HANDLA SMART
HANDLA TESTVINNARE
Vi sammanställer experttester för att hitta den bästa produkten just för Dig!

Test av polermaskiner

verktyg uppdaterad 8:e April, 2016, Baserad på 2 experttester.

Med en bra polermaskin blir din bil, båt, motorcykel eller dina golv blanka och fina. Polermaskiner används för att på olika material, tillsammans med tillbehör som t.ex. vax, uppnå en så hög glansgrad som möjligt. Men det är inte allt! Att noggrant polera in vax i, exempelvis, metallen på bilen gör att bilens lackering skyddas och det minskar risken för skador av olika slag. Därför kan polering av bil bidra med många positiva fördelar, förutom ett lyxigt utseende. Det finns flera olika polermaskiner att välja mellan och de varierar mycket i pris. Det som främst skiljer maskinerna åt är hur den polerande rörelsen skapas. Det finns maskiner där polerhuvudet snurrar och det finns de som har oscillerande polerplattor. Det är motorns kapacitet som skiljer dem åt – dyrare maskiner har oftast möjlighet att snurra polerskivan snabbare. Det bästa är att gå till en butik där du kan få hjälp med vad som passar dig bäst, beroende på vad som ska poleras.

Test.se rekommenderar

Cotech Polisher - bäst i test bland Polermaskiner 2023
Cotech Polisher, bäst i test.

Cotech Polisher - Vi på Test.se har valt att rekommendera polermaskinen Cotech Polisher. Detta är en oscillerande maskin med dubbla huvuden, vilket gör att den blir relativt tung. Trots det, fungerar polermaskinen mycket bra! Cotech Polisher är en av fyra systermaskiner, men skiljer sig något från de andra. Det är främst den längre kabeln och dess gummilack, som ger en bättre finish, som gör att de skiljer sig åt. Cotech Polisher har även en annan hårdhet på polertrissorna än systermaskinerna. Polermaskinen vibrerar relativt kraftigt, men fungerar utmärkt till användning någon gång då och då.

Polermaskiner - Bäst i test

RELATERADE TESTER

Högtryckstvättar

UPPDATERAD 18:e Maj, 2020

Bilschampo

UPPDATERAD 26:e Augusti, 2019

Experttester vi läst (2st)

Nedan listas vilka tester vi läst och använt som underlag för att utse vår testvinnare tillsammans med en sammanfattning.

Praktiskt Båtägande

Publicerad

Tidningen Praktiskt Båtägande har testat ett gäng polermaskiner och fått ett förvånande resultat. De enklare maskinerna i testet gör ett hyfsat bra jobb, medan det dyra maskinerna som ska efterlikna proffsmaskiner visar sig vara värdelösa. Två av dem bör inte ens få finnas på hyllorna, enligt Praktiskt Båtägande. De två maskinerna höll nämligen på att börja brinna under belastning! De oscillerande maskinerna är lätta att använda, men de är inte lika effektiva som de roterande. De passar bra för slutfinish eller för lättare polering. Fördelen med dessa maskinerna är att det är svårt att misslyckas. De roterande maskinerna kallas vinkelpolermaskiner och är den typen av maskin som proffsen använder. Fördelen med en roterande vinkelpolermaskin är att den är så effektiv att den fungerar för avverkning, t.ex. då en hinna av oxid ska bort. Det gäller dock att maskinen klarar av att hålla ett lågt varvtal, om så behövs. Pela Polermaskin blev en klar och välförtjänt vinnare av testet. Det är den dyraste polermaskinen i testet, men också den enda som fungerar som en proffsmaskin. Man kan enkelt skruva av handtaget och då blir maskinen ännu smidigare att arbeta med. Den tappar inte heller tempo under belastning på låga varvtal. Cotech Polisher tog andra plats och är utrustad med dubbla huvuden. De fungerar bra, trots att den blir tung och nackdelen med den här typen av maskin är de kraftiga skakningarna. Tredjeplats gick till ETC Polisher. Polermaskinen utmärker sig genom att den gör ett godkänt jobb och inte tappar lika mycket tempo som vissa andra maskiner. Trots att ETC är stor och klumpig löser den alltså uppgiften!

Vinnare i det här testet

Automotorsport

Publicerad

På Automotorsport.se kan man hitta ett test som gäller polermaskiner. En polermaskin för hobbybruk kostar bara några hundra kronor och kan få din bil att bli som ny igen. Automotorsport har testat om maskinerna fungerar och svaret blev ett starkt ”Ja!”. Det var männen på bilrekonditionerings-företaget Wellkept som fick prova polermaskinerna i ett par veckor och de var inte allt för missnöjda. Det fanns självklart skillnader mellan hobby-maskinerna och Wellkepts proffsmaskiner, men ett par av modellerna i testet klarade sig bra ändå. Funktionsmässigt var det däremot inte mycket som skilde sig från proffsmaskinerna. Hobbymaskinerna hade betydligt svagare motorer och de saknar en s.k. mjukstart, vilket gör att rondellen rycker igång med full fart direkt. Det kan ibland skvätta iväg polermedel innan man hunnit få ner polerrullen i lacken. Man kan inte förvänta sig en lika lång livslängd som hos proffsmaskinerna, men det är tillräckligt med kvalitet för att kunna polera bilen ett par gånger om året. Den bästa hobby-maskinen i testet blev Cotech 350W. Maskinen var utmärkt att arbeta med och vibrerade inte speciellt mycket. Den fungerar bra till mild polering och vaxning, dess sladd är lång och reservkol medföljer. Biltema Vaxmaskin och Meec Tools 1200W fick delad andra plats med samma betyg. Biltemas är lite högljudd och vibrerar en del. Den fungerade utmärkts som vaxmaskin, men upplevdes som lite hackig i rörelsen. Meec Tools har ett stort handtag och en låg vikt, som gör det enkelt att hålla i den. Dock har den lite för högt startvarv och något svag motor, men annars är den bra och lätt att arbeta med.

Vinnare i det här testet

VILKEN BÄST I TEST VINNARE ÄR EGENTLIGEN BÄST?

Hos test.se får du svaret - helt gratis!

Vi samlar tester från de mest seriösa aktörerna i magasin, på TV och på nätet. Vi låter sedan våra redaktörer analysera och utse EN officiell BÄST I TEST produkt!"