HANDLA SMART
HANDLA TESTVINNARE
Vi sammanställer experttester för att hitta den bästa produkten just för Dig!

Test av handdiskmedel

hem & hushåll uppdaterad 20:e Mars, 2014, Baserad på 2 experttester.

Handdiskmedel är ett rengöringsmedel som används när man väljer att diska för hand. Diskmedel är lösligt i både vatten och fett, vilket gör att de effektivt rengör disken. De rengör allt från lätta fläckar, till riktigt tuffa och ingrodda matrester. Olika diskmedel fungerar och beter sig på olika sätt. Vissa är så pass dryga att det inte krävs någon större mängd, medan andra kräver en större mängd medel men samtidigt inte rengör lika bra. Vissa löddrar mycket och andra inte alls. Vilket diskmedel man bör skaffa, beror på vilka egenskaper man vill att diskmedlet ska ha. Det bästa är att prova sig fram och på så sätt välja sin egen favorit!

Test.se rekommenderar

Yes Original  - bäst i test bland Handdiskmedel 2024
Yes Original , bäst i test.

Yes Original - På test.se har vi valt att rekommendera Yes Original (testvinnare hos Testfakta 2014), som är det diskmedel som är mest populärt för handdisk i Sverige. Det är en engelsk produkt som egentligen heter Fairy, men innehållet är detsamma. Diskmedlet tillverkas och marknadsförs av Procter and Gable och finns i tre färger – gul, grön och orange. Yes är ett effektivt, drygt och milt handdiskmedel som även tar hänsyn till miljön! Tack vare att medlet är så pass drygt krävs ingen större dosering! Yes har märkningen ”Bra Miljöval”! Läs mer

Handdiskmedel - Bäst i test

RELATERADE TESTER

Maskindiskmedel

UPPDATERAD 27:e Maj, 2019

Experttester vi läst (2st)

Nedan listas vilka tester vi läst och använt som underlag för att utse vår testvinnare tillsammans med en sammanfattning.

Testfakta

Publicerad

Testfakta har testat sju olika handdiskmedel och marknadsledande Yes klarar mycket riktigt av att diska flest tallrikar. Men om man ser till hur rena tallrikarna blir är flera andra märken minst lika bra som Yes. Yes, Grumme och Favorit har bäst rengörande förmåga med betyget 3,4 av 5 möjliga. Sämst var Lidls diskmedel, följt av Ica Skona. Yes, som gör ett stort nummer av sin dryghet i reklamen, var också det märke som krävde minst dosering och därför räcker det längst. Men när resultatet bedömdes i det här delmomentet var tallrikarna som diskats med Yes inte fullt lika rena som de som diskats i, exempelvis, Neutral. Resultatet visar alltså att med den lilla dos som krävs av Yes, krävs det längre tid att få tallrikarna lika rena som med en större dos av något annat diskmedel. Samtliga diskmedel i testet utom Lidl är miljömärkta med antingen Svanen eller Bra Miljöval.

Vinnare i det här testet

Icakuriren

Publicerad

Icakuriren har testat tio olika diskmedel, där bästa medlet också är det billigaste och det mest sålda inte håller måttet. Resultatet visar också att det är större skillnad mellan märkena än vad man kanske kan tro. Bäst och renast diskar testets billigaste diskmedel – Coop X-tra. Det klarar bra av att lösa upp nästan alla ingrodda matrester, utan att man behöver ta till diskborste. Även Änglamark (andraplats) och Ica Skona (tredjeplats) diskar bra. Alla diskmedlen löddrar olika mycket och på olika sätt – Yes ger många och stora bubblor, medan Såklart ger små och få. De diskar trots det ungefär lika bra. Den enda risken med ett diskmedel som inte löddrar, är att man tar en större dos än vad man behöver. Samtliga medel är miljömärkta, de allra flesta med Svanen, men några med Bra Miljöval och EU-blomman. Coop X-tra, som är bäst i test, har en mycket bra doseringsanvisning och information på flaskan. Tyvärr är flaskan sladdrig, vilket försvårar rätt dosering. Coop Änglamark har tagit andraplats och har också bra doseringsanvisning, samt information, på flaskan. Medlet har inga direkta nackdelar. Ica Skona tog tredjeplats och fick samma betyg som både X-tra och Änglamark, men har en sladdrig flaska som gör det svårt att dosera rätt mängd.

Vinnare i det här testet

VILKEN BÄST I TEST VINNARE ÄR EGENTLIGEN BÄST?

Hos test.se får du svaret - helt gratis!

Vi samlar tester från de mest seriösa aktörerna i magasin, på TV och på nätet. Vi låter sedan våra redaktörer analysera och utse EN officiell BÄST I TEST produkt!"