VI SAMMANSTÄLLER TESTER

Det är precis vad vi gör, kollar vad andra tycker om produkterna. Idén med Test.se är att sammanställa experttesterna från nätet och tidningarna på ett ställe, låta någon av våra redaktörer analysera dem och rekommendera en produkt. Sidorna uppdateras löpande allt eftersom nya produkter och tester publiceras. Läs mer

Ändrad 7 September 2021
Så väljer vi vinnare

Så väljer vi vinnare

Test.se har en lång historia av att utse testvinnare i en mängd olika produktkategorier – men hur väljer vi egentligen ut de bästa produkterna?

I första hand är våra testvinnare produkter som har fått topplaceringar i jämförande tester hos välkända aktörer. Vi lägger mycket tid på efterforskning för att kunna presentera ett så pålitligt och korrekt resultat som möjligt. När urvalet görs lägger vi även stor vikt vid produktrecensioner, både från experter och konsumenter.

Ibland stöter vi dock på produktkategorier där det saknas både tester och recensioner. Detta kan antingen bero på att produkten i fråga är ny på marknaden, eller att produktkategorin är ovanligt begränsad. I dessa fall väljer vi att presentera produkter från välkända och etablerade varumärken inom respektive segment.

Bästa brödrosten 2021

Vill du förgylla morgonen med en skiva rostat bröd? Då ska du ta del av våra testvinnande bröstrostar! Ta också del av vår stora köpguide för att välja rätt modell för dig och din frukost.

Vi har jämfört
 • Antal brödskivor.
 • Rostningstid.
 • Antal rostningsgrader.
 • Funktioner.
Vi på Test.se rekommenderar
Test och produktrecensioner
Bäst i test Test.se - Bäst i test
KitchenAid
KitchenAid Artisan 5KMT2204EBK
Bäst i test
Bäst i test
KitchenAid
KitchenAid Artisan 5KMT2204EBK
En stilren brödrost med många funktioner – kan även rosta bagels.
Testvinnare hos Bastihemmet.se 2021.
Andra plats hos Råd & Rön 2019.
Testvinnare hos Taenk.dk 2019.
Populärt val hos Kitchentime.se.
Antal brödskivor: 2 st.
Rostningstid: Cirka 120 sekunder.
Antal rostningsgrader: 7 st.
Bra rostförmåga.
Sensor med varmhållningsfunktion.
Kan rosta och tina upp fryst bröd.
LED-nedräkningsfunktion.
Kan rosta bagels.
Hög kvalitet.
Snygg design.
Finns i flera färger.
5 års garanti.

KitchenAid är ett amerikanskt varumärke som erbjuder ett komplett sortiment av förstklassiga köksapparater som gör att du kan uppnå ett professionellt resultat i köket. I utbudet finns bland annat köksassistenter, blender, vattenkokare, elvisp och brödrostar. KitchenAids brödrostar har alla stora fack, smarta sensorer och praktiska funktioner.

KitchenAid Artisan 5KMT2204 är en stilren, exklusiv och mer robust brödrost i KitchenAids Artisan-serie. Den har två fack och plats för två brödskivor och flera smarta funktioner. Brödrosten kom på en andra plats på test hos Råd & Rön med betyget 81 av 100. Hos danska Förbrugerrådet Taenk fick den betyget 81 av 100 och omdömet mycket bra vilket gjorde att den blev en av testvinnarna.

Brödrosten är en formgjuten metallkonstruktion med extra breda och långa rostfack som gör att de flesta bröd passar. Den har sju olika rostinställningar och en LED-belyst nedräkningstimer. Det tar i genomsnitt 120 sekunder att få en brödskiva färdigrostad och enligt test blir brödet jämnt rostat över hela ytan. Den har automatisk sensor med varmhållningsfunktion och en funktion som automatisk sänker och höjer brödskivorna. Brödrosten har även en sandwich-funktion så att du kan grilla mackor och en bagel-funktion som gör att du får den perfekta bageln med rostad insida och varm utsida. Du kan även tina bröd med hjälp av upptiningsfunktionen. Brödrosten finns i flera snygga färger för att passa din stil i köket.

 • Butiker & priser
 • Priser för Artisan 5KMT2204EBK Brödrost Lava 2 skivor
  • Alltid 365 dagars öppet köp
   Snabb leverans
  • Nu i Sverige!
   Snabba leveranser
  • Produkter av bra kvalité med låga priser
   Leverans på 1-2 vardagar

Bästa retro Test.se - Bästa retro
Dualit
Dualit Lite 2 Slot 2 Slice
Bästa retro
Bästa retro
Dualit
Dualit Lite 2 Slot 2 Slice
En brödrost med smuluppsamlare och möjlighet att rosta flera olika bröd.
Högt betyg hos Råd & Rön 2019.
Testvinnare hos Taenk.dk 2019.
Högt betyg på test hos Bäst-i-test.se 2021.
Högt betyg på test hos Pricerunner 2021.
Högt betyg på test hos Aftonbladet 2019.
Andra plats på test hos Icakuriren 2014.
Populärt val hos Prisjakt.
Populärt val hos Pricerunner.
Populärt val hos Cervera.
Antal brödskivor: 2 st.
Rostningstid: Cirka 2 minuter och 20 sekunder.
Jämn och fin rostning.
Plats för breda brödskivor.
Hög pop-upfunktion för mindre bröd.
Kan tina bröd.
Kan rosta bagels.
Utdragbar smulbricka.
Finns i flera färger.

Dualit är ett företag som i över 50 år återspeglat en klassisk brittisk design – och deras brödrostar hör till några av de bästa i världen. De är glänsande och tuffa i sin retrodesign.

Dualit Lite 2 Slot 2 Slice är en stabil och bra brödrost med med plats för två brödskivor. Den har mjuka runda hörn som sätter en extra snygg retroprägel på ditt kök. Knappar och vred är sköna att använda och sitter ordentligt fast. Brödrosten fick höga betyg och bra testresultat hos Råd & Rön, 80 av 100 poäng. Hos danska Förbrugerrådet Taenk fick den 80 % av 100 % och omdömet mycket bra vilket gjorde att den blev en av testvinnarna. Hos Bäst-i-test.se fick brödrosten betyget 3,5 av 5 och kom på deras fjärde plats i test om brödrostar. Hos Pricerunner fick den också 3,5 av 5 och kom på deras fjärde plats. Den är dessutom ett populärt val hos flera stora återförsäljare.

Brödrosten har hög effekt vilket ger ett snabbt och krispigt resultat. Enligt test tar det runt 2 minuter och 20 sekunder att rosta en perfekt rostad skiva och brödet blir jämnt och fint rostat. Du kan även använda dig av upptiningsfunktionen för att tina fryst bröd eller för att rosta bagels där bara ena sidan rostas. Brödrosten har en extra hög pop up-funktion som gör att det går fint att rosta mindre bröd. Dessutom är fackets öppning på 36 millimeter extra bred för att passa större bröd. Rengöringen är enkel då överdelen i rostfritt är lätt att torka av och smulbrickan går att dra ut. Brödrosten finns i flera snygga färger.

 • Butiker & priser
 • Priser för Dualit Lite Brödrost 2-skivor High Gloss Vit
  • Alltid 365 dagars öppet köp
   Snabb leverans
  • Fria returer till butik
   1-3 dagars standardleverans
  • Fri frakt
   365 dagars öppet köp

Bästa design Test.se - Bästa design
Smeg
Smeg TSF01
Bästa design
Bästa design
Smeg
Smeg TSF01
Stor och lyxig brödrost med påkostad design.
Testvinnare hos Kockhuset.se 2021.
Bra betyg hos Bäst-i-test.se 2021.
Bra betyg hos Pricerunner 2021.
Högt betyg på test hos Bastihemmet.se 2021.
Högt betyg på test hos Aftonbladet Plus 2019.
Bästa design hos Goodhousekeeping.com 2021.
Vinnare av Reddot Award 2015.
Vinnare av IF Design Award 2015.
Populärt val hos Prisjakt.
Populärt val och högt kundbetyg hos Pricerunner.
Populärt val hos Netonnet.se.
Populärt val hos Mediamarkt.se.
Populärt val hos Cervera.
Antal brödskivor: 2 st.
Rostningstid: Cirka 2 minuter och 10 sekunder.
Antal rostningsgrader: 6 st.
Jämn rostning.
Upptiningsfunktion.
Utdragbar
Finns i flera färger.

Smeg är ett italienskt företag som grundades 1948 med många retroprodukter i 50-talssdesign. I deras breda utbud hittar du brödrost, vattenkokare, kaffebryggare, köksassistenter och kylskåp. Alla produkterna tillverkas i någon av de fyra italienska fabrikerna.

Smeg TSF01 är en stor och lyxig brödrost med påkostad design, hög kvalitet och med många användbara funktioner. Den utsågs till testvinnare hos Kockhuset.se, som anser att det är den absolut bästa rosten på marknden. På test hos Bäst-i-test.se och Pricerunner får brödrosten 3 av 5 i betyg och hos Aftonbladet Plus fick den betyg 4 av 5. I kundomdöme hos Pricerunner får den 4,5 i betyg och den är dessutom en riktig favorit hos många återförsäljare av brödrostar, som hos Netonnet, MediaMarkt och Cervera. Hos Goodhousekeeping.com utsågs den till bästa brödrosten för designälskare. Brödrosten finns även med fyra brödskivor under namnet Smeg TSF02 och även denna är en favorit bland kunderna hos bland annat Pricerunner.

Brödrosten har två brödfack som är 36 millimeter breda vilket passar även för större brödskivor. Den har flera funktioner som upptining, återuppvärmning och stoppknapp för att avbryta rostningen. Du kan välja mellan sex olika rostningsgrader för att få brödet rostat precis som du önskar. Enligt test är resultatet ett jämnt rostat bröd med en fin färg. Tack vare den utdragbara smulbrickan är det lätt att rengöra brödrosten. Brödrosten står stadigt på gummitassar och den har en praktisk sladdvinda under sig om sladden är för lång.

 • Butiker & priser
 • Priser för Smeg TSF01WHMEU - Matt vit
  • Fri retur till butik
   Fri frakt
  • Fria returer till butik
   1-3 dagars standardleverans

Bästa för 4 skivor Test.se - Bästa för 4 skivor
Dualit
Dualit Lite 4 slot toaster
Bästa för 4 skivor
Bästa för 4 skivor
Dualit
Dualit Lite 4 slot toaster
En brödrost till den stora familjen med plats för fyra brödskivor.
Tredje plats hos Bäst-i-test.se 2021.
Tredje plats hos Pricerunner 2021.
Högt betyg hos Kockhuset.se 2021.
Antal brödskivor: 4 st.
Rostningstid: Cirka 2 minuter och 20 sekunder.
Jämn och fin rostning.
Plats för breda brödskivor.
Hög pop-upfunktion för mindre bröd.
Kan tina bröd.
Kan rosta bagels.
Förhandsvisningsfunktion.
Utdragbar smulbricka.
Finns i flera färger.
1 års garanti.

Dualit är ett företag som i över 50 år återspeglat en klassisk brittisk design – och deras brödrostar hör till några av de bästa i världen. De är glänsande och tuffa i sin retrodesign.

Ska du köpa en brödrost som passar till den stora familjen? Då rekommenderar vi Dualit Lite 4 slot toaster, som kan rosta både två och fyra skivor åt gången. Det är en stor brödrost med dig som har gott om plats på köksbänken och den är både pålitlig och kvalitativ med en mjuk och rund retroform. Brödrosten kom på tredje plats på test hos Bäst-i-test.se och fick där betyget 3,5 av 5. Den kom även på tredje plats på test hos Pricerunner. Hos Kockhuset.se utsågs den till bästa brödrosten för fyra brödskivor.

Brödrosten har en hög effekt och enligt test klarar den att rosta brödet jämnfördelat över hela brödskivan. Att rosta tar ungefär 2 minuter och 20 sekunder. Den har en extra hög pop up-funktion som gör att det går fint att rosta mindre bröd. Dessutom är fackets öppning på 36 millimeter extra bred för att passa större bröd. Brödrosten har en bagelsfunktion som gör att du rostar på ena sidan och värmer på andra. Har du fryst bröd går detta också fint att tina i rosten. Vill du tjuvkika på brödet för att se om det är klart har det en smart förhandsfunktion. Brödrosten har en praktisk smulbricka som går att plocka bort och tömma för enklare rengöring. Den kommer i flera snygga färger.

 • Butiker & priser
 • Priser för Dualit Lite Brödrost 4-skivor High Gloss Black
  • Fria returer till butik
   1-3 dagars standardleverans
  • Fri frakt över 700 kr
   Leverans 1-4 vardagar

Bästa budget Test.se - Bästa budget
Bosch
Bosch Styline 2 Slice TAT8613
Bästa budget
Bästa budget
Bosch
Bosch Styline 2 Slice TAT8613
En prisvärd och kompakt brödrost i stilren design och enkel att använda.
Andra plats hos Bäst-i-test.se 2021.
Tredje plats hos Klikk.no 2016.
Andra plats hos Smartson 2011.
Populärt val hos Prisjakt.
Populärt val hos Pricerunner.
Antal brödskivor: 2 st.
Antal rostningsgrader: 2 minuter och 15 sekunder.
Upptidningsfunktion.
Utdragbar smulbricka.
Kan rosta bagels.

Bosch grundades i Tyskland 1886 och är ett företag som gör ett stort utbud av produkter till hushållsapparater, vitvaror och trädgårdsredskap. Hos Bosch får du garanterat ditt rostade bröd riktigt frasigt. De har en innovativ teknik som gör att brödet rostas jämnt – varken för mycket eller för lite.

Är du ute efter en prisvärd, stilren och tålig brödrost rekommenderar vi Bosch Styline 2 Slice TAT8613, en rost som hängt med ett tag. Den har plats för två skivor med ett säkert hölje och är lätt att använda, för alla familjens medlemmar. Den kom på andra plats på test hos Bäst-i-test.se och Pricerunner. Den placerades även bra i äldre test hos Smartson och Klikk.no och är ett populärt val av brödrost hos Prisjakt och Pricerunner.

Detta är en smart och effektiv brödrost med sensor som själv känner av temperatur och rosttiden. Enligt test har den en rostningstid på 2 minuter och 15 sekunder. Skulle brödet fastna stänger den automatiskt av sig. Brödrosten är utrustad med en liftsystem som hjälper brödet upp. Är brödet fryst? Inga problem – tina brödet med hjälp av rostens upptidningsfunktion. Brödrosten har en praktisk utdragbar smulbricka som underlättar rengöringen.

 • Butiker & priser
 • Priser för Styline Brödrost 2 skivor Svart
  • Alltid 365 dagars öppet köp
   Snabb leverans
  • Fri frakt över 499 kr
   Snabb leverans
  • Produkter av bra kvalité med låga priser
   Leverans på 1-2 vardagar

Ytterligare läsning

Bäst i test brödrost - se testvinnande brödrostar.

Köpguide

En brödrost kan ge vilken tråkig och torr liten brödskiva som helst lite nytt liv! Oavsett om du föredrar ditt rostade bröd med ost och marmelad eller bara en stor klick smör så kan brödrosten vara direkt avgörande för en trevlig frukoststund.

Brödrostar finns idag i en mängd olika utformanden: retro, diskreta, moderna och i klara färger. Design och utseende är med andra ord långt ifrån oväsentligt när du väljer vad för slags brödrost du vill ha och behöver. Hur ser resten av ditt kök ut? Du kan med största säkerhet hitta en rost som smälter in snyggt med resten av inredningen. Men utseende är som bekant inte allt! Brödrostar kommer i olika storlekar och med olika funktioner, så fundera av vilka just dina behov är.

Hur stor är familjen?

Hur många skivor bröd vill du kunna rosta åt gången? Lever du ensam räcker en rost med plats för två skivor alldeles utmärkt – rostar du fler än så blir det svårt att hinna äta upp skivorna innan de kallnat! Lever du tillsammans med flera andra kan det finnas en poäng i att köpa en lite större brödrost, med plats för fyra eller sex brödskivor, så att familjen har möjlighet att faktiskt äta sin frukost samtidigt utan att behöva vänta på att brödskiva efter brödskiva ska bli klar.

Flexibla brödfack ger mångsidiga brödrostar

Vad för slags bröd vill du rosta i din brödrost? En hederlig formfranskeskiva går såklart ner i alla sorters brödrostar, men om du då och då gärna avnjuter en bagel, en croissant eller något annat lite mer exotiskt gör du bäst i att försäkra dig om att brödrosten du funderar på att skaffa har kapacitet för det. Vissa modeller har djupare fack och en inställbar bredd, vilket såklart gör rosten mer mångsidig! Men om rosten har djupa fack är det också praktiskt om de även är utrustade med en lyftfunktion, så att du inte behöver stoppa ner fingrarna i den varma rosten för att få upp mindre bröd som rostat klart.

Andra smidiga funktioner:

 • Upptiningsfunktion: ser till att även djupfryst bröd blir härligt frasigt och genomrostat.
 • Återuppvärmningsfunktion: perfekt om du ätit dina rostade bröd långsammare än du trodde.
 • Avtagbar smulbricka: rostat bröd har ju en tendens att smula rätt ordentligt, så att på ett enkelt och smärtfritt sätt kunna tömma rosten på smulor är förstås en stor fördel.
 • Manuell stoppfunktion: låter dig avbryta rostningen innan den är klar.
 • Val av rostningsgrad: somliga gillar sitt bröd hårt rostat, andra vill bara ha det lätt frasigt, och för vissa beror det på vad för slags bröd som rostas! Det är hursomhelst bra att kunna välja själv hur hårt brödet ska rostas. Observera att det inte är nyttigt att äta för stora mängder bränt bröd, så rosta med måtta!

Några experttexter vi har läst

Bäst-i-test.se (2021)

Oberoende sajten Bäst-i-test.se har jämfört åtta olika brödrostar och valt ut vinnare efter funktion, design och användarvänlighet. Bäst i test blev Philips HD2628, en elegant och effektiv brödrost som rostar jämnt utan att bli för varm. På andra plats kom Bosch TAT8613 som är en prisvärd brödrost med jämn rostning och bra placering av knapparna. Tredje placering gick till Dualit Lite 4 slot toaster – en brödrost för den stora familjen som kan rosta antingen två eller fyra brödskivor.

Pricerunner (2021)

Pricerunner har jämfört de åtta bästa modellerna av brödrostar och utgått från funktion, design och användarvänlighet. Deras första plats gick till Philips HD2628 som är en effektiv och elegant brödrost som rostar brödet jämnt utan att bli för varm. På andra plats kom prisvärda Bosch TAT8613 som också ger en jämn rostning och har knappar som är välplacerade. På Pricerunners tredje plats kom Dualit Lite 4 slot toaster som är en brödrost i premiumklass med plats för fyra brödskivor på samma gång.

Kockhuset.se (2021)

Kockhuset.se gav sig ut på marknaden för att hitta den bästa brödrosten för pengarna. Det resulterade i att de utsåg de sex bästa brödrostarna. Bäst i test blev Smeg brödrost som lockade med sin otroligt snygga design, höga kvalitet och användbara funktioner. På andra plats kom Ariet brödrost 4 skivor, som de ansåg är den snyggaste brödrosten på marknaden. Den är av hög kvalitet, enkel att tömma och med möjlighet att justera temperaturen på båda sidor. På tredje plats kom Dualit Brödrost Lite som utsågs till den bästa brödrosten för fyra personer, med utmärkt värmefördelning, smulbricka och förhandsfunktion.

Taenk.dk (2019)

Danska Forbrugerrådet Taenk testade brödrostar, betygsatte dessa och gav fem olika omdömen där mycket bra var den bästa. Testets vinnare blev Philips HD2628, Dualit Architect, KitchenAid Artisan 5km2204m och Dualit Lite.

Råd & Rön (2019)

Philips HD2628 tre modeller (olika färger) hamnar på förstaplatsen. Modellen ligger väldigt lågt i pris jämfört med flera andra brödrostar i testet men presterar alltså allra bäst ändå! Rostytan blir fin och det går fort. Den klarar att rosta både fryst och tinat bröd. Effekten ligger på 950 W, sladden är 88 cm och den väger 1,4 kg. Philips HD2636 tar andraplatsen med ett poäng under vinnaren. Den ger också ett bra rostresultat. Effekten är 850-1000 W och 91 cm sladdlängd och den väger 1,4 kg. På tredjeplats är Dualit Architect. Priset är ganska mycket dyrare än både andra- och tredjeplaceringarna. Designen är snygg och den ger ett fint rostresultat. Effekten är 1000-1200 W och sladdlängden är 88 cm. Den väger 2,1 kg vilket är tyngst av dessa tre modeller.

Klikk.no (2016)

Den norska hemsidan Klikk.no har testat 8 olika brödrostar. De har bland annat undersökt hur jämn rostningen blivit och hur bra brödrostarna rostat flera bröd tätt efter varandra. Två brödrostar delar på förstaplatsen, och vi presenterar dem här i den ordning de presenteras på Klikk.no.

Först i Klikk.no:s test presenteras Electrolux EAT7800. Brödskivorna rostades jämt och fint, både de som rostades först och de som rostades sist. Alla skivor blev lika rostade på båda sidor. Rosten är enkel att hantera med tryckknappar och en LED-display, men texten är aningen dåligt kontrasterad och därmed lite svår att läsa.

Efter Electrolux i Klikk.no:s lista presenteras Sandstrøm SO2TSS14E. Sandstrøms brödrost gav också ett jämt och fint resultat: alla skivor blev likadant rostade, och de såg likadana ut på båda sidor. Den är också otroligt enkel att använda, men har snäppet färre funktioner än Eat7800.

Näst i testet presenteras Bosch Tat8613. Bosch brödrost ger också ett jämt och fint resultat och är enkel att använda, men är ett par hundralappar dyrare än de två ovan nämnda rostarna.

SVT Plus (2015)

SVT Plus har jämfört tre brödrostar med plats för två skivor: superbilliga Manuett, Electrolux i mellanpris och superdyra Dualit. Det som testas är hur snabbt och jämnt brödrostarna rostar, samt hur lätta de är att använda. Bagaren Bodil Olofsson hjälper till att testa rostarna. Samtliga brödrostar måste rosta snabbt och jämnt över hela ytan. Dualit vinner med minimal marginal över tvåan Menuett och det skiljer endast 15 sekunder mellan snabbast och långsammast. I delmoment nr 2 jämförst rostytorna och det skiljer en hel del hur rostade skivorna blir. I detta moment är Dualit istället sämst, då båda skivorna är ojämna med ena sidan mörk och andra sidan ljus. I mitten hamnar Menuett som ger skivorna flammiga i ljust och mörkt. Electrolux blir istället bäst här, då båda skivorna blir ungefär likadana och jämnast i färgen. När rosttid och rostyta vägs ihop, bedömer Bodil att Electrolux ger bäst helhetsresultat, eftersom det är så små skillnader i tiden mellan märkena. Hur användarvänliga modellerna är får en klass med restaurang- och bagarstudenter i Umeå bedömma. De noterar att Dualitrosten saknar automatisk pop up-funktion och den blir väldigt varm på utsidan. Dessutom är funktionerna krångliga att förstå sig på. Här blir Menuett överlägsen vinnare för att den bl.a. är enklast att använda för att allt sitter på samma sida, den har störst fack, tydliga knappar och den är familjevänlig för att den inte blir så varm. När alla delmoment är inräknade blir det oavgjort mellan Electrolux och Menuett.

Bäst i hemmet (2017)

Bäst i hemmet har testat flertalet olika brödrostar, och blev överlag aningen besvikna. De ansåg att de flesta rostarna hade brister när det kom till att leverera jämn rostning från gång till gång, och har därför varit väldigt kräsna när de valt ut sina favoriter.

Storfavoriten hos Bäst i hemmet blev KitchenAid KMT223. KitchenAids rost är snabb och effektiv, och ger en väldigt jämn och fin rostning. Den håller dessutom brödet varmt med den automatiska värmehållningsfunktionen när brödet rostat färdigt. Det är alltså ingen katastrof att glömma bort sitt rostade bröd ett par minuter. Den kan hantera både tjockare och tunnare skivor, klarar av att tina fryst bröd och har en särskild bagelsfunktion. Bagelsfunktionen ser till att brödet endast rostas på insidan, medan utsidan bara värms upp.

En annan av Bäst i hemmets favoriter, och den de ansåg var mest prisvärd, var den häftiga Russel Hobbs Clarity GlassToaster. GlassToaster ger mycket kvalitet för en lägre peng: brödet rostas snabbt och effektivt, om än inte helt perfekt alla gånger så i alla fall klart godkänt. Rosten är försedd med nedräknare som låter dig se hur nära brödet är att vara klart och har en upptiningsfunktion. Unikt för just den här brödrosten är dess design! En genomskinlig glasskiva gör det möjligt att se hela rostningsprocessen medan den pågår, och ett mjukt och mysigt sken sprider sig från rosten.

För en rostning i retrostil rekommenderar Bäst i hemmet brödrosten Smeg TSF07PKEU. Rosten har en charmig retrodesign och finns i flertalet roliga färger. Du kan med andra ord med största sannolikhet hitta en variant som gör sig perfekt i just ditt kök! Brödrosten rostar dessutom riktigt jämt och fint, och de breda brödfacken gör det möjligt att rosta flera olika sorters bröd. Det är möjligt att välja rostningsgrad på en 6-siffrig skala, och glömmer du bort ditt rostade bröd är det lätt att värma upp det igen med den smidiga uppvärmningsfunktionen.

Allt om Mat (2015)

Tidningen Allt om Mat har denna gång testat sju olika brödrostar och dess egenskaper. De flesta av brödrostarna kostar mellan 200 kr och 700 kr, men det finns också en lyxvariant som kostar drygt 3500 kr(!). Redan nu kan det sägas att dyrast inte är bäst, även om de allra billigaste inte heller ligger i topp. I testet har man använt skivad formfranska och framförallt hanterbarhet och resultat har spelat roll för hur högt betyg brödrostarna har fått. Hållbarheten vid långvarig användning har dock inte testats.

Två brödrostar får högsta betyg, 5 av 5. Bäst i test blir med knapp marginal blir Bosch TAT6811. Den kostar 699 kr och för dessa väl investerade slantar får du en brödrost som är snabb, rostar perfekt och har tydliga reglage. Brödrosten har klämmor som placerar bröden i mitten. Detta gör att brödet får jämn färg på båda sidor. OBH Nordica 2705 är ca 200 kr billigare än Boschs brödrost, men får lika bra slutbetyg. Denna brödrost är rymlig, blixtsnabb och blir inte brännhet på sidorna. Resultatet är inte lika bra som hos Bosch, brödskivans ena sida blir något mörkare.

Sedan till testets överlägset dyraste brödrost, Dualit Classic NewGen 2-Slot original. Designen är läcker, den har enkla reglage och breda brödspår. Men samtidigt blir resultatet ojämnt, den tar stor plats och får lätt fingeravtryck på den blanka metallen. Priset ligger på mycket höga 3599 kr, vilket inte är motiverat. Betyget blir 3/5.

Tillbaka till början – våra toppval


Redaktionen
Test.se
testse@qualityunlimited.com

Vanliga frågor

 • Det tar ungefär två minuter för två brödskivor att bli färdigrostade i en snabb brödrost.
 • Det vanligaste är att rosta rostebröd i brödrosten, men det är också vanligt att tina bröd. Hos vissa brödrostar kan du dessutom rosta större bröd eller bagels.
 • Vi har valt att utse KitchenAid Artisan 5KMT2204 till den brödrost som är bäst i test. Det är en stilren brödrost med många funktioner från det populärt amerikanska varumärket KitchenAid.
Innehållsförteckning

Innehåll
Bäst i test:
KitchenAid KitchenAid Artisan 5KMT2204EBK