VI SAMMANSTÄLLER TESTER

Det är precis vad vi gör, kollar vad andra tycker om produkterna. Idén med Test.se är att sammanställa experttesterna från nätet och tidningarna på ett ställe, låta någon av våra redaktörer analysera dem och rekommendera en produkt. Sidorna uppdateras löpande allt eftersom nya produkter och tester publiceras. Läs mer

Ändrad 25 April 2024
Så väljer vi vinnare

Så väljer vi vinnare

Test.se har en lång historia av att utse testvinnare i en mängd olika produktkategorier – men hur väljer vi egentligen ut de bästa produkterna?

I första hand är våra testvinnare produkter som har fått topplaceringar i jämförande tester hos välkända aktörer. Vi lägger mycket tid på efterforskning för att kunna presentera ett så pålitligt och korrekt resultat som möjligt. När urvalet görs lägger vi även stor vikt vid produktrecensioner, både från experter och konsumenter.

Ibland stöter vi dock på produktkategorier där det saknas både tester och recensioner. Detta kan antingen bero på att produkten i fråga är ny på marknaden, eller att produktkategorin är ovanligt begränsad. I dessa fall väljer vi att presentera produkter från välkända och etablerade varumärken inom respektive segment.

Hitta den framåtvända bältesstolen som är bäst i test 2024

Är det dags för barnet att byta från bilbarnstol till bältesstol? Det är viktigt att ditt barn sitter säkert i bilen – något du gör med de här testvinnande bältesstolarna. Ta dessutom hjälp av vår stora köpguide för att göra valet enklare.

Hitta den framåtvända bältesstolen som är bäst i test 2024
Vi har jämfört
 • Ålder på barnet
 • Vikt på barnet
 • Fästanordning
 • Storlek på stolen
Vi på Test.se rekommenderar
Priser visas i samarbete med Prisjakt

Här visar vi funktionerna på en BeSafe iZi Flex Fix i-Size bältesstol. Den har placerats bra på flera test vilket gjorde att vi utsåg den till bästa premium. Nu uppdaterad till modellen BeSafe Flex FIX 2 bältesstol.

Test och produktrecensioner
Bäst i test Test.se - Bäst i test
Britax Römer
Britax Kidfix i-Size
Britax Römer Britax Kidfix i-Size - Test
Bäst i test
Britax Römer
Britax Kidfix i-Size
Modern och säker bältesstol med bra krockskydd och smal design.
Testvinnare hos Bäst-i-test.se 2024.
Andra plats på test hos Råd & Rön 2023.
Andra plats på test hos Prisjakts experter 2023.
Tredje plats på test hos Pricerunner 2022.
Ålder: 3,5-12 år.
Vikt på barn: 15-36 kilo.
Fästanordning: Inbyggt Isofixfäste, 3-punktsbälte.
Storlek: L 42 x B 48 x H 63-83 cm.
Vikt: 6,7 kg.
Godkännanden: ECE 44.04-Märkt, R129 (i-Size).
Hög komfort.
Avtagbar klädsel – tål maskintvätt.
Finns i flera färger.

Britax Römer grundades på 1930-talet och har tillverkat produkter för barn sedan 1966 då de lanserade den första bilbarnstolen. Idag är de välkända för sina bilbarnstolar och barnvagnar av hög kvalitet som fått positiva kundbetyg och bra resultat på tester.

Britax Kidfix i-Size är en bältesstol med isofix från Britax och den har utvecklats och godkänts enligt den nya i-Size-standarden. Detta gör den till deras säkraste Kidfix hittills. Av Britax själva beskrivs detta som ”vår säkraste plats för växande drömmar”.

I ett uppdaterat test hos Bäst-i-test.se utsågs den till den bästa bältesstolen med betyget 4,5 av 5. Enligt deras testpanel är det en modern bältesstol med trygg bältessledning som passar bäst för barn från cirka sju år. Hos Pricerunner kom den på plats tre med höga betyg och beskrivs som bekväm med djup sits och hög komfort för barnet.

Hos Råd & Rön kom bältesstolen på andra plats med betyget 75 av 100. Av dem får den särskilt höga poäng på säkerhet som sidokrock och bältesdragning, möjlighet till justering, huvudstödet och utrymmet för barnet.

I ett test hos Prisjakt Experter kom den på andra plats och enligt dem har bilstolen en generös sittyta, ergonomiskt huvudstöd och bra ventilation.

Bältesstolen passar för barn mellan 3,5 och 12 år som har en vikt på 15-36 kilo eller en längd på 100-150 centimeter. Bältesstolen har utvecklats för att ge barnet maximalt skydd. De beprövade teknikerna XP-PAD, SICT och SecureGuard kombineras med ett nykonstruerat sittutrymme vilket ger bästa krockprestanda. Den nya utformningen hjälper till att minska belastningen på nacken med upp till 10 procent. Vid en krock absorberar den nya stötdämparen upp till 30 procent av krockkraften vilket gör att hakans tryck mot bröstkorgen minskar samtidigt som nacken skyddas bättre. Med hjälp av avancerad SICT-teknologi får barnet överlägset sidokrocksskydd. SecureGuard lägger till en fjärde förankringspunkt till trepunktsbältet vilket skyddar barnets buk.

I utvecklingen har ingenjörer använt sig av Human Body Model-analys för att både stora och små barn ska sitta bekvämt. Bilstolen är praktiskt utformad för en hög komfort med generöst vadderat tyg och noggrant utplacerade lufthål i skalet som bidrar till att barnet har det bekvämt även vid längre resor. Det är enkelt att justera huvudstödet och med hjälp av markeringar på baksidan är det lätt att hitta rätt höjd vid varje användning.

Bältesstolen är i måtten L 42 x B 48 x H 63-83 centimeter. Tack vare sin smala design har du möjlighet att montera tre Britax Kidfix i-Size i baksätet på ett brett utbud av större bilar. Vikten ligger på 6,7 kilo, vilket är 1,3 kilo mindre än sina föregångare. Klädseln går att ta av och kan tvättas i tvättmaskin på låga temperaturer. Stolen är godkänd enligt ECE 44.04-Märkt, R129 (i-Size).

 • Butiker & priser
Priser visas i samarbete med Prisjakt

Bästa premium Test.se - Bästa premium
BeSafe
BeSafe Flex FIX 2 Bältesstol
Bästa premium
Bästa premium
BeSafe
BeSafe Flex FIX 2 Bältesstol
En bältesstol i premiumklassen för dig som vill ha det allra bästa.
Bästa premium på test hos Bäst-i-test.se 2024 – uppdaterad modell.
Testvinnare hos Prisjakts experter 2023 – uppdaterad modell.
Bästa premium på test hos Pricerunner 2022.
Ålder: 4-12 år.
Vikt på barn: 15-36 kilo.
Fästanordning: Inbyggt Isofixfäste, Isofix basfäste.
Storlek: L 42 x B 52 x H 64 cm.
Bredd sittyta: 44 cm.
Vikt: 7 kg.
Godkännanden: R129 (i-Size).
Extra sidokollisionsskydd.
Justerbar sittvinkel som kan ändras av barnet.

BeSafe är ett ledande varumärke inom utveckling och tillverkning av bilbarnstolar. De har en storslagen vision – att inga barn ska skadas allvarligt i trafikolyckor. I utbudet finns både babyskydd, bakåtvända bilbarnstolar och bältesstolar.

BeSafe Flex FIX 2 Bältesstol är en uppdaterad modell av den tidigare testvinnande BeSafe iZi Flex Fix i-Size Bältesstol. Den nya stolen kombinerar toppmodern säkerhet med hög komfort och smidig design som gör att du utan problem får plats tre stolar bredvid varandra i baksätet. Den kommer med nya förbättrade egenskaper som ger en ännu säkrare användning.

Den äldre stolen har placerat sig bra i tester de senaste åren. Den utsågs till bästa premiumval på test hos Bäst-i-test.se och hos Prisjakts experter kom den på första plats och blev testvinnare. Enligt omdömen är det en rymlig stol som har många funktioner och en hög säkerhet. Den är inte bara tillverkad för att vara otroligt säker, utan också för att kunna tillgodose krav om hög komfort.

BeSafe Flex FIX 2 är i-Size-godkänd och klarar de krav som ställs på att bältesstolar och sidokrockar. Den har sidokollisionsskydd med flex-konstruktion i sidovingarna och SIP-bumpers. Den nya innovativa konstruktionen i huvudstödet fungerar som en trampolin.

Bältesstolen passar barn i åldrarna 4-12 år med en vikt mellan 15 och 36 kilo och en sittyta på 44 centimeter. I högsta höjden är stolen 82 centimeter hög. Det specialutformade nack- och huvudstödet gör att huvudet hamnar i en bekväm sömnposition. Nackstödet är justerbart i höjd och även sittpositionen kan ändras. En PAD+ ger ökad säkerhet och gör att säkerhetsbältet får en bättre position och mindre risk för skav på halsen.

Stolen är lätt att montera i bilen och det finns färgindikatorer som visar när den är korrekt placerad och installerad.

Test-redaktionens kommentar:
Test har fått möjlighet att prova BeSafe iZi Flex Fix i-Size Bältesstol för att förstärka recensionen. Redaktörernas första intryck var hög kvalitet och smidig användning. Stolen hade ett bra material med hög andningsförmåga som gör den bekväm för barnet att sitta i året om. Huvudstödet var lätt att höja upp för att få stolen att växa med barnet. Dock var isofixfästena något svåra att få ut, men efter lite övning gick det lättare. Monteringen i bilen gick smidigt och bältesguider gjorde det lätt att få säkerhetsbältet rätt. Vi monterade den i en Volvo XC60.

 • BeSafe Flex FIX 2
 • BeSafe iZi Flex Fix i-Size

Bästa budget Test.se - Bästa budget
Maxi-Cosi
Maxi-Cosi Rodifix AirProtect
Maxi-Cosi Maxi-Cosi Rodifix AirProtect - Test
Bästa budget
Maxi-Cosi
Maxi-Cosi Rodifix AirProtect
En ergonomisk och testvinnande bältesstol med isofix.
Bra betyg på test hos Prisjakts experter 2023.
Testvinnare hos Bäst-i-test.se 2022.
Testvinnare hos Pricerunner 2022.
Populärt val hos Prisjakt
Populärt val hos Pricerunner
Populärt val hos Jollyroom
Ålder: 3,5-12 år.
Vikt på barn: 15-36 kilo.
Fästanordning: Inbyggt isofixfäste, 3-punktsbälte.
Storlek: L 31 x B 49-54 x H 56-77 cm.
Bredd sittyta: 26 cm.
Vikt: 6,15 kg.
Godkännanden: ECE44-04-märkt, R129 (i-Size).
Går att luta.
Generös sittyta.
Livstidsgaranti.

Maxi-Cosi är ett prisbelönat varumärke som fokuserar på smarta och omtänksamma lösningar med barnets säkerhet i centrum. De har ett brett utbud av uppskattade bilstolar och barnvagnar i sitt sortiment. Alla deras bilbarnstolar är godkända enligt senaste säkerhetsnormer.

Maxi-Cosi Rodifix Airprotect har utsetts till testvinnare hos Pricerunner och Bäst-i-test.se. Hos Prisjakts experter fick den också bra betyg och fina recensioner. Det är en populär, säker och ergonomiskt utformad bältesstol för barn att växa i och passar även större barn. Det är en populär framåtvänd bältesstol med isofixinfästningar. Enligt omdömen är det en bra bältesstol med ett extra skydd i nackstödet.

Bältesstolen är anpassad för barn som väger 15-36 kilo och är i åldrarna 4-12 år. Stolen har en välvadderad sittyta på 26 centimeter i bredden. Enligt test är det lätt att justera höjden som kan bli 56 till 77 centimeter. Även ryggstödet går att justera efter det växande barnet. Bältesstolen har AirProtect som är ett utökat sidokrocksskydd med luftfyllda kuddar.

Bältesstolen är enkel att flytta mellan olika bilar och montering sker med ett klick om bilen har isofix och bilens trepunktsbälte. Den går att använda även utan isofix. Stolen har ett smidigt bälteshaksysem och bältesvägleding med öppen design så att barnet själv kan spänna fast sig. Den har inga bälteshorn för höftbenet vilket gör att bältet heller aldrig kan dras fel. Stolen går att vinkla av barnet själv till ett bekvämt avslappningsläge. Stolens klädsel går att tvätta i maskin på 30 grader. Bältesstolen är testad enligt säkerhetsstandard ECER44-04 och R129 (i-Size).

 • Butiker & priser
Priser visas i samarbete med Prisjakt

Bästa för större barn Test.se - Bästa för större barn
Cybex
Cybex Solution G i-Fix
Cybex Cybex Solution G i-Fix - Test
Bästa för större barn
Cybex
Cybex Solution G i-Fix
Bältesstol med sidokrockskydd, högt ryggstöd och maxvikt på 50 kilo.
Testvinnare hos Råd & Rön 2023.
Populärt val hos Prisjakt.
Populärt val hos Pricerunner.
Ålder: 3-12 år.
Maxvikt på barn: 50 kilo.
Fästanordning: Inbyggt isofixfäste, 3-punktsbälte.
Storlek: L 40,5 x B 59,5 x H 81 cm.
Vikt: 7,45 kg.
Godkännanden: UN R129/03.
Extra brett säte.
Sidokollisionsskydd.
Justerbart huvudstöd.
Fällbart ryggstöd.
Finns i flera färger.
Klädsel tvättas i 30 grader.

Cybex är ett företag som tillverkar högkvalitativa bilbarnstolar och barnvagnar. Deras kärnverksamhet bygger på en kombination av funktionalitet, design och säkerhet. Genom åren har de vunnit över 450 priser för design, säkerhet och innovation.

Cybex Solution G i-Fix är en bältesstol med generöst utrymme och en hög maxvikt på upp till 50 kilo. Den fästs i bilen med isoifx-fästen.

I ett uppdaterat test hos Råd & Rön fick bältesstolen både utmärkelsen ”Bäst i test” och ”Bra köp”. Råd & Rön gav betyget 76 av 100 och den fick särskilt höga poäng på kvalitet, möjligheten att justera storleken, spänna fast barnet och förhindra felhantering. Bältesstolen är dessutom ett populärt val hos både Prisjakt och Pricerunner.

Cybex bältesstol är säker och rekommenderas för barn som är 3-12 år och i längden 100-150 centimeter. Det höga ryggstödet och den höga maxvikten på 50 kilo gör att bältesstolen kan växa med ditt barn och även användas av äldre eller större barn. Bältesstolen är utrustad med sidokrockskydd vilket gör att den skyddar barnet om en olycka skulle uppstå. Den är godkänd enligt den nya standarden UN R129/03.

Bältesstolens höga ryggstöd går att justera med ett enhandsgrepp. Den har ett patenterat nedfällbart huvudstöd som går att justera i tre olika lutningspositioner. Praktiskt om du har ett barn vars huvud ofta åker ner när hen sover. Dessutom blir bältesstolen upp till sju gånger säkrare för barnets huvud. Väljer du plus-alternativet får du en bältesstol med ett innovativt 3D-nät som ger en bra ventilation.

Bältesstolen finns i flera färger som grått, svart, beige och rött. Klädseln går att ta av och tvätta i 30 grader.

 • Butiker & priser
Priser visas i samarbete med Prisjakt

Bästa med ljus Test.se - Bästa med ljus
Maxi-Cosi
Maxi-Cosi Kore i-Size
Bästa med ljus
Bästa med ljus
Maxi-Cosi
Maxi-Cosi Kore i-Size
Bekväm och säker bältesstol med inbyggda lampor.
Fjärde plats på test hos Bäst-i-test.se 2023.
Bra betyg på test hos Råd & Rön 2023.
Bra betyg på test hos Pricerunner 2022.
Högt kundbetyg hos Maxi-cosi.se.
Ålder: 4-12 år.
Vikt på barn: 15-36 kilo.
Fästanordning: Inbyggt isofixfäste, 3-punktsbälte.
Storlek: L 51 x B 44x H 58,5 cm.
Bredd sittyta: 32 cm.
Vikt: 6,10 kg.
Godkännanden: ECE R129 (i-Size).
Integrerat sidokrockskydd – (SPS PLUS).
Nackstödsjustering.
Finns i flera färger.

Maxi-Cosi är ett prisbelönat varumärke som fokuserar på smarta och omtänksamma lösningar med barnets säkerhet i centrum. De har ett brett utbud av uppskattade bilstolar och barnvagnar i sitt sortiment. Alla deras bilbarnstolar är godkända enligt senaste säkerhetsnormer.

Maxi Cosi Kore Pro i-Size är en framåtvänd bältesstol som gör det både säkert och bekvämt för ditt barn att åka bil. Det är en mer avancerad modell av Maxi Cosi Kore i-Size och den stora skillnaden är att Pro-modellen har lampor i sidorna. En av lamporna lyser i 20 sekunder när barnet sätter sig, för att underlätta bältesspänningen.

I ett test hos Bäst-i-test.se kom bältesstolen på fjärde plats med betyget 4 av 5. Enligt deras testpanel är bilbarnstolen smidig med bra sittkomfort och ett bekvämt nackstöd. Hos Pricerunner är recensionerna också positiva. När Råd & Rön testade bältesstolar fick Maxi Cosis modell särskilt höga betyg på huvudstöd, benstöd, justerbar storlek, sidokrock och bältesdragning.

Bältesstolen är perfekt för växande barn och passar barn som är 100-150 centimeter och som har en vikt på 15-36 kilo. Du höjer nackstödet med hjälp av knappar på sidorna vilket gör det lättare att justera det när barnet sitter i. Den har det integrerade sidokrockskyddet Side Protection System Plus (SPS PLUS). Skyddet består av en stötdämpning i glasfiber som kombineras med ett energiabsorberande material.

Detta är den första framåtvända bilbarnstolen som är godkänd enligt säkerhetsstandarden ECE R129 (i-Size). Montering sker antingen via isofix-fästen eller med bilens trepunktsbälte.

 • Butiker & priser
 • Priser för Maxi-Cosi Kore i-Size Bilbarnstol, Authentic Black
  • Nordens största barn- och babybutik
   Fri frakt över 1000 kr, prisgaranti
  • Nu i Sverige!
   Snabba leveranser

Ytterligare läsning

Bäst i test bältesstol - se testvinnande bältesstolar. Här testar Test.se Maxi-Cosi Rodifix AirProtect.
Det är viktigt att välja en bältesstol som är säker. Här visar Test.se Maxi-Cosi Rodifix AirProtect monterat i en Kia Ceed. Det är en äldre modell av vår bästa premium och den har fått bra betyg på test hos bland annat Prisjakts experter och Bäst-i-test.se. 

Köpguide bältesstol

En bältesstol är den stol som barn sitter i när de är för stora för en bilbarnstol, men för små att sitta i bilen utan extra stöd. Den stora skillnaden mellan en bältesstol och en bilbarnstol, är att i bältesstolen använder du bilens bilbälte och en bilbarnstol har egna bälten som barnets spänns fast i. När du ska välja en bältesstol till sitt barn är säkerheten prioriterad, men även komforten. Det viktiga är att barnet sitter i bilen så att bilbältet kommer fungera som det ska. Fortsätt läsa för att ta reda på hur bältet ska sitta för att skydda ditt barn!

Köpa bältesstol – att tänka på

Olika bältesstolar har olika egenskaper, vilken du väljer beror på vilka önskemål du har på stolen. En del stolar har kanske fler funktioner och större användarvänlighet, medan andra är bombsäkra i bilen men kanske lite mer otympliga. Kanske är det viktigt med Isofix-lösning på stolen? Eller att den har lutning? Oavsett vad du prioriterar så finns det en bältesstol som motsvarar just dina krav.

Test av bältesstol, testvinnare.
Bältesstolar går att justera för att barnet ska kunna växa med den. På en BeSafe iZi Flex Fix i-Size Bältesstol kan du höja upp ryggen i flera steg. I högsta höjden är den 82 centimeter hög.
Test av bältesskudde, BeSafe iZi Flex Fix i-Size Bältesstol.
BeSafe iZi Flex Fix i-Size Bältesstol har en höftbältesguide som ser till att midjebältet sitter bra.

Hur ska barn sitta i en bältesstol?

Bilens stolar och bälten är anpassade för en vuxen persons kropp, därför är det oerhört viktigt att bältet sitter rätt - om en kollision skulle inträffa. Det ska sitta nära halsen, över bröstbenet och ner över låren/ljumskarna. Det får absolut inte sitta över magen eftersom bältet då riskerar att trycka åt över känsliga mjukdelar vid en kollision. Den övre delen får heller inte läggas under armen.

Test av bältesstol, bäst i test – montering i en Volvo XC60.
Här har vi monterat en BeSafe iZi Flex Fix i-Size i en Volvo XC60.

När ska man byta till bältesstol?

En bältesstol används när barnet vuxit ifrån en bilbarnstol, både på längden och viktmässigt. När den övre kanten på barnets öron överskrider den bakåtvända stolen, är det dags att byta upp sig! Är det en bilbarnstol med mjuk kudde vid huvudet är det stolens hårda skal du ska utgå ifrån. Läs gärna sammanställningarna av babyskydd och bilbarnstolar för att hitta testvinnande produkter.

Hur länge ska barn sitta i bältesstol?

Enligt NTF (Nationalföreningen för trafiksäkerhetens främjande) bör en bilbarnstol användas tills dess att barnet är 10-12 år gammalt. Detta är för att höftkammarna inte är helt utvecklade innan dess. Det är dock viktigt att det är en generell rekommendation som man kan användas som en fingervisning. Hur länge du bör sitta i en bältesstol avgörs alltid av barnets längd och vilken typ av bil man har. Det viktigaste är alltid att bältet sitter ordentligt!

Säkerhetsstandard

För att bältesstolen ska få säljas och användas i Sverige måste den vara godkänd enligt UN R.44 eller den nya standarden UN R.129 (i-Size). Båda de här märkningarna är giltiga och tillverkaren väljer själv vilken standard de ska följa. I den nya standarden ingår även sidokollisionstester. En plustestad barnstol är ger barnet en extra säkerhet, men idag är det ingen framåtvänd stol som klarar de här testerna.

Bälteskudde – endast för äldre barn

Förutom bältesstol finns det enklare bälteskuddar, som tidigare kunde användas under samma period. Men sedan 2017 får nyproducerade kuddar endast användas av barn som är över 125 centimeter och väger minst 22 kilo. Enligt NTF:s rekommendation bör barn sitta i antingen bältesstol eller bälteskudde upp till att de är 10-12 år gamla och enligt lag – fram tills att du är minst 135 centimeter.

Bäst i test bältesstol - bästa bälteskudden.
Ett alternativ till bältesstol är en bälteskudde - här är bälteskudden Axkid Mate.

Populära varumärken:

Länktips:


Några experttester vi har läst:

Bäst-i-test.se (2024)

Bäst-i-test.se testar kontinuerligt bältesstolar och i det senaste testet finns 12 modeller med från populära varumärken som Britax, BeSafe, Axkid Cybex och Maxi-Cosi. I testet finns endast bilstolar som är krocktestade och godkända för användning i Sverige med. Bäst-i-test.se har låtit vanliga barnfamiljer med barn i olika åldrar testa bältesstolarna i vardagen och de har särskilt tittat på egenskaper som sittkomfort, funktioner och användning.

Britax Kidfix i-Size kom på första plats med betyget 4,5 av 5. Enligt testpanelen har den en bra bältesledning, djup sits och bra form på nackstödet som gör att barnet sitter bekvämt. På andra plats kom BeSafe iZi Flex FIX i-Size som blev testets bästa premium. På tredje plats kom Britax Kidfix M i-Size – den blev bästa budgetval. 

Råd & Rön (2023)

Råd & Rön har testat bilbarnstolar och i testet finns 67 babyskydd, bilbarnstolar och bältesstolar med. I kategorin bältesstol kom Cybex Solution G i-Fix på första plats med betyget 76 av 100, på andra plats kom Britax Kidfix i-Size med betyget 75 av 100 och på tredje plats kom Cybex Solution Z i-Fix med betyget 74 av 100.

Pricerunner (2022)

Pricerunner har testat 10 olika modeller av bältesstolar från bland annat Maxi-Cosi, BeSafe och Axkid. De har endast med bilstolar som har krocktestats och är godkända inom EU. Testet är utfört oberoende och de har låtit vanliga barnfamiljer med barn i olika åldrar använda stolarna under längre perioder. De har fokuserat på egenskaper som bekvämlighet, funktionalitet och användarvänlighet. Maxi-Cosi Rodifix Airprotect utsågs till bäst i test, BeSafe iZi Flex FIX i-Size kom på andra plats och blev bästa premium och på tredje plats kom Britax Kidfix i-Size.

Tillbaka till början – våra toppval


Redaktionen
Test.se

Vanliga frågor

 • Det rekommenderas att barn åker i bilbarnstol upp till 4-5 års ålder, innan man byter till en bältesstol. Många byter upp sig till en bältesstol för snabbt, med argumentet att det börjar bli ont om benutrymme för barnet i en bilbarnstol. Det är viktigare att barnet åker säkert baklänges länge eftersom deras huvuden, i förhållande till kroppen, väger mycket och därmed kan skadas allvarligt vid krock.
 • Lagen säger att barn under 135 cm ska använda särskild skyddsutrustning som exempelvis bältesstol eller bälteskudde. Det är rekommenderat av både läkare och forskare att barn ska sitta i bältesstol eller på en bälteskudde upp till 10-12 års ålder. Innan dess har nämligen inte höftbenskammen utvecklats, varför det är extra viktigt att barnet kommer upp lite så att bältet sträcker sig över låren istället för magen.
 • Vi har valt att utse Britax Kidfix i-Size till den bältesstol som är bäst i test. Den har placerats bra på test och fått bra omdömen under flera år. Den har en smal design som passar för barn upp till 12 år. Britax har ett brett utbud av bilbarnstolar för barn i olika åldrar.
Innehållsförteckning

Innehåll
Bäst i test:
Britax Römer Britax Kidfix i-Size

Du kanske även är intresserad av:

Newsletter image Test.se logo
Håll dig uppdaterad med Test.se:s nyhetsbrev
Vi meddelar när en ny testvinnare tar över tronen
Exklusiva erbjudanden på vinnare bara på Test.se
Din epostadress
Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev godkänner du test.se sekretesspolicy.
Gå med kostnadsfritt
Tack för din prenumeration!
Du har nu valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev.
Stäng