VI SAMMANSTÄLLER TESTER

Det är precis vad vi gör, kollar vad andra tycker om produkterna. Idén med Test.se är att sammanställa experttesterna från nätet och tidningarna på ett ställe, låta någon av våra redaktörer analysera dem och rekommendera en produkt. Sidorna uppdateras löpande allt eftersom nya produkter och tester publiceras. Läs mer

Ändrad 14 Februari 2024
Så väljer vi vinnare

Så väljer vi vinnare

Test.se har en lång historia av att utse testvinnare i en mängd olika produktkategorier – men hur väljer vi egentligen ut de bästa produkterna?

I första hand är våra testvinnare produkter som har fått topplaceringar i jämförande tester hos välkända aktörer. Vi lägger mycket tid på efterforskning för att kunna presentera ett så pålitligt och korrekt resultat som möjligt. När urvalet görs lägger vi även stor vikt vid produktrecensioner, både från experter och konsumenter.

Ibland stöter vi dock på produktkategorier där det saknas både tester och recensioner. Detta kan antingen bero på att produkten i fråga är ny på marknaden, eller att produktkategorin är ovanligt begränsad. I dessa fall väljer vi att presentera produkter från välkända och etablerade varumärken inom respektive segment.

Bäst i test matstol för barn som ska börja äta mat 2024

Är det dags att börja introducera ditt barn för mat? Då är det också hög tid att köpa en matstol så att ditt barn både sitter säkert och med en bra höjd. Vi ger dig populära matstolar och delar med oss av våra bästa tips inför ditt köp.

Vi har jämfört
 • Rekommenderad ålder.
 • Maxvikt.
 • Storlek.
 • Material.
 • Vad som ingår, ex sele, bygel, bord etc.
Vi på Test.se rekommenderar
Priser visas i samarbete med Prisjakt
Test och produktrecensioner
Bäst i test Test.se - Bäst i test
Stokke
Stokke Steps
Stokke Stokke Steps - Test
Bäst i test
Stokke
Stokke Steps
Populär, omtyckt och stilren matstol för barn i flera olika åldrar.
Testvinnare hos Bäst-i-test.se 2024.
Testvinnare hos Prisjakts experter 2023.
Testvinnare hos Pricerunner 2022.
Tredje plats på test hos Taenk.dk 2022.
Populärt val hos Babyland.
Populärt val hos Jollyroom.
Populärt val hos Prisjakt.
Populärt val hos Pricerunner.
Ålder: Från födseln (med insats).
Maxvikt: 85 kg.
Storlek: B 43 x H 71 x D 61 cm.
Material: Bok och plast.
Integrerat spänne.
Fotstöd och ryggstöd.
Höj- och sänkbar.
Insats för yngre barn köps separat.
Finns i flera färger.

Stokke är ett norskt företag som grundades 1932 av Georg Stokke och det är känt över hela världen för sina förstklassiga produkter för barn. Den idag klassiska matstolen Stokke Tripp Trapp utvecklades av möbeldesignern Peter Opsvik och lanserades 1972. Idag har företaget flera populära matstolar i sitt sortiment och i utbudet finns också barnvagnar, bilbarnstolar, spjälsängar och möbler till barnrummet.

Vi har utsett Stokke Steps till den bästa matstolen för barn. Det är en tidlös och snygg matstol som ser till att ditt barn sitter både tryggt och säkert medan det äter.

Matstolen kom på första plats i ett test hos Bäst-i-test.se med betyget 4,5 av 5. Enligt deras testpanel är det en snygg matstol med lång användningstid och även enkel att anpassa efter ålder och barnets behov.

Av Pricerunner blev matstolen också utsedd till testvinnare och enligt dem är det en stilren matstol som passar för dig som vill använda barnstolen länge. Den är ett populärt val hos både Prisjakt och Pricerunner och flera stora återförsäljare som Jollyroom och Babyland.

I ett test hos Prisjakts experter kom den på första plats och beskrivs som smidig och genomtänkt med snygg design. 

Stolen har en hög maxvikt på 80 kilo vilket gör att barnet kan använda den länge. Med hjälp av insatsen Stokke Steps Baby Set kan du använda stolen från cirka sex månader till barn som ska börja äta mat och du kan också köpa till praktiskt bord. Du kan även använda stolen till nyfödd genom att köpa till babysittern Stokke Steps Bouncer. Från att barnet är tre år kan det sitta helt utan insats, ända fram till att det kan sitta på en vanlig stol.

Matstolen har en rundande och rymlig sits som gör det lätt att lyfta i och ur barnet. Den har ett bekvämt och ergonomiskt ryggstöd som ger ett bra stöd åt små ryggar som växer. Fotstödet är justerbart utan verktyg och kan växa med barnet och det är lätt för barnet att själv ta sig upp och ner från stolen. Matstolen är i massiv europeisk bok och plats, har måtten B 43 x H 71 x D 61 centimeter och väger 4,6 kilo.

 • Butiker & priser: Barnstol
 • Butiker & priser: Inkl. babyset
 • Priser för Stokke Steps™ Barnstol, White/Natural
 • Stokke Steps™ Barnstol inkl. Babyset och Bricka, White/Hazy Grey
  • Nordens största barn- och babybutik
   Fri frakt över 1000 kr, prisgaranti
  • Fri frakt över 499 kr
   Öppet köp i 365 dagar
  • Fri frakt över 499 kr
   Öppet köp i 365 dagar
  • Fri frakt över 499 kr, prisgaranti
   Leverans 1-2 dagar
Priser visas i samarbete med Prisjakt

Bästa premium Test.se - Bästa premium
Bugaboo
Bugaboo Giraffe
Bästa premium
Bästa premium
Bugaboo
Bugaboo Giraffe
Matstol som kan användas från nyfödd upp till 100 kilo med många tillbehör som köps separat.
Bästa premium på test hos Bäst-i-test.se 2024.
Red Dot-vinnare 2023.
Ålder: Från födseln (med insats).
Maxvikt: 100 kg.
Storlek: 53,7 x 59 x 76,4 cm.
Material: Bokträ och plast.
Ändras utan verktyg.
Insats för yngre barn köps separat.
Möjlighet att köpa till bricka.
Kan göras om till babysitter – köp till tillbehör.
Finns i flera färger.

Den holländska barntillverkaren Bugaboo grundades 1996 och gör barnvagnar med fokus på innovation. Deras vagnar har varit förstahandsvalet för medvetna föräldrar under många år och flera av deras barnvagnar har placerats bra på tester genom åren. De har även andra omtyckta produkter till bebisar och små barn.

Vi har utsett Bugaboo Giraffe till bästa premium. I ett test hos Bäst-i-test.se kom den på andra plats och blev bästa premiumval med betyget 4,5 av 5. Den beskrivs som flexibel matstol som kan användas under hela barnets barndom.

Matstolen är stabil och kan snabbt justeras för att passa barnet som ska äta. Matstolen kan justeras i fem positioner och fotstödet i nio. Tillsammans med tillbehör som newborn set, dyna med mjuk bygel och sele och en bricka växer barnet tillsammans med stolen. Tillbehören köper du separat. Du kan även köpa till golvställningen Giraffe Rocker Frame och få en babysitter.

Matstolen är i storleken 53,7 x 59 x 76,4 centimeter och trots sin låga vikt på 5,3 kilo står den stadigt och stabilt – detta tack vare benen som är pyramidformade.

 • Butiker & priser
 • Priser för Bugaboo Bugaboo Giraffe-stol
  • Nu i Sverige!
   Snabba leveranser
  • Fri frakt över 499 kr, prisgaranti
   Leverans 1-2 dagar

Bästa budget Test.se - Bästa budget
BabyDan
BabyDan Danstol
Bästa budget
Bästa budget
BabyDan
BabyDan Danstol
Enkel och prisvärd matstol i trä och klassisk design.
Bästa budget på test hos Bäst-i-test.se 2023.
Bästa budget på test hos Pricerunner 2022.
Populärt val hos Prisjakt.
Ålder: Från 6 månader (med bygel).
Maxvikt: 15 kg.
Storlek: B 47 x H 81 x D 57 cm.
Material: Trä.
Kommer med trepunktssele, bygel och rem.
Justerbart fotstöd.
Finns i flera färger.

Danska BabyDan har tillverkat säkerhetsgrindar och säkerhetsprodukter för barnsäkerhet sedan 1947. De är även stora tillverkare av textilier och möbler för barn. Alla deras produkter är designade och producerade i egna fabriker i Danmark.

Vi har utsett BabyDan Danstol till den bästa billiga matstolen. I ett test om matstolar hos Bäst-i-test.se kom den på andra plats och blev deras bästa budgetval. Den fick betyget 4 av 5 och beskrivs av deras testpanel som en prisvärd matstol som är stilren, enkel att använda och lätt att rengöra. Hos Pricerunner kom den också på andra plats och blev deras bästa budgetstol. Enligt deras testare är det en prisvärd matstol som passar familjer som vill ha en billig matstol i trä. Matstolen är dessutom ett populärt val hos Prisjakt.

BabyDans matstol är i trä, har en klassisk design och finns i flera färger. Trots att den är enklare, är den både rejäl och smidig och passar för barn från sex månader. Barnet kan sedan sitta i den fram tills att det är dags att byta till en vanlig stol och maxvikten är på 15 kilo. Det följer med både bygel i plast och tvättbar rem så att barnet sitter riktigt bra. Önskar du en matstolsdyna så köps detta separat. Barnet har ett optimalt stöd för både rygg och fötter och fotstödet går att justera för att passa barnets längd.

Matstolen har extra långa stödfötter som ökar stabiliteten och säkerheten, vilket är bra när barnet rör häftigt på sig eller när det kryper upp själv i stolen.

 • Butiker & priser
 • Priser för BabyDan Danstolen Matstol inkl Bygel & Rem, Natur
  • Nordens största barn- och babybutik
   Fri frakt över 1000 kr, prisgaranti

Bästa klassiska Test.se - Bästa klassiska
Stokke
Stokke Tripp Trapp
Bästa klassiska
Bästa klassiska
Stokke
Stokke Tripp Trapp
Klassisk matstol med tidlös design som växer med ditt barn.
Högt betyg på test hos Bäst-i-test.se 2024.
Tredje plats på test hos Prisjakts experter 2023.
Andra plats på test hos Taenk.dk 2023.
Högt betyg på test hos Pricerunner 2022.
Andra plats på test hos Testfakta 2017.
Populärt val hos Babyshop.
Populärt val hos Babyland.
Populärt val hos Prisjakt.
Populärt val och högt kundbetyg hos Pricerunner.
Bästsäljare och toppbetyg hos Stokke.
Ålder: Från födseln (med insats).
Maxvikt: 136 kg.
Storlek: B 46 x H 79 x D 49 cm.
Material: Bok.
Fempunktssele.
Justerbar sits och fotstöd.
Sele, bord och förvaring som tillval.
Finns i flera färger.
7 års garanti.

Stokke är ett norskt företag som grundades 1932 av Georg Stokke och det är känt över hela världen för sina förstklassiga produkter för barn. Den idag klassiska matstolen Stokke Tripp Trapp utvecklades av möbeldesignern Peter Opsvik och lanserades 1972. Den har både förfinats och uppdaterats genom åren. Idag har företaget flera populära matstolar i sitt sortiment och i utbudet finns också barnvagnar, bilbarnstolar, spjälsängar och möbler till barnrummet.

Stokke Tripp Trapp är en klassisk matstol som växer med ditt barn. Den kom på andra plats på ett test som danska Taenk genomförde, och de gav den  betyget 76 av 100. 

Den kom på fjärde plats i ett test om matstolar hos Bäst-i-test.se och fick där betyget 4 av 5. Av dem beskrivs den som en klassisk barnmatsol med tidlös design och en hög maxvikt.

I Pricerunners test fick den också höga betyg och den kom på deras fjärde plats med betyget 4 av 5. Enligt deras testpanel är användningstiden lång och det finns många tillbehör. Hos Stokke själva är Tripp Trapp en av deras bästsäljare och de beskriver det som en stol som växer med barnet.

I ett test hos Prisjakts experter kom den på tredje plats och beskrivs som en klassiker med lång användningstid och bra tillbehör. 

Stokkes klassiska matstol är även ett populärt val hos stora återförsäljare som Babyland och Babyshop.

Med en Tripp Trapp kan barnet äta tillsammans med resten av familjen vid matbordet och stolen kan tillsammans med Tripp Trapp Babyset användas från sex månader. Matstolen är tillverkad av bok och har en robust och rejäl konstruktion. Du kan anpassa den både efter ditt barn och bordets höjd. Sitsen går att justera i både djup och höjd och du kan även anpassa fotstödet efter barnet. Du kan även komplettera med ett set för nyfödd, sittdynor för olika åldrar, sele, bord och förvaring.

Stolen är lätt att rengöra med en fuktig trasa. Den finns i flera fina färger för att passa alla hem och smaker, är i storleken B 46 x H 79 x D 49 centimeter och väger sju kilo. Även om detta inte är den minsta matstolen på marknaden upplevs den ändå som smidig i köket.

 • Butiker & priser: Matstol
 • Butiker & priser: Babyset
 • Butiker & priser: Newborn Set
 • Priser för Stokke Tripp Trapp® Matstol, White
  • Nordens största barn- och babybutik
   Fri frakt över 1000 kr, prisgaranti
  • Fri frakt över 499 kr
   Öppet köp i 365 dagar
  • Fri frakt över 499 kr
   Öppet köp i 365 dagar
 • Stokke Tripp Trapp® Babyset, White
  • Nordens största barn- och babybutik
   Fri frakt över 1000 kr, prisgaranti
  • Fri frakt över 499 kr
   Öppet köp i 365 dagar
  • Fri frakt över 499 kr
   Öppet köp i 365 dagar
 • Stokke Tripp Trapp Newborn Set Grå

Bästa lätta Test.se - Bästa lätta
Stokke
Stokke Clikk
Bästa lätta
Bästa lätta
Stokke
Stokke Clikk
Matstol i stilren design som är lätt att ta isär och enkel att ta med på resa.
Tredje plats på test hos Bäst-i-test.se 2023.
Högt betyg på test hos Pricerunner 2022.
Vinnare av Red Dot 2020.
Populärt val hos Jollyroom.
Populärt val hos Babyland.
Ålder: Från 6 månader.
Maxvikt: 15 kg.
Storlek: B 56 x H 82,5 x D 69 cm.
Material: Trä och plats.
Justerbart fotstöd.
Monteras utan verktyg.
Sele och bord följer med.
Dyna köps separat.
Finns i flera färger.

Stokke är ett norskt företag som grundades 1932 av Georg Stokke och det är känt över hela världen för sina förstklassiga produkter för barn. Den idag klassiska matstolen Stokke Tripp Trapp utvecklades av möbeldesignern Peter Opsvik och lanserades 1972. Idag har företaget flera populära matstolar i sitt sortiment och i utbudet finns också barnvagnar, bilbarnstolar, spjälsängar och möbler till barnrummet.

Stokke Clikk är en lättanvänd matstol i modern design med rena och mjuka linjer. Den kom på tredje plats i ett test hos på test hos Bäst-i-test.se med betyget 4 av 5. Där beskrivs den som en smidig och lätt matstol med stilren design som är enkel att ta isär. Hos Pricerunner fick den det höga betyget 4 av 5 och deras testare lyfter fram egenskaper som att den är en fin matstol och lätt att ta med sig på resa.

Du monterar snabbt matstolen helt utan verktyg, vilket gör att den också är smidig att ta med till sommarstugan eller på resa. Dessutom har den låg vikt på 3,75 kilo. Matstolen är ergonomiskt utformad för barn från sex månader upp till tre år med en maxvikt på 15 kilo. Den har tre olika sittställningar för att passa när barnet växer och fotstödet går att justera i två olika lägen.

I paketet ingår både fempunktssele och bricka. När brickan blir smutsig kan du antingen torka av den eller köra den i diskmaskin – den är lätt att ta av. Selen är också lätt att ta av och går att köra i tvättmaskin. Dyna finns att köpa separat.

 • Butiker & priser
 • Priser för Stokke Clikk
  • Nordens största barn- och babybutik
   Fri frakt över 1000 kr, prisgaranti
  • Fri frakt över 499 kr
   Öppet köp i 365 dagar
  • Fri frakt över 499 kr
   Öppet köp i 365 dagar

Bästa kapacitet Test.se - Bästa kapacitet
Leander
Leander Matstol
Leander Leander Matstol - Test
Bästa kapacitet
Leander
Leander Matstol
Stilren matstol i trä med hög maxvikt och smarta ben.
Högt betyg på test hos Bäst-i-test.se 2024.
Bästa premium på test hos Pricerunner 2022.
Ålder: Från 6 månader (med bygel).
Maxvikt: 125 kg.
Storlek: B 56 x H 83 x D 55 cm.
Material: Trä.
Smarta stolsben.
Justerbar sits och fotstöd.
Bygel och bord finns som tillbehör.
Lätt att anpassa efter ålder.
Finns i flera färger.

Danska Leander är ett företag som tillverkar både matstolar och andra möbler. Deras vagga som fästs i taket eller på stativ är en av deras mest kända produkter.

Vi har valt att rekommendera Leander Matstol, en smart och stilren stol. I ett test hos Pricerunner fick den högt betyg och bra omdöme. Av dem får den betyget 4 av 5 och beskrivs som en påkostad och snygg matstol som är lätt att anpassa efter barnets ålder. Dess smarta stolsben gör dessutom att risken att slå i tårna är liten.

Matstolen rekommenderas för barn från sex månader och har en sådan design att den kan användas under många år. Designen är dessutom slimmad vilket ger en låg vikt på 5,1 kilo. Stolen har en justerbar sits, fotstöd och ryggplatta som gör att barnet sitter riktigt bekvämt. Den ergonomiska designen gör att barnet sitter rakt och därför inte behöver ha något extra stöd från en kudde, om du inte önskar. Stolsbenen är böjda vilket ger både en bra stabilitet och ökad säkerhet.

Matstolen är tillverkad av trä och finns i svart, vitt och fyra nyanser av trä. Den har måtten B 56 x H 83 x D 55 centimeter och den höga maxvikten är på 125 kilo. Säkerhetsbygel, sele och bord köper du separat.

 • Butiker & priser
Priser visas i samarbete med Prisjakt

Ytterligare läsning

Bäst i test matstol för barn - se testvinnanade matstolar för barn.
En matstol för barn är perfekt när små barn ska börja med mat.

Köpguide matstol barn

Är det dags att introducera mat för ditt barn? För att ditt barn ska sitta ordentligt är det bra att köpa en matstol för barn. I matstolen sitter barnet både tryggt och säkert och kommer dessutom upp en bit så att det blir lättare att mata. På marknaden finns det många olika varianter av matstol för barn och som passar för olika åldrar.

Läs också: Test av flaskvärmare

Vad är en matstol för barn?

En matstol för barn är en stol som är anpassad för små barn som ska börja äta mat. Den har långa ben så att barnet kommer upp i bordshöjd och kan matas eller äta själv på samma höjd som resten av familjen.

När kan bebisar sitta i matstol?

En matstol för barn är bra när hela familjen vill sitta och äta tillsammans när barnet ska börja äta mer självständigt. Ett barn kan börja med smakportioner redan från fyra månader, men när det är runt sex månader är det dags att börja med riktig mat. En matstol är lika bra oavsett om du matar barnet eller väljer BLW-principen. För att barnet ska kunna sitta i matstol behöver det kunna hålla huvudet stabilt och ha tillräcklig med bålstyrka för att inte sjunka ihop. Därför är många matstolar för barn anpassade för barn från sex månader eller när det kan sitta själv utan stöd. När du börjar med klämmisar eller smakportioner räcker det ofta att barnet sitter i knät eller i en babysitter.

Så länge sitter barn i matstol

En matstol för barn är oftast flexibel och går att justera under tiden som barnet växer och har därför också ibland lång användningstid. Fotstödet går att sänka ner och bygeln att ta av så att även större barn har användning för samma stol. Du kan använda en matstol upp till ungefär tre år då de flesta barn är tillräckligt stora att sitta på vanlig stol runt matbordet. Ju större stolen är och desto högre maxvikten är desto längre kan barnet också sitta i den.

Ett stol att växa med tack vare olika tillbehör

Det är vanligt att det går att köpa tillbehör som gör matstolen mer flexibel. Med ett spädbarnsinlägg som ser ut som en babysitter kan du använda stolen från att barnet är nyfött. Detta är en perfekt lösning om du vill att barnet ska komma upp en bit från golvet på grund av närgångna syskon eller husdjur. Det går ofta att köpa till ett praktiskt bord så att barnet får ett eget att äta vid – det blir lätt kladdigt när små barn börjar äta mat! Med bygel och sele som ibland köps separat kan stolen användas från sex månader. Och sedan när barnet är större och har möjlighet att ta sig i och ur på egen hand kan bygel och sele plockas bort.

Läs också: Test av babysitter

Bäst i test matstol för barn - se testvinnanade matstolar för barn.
Matstol för barn kan användas från att barnet är runt sex månader.

Matstol för barn – egenskaper

En matstol för barn besitter flera olika egenskaper som kan vara bra att jämföra för att du ska hitta rätt modell för dig och ditt barn.

Storlek och vikt

Både höjd, bredd och djup på stolen kan variera beroende på vilken matstol du väljer. Kolla så att den har både har den storlek och vikt som du önskar. Väger den mer är det mer vanligt att bara ha den hemma, medan en som är något lättare kanske också är en modell du kan ta med dig till sommarstugan eller på resa.

Maxvikt

Matstolar har alltid en maxvikt som du av säkerhetsskäl behöver ta hänsyn till. Denna kan variera allt från 15-20 kilo upp till över 100 kilo. De med en högre maxvikt brukar oftast vara matstolar som går att använda från att barnet är sex månader upp till tre år eller äldre.

Sele och bygel

Om du vill kunna använda matstolen redan från sex månader när det är dags att börja med mat är det bra om stolen är anpassad efter detta. Ibland har stolen en design som gör att du inte behöver komplettera med något, men är den större kan du behöva komplettera med sele och bygel för att barnet ska få ett bra stöd åt både rygg och sidorna. Selen har antingen trepunktssele eller fempunktssele. Kontrollera om detta ingår eller om det är något som behöver köpas separat. Även en kudde kan vara bra att köpa till för ännu mer bekväm användning, särskilt om barnet är litet.

Spädbarnsset

Vill du kunna använda matstolen redan för nyfödda barn kan du kolla om det går att fästa ett spädbarnsset på stolen. Denna ser ut som en babysitter och är ofta ett tillval.

Justerbart fotstöd

För att kunna växa med barnet är det bra om matstolen har ett justerbart fotstöd som du kan höja eller sänka beroende på hur stort barnet är. Ibland går justeringen att göra på bara några sekunder och ibland behöver du använda verktyg.

Material

Matstolar är i de flesta fall gjorda av trä eller plast eller en kombination av dessa.

Rengöring av matstol

Det är en fördel om matstolen är lätt att rengöra efter måltiden. Är den till exempel lackad eller av plast brukar det gå lätt att torka av den med en fuktig trasa och lite diskmedel. Detta bör du göra efter varje måltid, innan maten hinner fastna ordentligt. Har du ett bord till matstolen kan du kontrollera om det lätt hamnar mat i eventuella springor. Om selen går att ta av kan du rengöra denna under vattenkranen. Har du en dyna är det vanligt att överdraget går att ta av och köra i tvättmaskin.

Tänk på säkerheten

När ett litet barn använder en matstol är det alltid viktigt att tänka på säkerheten. Här är några punkter som du kan tänka på för att barnet ska få en så säker måltid som möjligt.

Använd sele: Är barnet litet ska du alltid använda en sele för att inte riskera att det ställer sig upp och faller ur. Dessutom är huvudet på små barn tungt vilket gör att det kan finnas en risk att falla ur stolen. Se också till att selen sitter ordentligt och ibland kan du behöva fylla ut med en kudde för att barnet ska sitta riktigt bra.

Lämna aldrig utan uppsikt: Små barn ska aldrig lämnas i en matstol utan vidare uppsikt. Risken att barnet ramlar ut eller sätter i halsen kan vara stor och går att förhindra om du inte lämnar rummet.

Placera stolen rätt: Ställ alltid stolen på ett stadigt underlag så att den inte riskerar att glida bakåt ellet tippa.

Använd rätt tillbehör: Använd aldrig tillbehör som inte är avsedda för just din modell av matstol eftersom detta kan påverka både stabiliteten och säkerheten.

Bäst i test matstol för barn - se testvinnanade matstolar för barn.
Du kan börja med smakportioner när barnet är runt fyra månader.

Köpa matstol till barn – att tänka på!

Det finns flera saker att tänka på när du ska köpa en matstol till ditt barn.

 • Vad är maxvikten?
 • Vilken ålder är stolen anpassad för?
 • Går fotstödet att justera?
 • Hur stor är matstolen och vad väger den?
 • Kontrollera vad som ingår i paketet och vad som behöver köpas separat. Ofta behöver du köpa bygel, sele, kudde och bord separat.

Populära varumärken:

Länktips:


Några experttester vi har läst

Bäst-i-test.se (2024)

Bäst-i-test.se har testat 11 matstolar för barn från populära varumärken. De har jämfört egenskaper som funktion, design och användning. På första plats kom Stokke Steps, en snygg matstol med lång användningstid och lätt att anpassa efter barnets ålder. På andra plats kom Bugaboo Giraffe som blev bästa premium. Den beskrivs som flexibel och kan användas under lång tid. På tredje plats och utsedd till bästa budgetval kom Ikea Antilop, som är lika prisvärd som okomplicerad. 

Prisjakts experter (2023) 

Prisjakts experter har gjort en topplista över de bästa barnstolarna just nu. På första plats kom Stokke Steps Baby Set som beskrivs som smidig, genomtänkt och snygg. Cybex Lemo 4 in 1 Set kom på andra plats och passar dig som vill ha en stol med lång användningstid. På tredje plats kom Stokke Tripp Trapp - en riktig klassiker.  

Bäst-i-test.se (2022)

Bäst-i-test.se testar kontinuerlig matstolar för barn från kända märken som Stokke och Leander. Testerna utförs av dem själva och testas så som de är tänkta att användas i verkligheten. Dehar låtit vanliga barnfamiljer och experter på barnprodukter använda matstolarna och de har testats på barn i olika åldrar. De har kikat på och jämfört egenskaper som funktion, design och användning. Stokke Steps blev testvinnare med betyget 4,5 av 5 och beskrivs som snygg med lång användningstid och enkel att anpassa efter ålder. På andra plats och bästa budgetval kom Baby Dan Danstol, med betyget 4 av 5 och beskrivningen att den är enkel och prisvärd. På tredje plats kom Stokke Clikk som också fick 4 av 5 och deras testare tycker att det är en smidig och lätt matstol som är lätt att ta isär.

Pricerunner (2022)

Pricerunner har testat åtta olika matstolar och testet har utförts av dem själva. De har låtit vanliga barnfamiljer och experter på barnprodukter testa matstolarna. De har utgått från egenskaperna funktion, design och användning. Som testvinnare utsågs Stokke Steps och den beskrivs som en stilren matstol som är lätt att anpassa efter barnets ålder. På andra plats och bästa budgetval kom BabyDan Danstol som beskrivs som en prisvärd matstol i trä. På tredje plats kom Leander Matstol som också blev testets premiumvinnare.

Tillbaka till början – våra toppval


Redaktionen
Test.se

Vanliga frågor

 • Den rekommenderade åldern för barn att sitta i matstol är från cirka sex månader. Tänk på att alla barn är olika – det är viktigt att barnet kan hålla huvudet stabilt så att det inte sjunker ihop.
 • Barnet kan sitta i matstol fram tills att maxvikten är överskriden eller att barnet är för stor för att få plats.
 • Vi har valt att utse Stokke Steps till den matstol för barn som är bäst i test. Det är en populär, omtyckt och stilren matstol som passar för det växande barnet. Stokke är ett välkänt varumärke när det kommer till matstolar för barn och har flera testvinnande modeller i sitt utbud.
Innehållsförteckning

Innehåll
Bäst i test:
Stokke Stokke Steps
Newsletter image Test.se logo
Håll dig uppdaterad med Test.se:s nyhetsbrev
Vi meddelar när en ny testvinnare tar över tronen
Exklusiva erbjudanden på vinnare bara på Test.se
Din epostadress
Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev godkänner du test.se sekretesspolicy.
Gå med kostnadsfritt
Tack för din prenumeration!
Du har nu valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev.
Stäng