VI SAMMANSTÄLLER TESTER

Det är precis vad vi gör, kollar vad andra tycker om produkterna. Idén med Test.se är att sammanställa experttesterna från nätet och tidningarna på ett ställe, låta någon av våra redaktörer analysera dem och rekommendera en produkt. Sidorna uppdateras löpande allt eftersom nya produkter och tester publiceras. Läs mer

Ändrad 22 Mars 2024
Så väljer vi vinnare

Så väljer vi vinnare

Test.se har en lång historia av att utse testvinnare i en mängd olika produktkategorier – men hur väljer vi egentligen ut de bästa produkterna?

I första hand är våra testvinnare produkter som har fått topplaceringar i jämförande tester hos välkända aktörer. Vi lägger mycket tid på efterforskning för att kunna presentera ett så pålitligt och korrekt resultat som möjligt. När urvalet görs lägger vi även stor vikt vid produktrecensioner, både från experter och konsumenter.

Ibland stöter vi dock på produktkategorier där det saknas både tester och recensioner. Detta kan antingen bero på att produkten i fråga är ny på marknaden, eller att produktkategorin är ovanligt begränsad. I dessa fall väljer vi att presentera produkter från välkända och etablerade varumärken inom respektive segment.

Bäst i test brödrost 2024 – Två eller fyra brödskivor

Vill du förgylla morgonen med en skiva rostat bröd? Då ska du ta del av våra testvinnande bröstrostar! Ta också del av vår stora köpguide för att välja rätt modell för dig och din frukost.

Vi har jämfört
 • Antal brödskivor.
 • Rostningstid.
 • Antal rostningsgrader.
 • Funktioner.
Vi på Test.se rekommenderar
Priser visas i samarbete med Prisjakt
Test och produktrecensioner
Bäst i test Test.se - Bäst i test
KitchenAid
KitchenAid Artisan 5KMT2204EBK
Bäst i test
Bäst i test
KitchenAid
KitchenAid Artisan 5KMT2204EBK
En stilren brödrost med många funktioner – kan även rosta bagels.
Fjärde plats på test hos Bastihemmet.se 2023.
Testvinnare hos Bastihemmet.se 2022.
Andra plats hos Råd & Rön 2019.
Testvinnare hos Taenk.dk 2019.
Populärt val hos Kitchentime.se.
Antal brödskivor: 2 st.
Rostningstid: Cirka 120 sekunder.
Antal rostningsgrader: 7 st.
Bra rostförmåga.
Sensor med varmhållningsfunktion.
Kan rosta och tina upp fryst bröd.
LED-nedräkningsfunktion.
Kan rosta bagels.
Hög kvalitet.
Snygg design.
Finns i flera färger.
5 års garanti.

KitchenAid är ett amerikanskt varumärke som erbjuder ett komplett sortiment av förstklassiga köksapparater som gör att du kan uppnå ett professionellt resultat i köket. I utbudet finns bland annat köksassistenter, blender, vattenkokare, elvisp och brödrostar. KitchenAids brödrostar har alla stora fack, smarta sensorer och praktiska funktioner.

KitchenAid Artisan 5KMT2204 är en stilren, exklusiv och mer robust brödrost i KitchenAids Artisan-serie. Den har två fack och plats för två brödskivor och flera smarta funktioner. Brödrosten kom på en andra plats på test hos Råd & Rön med betyget 81 av 100. Hos danska Förbrugerrådet Taenk fick den betyget 81 av 100 och omdömet mycket bra vilket gjorde att den blev en av testvinnarna.

Brödrosten är en formgjuten metallkonstruktion med extra breda och långa rostfack som gör att de flesta bröd passar. Den har sju olika rostinställningar och en LED-belyst nedräkningstimer. Det tar i genomsnitt 120 sekunder att få en brödskiva färdigrostad och enligt test blir brödet jämnt rostat över hela ytan. Den har automatisk sensor med varmhållningsfunktion och en funktion som automatisk sänker och höjer brödskivorna. Brödrosten har även en sandwich-funktion så att du kan grilla mackor och en bagel-funktion som gör att du får den perfekta bageln med rostad insida och varm utsida. Du kan även tina bröd med hjälp av upptiningsfunktionen. Brödrosten finns i flera snygga färger för att passa din stil i köket.

 • Butiker & priser
 • Priser för Artisan 5KMT2204EBK Brödrost Lava 2 skivor
  • Fria returer till butik
   1-3 dagars standardleverans

Bästa retro Test.se - Bästa retro
Dualit
Dualit Lite 2 Slot 2 Slice
Dualit Dualit Lite 2 Slot 2 Slice - Test
Bästa retro
Dualit
Dualit Lite 2 Slot 2 Slice
En brödrost med smuluppsamlare och möjlighet att rosta flera olika bröd.
Högt betyg på test hos Bäst-i-test.se 2023.
Högt betyg på test hos Pricerunner 2023.
Högt betyg hos Råd & Rön 2019.
Testvinnare hos Taenk.dk 2019.
Högt betyg på test hos Aftonbladet 2019.
Andra plats på test hos Icakuriren 2014.
Populärt val hos Prisjakt.
Populärt val hos Pricerunner.
Populärt val hos Cervera.
Antal brödskivor: 2 st.
Rostningstid: Cirka 2 minuter och 20 sekunder.
Jämn och fin rostning.
Plats för breda brödskivor.
Hög pop-upfunktion för mindre bröd.
Kan tina bröd.
Kan rosta bagels.
Utdragbar smulbricka.
Finns i flera färger.

Dualit är ett företag som i över 50 år återspeglat en klassisk brittisk design – och deras brödrostar hör till några av de bästa i världen. De är glänsande och tuffa i sin retrodesign.

Dualit Lite 2 Slot 2 Slice är en stabil och bra brödrost med med plats för två brödskivor. Den har mjuka runda hörn som sätter en extra snygg retroprägel på ditt kök. Knappar och vred är sköna att använda och sitter ordentligt fast. Brödrosten fick höga betyg och bra testresultat hos Råd & Rön, 80 av 100 poäng. Hos danska Förbrugerrådet Taenk fick den 80 % av 100 % och omdömet mycket bra vilket gjorde att den blev en av testvinnarna. Hos Bäst-i-test.se fick brödrosten betyget 3,5 av 5 och kom på deras fjärde plats i test om brödrostar. Hos Pricerunner fick den också 3,5 av 5 och kom på deras fjärde plats. Den är dessutom ett populärt val hos flera stora återförsäljare.

Brödrosten har hög effekt vilket ger ett snabbt och krispigt resultat. Enligt test tar det runt 2 minuter och 20 sekunder att rosta en perfekt rostad skiva och brödet blir jämnt och fint rostat. Du kan även använda dig av upptiningsfunktionen för att tina fryst bröd eller för att rosta bagels där bara ena sidan rostas. Brödrosten har en extra hög pop up-funktion som gör att det går fint att rosta mindre bröd. Dessutom är fackets öppning på 36 millimeter extra bred för att passa större bröd. Rengöringen är enkel då överdelen i rostfritt är lätt att torka av och smulbrickan går att dra ut. Brödrosten finns i flera snygga färger.

 • Butiker & priser
Priser visas i samarbete med Prisjakt

Bästa design Test.se - Bästa design
Smeg
Smeg TSF01
Bästa design
Bästa design
Smeg
Smeg TSF01
Stor och lyxig brödrost med påkostad design.
Bästa premium på test hos Bäst-i-test.se 2023.
Testvinnare hos Kockhuset.se 2023.
Bra betyg på test hos Pricerunner 2023.
Tredje plats på test hos Taenk.dk 2022.
Högt betyg på test hos Bastihemmet.se 2022.
Högt betyg på test hos Aftonbladet Plus 2019.
Bästa design hos Goodhousekeeping.com 2021.
Vinnare av Reddot Award 2015.
Vinnare av IF Design Award 2015.
Populärt val hos Prisjakt.
Populärt val och högt kundbetyg hos Pricerunner.
Populärt val hos Netonnet.se.
Populärt val hos Mediamarkt.se.
Populärt val hos Cervera.
Antal brödskivor: 2 st.
Rostningstid: Cirka 2 minuter och 10 sekunder.
Antal rostningsgrader: 6 st.
Jämn rostning.
Upptiningsfunktion.
Utdragbar
Finns i flera färger.

Smeg är ett italienskt företag som grundades 1948 med många retroprodukter i 50-talssdesign. I deras breda utbud hittar du brödrost, vattenkokare, kaffebryggare, köksassistenter och kylskåp. Alla produkterna tillverkas i någon av de fyra italienska fabrikerna.

Smeg TSF01 är en stor och lyxig brödrost med påkostad design, hög kvalitet och med många användbara funktioner. Den utsågs till testvinnare hos Kockhuset.se, som anser att det är den absolut bästa rosten på marknden. På test hos Bäst-i-test.se och Pricerunner får brödrosten 3 av 5 i betyg och hos Aftonbladet Plus fick den betyg 4 av 5. I kundomdöme hos Pricerunner får den 4,5 i betyg och den är dessutom en riktig favorit hos många återförsäljare av brödrostar, som hos Netonnet, MediaMarkt och Cervera. Hos Goodhousekeeping.com utsågs den till bästa brödrosten för designälskare. Brödrosten finns även med fyra brödskivor under namnet Smeg TSF02 och även denna är en favorit bland kunderna hos bland annat Pricerunner.

Brödrosten har två brödfack som är 36 millimeter breda vilket passar även för större brödskivor. Den har flera funktioner som upptining, återuppvärmning och stoppknapp för att avbryta rostningen. Du kan välja mellan sex olika rostningsgrader för att få brödet rostat precis som du önskar. Enligt test är resultatet ett jämnt rostat bröd med en fin färg. Tack vare den utdragbara smulbrickan är det lätt att rengöra brödrosten. Brödrosten står stadigt på gummitassar och den har en praktisk sladdvinda under sig om sladden är för lång.

 • Butiker & priser
 • Priser för Smeg TSF01WHMEU - Matt vit
  • Fria returer till butik
   1-3 dagars standardleverans

Bästa för 4 skivor Test.se - Bästa för 4 skivor
Dualit
Dualit Lite 4 slot toaster
Bästa för 4 skivor
Bästa för 4 skivor
Dualit
Dualit Lite 4 slot toaster
En brödrost till den stora familjen med plats för fyra brödskivor.
Bra betyg på test hos Bäst-i-test.se 2023.
Bra betyg på test hos Pricerunner 2023.
Tredje plats på test hos Kockhuset.se 2023.
Antal brödskivor: 4 st.
Rostningstid: Cirka 2 minuter och 20 sekunder.
Jämn och fin rostning.
Plats för breda brödskivor.
Hög pop-upfunktion för mindre bröd.
Kan tina bröd.
Kan rosta bagels.
Förhandsvisningsfunktion.
Utdragbar smulbricka.
Finns i flera färger.
1 års garanti.

Dualit är ett företag som i över 50 år återspeglat en klassisk brittisk design – och deras brödrostar hör till några av de bästa i världen. De är glänsande och tuffa i sin retrodesign.

Ska du köpa en brödrost som passar till den stora familjen? Då rekommenderar vi Dualit Lite 4 slot toaster, som kan rosta både två och fyra skivor åt gången. Det är en stor brödrost med dig som har gott om plats på köksbänken och den är både pålitlig och kvalitativ med en mjuk och rund retroform. Brödrosten fick bra omdöme på Bäst-i-test.se där den fick betyget 3,5 av 5. Även omdömet hos Pricerunner var bra. Hos Kockhuset.se utsågs den till bästa brödrosten för fyra brödskivor.

Brödrosten har en hög effekt och enligt test klarar den att rosta brödet jämnfördelat över hela brödskivan. Att rosta tar ungefär 2 minuter och 20 sekunder. Den har en extra hög pop up-funktion som gör att det går fint att rosta mindre bröd. Dessutom är fackets öppning på 36 millimeter extra bred för att passa större bröd. Brödrosten har en bagelsfunktion som gör att du rostar på ena sidan och värmer på andra. Har du fryst bröd går detta också fint att tina i rosten. Vill du tjuvkika på brödet för att se om det är klart har det en smart förhandsfunktion. Brödrosten har en praktisk smulbricka som går att plocka bort och tömma för enklare rengöring. Den kommer i flera snygga färger.

 • Butiker & priser
 • Priser för Dualit Lite Brödrost 4-skivor High Gloss Black
  • Fria returer till butik
   1-3 dagars standardleverans

Bästa retro 4 skivor Test.se - Bästa retro 4 skivor
Ariete
Ariete Vintage 155 Brödrost 4 skivor
Bästa retro 4 skivor
Bästa retro 4 skivor
Ariete
Ariete Vintage 155 Brödrost 4 skivor
Brödrost för fyra skivor med en snygg retrodesign.
Andra plats på test hos Kockhuset.se 2023.
Antal brödskivor: 4 st.
Sex olika rostningsnivåer.
Utdragbar smulbricka.
Automatisk utmatning av brödskivor.
Integrerad sladdförvaring.
Finns i tre färger.

Ariete är ett varumärke från Italien med innovativa produkter som har en hög kvalitet och bra pris. I sitt utbud har de både kaffekokare, brödrost, blender, pastamaskin och andra populära hushållsprodukter som popcornmaskiner.

Ariete Vintage 155 Brödrost 4 skivor är en brödrost som rostar fyra skivor samtidigt. Den har en snygg retrodesign som ger en ombonad känsla i köket. Deras Vintage-serie kombinerar italiensk design med hög användarvänlighet och bra funktioner. Väj mellan färgerna grön, beige och blå.

Brödrosten kom på andra plats i ett test hos Kockhuset.se. Enligt dem är det marknadens snyggaste brödrost, av hög kvalitet och tekniskt sett överlägsen.

Med sex olika rostningsnivåer kommer du att få en smörgås som passar dig i smaken. Du kan justera nivån på båda sidorna. Brödskivorna hoppar upp automatiskt när de är klara. En uttagbar smulbricka gör rengöringen lättare. I botten av rosten finns en praktisk sladdförvaring.

 • Butiker & priser
 • Priser för Ariete Vintage 155 Brödrost 4 skivor
  • Fria returer till butik
   1-3 dagars standardleverans
  • Nu i Sverige!
   Snabba leveranser

Ytterligare läsning

Bäst i test brödrost - se testvinnande brödrostar.

Köpguide brödrost

En brödrost kan ge vilken tråkig och torr brödskiva som helst lite nytt liv! Oavsett om du föredrar ditt rostade bröd med ost och marmelad eller bara en stor klick smör så kan brödrosten vara direkt avgörande för en trevlig frukoststund. Brödrostar finns idag i en mängd olika utformanden: retro, diskreta, moderna och i klara färger. Design och utseende är med andra ord långt ifrån oväsentligt när du väljer vad för slags brödrost du vill ha och behöver. Hur ser resten av ditt kök ut? Du kan med största säkerhet hitta en rost som smälter in snyggt med resten av inredningen. Men utseende är som bekant inte allt! Brödrostar kommer i olika storlekar och med olika funktioner, så fundera av vilka just dina behov är. Här hjälper vi dig att välja rätt brödrost!

Läs också: Test av smörgåsgrill

Vad är en brödrost?

De flesta hushåll har en brödrost och den här klassiska hushållsmaskinen har funnits sedan slutet på 1800-talet och gör det möjligt för dig att rosta dina mackor. Brödrosten är elektrisk och värmer upp och rostar brödet så att det får en fin färg och krispig yta. Rostningen sker med element av glödande trådar som värmer och rostar brödet. Du placerar brödskivor i brödrostens fack, trycker ner dem och låter de rostas i någon minut. När de är klara poppar brödet upp – redo för smör och något gott, valfritt pålägg.

Bäst i test brödrost - se testvinnande brödrostar.

Brödrosten ger dig frasigt och varmt bröd snabbt till frukosten. 

Fördelar med en brödrost

Med en brödrost är det lätt att få en lyxig frukost, även om du inte har nybakat bröd hemma. På bara några minuter får du varmt och välrostat bröd, perfekt om du vill ha något varmt i magen. Med brödrosten förvandlar du ett torrt och lite tråkigt bröd till en frasig smörgås med lagom av tuggmotstånd. Det nyrostade brödet sprider dessutom en härlig doft och kan bli den perfekta starten på dagen.

Två eller fyra brödskivor – hur stor är familjen?

Hur många skivor bröd vill du kunna rosta åt gången? Lever du ensam räcker en rost med plats för två skivor alldeles utmärkt – rostar du fler än så blir det svårt att hinna äta upp skivorna innan de har kallnat! Lever du tillsammans med flera andra kan det finnas en poäng i att köpa en lite större brödrost, med plats för fyra eller sex brödskivor, så att familjen har möjlighet att faktiskt äta sin frukost samtidigt utan att behöva vänta på att brödskiva efter brödskiva ska bli klar.

Bäst i test brödrost - se testvinnande brödrostar.

En brödrost kan antingen rosta två, fyra eller fler bröd åt gången. Hur ser ditt behov ut? 

Flexibla brödfack ger mångsidiga brödrostar

Vad för slags bröd vill du rosta i din brödrost? En hederlig formfranskeskiva går såklart ner i alla sorters brödrostar, men om du då och då gärna avnjuter en bagel, en croissant eller något annat lite mer exotiskt gör du bäst i att försäkra dig om att brödrosten du funderar på att skaffa har kapacitet för det. Vissa modeller har djupare fack och en inställbar bredd, vilket såklart gör rosten mer mångsidig så att du får ner det du önskar. Det finns även brödrostar med toastgaller som du placerar vertikalt, så att du även kan tillreda en läcker toast med ost och annat gott i.

Om rosten har djupa fack är det praktiskt om den även är utrustad med en lyftfunktion, så att du inte behöver stoppa ner fingrarna i den varma rosten för att få upp mindre bröd som rostat klart.

Förslag på vad en brödrost kan rosta:

 • Formfranska
 • Bagels
 • Crossianter
 • Toasts

Brödrostens egenskaper

Brödrosten har flera egenskaper som kan vara bra att jämföra. Här kommer de vanligaste!

Upptiningsfunktion

Har brödrosten en upptiningsfunktion ser denna till att även djupfryst bröd blir härligt frasigt och genomrostat. Perfekt eftersom då inte behöver tina brödet på bänken en stund innan eller i en mikrovågsugn.

Återuppvärmningsfunktion

En återuppvärmningsfunktion är perfekt om du ätit dina rostade bröd långsammare än du trodde. Då är det bara att placera brödet i rosten på nytt utan att bränna vid det.

Avtagbar smulbricka

Rostat bröd har ju en tendens att smula rätt ordentligt, så att på ett enkelt och smärtfritt sätt kunna tömma rosten på smulor är förstås en stor fördel. Det gör du om brödrosten är utrustad med en avtagbar smulbricka.

Manuell stoppfunktion

Om brödrosten har en manuell stoppfunktion låter den dig avbryta rostningen innan den är klar. Perfekt om du skulle råka sätta på för hög värme eller bara önskar få ditt bröd färdig lite snabbare.

Val av rostningsgrad

Somliga gillar sitt bröd hårt rostat, andra vill bara ha det lätt frasigt, och för vissa beror det på vad för slags bröd som rostas. Det är hursomhelst bra att kunna välja själv hur hårt brödet ska rostas genom rostningsgrad och justerbar värme. Välj gärna en brödrost som har minst tre olika värmenivåer för att kunna anpassa den efter dig och din familj. Observera att det inte är nyttigt att äta för stora mängder bränt bröd, så rosta med måtta!

Maskinens effekt

Ju högre effekt desto snabbare blir brödrosten varm men. En högre effekt gör också att brödrosten behåller värmen bättre under rostningen. Ju större din brödrost är desto högre behöver effekten vara.

Bäst i test brödrost - se testvinnande brödrostar.

 Många brödrostar går att justera så att du kan rosta flera olika typer av bröd. 

Material och design

En brödrost är en hushållsmaskin som du ofta har väldigt länge och därför är det bra att välja en modell som är gjord av ett hållbart material och som samtidigt är lätt att rengöra. En brödrost av stål håller oftast bättre än en i plast. Även designen är viktig eftersom många har brödrosten framme på köksbänken. Färg och form är något som är högst personligt – och därför är det bra att utbudet är brett! Det finns både retromodeller, mer neutrala brödrostar och de med unik design. Vill du matcha med dina andra hushållsprodukter har många varumärken ett brett utbud i sitt sortiment så att du till exempel kan ställa brödrosten bredvid din vattenkokare, kaffebryggare eller köksmaskin.

Köpa brödrost – att tänka på!

Det finns mycket du kan tänka på innan du klickar hem din nya brödrost. Här kommer några av de saker!

 • Hur stor får brödrosten vara?
 • Hur många skivor ska det kunna gå att rosta samtidigt?
 • Vad vill du kunna rosta i brödrosten?
 • Hur många värmenivåer har den? Finns en upptiningsfunktion eller återvärmningsfunktion?
 • Vilket material ska den vara i?
 • Är det lätt att rengöra brödrosten? Finns det en smulbricka?
 • Är sladden tillräckligt lång för dig?

Så rengör du en brödrost

En av de saker som spelar stor roll i ditt val av brödrost är hur enkel rengöringen av den är. Om du har möjlighet att rengöra brödrosten på djupet minskar risken att den ger ifrån sig dålig och bränd lukt som kommer från gamla brödsmulor som fastnat och bränts vid. Det är också en fördel om brödrosten har en smulbricka som sitter undertill, eftersom rostat bröd är riktig bra på att smula. Smulbrickan är lätt att ta ut för att tömma och diska och bidrar till en ren och fräsch brödrost. Utsidan torkar du av med en ren disktrasa. Kom också ihåg – innan du börjar rengöringen ska strömsladden alltid vara utdragen!

Populära varumärken:

Länktips:


Några experttester vi har läst:

Kockhuset.se (2023)

Kockhuset.se gav sig ut på marknaden för att hitta den bästa brödrosten för pengarna. Det resulterade i att de utsåg de sex bästa brödrostarna. Bäst i test blev Smeg brödrost som lockade med sin otroligt snygga design, höga kvalitet och användbara funktioner. På andra plats kom Ariet brödrost 4 skivor, som de ansåg är den snyggaste brödrosten på marknaden. Den är av hög kvalitet, enkel att tömma och med möjlighet att justera temperaturen på båda sidor. På tredje plats kom Dualit Brödrost Lite som utsågs till den bästa brödrosten för fyra personer, med utmärkt värmefördelning, smulbricka och förhandsfunktion.

Bäst-i-test.se (2023)

Bäst-i-test.se har jämfört åtta olika brödrostar och valt ut vinnare efter funktion, design och användarvänlighet. Bäst i test blev Philips HD2650/90 och beskrivs som effektiv och med flera rostningsinställningar. På andra plats och utsedd till bästa premiumval kom Smeg TSF01 som beskrivs som stor och gedigen med påkostad design. På tredje plats kom Severin 2234 brödrost för 4 skivor. Den blev bästa budgetval.

Bäst i hemmet (2023) 

Bäst i hemmet har testat och jämfört sju olika brödrostar och betyg satt dem efter det. På första plats kom Bosch TAT8611/TAT8613. På andra plats kom Dualit Classic 2-skivors som är en snygg och praktiskt brödrost med snabb uppvärmning och goda mackor. På tredje plats och utsedd till bästa stilrena kom Breville New York. 

Pricerunner (2021)

Pricerunner har jämfört de åtta bästa modellerna av brödrostar och utgått från funktion, design och användarvänlighet. Deras första plats gick till Philips HD2628 som är en effektiv och elegant brödrost som rostar brödet jämnt utan att bli för varm. På andra plats kom prisvärda Bosch TAT8613 som också ger en jämn rostning och har knappar som är välplacerade. På Pricerunners tredje plats kom Dualit Lite 4 slot toaster som är en brödrost i premiumklass med plats för fyra brödskivor på samma gång.

Taenk.dk (2019)

Danska Forbrugerrådet Taenk testade brödrostar, betygsatte dessa och gav fem olika omdömen där mycket bra var den bästa. Testets vinnare blev Philips HD2628, Dualit Architect, KitchenAid Artisan 5km2204m och Dualit Lite.

Råd & Rön (2019)

Philips HD2628 tre modeller (olika färger) hamnar på förstaplatsen. Modellen ligger väldigt lågt i pris jämfört med flera andra brödrostar i testet men presterar alltså allra bäst ändå! Rostytan blir fin och det går fort. Den klarar att rosta både fryst och tinat bröd. Effekten ligger på 950 W, sladden är 88 cm och den väger 1,4 kg. Philips HD2636 tar andraplatsen med ett poäng under vinnaren. Den ger också ett bra rostresultat. Effekten är 850-1000 W och 91 cm sladdlängd och den väger 1,4 kg. På tredjeplats är Dualit Architect. Priset är ganska mycket dyrare än både andra- och tredjeplaceringarna. Designen är snygg och den ger ett fint rostresultat. Effekten är 1000-1200 W och sladdlängden är 88 cm. Den väger 2,1 kg vilket är tyngst av dessa tre modeller.

  Tillbaka till början – våra toppval


  Redaktionen
  Test.se

  Vanliga frågor

  • Det tar ungefär två minuter för två brödskivor att bli färdigrostade i en snabb brödrost.
  • Det vanligaste är att rosta rostebröd i brödrosten, men det är också vanligt att tina bröd. Hos vissa brödrostar kan du dessutom rosta större bröd eller bagels.
  • Vi har valt att utse KitchenAid Artisan 5KMT2204 till den brödrost som är bäst i test. Det är en stilren brödrost med många funktioner från det populärt amerikanska varumärket KitchenAid.
  Innehållsförteckning

  Innehåll
  Bäst i test:
  KitchenAid KitchenAid Artisan 5KMT2204EBK
  Newsletter image Test.se logo
  Håll dig uppdaterad med Test.se:s nyhetsbrev
  Vi meddelar när en ny testvinnare tar över tronen
  Exklusiva erbjudanden på vinnare bara på Test.se
  Din epostadress
  Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev godkänner du test.se sekretesspolicy.
  Gå med kostnadsfritt
  Tack för din prenumeration!
  Du har nu valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev.
  Stäng