HANDLA SMART
HANDLA TESTVINNARE
Vi sammanställer experttester för att hitta den bästa produkten just för Dig!
kräftor - Bäst i test

Test av kräftor

25 ST PRODUKTER TESTADE

mat & dryck uppdaterad 14:e Augusti, 2018, Baserad på 16 experttester.

När augusti närmar sig står en av de absolut svenskaste traditionerna för dörren: kräftskivan. Bjud in vänner och familj på en härlig fest, men se först till att du köper riktigt bra kräftor!

Jag kan allt om kräftor – klicka här för att komma direkt till testvinnaren!

Kräftor har man ätit i Sverige åtminstone sedan slutet av medeltiden, men var till en början något som bara överklassen njöt av. I slutet av 1800-talet spred sig skaldjuret längre ner i klasserna, och under början av 1900-talet började det talas om kräftkalas. Ett tag fiskades det så mycket kräftor i Sveriges sjöar att det fick sättas upp rejäla begränsningar för när det var tillåtet med kräftfiske. Kräftperioden började i början av augusti och firades med en rejäl fest! Traditionen lever trevligt nog vidare, trots att det idag inte finns samma begränsningar för när det är tillåtet att fiska kräftor. Havskräftor och signalkräftor från bland annat Egypten, Kina och Turkiet går att få tag i året runt!

En blandning av sött och salt

Hur en riktigt bra kräfta ska smaka är förstås individuellt, men den bör ha en bra balans mellan sötma och sälta, vara fullproppade av kött och ha en trevlig konsistens. Somliga gillar att sörpla lagen och smöret ur kroppen medan andra nöjer sig med köttet som finns i stjärten och klorna. Den riktiga entusiasten ger sig till och med på hjärnan!

Räkna på 1/2–1 kg kräftor per person!

Hur mycket som går åt beror förstås på hur kräftglada festgästerna är, men en måttstock är att köpa minst ett halvt kilo kräftor per gäst. Är det stort fokus på tillbehören kan det räcka med mindre, men om många vill frossa ordentligt i just kräftor kan det vara bra att ta i och köpa minst ett kilo per person.

Hanteringen avgör hållbarheten

Frysta kräftor har lång hållbarhet, förutsatt att de frysts kort inpå kokningen. Att äta kräftor som varit frysta i ett år är inga konstigheter! Efter ett år börjar däremot smaken förändras; de kan bli torra och tråkiga, men inte farliga att äta. Färska kräftor ska man vara försiktigare med; kräftor som säljs över disk och inte i förpackning bör ätas inom tre dagar. De går förstås att frysa in, men eftersom de inte blev infrysta direkt inpå kokningen kan smaken och konsistensen påverkas något.

Börja tina kräftorna i tid!

Om du ska bjuda på kräftor som varit frysta får du förstås inte glömma dem i frysen. De kan med fördel läggas i kylen redan två dagar innan festen. Om du vill ge dem mer smak går det alldeles utmärkt att låta de tinade kräftorna vila i en egenkokad lag ett par timmar innan servering. Men tina inte kräftorna i lagen! Snabbtinas de i vatten tappar de en del av sin goda smak. 

Läs hela texten - gratis!

Bäst i test: Ullmo, Färska svenska signalkräftor

Testresultat
Vacker färg, Stora klor, Frisk doft och smak
Kan upplevas som väldigt salta
Produktbeskrivning
Specifikationer

Vi på Test.se har valt att rekommendera Ullmos färska svenska signalkräftor! De har en härligt fräsch sälta och ett riktigt gott smör. De är dessutom riktigt fina med ett jämt, rött skal. Att de dessutom är fiskade i Sverige är förstås ett stort plus!

Ursprungsland:
Sverige
Färska eller frysta?:
Färska
Innehåll:
Svenska signalkräftor kokade i en lag av vatten, krondill, salt och socker.

Köp den till dessa priser idag:

Kräftor - JÄMFÖRELSETABELL

Experttester vi läst (16st)

Nedan listas vilka tester vi läst och använt som underlag för att utse vår testvinnare tillsammans med en sammanfattning.

Allers

Publicerad

Allers har testat 19 olika kräftsorter, både frysta och färska, och hittade ett par favoriter! Testpanelen utsåg två vinnare, en för frysta kräftor och en för färska. Vinnaren bland de frysta kräftorna är Lobsters Vildfångade Egyptiska Kräftor SuperJumbo. De är jämna i storleken, har stora klor och är vackra att se på. De har gott om smör men kunde gärna ha varit lite saltare.

Bäst av de färska kräftorna i testet är Lobsters Färska Turkiska Kräftor. De är något ojämna i färgen, men har en helt okej storlek. De har bra med smör, men en ordentlig dillsmak saknas. Köttet har bra konsistens!

Efter de två vinnarna var det rätt jämnt, även om det framförallt var bland de frysta kräftorna som de höga poängen fanns. Efter att noga ha läst omdömena har vi på Test.se valt att lyfta fram Pandalus Käftkungens Special som tredjeplatstagare. De är fina i färgen, har bra smak och går utmärkt att sörpla ur. I förpackningen finns både hela kräftor och extra kräftstjärtar.

Vinnare i det här testet

Mitt Kök

Publicerad

Expressens Mitt kök har i vanlig ordning testat kräftor inför årets alla kräftskivor! Ensam på toppen med fem "M" av fem möjliga blev Pandalus Kräftkungens Special. De har fin färg och bra smak: rejält med både salt och dill. Kräftorna är saftiga och köttet är lätt att få loss. I förpackningen finns både hela kräftor och extra stjärtar.

Ensam på andra plats finner vi också Pandalus, men här med Stora Vildfångade Kräftor från Kina. Kräftorna får fina omdömen både gällande utseende, smak och konsistens av testpanelen, men betyget dras ned av att de har lite snålt med smör.

Efter de två topplacerande kräftförpackningarna var det desto jämnare! Hela 7 sorter delar på tredjeplatsen. Efter att noga ha läst testpanelens omdömen har vi på Test.se valt att lyfta fram Lobster Färsta Turkiska Kräftor. Lobsters kräftor har en fyllig smak som går åt det salta hållet och en konsistens som är väl godkänd!

Vinnare i det här testet

Aftonbladet Plus

Publicerad

Aftonbladet Plus har testat sig igenom 16 olika kräftförpackningar, och trots att det bland dem fanns ett par stolpskott (som panelen dock misstänker handlar mer om fel i produktion eller transport än att dessa kräftor alltid smakar dåligt) fanns där också några vinnare!

Absolut bäst i test tyckte Aftonbladets testpanel att Ullmos svenska frysta signalkräftor var. Alla testare tyckte att kräftorna var riktigt bra, både till smaken och till utseendet. Det enda det egentligen gick att anmärka på var lagen som eventuellt var i tamaste laget.

Näst bäst i testet var Klosterdelikatesser Vadstenakräftor, svenska färska. Några i panelen var tveksamma till doften, men de flesta tyckte bara det doftade gott. Kräftorna var lättskalade och fasta i köttet med en rejäl sälta i smaken.

Tredje bästa kräftor var Smålandskräftans färska signalkräftor. De är vackra med stora klor och har en fast, fin konsistens. Trevlig dill i både doft och smak, och kräftsmöret var riktigt gott.

Vinnare i det här testet

Bäst-i-test.se

Publicerad

Testsajten Bäst-i-test har har låtit 42 personer testa ett antal av de populäraste kräftsorterna på marknaden, både frysta och färska från olika länder. Högst betyg har Smålandskräftan Färska Signalkräftor fått. Kräftorna har en balanserad smak av salt och dill och är dessutom saftiga. Storleksmässigt upplevs de som något mindre än många andra sorter, men de innehåller samtidigt mycket kött. Hade det inte varit för att ett fåtal kräftor i förpackningen har en något för mjuk konsistens hade de här kräftorna förmodligen fått högsta möjliga poäng!

Andraplatsen är delad hos Bäst-i-test.se! Smålandskräftan Frysta Signalkräftor och Pandalus Kräftkungens Special har fått lika många poäng. Smålandskräftans frysta kräftor är, precis som de färska, något små men har gott om kött sett till storleken. Smaken har en riktigt bra balans mellan sälta och kräftsmak, men några av kräftorna i förpackningen upplevdes som "sumpiga".

Pandalus kräftor har jämn, fin kvalitet och riktigt bra konsistens. Smaken är bra, men dillsmaken kunde ha varit mer framträdande. Kräftorna är lätta att skala och fina att se på!

Vinnare i det här testet

Mitt kök

Publicerad

Expressens Mitt kök har testat 13 olika kräftsorter inför 2017 års kräftpremiär, och resultaten är minst sagt blandade. De ansåg att de flesta kräftorna smakade helt okej, men några stod ut ur mängden. Allra bäst tyckte panelen om Pandalus färska turkiska kräftor. De hade en frisk och fräsch smak, som om de vore helt nykokta! Utöver det nykokta fanns även en härlig dillsmak och en välbalanserad sälta. På andra plats i Mitt köks test hamnade Smålandskräftans färska svenska signalkräftor. Stora, fina kräftor med ordentliga klor! De var mjuka men fasta, och hade en frisk smak med bra balans mellan sött och salt. En riktigt härlig smak! Hade de bara tagit ut svängarna lite mer i kryddningen hade de fått dela plats med vinnaren. På tredje plats fick flertalet kräftsorter samsas, men vi på Test.se har valt att lyfta fram Pandalus frysta, stora turkiska kräftor tack vare dess överkomliga pris. Pandalus frysta kräftor hade ett trevligt utseende och en rekorderlig dillsmak, men fick ett litet minus för den något tunna lagen. De hade en tydlig kräftsmak som var härligt mild och smörig!

Vinnare i det här testet

Aftonbladet Plus

Publicerad

Inför kräftpremiären har Aftonbladet Plus testat 21 olika sorters kräftor, både frysta och färska. Tyvärr visade sig en övervägande del av de olika sorterna hamna långt under förväntan, och testpanelen var i stort rätt besviken. Men som tur är fanns det några sorter som ändå stod över alla andra och levererade! Bäst i test blev Ullmos färska svenska kräftor. Ullmos kräftor var riktigt fina och hade en härlig, röd färg. De flesta hade stora klor och en ljuvlig smak av hav! Utsedd till nummer två, och testets bästa frysta kräftor, blev Lobster Småländska signalkräftor. De hade en jämn och fin sälta och en riktigt god dillsmak. Det fanns dessutom mycket god rom i kräftorna. På tredje plats hamnade Pandalus frysta kinesiska kräftor, Kräftkungens special. Kräftorna är lite väl små, men bjuder på en fin, fast konsistens med en god smak av dill och bra sälta. Hade de bara varit lite större hade de fått ytterligare poäng!

Vinnare i det här testet

Allers

Publicerad

Allers har testat 11 olika sorters kräftor för att hitta vilka som håller måttet inför kräftpremiären! Ullmos färska svenska signalkräftor visade sig vara testets självklara vinnare! De var härligt salta och både köttet och kräftsmöret smakade riktigt, riktigt bra. Bästa frysta kräftor, och helt klart värda en andraplats, var Pandalus vildfångade kräftor från Kina. De hade en fin dillsmak och ett fint, fast kött, något som på ett bra sätt vägde upp att de var lite i minsta laget. Det var en hård fight om tredjeplatsen i Allers test, men vi på Test.se väljer att ge den till Sjöbodens färska småländska signalkräftor, eftersom de fick betyget ”stark 4” framför konkurrenternas rena 4:or. Sjöbodens kräftor var små och knubbiga med en välbalanserad smak av krondill. Goda, härliga kräftor med en riktigt härlig lag!

Vinnare i det här testet

Elle Mat & Vin

Publicerad

Mat & Vin (Elle) har provsmakat på 21 olika sorters kräftor och betygsatt dom. Testpanelen fick endast vatten som tillbehör för att inte påverka smaksinnet. De fick heller inte smaka på tom mage, eftersom hunger kan misstas för smak och kvalitet. Pandalus tar förstaplats med sina frysta kinesiska Jumbo kräftor. De har en jättefin röd färg och alla kräftor i paketet är jämnstora. Sörplet har en fin smak och smöret är jättegott och krämigt. Klornas skal är väldigt hårt, men stjärten är lättskalad, fint kokt och med en bra sälta som inte tar över. Kräftorna har dessutom saftigt och matigt kött. Så här ska en klassisk räka smaka, skriver testpanelen. På testets andraplats hamnar Lobsters vildfångade kräftor Super Jumbo. De ser nästan ut som en liten hummer, riktigt snygg, skriver testpanelen. Alla i paketet är jämnstora med en fin mörkröd färg. De har hårda skal, vilket kräver fingerstyrka. Riktigt fint sörpel, matigt och saftigt kött, samt mycket smör! Något mer sälta i klorna än i det övriga köttet och kräftorna får ett litet minus för att det är en diffus eftersmak. Sist, men inte minst, hamnar Ullmo, Färska signalkräftor på tredjeplats. I denna burk finner man små knubbisar som är något ojämna i storleken, men med fint, kraftigt sörpel med mycket dillsmak som kommer igen i köttet. Smöret är lagom salt och har även lite beska som balanserar upp sältan. Klorna är något svårskalade. En liten kräfta, men naggande god!

Vinnare i det här testet

Mitt kök/Expressen

Publicerad

I Sverige är kräftpremiären den 8 augusti varje år, men vissa tjuvstartar och andra har kräftskiva senare. Matbutikerna har laddat med kräftor, både färska och frysta. Med hjälp av en testpanel har Mitt Kök (Expressen) testat årets kräftor och åsikterna gick ibland isär. 12 sorter har blindtestats och bäst smakade Ullmos Färska Svenska Signalkräftor. Kräftornas ursprung är Sverige och har en mycket fin form, de är stora och röda. Rikligt och fint smör. Kräftorna är goda och lätta i smaken, fräscha och saftiga. Här finns tydlig kräftsmak - bra sälta och dillighet. Bra och fast konsistens, hårt skal. Även på andraplats hamnade Ullmo Svenska Signalkräftor, fast frysta. Kräftorna är trevligt brunröda och i en ok storlek. De smakar väldigt gott, lite åt de söta hållet, men väldigt fint smör som smakar bra. Kräftorna är lite lösa i köttet och har en aning seghet. På testets tredjeplats hamnade Pandalus Stora vildfångade kräftor från Kina. Kräftorna är knallröda och stora aptitliga klor, härliga att lägga fram och bjuda på. Färgen är så röd att man nästan tror att det är fejk, men smaken uppfyller förväntningarna och är mycket tillfredsställande. Smöret är mycket välsmakande. Kräftorna har en god smak, men svag bismak. Fullständigt smaklös. De är fasta och spänstiga och har en bra konsistens på stjärten. Pandalus är en klassisk, konventionell Svensson-kräfta, men färgen gör den till en riktig festkräfta värd att satsa på.

Vinnare i det här testet

Svenska Dagbladet

Publicerad

Tidningen Svenska Dagbladet har tillsammans med sin smakpanel testat åtta förpackningar färska kräftor. Svenska kräftor dominerar i toppen och skall du satsa på färska kräftor i år, köp svenskt! Kräftorna har utsatts för blindtest och man har bedömt smak, konsistens, doft, skal och utseende. Kräftorna har inhandlats på olika matbutiker i Stockholm.
Bäst i test med betyget 5 av 6 blir Lorenkräftor från sjön Loren. Kräftorna är små, men har fin färg och lagom hårt skal. Smaken är finfin och konsistensen bra. Det finns en bra balans med dill och sälta. Doftar som goda kräftor skall och Lorenkräftor blir Svd:s vinnare. Priset för testvinnaren är 399 kr för ett kilo.
Vadstena Kräftor från Klosterdelikatesser från samma betyg som Lorenkräftor och blir välförtjänt tvåa i testet. Kräftorna är tjusiga, har lagom storlek och fina klor. Något för lite dill, men bra sälta. Doften är fräsch och kräftorna har riktigt gott smör. Vadstena Kräftor är en hundring billigare än Lorenkräftor och är ett riktigt bra budgetalternativ.
Två förpackningar kräftor man bör undvika är Lobster Turkiska Bergsjökräftor och Ullmo Färska Kräftor från Turkiet. Betyget för dessa två kräftor blir 2/5.

Vinnare i det här testet

Allers

Publicerad

Tidningen Allers har testat ett stort gäng djupfrysta kräftor, hela 15 st. Testpanelen har utsatts för blindtest och man har enbart serverat vatten till kräftorna. Ingen av förpackningarna får underkänt, men många orkar bara med betyget 2 av 5. En fullpoängare finns dock i testet och tre stycken goda utmanare tätt bakom.
Bäst i test blir Icas Stora Kräftor, kokta kinesiska kräftor. Smakpanelen är lyrisk över smaken och ger även pluspoäng för fin konsistens och perfekt sälta. Klorna är rejäla och kräftsmöret gott. Betyget blir 5/5 och priset för dessa välsmakande kräftor ligger på 115 kr/kilot. Förpackningen innehåller 20-22 st kräftor.
På delad andraplats hittar vi Lobster Vildfångade Egyptiska Kräftor, Pandalus Vildfångade Stora Kinesiska Kräftor och Pandalus Vildfångade Kinesiska Kräftor. De egyptiska kräftorna från Lobster är mörkröda med spektakulära klor. Skalet är hårt, men lättskalat. Goda, med fin sälta. De stora kinesiska kräftorna från Pandalus har mycket fint utseende. Smaken är mild och köttet fast och fint. De normalstora kräftorna från Pandalus har rejäl smak av krondill. Smakpanelen är något kluven. Vissa tycker att de är fantastiska, medan andra tycker att de har mesig smak. Betyget för dessa tre utmanare blir 4/5.

Vinnare i det här testet

Aftonbladet

Publicerad

Aftonbladet har tillsammans med sin expertpanel utsett de bästa kräftorna för 2015. Expertpanelen består av matexperter och mästerkockar. Deras uppgift är att kora den bästa frysta kräftan och den bästa färska kräftan. Direkt kan det sägas att betygen är ganska svala och det finns ingen som får högsta betyget. Samtidigt finns det bara en som blir underkänd. Hyfsad jämn klass alltså, utan de där riktiga fullträffarna. Kilopriset varierar från ca 90 kronor till 450 kr. Flera av de billiga får fina betyg, så det är inte priset som är avgörande för kvaliteten. Både smak och doft skall vara angenäma för ett högt betyg.
Bäst bland de färska kräftorna blir Pandalus Färska Turkiska Kräftor. De får det näst högsta betyget, 4 av 5. Pandalus vinnare har stora, lättskalade kräftor. De upplevs som fullmatade och köttet är oftast fast och köttigt. Smaken är definitivt god och för 189 kr/kilot är detta bästa valet om man vill satsa på färska kräftor.
Vinnaren bland de frysta kräftorna heter Ullmo Frysta Kinesiska Vildfångade Jumbokräftor. Ullmos kräftor får betyget 3/5. De flesta i smakpanelen tycker att de smakar bra. Sältan är angenäm och färgen vackert röd. Priset ligger på 99 kr/kilot. Den enda kräftan som får betyget underkänd och som man skall akta sig för är Pandalus Frysta Spanska Vildfångade Kräftor. De är i princip oätbara och majoriteten av expertpanelen ger tummen ner.

Vinnare i det här testet

GP

Publicerad

GP:s smakpanel har i ett stort test bedömt och poängsatt tio olika kräftförpackningar. Flera av kräftorna får toppbetyg och särskilt de kinesiska imponerar. De svenska får hyggliga betyg, medan de turkiska sågas rejält. De frysta kräftorna har tinats enligt instruktioner på förpackningen och de färska har förvarats i kylskåp med lag. Kräftorna har serverats med knäckebröd, vitt bröd, smör, västerbottenost, lättöl och vatten.

Två av kräftförpackningarna får högsta betyg; Pandalus, Stora vildfångade kräftor och Seacold Food, Kräftor jumbo. Pandalus kräftor kommer från Kina och kostar ca 80 kr för en förpackning på ett kilo. Smaken är mycket bra och konsistensen perfekt. Färgen på kräftorna är mörkt röda och de har en angenäm doft av kräfta och dill. Seacolds kräftor från Kina har en utmärkt smak och köttet är spänstigt.  Är lättöppnade och doftar ljuvligt av svensk insjö och dill.

Sämst i GP:s test av kräftor är Pandalus 20 vildfångade kräftor från Turkiet. Kräftorna är alltför salta och har mjukt och sladdrigt skal. Smakpanelen tycker att kräftorna ser sjuka ut och smaken är besk och oaptitlig. Storleksmässigt tillhör kräftorna de mindre i testet och det finns inget som motiverar en rekommendation.

Vinnare i det här testet

Sydsvenskan

Publicerad

Lagom till kräftpremiären har Sydsvenskan smaktestat 10 olika kräftförpackningar. Samtliga kräftor är frysta och tinades i rumstemperatur innan testet i ungefär 12 timmar. Priserna varierar mellan ca 70 kr per kg som billigast och 160 kr per kg som dyrast. De kräftor som presterar bäst kommer från Kina, men det finns även en svensk utmanare på topp 3.

Allra bäst är Ullmo, Vildfångade jumbokräftor från Kina som får Sydsvenskans högsta betyg. Ullmos kräftor kostar 79 kr för en förpackning på ett kilo och har en mycket god smak med fin konsistens. Kräftorna är lättskalade, smöret angenämt och färgen vackert röda. Testets tvåa Pandalus, Stora vildfångade kräftor från Kina får också det högsta betyget 5 poäng av 5 möjliga. Smakpanelens omdöme är enbart positiva. Fantastisk smak, gott smör och en perfekt konsistens. Priset ligger på knappt en hundring för ett kilo och är väl investerade slantar.

Trea i Sydsvenskans test är Lobster, Frysta svenska signalkräftor. De kommer i en förpackning på 500 gram och antalet kräftor ligger mellan 10-15 st beroende på storlek. Stora härliga klor och ypperlig smak. Men de är inte felfria, smöret är lite väl torrt och färgen ser lite dassig ut. Priset är höga 159 kr per förpackning och eftersom förpackningen endast är på 500 gram innebär detta ett kilopris på ca 320 kr.

Vinnare i det här testet

Expressen

Publicerad

Expressen har smaktestat 12 olika kräftsorter och hittat både guldkorn och riktiga bottennapp. Man har provsmakat både svenska och utländska kräftor, frysta och färska. Priserna skiljer sig en hel del åt. De dyraste kräftorna är färska och svenska, medan de billigaste är frysta och ofta då från Kina, Turkiet och Spanien.

Två kräftförpackningar får högsta betyg, fem getingar av fem möjliga; Smålandskräftan, småländska färska signalkräftor och Smålandskräftan, svenska färska havskräftor. De förstnämnda är enligt Expressen himmelskt goda och har ett fast kött med lagom sälta. Priset är höga 379 kr för 1 kg, men definitivt värt pengarna. Smålandskräftans havskräftor har en mycket god smak och konsistens. Denna förpackning är på 500 gram och kostar 149 kr.

I bottenträsket hittar vi två frysta förpackningar; Ullmo, vildfångade jumbokräftor från Egypten och Lobster, spanska jumbokräftor från Spanien. Ullmos egyptiska kräftor är ingen höjdare om du inte har en förkärlek för parfymerade kräftor med tvålsmak(!). Än värre är de spanska från Lobster. De smakar jäst vin och går direkt ner i soppåsen.

Vinnare i det här testet

Aftonbladet

Publicerad

Kvällstidningen Aftonbladet har i samarbete med testföretaget WiseGuide smaktestat årets kräftor, både frysta och färska. Smakpanelen består av en erfaren grupp krögare och matexperter. Några namn som sticker ut är exempelvis Amir Kheirmand, Sveriges mästerkock 2014 och Christian Sjödin, köksmästare på Den Gyldene Freden. Gruppen har haft ett stort urval, hela 20 st olika kräftförpackningar har testats och de inhemska kräftorna får högst betyg.

Bäst i test enligt Aftonbladet är Svensk Kräfta, färska svenska signalkräftor, jumbo. Priset ligger på saftiga 449 för ett kilo, men för dessa välinvesterade slantar får du en kräfta med riktig god smak och bra balans mellan dillsmak och sälta. Både kött och skal håller hög kvalitet. Smakpanelen gillar speciellt kräftornas generösa klor och ger höga betyg för färg, utseende och storlek. Klart bäst!

Många av de testade kräftorna får hyggliga betyg och nio av dem får betyget tre plus av fem möjliga. En av dessa är Lobster, frysta svenska signalkräftor. Smakpanelen anser att detta är de bästa frysta kräftorna och tycker att smaken är god med bra sälta. God doft, aptitligt utseende och lagom storlek är några av de bättre omdömen denna kräfta får.

Två av kräftförpackningarna får underkända betyg. Ullmos frysta kinesiska vildfångade jumbokräftor har en fin färg, men utöver detta är de en bevikelse. Smaken är tråkig och menlös. Ullmos kräftor är svårskalade och köttet håller dåligt ihop. Ingen höjdare! Men allra sämst är Lobsters färska svenska småländska signalkräftor. Den kräftan får en röd varningslampa och smaken är obehaglig enligt smakpanelen.

Vinnare i det här testet

VILKEN BÄST I TEST VINNARE ÄR EGENTLIGEN BÄST?

Hos test.se får du svaret - helt gratis!

Vi samlar produkttester från seriösa aktörer i magasin, på TV och på nätet, och presenterar deras topp 3. Därefter analyserar vi de sammanslagna resultaten och kan på så sätt utse de ultimata testvinnarna inom alla produktkategorier! Här hos oss får du med andra ord ta del av produkternas crème de la crème, och kan på så sätt göra smarta val i alla dina inköp.