatta fungerar den bra tack vare relativt stora tryckytor. Mobilversionen fungerar helt okej, men kan bli bättre. För övrigt finns det en mobilapp att ladda ner. 3,5 poäng av 5 möjliga.
 • Funktioner: Finns flera bra funktioner; bevakning av resor, favoriter, användarprofil och den tidigare nämnda lågpriskartan. 5 poäng av 5 möjliga.
 • Snabbhet: Vår standardsökning på Turkiet, Antalya, 20:e maj(vecka 21), en vecka, från Stockholm tog ca 25 sekunder. Enkelt och snabbt. 5 poäng av 5 möjliga.
 • Summering: Enligt vår bedömning är detta den bästa sistaminuten-sajten för tillfället. Enkel och effektiv sökning. Stort utbud med varierande funktioner. Inga direkta nackdelar, förutom att man hade önskat en anpassad sida för surfplattan. Sammanlagt 28,5 poäng, vilket innebär ett medelbetyg på 4,75 poäng av 5 möjliga.

Ticket.se

Publicerad
 • Utbud: Ticket tillhandahåller ett normalstort utbud av researrangörer som erbjuder sistaminutenresor. För tillfället har man åtta stycken olika researrangörer; Airtours, Apollo, Detur, Fritidsresor, Solresor, STS Alpresor, Ticket och Ving. 4 poäng av 5 möjliga.
 • Filter/Sortering: Startsidan använder sig att ett filter med fem stycken olika sökalternativ; Avreseort, Land, Resmål, Avresedatum och Reslängd. Efter den första sökningen hamnar du på en sida med fler sökalternativ. Här tillkommer Arrangör, Maxpris och Restyp(endast flyg, flyg med boende). Detta filter finns längst upp på sidan, men det finns även ett filter på högerkanten. Här kan du istället bocka för olika alternativ i rutor, istället för att jobba med rullgardinmenyer. Sidan använder sig inte av realtidssökning vilket är positivt, istället fyller man i de olika sökalternativen och trycker på sök-knappen för att få resultaten. Det finns fem stycken olika sorteringar; Lägsta pris, Datum, Resmål, Reslängd och Arrangör. Dessutom erbjuder Ticket en världskarta med lägsta priser på länder och områden, vilket är en jättebra idé. 5 poäng av 5 möjliga.
 • Användbarhet: Ticket påminner mycket om Reseguidens sistaminuten-sida i vissa avseenden, exempelvis filter/sortering. Men Ticket har tyvärr några minustecken på sitt konto som inte Reseguiden har. Rullgardinmenyerna är rent av sega att öppna och man har inga bilder eller texter om hotell vid specificerade resor. Sidan ser även lite småtråkig ut och kanske hade mått bra av att bli lite uppiffad. 3 poäng av 5 möjliga.
 • Mobilvänlighet: Tyvärr är Tickets sida inte anpassad alls för surfplatta eller mobil. På grund av att storleken är så pass liten för surfplatta eller mobil, så fungerar detta väldigt dåligt i praktiken. Bottenbetyg. 1 poäng av 5 möjliga.
 • Funktioner: Inte så många speciella funktioner förutom lågpriskartan och bra filterfunktioner. 3 poäng av 5 möjliga.
 • Snabbhet: Betydligt långsammare än flera av konkurrenterna, beroende delvis på de sega rullgardinerna. Standardsökningen på Turkiet, Antalya, 20:e maj(vecka 21), en vecka, från Stockholm tog drygt 30 sekunder. 3 poäng av 5 möjliga.
 • Summering: Tickets sistaminuten-sida har både bra och dåliga egenskaper. Det bästa med Ticket är att den har ett bra fungerade filter och bra sorteringsmöjligheter. Det sämsta är dess sega rullgardinmenyer och bristen på mobilvänlighet. Sammanlagt 19 poäng, vilket innebär ett medelbetyg på 3,16 poäng av 5 möjliga.

Flygstolar.se

Publicerad
 • Utbud: Flygstolar.se har ett av de mindre utbuden och saknar Fritidsresor, vilket är ett klart minus. Följande åtta stycken researrangörer finns tillgängliga; Airtours, Alpresor, Apollo, Detur, LowcostHolidays, Scandjet, Solresor och Ving. 3 poäng av 5 möjliga.
 • Filter/Sortering: Det finns två olika filter, ett längst upp på sidan och ett på vänsterkanten. Det längst upp består av sex olika sökinställningar; Avreseort, Land(ort kan inte väljas), Restyp(ospec, spec, endast flyg), Tidigaste avresedatum, Senaste avresedatum och Reslängd. Om du använder filtret på vänsterkanten finns möjlighet till tre stycken ytterligare sökinställningar; Maxpris, Hotellstjärnor(0-5 stjärnor) och Researrangör. Flygstolar.se använder sig att realtidssökning, vilket vi inte gillar. Realtidssökningen gör att det dyker upp nya sökresultat så fort du pillar på filtret. En bättre modell enligt oss är den där du ställer in alla önskade val i filtret och sedan trycker på sökknappen för att få ett sökresultat. Flygresor.se har få sorteringar, endast Datum och Pris. 2 poäng av 5 möjliga.
 • Användbarhet: Finns både nackdelar och fördelar. Realtidssökningen är ingen höjdare och dessutom lite långsam. Tidigaste avresedatum och Senaste avresedatum använder sig inte av realtidssökning, vilket gör sidan inkonsekvent. Det bästa med Flygresor.se är att man har valt att ha bilder och text på de specificerade resorna. Många av konkurrenterna har inte det, så detta innebär pluspoäng. 3 poäng av 5 möjliga.
 • Mobilvänlighet: Flygstolar.se har inte anpassat sin sida för surfplatta eller mobil. Datorversionen är den enda som finns tillgänglig och detta försvårar användbarheten. Förutom detta är tryckytorna för små på surfplatta och mobilen. Utseendet är inte heller bra, stora svarta områden längst ut på högerkanten. 1 poäng av 5 möjliga.
 • Funktioner: Inga speciella funktioner. 2 poäng av 5 möjliga.
 • Snabbhet: Inte snabb, snarare långsam. Vår standardsökning på en veckas resa till Antalya i Turkiet, den 20 maj från Stockholm tog nästan 35 sekunder. Och då kunde vi inte heller specificera att vi ville åka till Antalya, utan hela Turkiet fanns med i sökresultatet. 3 poäng av 5 poäng.
 • Summering: Vi är inte imponerade av Flygstolar.se. De sämsta egenskaperna är realtidssökning, obefintlig mobilvänlighet och att sidan är långsam. Det enda positiva vi kan hitta är att man valt att ha bilder och informationstext på alla sina specificerade resor. Sammanlagt 14 poäng, vilket innebär ett medelbetyg på 2,33 poäng av 5 möjliga.

Sistaminuten.se

Publicerad
 • Utbud: På Sistaminuten.se finns det möjlighet att söka resor bland 16 stycken olika researrangörer, vilket innebär testets största utbud. Men detta är en sanning med modifikation, eftersom 8 stycken av dessa inte är svenska. Istället är det researrangörer från både Danmark och Norge. Man saknar dessutom en av de större aktörerna, Fritidsresor. De svenska researrangörerna är följande; Airtours, Apollo, Detur, Kroatienspecialisten, Solfaktor, Solresor, Turkietresor och Ving. 4 poäng av 5 möjliga.
 • Filter/Sortering: Sistaminuten.se har ett stort och varierat filter med många unika inställningar. Sex stycken sökalternativ finns i den enkla sökningen; Restyp(flyg, storstad, hotell, sol&bad), Resa från, Resa till, Utresedatum, Reslängd och Hotellstandard(1-5 stjärnor, ospec, spec och endast flyg) Sedan finns det fler avancerade sökkriterier; Maxpris, Maxavstånd strand, Maxavstånd shopping, Arrangör och sist men inte minst finns det en rad olika rutor(önskemål) att fylla i. Exempelvis om man vill filtrera enbart all inclusive, barnpool, luftkonditionering, frukost ingår, spa, endast vuxna mm. Det finns endast två sorteringar; pris och datum. 4 poäng av 5 möjliga.
 • Användbarhet: Designen är inte sistaminuten.se bästa gren. Den illgröna färgen förstärker det oseriösa utseendet. Sida skulle definitivt tjäna på en total makeover. Dock pluspoäng för att man inte använder sökning i realtid och att man har detaljerad information om resmålet. 3 poäng av 5 möjliga
 • Mobilvänlighet: Sistaminuten.se har inte anpassat datorversionen till surfplatta utan det är samma version som används. Däremot mobilversionen är anpassad och erbjuder en godkänd upplevelse för användaren även om den inte är vacker. 3 poäng av 5 möjliga.
 • Funktioner: Inga speciella funktioner förutom lågprisschemat och det stora filtret med många alternativ. 4 poäng av 5 möjliga.
 • Snabbhet: Lite knepig att fylla i. Tar cirka 30 sekunder att söka fram vår standardresa från Stockholm till Antalya den 20 maj, en vecka. 4 poäng av 5 möjliga.
 • Summering: Sistaminuten.se är ingen dålig söksida för sistaminutenresor, men den har design och utseende emot sig. Dess främsta egenskaper är ett stort utbud och ett stort avancerat filter. Sammanlagt 22 poäng, vilket innebär ett medelbetyg på 3,66 poäng av 5 möjliga.

Resia.se

Publicerad
 • Utbud: Av de åtta stycken olika sistaminuten-sidor vi jämfört har Resia det minsta utbudet. Man erbjuder resor från sex av de största researrangörerna; Airtours, Apollo, Detur, Fritidsresor, Solresor och Ving. 3 poäng av 5 möjliga.
 • Filter/Sortering: Resias sistaminuten-sida har ett filter bestående av åtta stycken olika sökfunktioner; Avreseort, Resmål, Tidigaste Avresedatum, Senaste Avresedatum, Reslängd, Restyp(endast flyg, ospec, spec), Prisintervall och Arrangör. Sidan använder sig av realtidssökning, vilket vi inte gillar. Sökknappen längst ned på vänstersidan blir överflödig, på grund av att sökningarna sker så fort du ändrar något i filtret. Sorteringen erbjuder flera alternativ; Pris(lägsta/högsta), Hotellstandard(lägsta/högsta), Avresedatum(tidigaste/senaste) och Reslängd(kortaste/längsta) 3 poäng av 5 möjliga.
 • Användbarhet: Trots att man använder sig av realtidssökning är Resias sistaminuten-sida trevlig, enkel och tydlig att använda. Dock saknas det information om resmål och hotell, detta finns inte tillgängligt. 3 poäng av 5 möjliga.
 • Mobilvänlighet: Resia har inte anpassat sin sida till surfplatta eller mobil. Man använder sig att samma version på alla enheter. Eftersom datorversionen använder sig att ganska små tryckfält, så fungerar den väldigt dåligt på surfplattan och särskilt på mobilen. 1 poäng av 5 möjliga.
 • Funktioner: Inga speciella funktioner. 2 poäng av 5 poäng.
 • Snabbhet: Trots den irriterande realtidssökningen går det ganska snabbt att söka fram vår standardresa från Stockholm till Antalya den 20 maj, en vecka. Endast 25 sekunder. 5 poäng av 5 möjliga.
 • Summering: Resias sistaminuten-sida har både bra och dåliga egenskaper. De främsta egenskaperna är att den är enkel och tydlig. De sämsta egenskaperna är realtidssökningen och den obefintliga mobilvänligheten. Sammanlagt 17 poäng, vilket innebär ett medelbetyg på 2,83 poäng av 5 möjliga.

Pricerunner.se

Publicerad
 • Utbud: Pricerunners sistaminuten-sida har ett stort utbud och kan erbjuda resor från 12 st olika researrangörer; Airtours, Apollo, Detur, Fritidsresor, Kroatienspecialisten, Langley, Nazar, Scandjet, Solresor, STS Alpresor, Turkietresor och Ving. Betyg 5 poäng av 5 möjliga.
 • Filter/Sortering: På startsidan i den enkla sökningen finns fyra stycken olika sökinställningar för filtret; Land, Resmål, Avreseort och Avresedatum. Här kan du även välja att ställa in det avancerade filtret med ytterligare fyra stycken sökinställningar; Restyp, Maxpris, Reslängd och Arrangör. När du väl gjort första sökningen hamnar du på en ny sida där det på vänsterkanten finns ett identiskt filter, men istället för rullgardiner kan du här bocka för dina önskade val. Det finns fem olika sorteringar; Lägsta pris, Datum, Resmål, Reslängd och Arrangör. Betyg 4,5 poäng av 5 möjliga.
 • Användbarhet: Enkel och tydlig, men saknar information om resmål och hotell. Normal sökfunktion som inte söker i realtid uppskattas av oss. 4 poäng av 5 möjliga.
 • Mobilvänlighet: Bottendåligt. Samma version på dator, surfplatta och mobil. Ingen anpassning har skett för de mobila enheterna. 1 poäng av 5 möjliga.
 • Funktioner: Inga speciella funktioner. 2 poäng av 5 möjliga.
 • Snabbhet: Snabb sökning, det tar endast 25 sekunder att söka fram en sistaminuten-resa till Antalya med Stockholm som avreseort den 20 maj, en vecka. 5 poäng av 5 möjliga.
 • Summering: Pricerunners sistaminuten-sida har både fördelar och nackdelar. Det bästa med sidan är att den är snabb, tydlig och enkel att använda. Den sämsta egenskapen är avsaknaden av mobilvänlighet. Sammanlagt 21,5 poäng, vilket innebär ett medelbetyg på 3,58 poäng av 5 möjliga.

Destination.se

Publicerad
 • Utbud: Destination.se har ett relativt stort utbud. Man kan erbjuda resor från en rad olika researrangörer. Enligt deras banner längst upp på sidan har man resor från 12 stycken olika researrangörer. Dessa är; Airtours, Apollo, Detur, Fritidsresor, Kroatiensspecialisten, Langley, Nazar, Scandjet, Solfaktor, Solresor, Turkietresor och Ving. Men enligt sökfiltret finns det 10 stycken olika researrangörer. Lite lätt förvillande, minst sagt. I sökfiltret faller Kroatiensspecialisten, Nazar och Scandjet bort, medan WonderCruises tillkommer. Men oavsett om man har 10 stycken, 12 stycken eller 13 stycken, så är detta ett stort utbud, vilket ger pluspoäng från oss. 4,5 poäng av 5 möjliga (annars stark 4:a av 5)
 • Filter/Sortering: Det finns två olika filter, ett horisontellt filter högst upp på sidan och ett vertikalt filter på vänstersidan. Det horisontella filtret består av Avreseort, Avresa tidigast, Avresa senast och Reslängd. Det vertikala filtret består av Restyp(ospec, spec, endast flyg och kryssning), Resekategorier(sol och bad, storstad mm), Världen(välj land och resmål), Pris, Hotellönskemål(0-5 stjärnor) och Researrangör. Sammanlagt blir detta 10 stycken olika sökkategorier att använda som filter, vilket får anses som bra. Det mest negativa med Destination.se filter är att den använder realtidssökning. Bockar du för en ruta, så gör den en sökning direkt. Vill du då göra en sökning på en specifik resa med fler sökkategorier, kan det bli uppemot 10 sökningsresultat innan du fått fram rätt resultat. Vi anser att det är bättre att använda den vanliga tekniken, där man i lugn och ro fyller i alla sökkategorier och sedan trycker på sök. Destination.se har fyra stycken olika sorteringsalternativ; Avresedatum, Lägsta pris, Hotellstandard och Reslängd. 3 poäng av 5 möjliga.
 • Användbarhet: För oss är inte användbarheten hos Destination.se någon höjdare. Förutom den tidigare nämnda realtidssökningen som vi inte gillar har sajten inga sidnumreringar på sökresultaten, utan den fyller på med mer sökresultat när du scrollar musen längst ned på sidan. 2 poäng av 5 möjliga.
 • Mobilvänlighet: Vi har testat Destination.se på surfplatta och mobiltelefon. Surfplattan innehåller exakt samma version som den på datorn. Den är alltså inte anpassad för surfplatta, men fungerar trots allt bra tack vare relativt stora tryckytor. Mobilversionen är helt anpassad för mobilt användande och detta uppskattas av oss. 4 poäng av 5 möjliga.
 • Funktioner: Om man skapar en användarprofil kan man bevaka och spara resor. Även tidigare sökningar lägger sig i minnet. Dock måste man vara inloggad. 4 poäng av 5 möjliga.
 • Snabbhet: Vi sökte efter en resa till Turkiet, Antalya, 20:e maj(vecka 21), en vecka, från Stockholm. Inga övriga inställningar. Denna sökning tog för en normalanvändare cirka 30 sek, vilket är helt okey. 4 poäng av 5 möjliga.
 • Summering: En godkänd sistaminuten-sajt med både fördelar och nackdelar. Det bästa med sidan är dess stora utbud och att den är mobilanpassad. Mindre bra egenskaper är den irriterande realtidssökningen och att alla sökresultaten inte delas upp på olika sidor.

Sammanlagt 21 poäng, vilket innebär ett medelbetyg på 3,58 poäng av 5 möjliga.

Observera att följande sajter är ej med i vårt test så de får ni utforska på egen hand. Sistaminutenresor.com, Restresor.nu och Mrjet.se.