VI SAMMANSTÄLLER TESTER

Det är precis vad vi gör, kollar vad andra tycker om produkterna. Idén med Test.se är att sammanställa experttesterna från nätet och tidningarna på ett ställe, låta någon av våra redaktörer analysera dem och rekommendera en produkt. Sidorna uppdateras löpande allt eftersom nya produkter och tester publiceras. Läs mer

Hitta den bästa förstärkaren 2024

Att välja rätt förstärkare är inte helt lätt och det är många faktorer som spelar in. Här hjälper vi dig att hitta rätt modell.

Test av förstärkare.

Köpguide förstärkare

Att välja rätt förstärkare är inte helt lätt och det är många faktorer som spelar in. Det tre viktigaste faktorerna är budget, effekt och anslutningar. Det finns förstärkare i många olika prisklasser, där de billigaste startar från ca 600 kronor och de allra dyraste modellerna kostar tiotusentalskronor! Därför är det bra att fundera på hur mycket pengar man är villig att betala innan man börjar leta. 

Högtalarna är ofta viktigare än förstärkaren eftersom man med dåliga högtalare får dåligt ljud. Man bör välja en förstärkare som har en närliggande effekt med högtalarna man valt, för att balansera det hela. Om den har mindre eller högre effekt än högtalarna, kommer man inte att uppnå bästa möjliga ljud och din utrustning kan skadas. Man bör också hålla koll på vilka anslutningsmöjligheter man vill ska finnas på förstärkarna så man kan ansluta all utrustning man vill.

Läs också: Test av högtalare 


Redaktionen
Test.se

Vanliga frågor

  • Det är en enhet som används tillsammans med högtalare för att göra ljudet bättre.
  • Den tar en svag elektrisk signal och gör den större eller starkare.
Newsletter image Test.se logo
Håll dig uppdaterad med Test.se:s nyhetsbrev
Vi meddelar när en ny testvinnare tar över tronen
Exklusiva erbjudanden på vinnare bara på Test.se
Din epostadress
Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev godkänner du test.se sekretesspolicy.
Gå med kostnadsfritt
Tack för din prenumeration!
Du har nu valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev.
Stäng