VI SAMMANSTÄLLER TESTER

Det är precis vad vi gör, kollar vad andra tycker om produkterna. Idén med Test.se är att sammanställa experttesterna från nätet och tidningarna på ett ställe, låta någon av våra redaktörer analysera dem och rekommendera en produkt. Sidorna uppdateras löpande allt eftersom nya produkter och tester publiceras. Läs mer

Ändrad 25 April 2024
Så väljer vi vinnare

Så väljer vi vinnare

Test.se har en lång historia av att utse testvinnare i en mängd olika produktkategorier – men hur väljer vi egentligen ut de bästa produkterna?

I första hand är våra testvinnare produkter som har fått topplaceringar i jämförande tester hos välkända aktörer. Vi lägger mycket tid på efterforskning för att kunna presentera ett så pålitligt och korrekt resultat som möjligt. När urvalet görs lägger vi även stor vikt vid produktrecensioner, både från experter och konsumenter.

Ibland stöter vi dock på produktkategorier där det saknas både tester och recensioner. Detta kan antingen bero på att produkten i fråga är ny på marknaden, eller att produktkategorin är ovanligt begränsad. I dessa fall väljer vi att presentera produkter från välkända och etablerade varumärken inom respektive segment.

Här hittar du smörgåsgrillen som är bäst i test 2024

Vill du njuta av en frasig varm macka till middag? Med en smörgåsgrill tillagar du snabbt och enkelt den perfekta varma macka för alla tillfällen. Vi ger dig testvinnande smörgåsgrillar och de bästa tipsen inför ditt köp.

Vi har jämfört
 • Hur många smörgåsar den kan grilla samtidigt.
 • Effekt.
 • Storlek.
 • Om den har non stick-beläggning.
 • Om grillplattorna är avtagbara.
 • Hur rengöringen sker.
Vi på Test.se rekommenderar
Priser visas i samarbete med Prisjakt
Test och produktrecensioner
Bäst i test Test.se - Bäst i test
Krups
Krups FDK452 Smörgåsgrill
Bäst i test
Bäst i test
Krups
Krups FDK452 Smörgåsgrill
Populär smörgåsgrill för dig som vill lyxa till det med en välsmakande toast.
Tredje plats på test hos Prisjakts experter 2024.
Testvinnare hos Bäst-i-test.se 2023.
Testvinnare hos Bygghemma.se 2023.
Bra betyg på test hos Bastihemmet.se 2023.
Högt betyg på test hos Råd & Rön 2021.
Testvinnare på test hos Taenk.dk 2015.
Populärt val hos Prisjakt.
Populärt val hos Pricerunner.
Antal smörgåsar: 2 st.
Effekt: 850 watt.
Storlek på grillytan: 120 x 120 mm.
Passar även större bröd.
Non stick-beläggning.

Med en hushållsmaskin från Krups har du möjlighet att göra alla dagens måltider trevligare. Företaget är ledande när det kommer till espressobryggning och erbjuder ett brett utbud av både kaffebryggare och kaffekvarnar, men också testvinnande smörgåsgrillar. Krups har anor så långt bak som till 1846.

Krups Grcic FDK452 är en större smörgåsgrill som i ett äldre test hos Råd & Rön från 2015 kom på första plats. Men i ett av deras nyare har det kommit modeller som klättrat förbi vilket gör att Krups smörgåsgrill kommer på en fjärde plats och utsågs till ”bra köp”. Den fick poängen 67 av 100 och man lyfte främst fram kvalitetsintrycket. Dock blir utsidan enligt samma test något varm och mackorna lite bleka.

Hos Bäst-i-test.se kom den på första plats med betyget 4,5 av 5. Enligt dem är den effektiv med gott om utrymme för brödet. 

I ett test hos Prisjakts experter kom den på tredje plats och beskrivs som enkel och lättanvänd med större plattor för brödet.

Smörgåsgrillen är ett populärt val hos Prisjakt och Prisjakt och utsågs till testvinnare i ett äldre test hos danska Forbrugerrådet Taenk. Kundomdömena och recensionerna är positiva och dessutom är den prisvärd för sin höga kvalitet.

Den här smörgåsgrillen har en hög effekt på 850 watt och levererat välsmakande och lagom krispiga varma mackor. Den har grillplattor med non stick-beläggning som underlättar rengöringen, något som många nöjda användare själva lyfter fram som en särskilt god egenskap. Det vinklade handtagen är både bekvämt och värmeisolerat så att risken att bränna sig är liten.

När smörgåsgrillen är redo att användas blir kontrollampan grön – och du kan lägga på dina smörgåsar som du fyllt med valfritt innehåll. När mackan är klar visas detta också på lampan. Enligt recensioner är den stabil, väldesignad och grillar både fort och bra. Den passar till alla typer av bröd, har en kapacitet att göra två mackor åt gången med har en större grillyta om 120 x 120 millimeter per brödskiva.

 • Butiker & priser
 • Priser för KRUPS FDK452 Smörgåsgrill
  • Fria returer till butik
   1-3 dagars standardleverans
  • Nu i Sverige!
   Snabba leveranser
  • Låga priser, stort sortiment och snabb leverans
   Alltid fri frakt
  • Nordens största butikskedja för hemelektronik och vitvaror
   Fri frakt när du hämtar i butik

Bästa klassiska Test.se - Bästa klassiska
OBH Nordica
OBH Nordica 6889 Sandwich Onyx
Bästa klassiska
Bästa klassiska
OBH Nordica
OBH Nordica 6889 Sandwich Onyx
Prisvärd och mångsidig smörgåsgrill med stor yta för två varma mackor.
Testvinnare hos Prisjakts experter 2022.
Populärt val hos Prisjakt.
Populärt val och högt kundbetyg hos Pricerunner.
Antal smörgåsar: 2 st.
Effekt: 1000 watt.
Storlek på grillytan: 13 x 31,7 x 28,5 cm.
Nonstick-beläggning.
Kan användas till varma mackor och paninis.
Snabb uppvärmning.

OBH Nordica är ett företag som gör nordisk design och smarta funktioner för matlagning, städning och hårstyling. Deras slogan är ”Designing Good Life” – och syftar på underlätta så att du får tid till något annat. Bland deras smörgåsgrillar hittar du både klassiska smörgåsgrillar och mer avancerade bordsgrillar.

OBH Nordica 6889 Sandwich Onyx är en populär och klassisk smörgåsgrill till dig som gillar varma mackor. Resultatet blir riktigt krispiga smörgåsar som kan ätas både som lunch eller enklare middag. Den är ett populärt val bland smörgåsgrillarna hos både Prisjakt och Pricerunner.

I ett äldre test hos Prisjakts experter utsågs den till testvinnare och beskrivs som både mångsidig och prisvärd.

Smörgåsgrillen kommer i en enkel design och är anpassad för två mackor. Övre delen av grillen sitter på handtaget och grillen kan öppnas över hela ytan. Även stora mackor som paninis får plats på grillen. Smörgåsgrillen blir snabbt varm och en indikatorlampa visar när den har nått rätt temperatur.

För att förenkla rengöringen och minska rök och os sitter det ett fat på framsidan av smörgåsgrillen som samlar upp smulor. Nonstick-grillplattorna är avtagbara.

När du inte använder smörgåsgrillen kan den förvaras stående vilket är praktiskt vid förvaringen.

 • Butiker & priser
 • Priser för OBH Nordica - OBH Nordica Onyx Paninigrill / Smörgåsgrill
  • Fria returer till butik
   1-3 dagars standardleverans
  • Nordens största näthandelsaktör
   Fri frakt över 500 kr, snabb leverans

Bästa för stora mackor Test.se - Bästa för stora mackor
Breville
Breville VST070X DuraCeramic
Bästa för stora mackor
Bästa för stora mackor
Breville
Breville VST070X DuraCeramic
Smörgåsgrill med djupa och rymliga grillfack för rejäla mackor.
Högt betyg på test hos Bastihemmet.se 2023.
Högt betyg på test hos Bäst-i-test.se 2023.
Tredje plats på test hos Råd & Rön 2021.
Populärt val hos Cervera.
Varumärke som uppfann smörgåsgrillen.
Antal smörgåsar: 2 st.
Effekt: 850 watt.
Kan användas till varma mackor, omelett mm.
Extra breda och djupa plattor.
Non stick-beläggning.
Värms upp snabbt.
Extra tåliga grillplattor.
Löstagbara delar tål att maskindiskas.

Breville är ett företag från Australien som har förgyllt din stund i vardagen sedan 1932. Under 1970-talet tog de fram den första smörgåsgrillen, så vill du vara säker att få en grill av högsta standard är det någon av deras modeller du ska kika på. Företaget har dessutom vunnit över 40 internationella priser för sin innovation, design och teknik. I deras utbud finns också andra hushållsapparater som kaffemaskin, vattenkokare, brödrost, och mikrovågsugn.

Breville VST070X DuraCeramic är en djup riktigt bra smörgåsgrill med en hög effekt på 850 watt, som gör två mackor åt gången. Den kom på tredje plats på ett nytt test hos Råd & Rön och fick där betyget 67 av 100. Enligt deras test tar den fem minuter på sig att bli varm och redo att börja användas. Här lyfter man även fram den höga säkerheten, bra grillningen, rengöringen och föringen.

Med extra breda och djupa plattor på 12 x 11 centimeter kan du göra även de mest välfyllda mackorna – utan kladd. Perfekt för dig som gillar att ha mycket pålägg! Grillen har ett inbyggt skärmönster som också gör det enkelt att dela mackorna i två. Är du sugen på omelett eller vill göra olika former av inbakningar kan du göra även detta.

Smörgåsgrillen har Brevilles exklusiva DuraCeramic-beläggning som gör att plattorna värms upp 20 gånger snabbare än andra non stick-ytor. Lampor indikerar när smörgåsgrillen har nått rätt temperatur och är redo att användas. Samtidigt är plattorna också mycket stryk- och reptåliga – och med bevisad effekt fyra gånger så hållbara än andra non stick-ytor. Specialelementen ger en extra krispig yta på dina smörgåsar och blir snabbt en favorit i köket.

Smörgåsgrillen är utrustad med praktisk sladdhållare och gummifötter som håller den stadig på köksbänken. När du är färdig med Brevilles smörgåsgrill fälls den enkelt ihop och liknar en resväska i sin design. De avtagbara stekplattorna är enkla att rengöra och går dessutom att köra i diskmaskin.

 • Butiker & priser
 • Priser för Breville Smörgåsgrill DuraCeramic
  • Fria returer till butik
   1-3 dagars standardleverans
  • Fri frakt över 495 kr
   Leverans 1-5 dagar
  • Nu i Sverige!
   Snabba leveranser

Bästa multifunktionella Test.se - Bästa multifunktionella
Tefal
Tefal Snack Collection SW852D
Bästa multifunktionella
Bästa multifunktionella
Tefal
Tefal Snack Collection SW852D
En smörgåsgrill och våffeljärn i en och samma maskin med flera utbytbara grillplattor.
Andra plats på test hos Prisjakts experter 2024.
Högt betyg på test hos Bastihemmet.se 2023.
Andra plats på test hos Råd & Rön 2021.
Populärt val och högt kundbetyg hos Prisjakt.
Populärt val hos Pricerunner.
Populärt val hos Mediamarkt.se.
Antal smörgåsar: 2 st.
Effekt: 700 watt.
Kan användas till varma mackor, pannkakor, våfflor, bagels mm.
12 olika grillplattor.
Löstagbara delar tål att maskindiskas.
Garanti på 1 år.

Tefal är ett företag som gör innovativa lösningar för matlagning, komfort i hemmet, skönhet och klädvård. Företaget grundades 1965 då Marc Grégoire använde sina fiskeredskap för att tillverka stekpannor – vilket blev den första non stick-stekpannan.

Vill du har en flexibel smörgåsgrill som kan göra mer än läckra varma mackor rekommenderar vi Tefal Snack Collection SW852D – den kan göra både varma mackor, panini, våfflor och pannkakor.

Den här innovativa och multifunktionella smörgåsgrillen och våffeljärnet kom på andra plats på test hos Råd & Rön med betyget 72 av 100. I testet lyfter de särskilt fram kvalitetsintrycket och säkerheten.

Hos Bäst i hemmet kom smörgåsgrillen på tredje plats och fick betyget 4,7 av 5 och där beskrivs den som en skräddarsydd maskin med nätt design som du kan anpassa efter tycke och smak.

I ett test hos Prisjakts experter kom den på andra plats och beskrivs som mångsidig och med snygg design. 

Det följer med två populära plattuppsättningar för trekantstoast och belgiska våfflor, men sammanlagt finns det 12 olika att välja mellan. Köp till dem som du själv tycker passar dig och dina behov – är du sugen på en bagel eller en donut går detta snabbt och enkelt att göra med rätt grillplatta. Det följer även med ett recepthäfte om fantasin skulle tryta. Maskinen gör två mackor eller våfflor på samma tillagning.

Smörgåsgrillen har en lampindikator för uppvärmning och som säger till när den är redo för tillagning. Den har en effekt på 700 watt, praktiskt sladdförvaring och en säkert handtag med spärr.

Smörgåsgrillen är lätt att använda och det går också fort att byta plattorna. De har en non stick-beläggning som gör de lätta att rengöra, men också köra i diskmaskin. Det följer även med plattförvaring en låduppsättning som gör det enkelt för dig att förvara plattorna och de är dessutom gjorda för att ta minimalt med plats.

 • Butiker & priser
 • Grillplatta donut
 • Grillplatta våffla
 • Priser för Tefal Snack Collection SW852D
  • Fria returer till butik
   1-3 dagars standardleverans
  • Nu i Sverige!
   Snabba leveranser
  • Nordens största butikskedja för hemelektronik och vitvaror
   Fri frakt när du hämtar i butik
 • Tefal Snack Collection Donuts Smörgåsgrill
  • Fria returer till butik
   1-3 dagars standardleverans
  • Nu i Sverige!
   Snabba leveranser
  • Produkter av bra kvalité med låga priser
   Leverans på 1-2 vardagar
 • Tefal Snack Collection plattor: Hjärtvåfflor (6)
  • Fria returer till butik
   1-3 dagars standardleverans
  • Produkter av bra kvalité med låga priser
   Leverans på 1-2 vardagar

Bästa budget Test.se - Bästa budget
OBH Nordica
OBH Nordica 6882 Sandwich Crispy
Bästa budget
Bästa budget
OBH Nordica
OBH Nordica 6882 Sandwich Crispy
En prisvärd smörgåsgrill med non stick-beläggning som ger frasiga varma mackor.
Högt betyg på test hos Bästihemmet.se 2023.
Högt betyg på test hos Råd & Rön 2021.
Populärt val hos Cervera.
Populärt val hos Pricerunner.
Antal smörgåsar: 2 st.
Effekt: 750 watt.
Kan användas till varma mackor.
Non stick-beläggning.
Snabb grillning.

OBH Nordica är ett företag som gör nordisk design och smarta funktioner för matlagning, städning och hårstyling. Deras slogan är ”Designing Good Life” – och syftar på underlätta så att du får tid till något annat. Bland deras smörgåsgrillar hittar du både klassiska smörgåsgrillar och mer avancerade bordsgrillar.

Vill du ha en prisvärd smörgåsgrill rekommenderar vi OBH Nordica 6882 Sandwich Crispy, som vi valt ut till bästa budgetalternativ. Den har fått högt betyg hos Råd & Rön och i deras test lyfter de fram bland annat energiförbrukning och kvalitetsintryck och säkerhet som egenskaper som sticker ut. Det är dessutom ett populärt val hos Pricerunner. 

Smörgåsgrillen har en hög effekt på 750 watt och enligt test går det snabbt att grilla en varm macka. Även om frasighet och färg inte ligger på riktigt samma nivå som en modell av högre prisklass. När lampan indikerar på klar är grillen redo att användas och du lägger i dina mackor för grillning. Du kan grilla två på en och samma gång. På bara några minuter får du en grillad macka att hugga in i, fylld av ost, skinka, tomat eller annat gott du gillar.

Grillplattorna är snäckformade som hjälper till att hålla fyllningen på plats. De har dessutom en non stick-beläggning som gör att rengöringen är enklare.

 • Butiker & priser
 • Priser för OBH Nordica 6882 Sandwich Crispy
  • Fria returer till butik
   1-3 dagars standardleverans
  • Nordens största näthandelsaktör
   Fri frakt över 500 kr, snabb leverans
  • Nordens största butikskedja för hemelektronik och vitvaror
   Fri frakt när du hämtar i butik

Ytterligare läsning

Smörgåsgrill bäst i test - hitta bästa smörgåsgrillen.
En smörgåsgrill ger dig varma mackor snabbt och smidigt.

Köpguide smörgåsgrill

Vill du njuta av varma mackor på allra enklaste sätt? Då ska du köpa en smörgåsgrill som på ett och snabbt och smidigt sätt ger dig en frasig smörgås för alla tillfällen. Fyll dubbelmackan med önskat innehåll, värm den och njut sedan av en lyxig smörgås! En bra smörgåsgrill ska ge en varm macka som är gyllenbrun och frasig på utsidan med smält ost på insidan, som dessutom inte ska rinna ut. Med ett smörgåsjärn, mackjärn eller mackmaskin – kärt barn har många namn – blir du en mästare på varma mackor! I den här köpguiden lotsar vi dig rätt i jakten på den perfekta smörgåsgrillen.

Vad är en smörgåsgrill?

En smörgåsgrill är en elektrisk hushållsapparat som du kan göra varma mackor med. Den består av två varma platta som sitter ihop med ett gångjärn och liknar på många sätt ett traditionellt våffeljärn. Plattorna har en fördjupning för brödet och det är vanligt att mackan formas eller att ett mönster bränns in. Med en smörgåsgrill får du en frasig och jämnt grillat varm macka på bara några minuter – allt från snabba mellanmålsmackor till en lyxig varm macka.

Så använder du en smörgåsgrill

Att använda en smörgåsgrill är nästan barnsligt enkelt. Du hettar upp grillen, något som kan ta några minuter – men sätter du på maskinen innan du börjar förbereda mackorna så är detta inga problem. Vissa tar fem minuter medan andra är så snabba som två minuter.

Du smörar utsidan av två skivor bröd och fyller sedan dubbelmackan med ost, skinka, tomat eller annat gott. När lampan indikerar att värmen är tillräckligt hög placerar du brödet på grillplattan och stänger locket. Mackan grillas antingen hel eller delas av med en avdelare som gör två trekanter av smörgåsen. Sedan tar runt två till tre minuter för smörgåsen att bli klar.

De flesta smörgåsgrillar har plats för två normalstora skivor franskbröd. Det ska finnas bra mellanrum så att inte mackan pressas ut på kanterna. Ost och andra pålägg som pressas ut under tillagningen är ingen höjdare att behöva ta rätt på. Brödet ska få en jämnt fördelad gyllenbrun färg med en rejäl grillyta.

Bäst i test smörgåsgrill - se testvinnande smörgåsgrillar.
När lampan indikerar att smörgåsgrillen kommit upp i rätt grader lägger du i smörgåsen.

Fördelar med en smörgåsgrill

Med en smörgåsgrill är det lätt att omvandla en trist macka till något riktigt krispigt och gott. På bara några minuter får du en färdigrillad smörgås, redo att sättas tänderna i. Lyxa till det med lite grönsallad och en god dressing så är middagen redo att serveras! Både bröd och innehåll går att variera efter tycke och smak – vilket gör att den ena mackan aldrig blir den andra lik!

Skulle du grilla mackan i ugnen tar det längre tid. Steker du den i stekpanna på spisen tar det längre tid och den behöver både övervakas och vändas. Rostar du smörgåsen i en brödrost förlorar du också lite av charmen eftersom själva innehåller läggs på först efter tillagningen.

Därför ska du köpa en smörgåsgrill:

 • En smörgåsgrill gör en tråkig macka godare.
 • En varm macka kan bli matigare än en vanlig smörgås.
 • Smörgåsgrillen är snabbare än ugn eller spis.
 • Smörgåsgrillen kan användas till mer.

Detta kan du ha i en varm macka

Det vanligaste är att fylla den varma mackan med ost, skinka och tomat – men bara fantasin kan stoppa dig! Du kan fylla den med allt från kyckling, qurn och tonfisk till mozzarella, fetaost, pesto, paprika och andra typer av grönsaker. Det finns till och med dem som gillar att fylla den varma mackan med något sött som jordnötssmör eller choklad.

Älskar du att fylla dina varma mackor med extra mycket av allt? Då ska du kika på en smörgåsgrill som är extra djup och bred och som klarar att göra varma mackor utan att innehållet åker ut och kladdar. Dessutom välja en modell som är lätt att rengöra om den smälta osten ändå skulle rinna över lite.

Detta kan du göra i en smörgåsgrill

Vill du ha en smörgåsgrill som kan göra mer än varma mackor? Då ska du välja en modell där du kan byta ut grillskivorna till andra grillplattor, så att du till exempel kan göra våfflor eller grilla panini. Perfekt om du vill ha en flexibel smörgåsgrill och variera din matlagning.

Varma mackor

En varm macka är både enkel att göra och kan bli en riktigt god middag.

Bäst i test smörgåsgrill - se testvinnande smörgåsgrillar.
I smörgåsgrillen kan du göra varma mackor till både vardags och fest!

Panini

Vill du en lite matigare smörgås ska du välja en smörgåsmaskin som kan göra panini.

Bäst i test smörgåsgrill - se testvinnande smörgåsgrillar.
Smörgåsgrillen gör det möjligt att göra lika god panini hemma som på café.

Belgiska våfflor

Önskar du läckra belgiska våfflor till frukost ska du välja ett smörgåsjärn som kan göra detta. Toppa den färdiga våfflan med nyvispad grädde, hallonsylt, färska bär och nutella.

Pannkakor

Pannkakor är också barnsligt gott och med ett smörgåsjärn med möjlighet att göra detta får du snabbt pannkakor till alla som gillar detta.

Donuts

Med en avancerad smörgåsgrill kan du tillaga de allra godaste donutsen. 

Bagels

Gillar du bagels ska du välja en smörgåsgrill som du har möjlighet att tillaga detta i.

Effekt och storlek på smörgåsgrillen

När du väljer smörgåsgrill ska du inte bara gå efter prislappen. Du ska även titta på vilken effekt den har, en bättre ligger på runt 750-850 watt. Ju högre effekt desto snabbare kan grillplattan bli varm och även hålla sig varm. Du ska även titta på hur stor uppvärmningsytan är på grillplattorna. Vill du grilla större brödskivor med mycket innehåll ska du välja en som är extra bred och djup. Vill du ha ett högre bröd eller testa fyra bröd ovanpå varandra är det bra om handtagslåset är justerbart för att mackorna ska få plats och maskinen gå att stänga.

Antal brödskivor som får plats

De flesta smörgåsgrillar har möjlighet att tillaga en till två varma smörgåsar åt gången. Ska en hel familj äta kan det dock passa bättre med en större maskin som har en kapacitet på tre eller fyra mackor. Väg dock för- och nackdelar innan du köper din smörgåsgrill. Köper du en som är för liten kan de andra mackorna hinna kallna innan det är dags att äta. Samtidigt är en smörgåsgrill snabb och köper du en mindre modell tar den också mindre plats i köksskåpen.

Vilket bröd är vanligast?

Det går att använda vilket bröd du vill till dina varma mackor, men det vanligaste är att välja ett rostebröd, även kallat formfranska. Det är ett osötat ljust vetebröd med neutral smak som passar fint som bas till din varma macka.

Grillplattor med non stick-beläggning

Vill du ha en smörgåsgrill som är både enkel att använda och göra rent ska du köpa en med grillplattor i teflon eller annan typ av non stick-beläggning. Då fastnar inte brödet och den är också lättare att diska rent.

Bäst i test smörgåsgrill - se testvinnande smörgåsgrillar.
De flesta smörgåsgrillar har plattor med non stick-beläggning som gör att brödet inte fastnar.

Så rengör du en smörgåsgrill

Det ska vara lätt att rengöra en smörgåsgrill, annars finns risken att den blir liggandes oanvänd i ett köksskåp. En smörgåsgrill som är lätt att rengöra ska varken ha fickor eller språng där matrester kan gömma sig. Det är dessutom en fördel om du kan klicka bort maskinens grillplattor för att rengöra dem ordentligt för hand eller i diskmaskin. För att grillplattorna ska tåla maskindisk måste de ha en non stick-beläggning, så kontrollera detta innan du startar igång diskmaskinen. Ju mer av maskinen du kan ta bort, desto lättare är den att rengöra! Utsidan torkar du av med en ren och fuktig trasa, men vänta tills den har svalnat.

Säkerhet

För att smörgåsgrillen ska vara säker att använda finns det en del saker du kan kika på. Det är viktigt att locket på smörgåsgrillen inte blir för varm och då riskerar att ge brännskador. Grillen ska även stå stabilt på underlaget utan möjlighet att ramla ner på golvet. Du ska inte heller lämna smörgåsgrillen helt obevakad en längre stund, utan hålla dig i närheten om mackorna skulle brännas vid.

Bordsgrill – en annan typ av grill

Vill du kunna göra ännu mer med din smörgåsgrill kan du rikta blicken mot en bordsgrill. Det är en mer avancerad grill som du också kan laga kött, fisk och andra mer matiga rätter i. Vissa har dropphållare som samlar upp fett och justerbar temperatur. Den här grillen kostar oftast lite mer, men vill du bara ha en som du kan göra allt med är detta ett bra alternativ. 

Läs också: Test av brödrost

Läs också: Test av elgrill

Populära leverantörer:

Länktips:


Några experttexter vi har läst:

Prisjakts experter (2024)

Prisjakts experter har gjort en topplista över bästa smörgåsgrillen. På första plats kom Sage Appliances SSG600BSS The Perfect Press – ett platt paninijärn med simmad och stilren design. På andra plats kom Tefal Snack Collection SW852D som beskrivs som snygg och mångsidigt. Krups Grcic FDK4 kom på tredje plats. Den är billig och kommer med större grillplattor. 

Bäst i hemmet (2023)

Bäst i hemmet har valt ut de åtta bästa smörgåsgrillarna och betygsatt dessa efter design, justerbara funktioner och hur de är att använda. Bäst i test blev OBH Nordica OptiGrill G0702D, Sage The Adjusta Grill kom på andra plats och bästa premium och DeLonghi SW12BC.S kom på tredje plats.

Råd & Rön (2021)

Råd & Rön har testat nio smörgåsgrillar i ett nytt test, poängsatt och rangordnat grillarna. I testet använde sig av formfranska, ost och skinka och varje grill testades genom att göra två omgångar med varma smörgåsar. I testet jämförde de grillning, hanterbarhet, kvalitetsintryck, energiförbrukning och säkerhet. DeLonghi SW12BC.S blev bäst i test med sina 74 poäng. På andra plats med 72 poäng kom Telaf Snack Collection SW852D12. På tredje plats kom Breville VST070X med 67 poäng.

Tillbaka till början – våra toppval


Redaktionen
Test.se

Vanliga frågor

 • Du torkar av utsidan med en ren och våt trasa. Många grillplattor är avtagbara så att du kan göra rent under dem under vattenkranen, andra går till och med att köra i diskmaskin.
 • Du hettar upp smörgåsgrillen, placerar brödet på grillplattorna, fäller ner locket och låter mackan tillagas under några minuter.
 • Vi har valt att utse Krups FDK452 Smörgåsgrill till den smörgåsgrill som är bäst i test. Den har placerats bra på test under flera år, har hög effekt och passar för större mackor.
Innehållsförteckning

Innehåll
Bäst i test:
Krups Krups FDK452 Smörgåsgrill
Newsletter image Test.se logo
Håll dig uppdaterad med Test.se:s nyhetsbrev
Vi meddelar när en ny testvinnare tar över tronen
Exklusiva erbjudanden på vinnare bara på Test.se
Din epostadress
Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev godkänner du test.se sekretesspolicy.
Gå med kostnadsfritt
Tack för din prenumeration!
Du har nu valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev.
Stäng