VI SAMMANSTÄLLER TESTER

Det är precis vad vi gör, kollar vad andra tycker om produkterna. Idén med Test.se är att sammanställa experttesterna från nätet och tidningarna på ett ställe, låta någon av våra redaktörer analysera dem och rekommendera en produkt. Sidorna uppdateras löpande allt eftersom nya produkter och tester publiceras. Läs mer

Ändrad 19 September 2023
Så väljer vi vinnare

Så väljer vi vinnare

Test.se har en lång historia av att utse testvinnare i en mängd olika produktkategorier – men hur väljer vi egentligen ut de bästa produkterna?

I första hand är våra testvinnare produkter som har fått topplaceringar i jämförande tester hos välkända aktörer. Vi lägger mycket tid på efterforskning för att kunna presentera ett så pålitligt och korrekt resultat som möjligt. När urvalet görs lägger vi även stor vikt vid produktrecensioner, både från experter och konsumenter.

Ibland stöter vi dock på produktkategorier där det saknas både tester och recensioner. Detta kan antingen bero på att produkten i fråga är ny på marknaden, eller att produktkategorin är ovanligt begränsad. I dessa fall väljer vi att presentera produkter från välkända och etablerade varumärken inom respektive segment.

Bäst i test – Här är bästa enkla och dubbla våffeljärnet 2023

En nygräddad våffla kan sätta guldkant på vilken måltid som helst, oavsett om den äts som efterrätt eller med matiga toppings. För att lyckas med våfflan krävs ett våffeljärn som håller måttet! Vi ger dig de bästa våffeljärnen som fått bäst i test i flera tester och kundbetyg.

Vi har jämfört
 • Typ av våffla.
 • Effekt.
 • Dimensioner.
 • Antal våfflor.
Vi på Test.se rekommenderar
Priser visas i samarbete med Prisjakt
Test och produktrecensioner
Bäst i test Test.se - Bäst i test
Cloer
Cloer 1629 våffeljärn
Cloer Cloer 1629 våffeljärn - Test
Bäst i test
Cloer
Cloer 1629 våffeljärn
Prisvärt våffeljärn med innovativ design och temperaturkontroll som ger läckra våfflor.
Testvinnare hos Råd & Rön 2023.
Högt betyg av kunder hos Prisjakt.
Typ av våffla: Frasvåfflor.
Effekt: 930 watt.
Plattorna är 16,5 centimeter.
Antal våfflor: 1
Non stick-beläggning.
Justerbar temperaturkontroll.
Garanti på 2 år.

Cloer är ett tyskt varumärke som grundades så tidigt som 1898. De har stort fokus på funktionalitet, ergonomi och hög kvalitet.

Cloer 1629 är ett prisvärt våffeljärn som gör krispiga och fluffiga frasvåfflor till frukosten eller fikat. I ett uppdaterat test hos Råd & Rön blev våffeljärnet utsett till bäst i test med betyget 64. Det fick särskilt höga poäng på gräddning, säkerhet och energiförbrukning. Testpanelen tyckte att våfflan fick en bra konsistens på insidan och att helhetsintrycket var bra, men gav bara ett medelbetyg på frasigheten. Uppvärmningstiden var på 2,26 minuter och sedan tog det ungefär en minut att grädde en våffla. Användningen fick betyget nio medan rengöringen fick nöjda sig med en sexa i betyg.

Våffeljärnet är tillverkat i ett högkvalitativt matt rostfritt stål och har en effekt på 930 watt. Det gör en våffla i taget och har plattor som är 16,5 centimeter stora. Tack vare sin innovativa design och höga prestanda får du en jämn värmefördelning och våfflor med gyllenbrun yta. En temperaturkontroll gör att du kan justera värmen för att få den färg och konsistens du önskar. När våfflan är färdig visar en indikator detta.

Våffeljärnet har en nonstick-beläggning som gör att våfflorna inte bränner vid, samtidigt som rengöringen blir enklare. Eftersom järnet har ett integrerat uppsamlingskärl fångas överbliven smet upp och håller ytan ren och fräsch. När du ska göra rent det torkar du av plattorna och utsidan. Våffeljärnet är kompakt och lätt att förvara vilket gör att det passar i alla hem – oavsett hur stora köksskåp du har. 

 • Butiker & priser
Priser visas i samarbete med Prisjakt

Bästa dubbeljärn Test.se - Bästa dubbeljärn
Åviken
Åviken Elegance 910
Bästa dubbeljärn
Bästa dubbeljärn
Åviken
Åviken Elegance 910
Ett våffeljärn i stilren design som gräddar två våfflor åt gången.
Bästa dubbeljärn på test hos Bäst-i-test.se 2023.
Högt betyg på test hos Pricerunner 2023.
Högt betyg på test hos Tek.no 2020.
Högt betyg av kunder hos Pricerunner.
Toppbetyg av kunder hos Bagaren och Kocken.
Toppbetyg av kunder hos Kitchentime.
Högt betyg av kunder hos Netonnet.
Typ av våffla: Frasvåfflor.
Effekt: 1600 watt.
Dimensioner: 320 × 80 × 245 mm.
Antal våfflor: 2.
Non stick-beläggning.
Stilren design.
Lätt att förvara.
Funktioner: Signallampa, temperaturinställning och värmeavskärmande handtag.

Svenska Åviken är ett varumärke som sedan 1950-talet har tillverkat elektriska våffeljärn. De gör både traditionella våffeljärn, belgiska våffeljärn och rånjärn för glasstrutar. Alla våffeljärn är gjorda i tjock aluminium, non-stickbeläggning och högt wattal.

Åviken Elegance 910 är ett våffeljärn i stilren design av högsta kvalitet för frasvåfflor. Med detta dubbla våffeljärn kan du snabbt och enkelt grädda två våfflor samtidigt. Efter en uppvärming på sju minuter och gräddning på två minuter får du frasiga våfflor att servera med grädde och sylt.

Järnet är i storleken 320 × 80 × 245 millimeter och har en effekt på 1600 watt. Plattorna är tillverkade i gjuten aluminium och har en non stick-beläggning som gör det enklare att ta loss våfflorna och sedan rengöringen. Det har signallampa, temperaturinställning och värmeavskärmande handtag för en lättare gräddning av våfflorna. Våffeljärnet är även lätt att förvara i köksskåpet då det kan stå på högkant.

 • Butiker & priser
 • Priser för Åviken Våffeljärn Elegance 910
  • Alltid 365 dagars öppet köp
   Snabb leverans
  • Fri frakt över 499 kr
   Snabb leverans
Priser visas i samarbete med Prisjakt

Bästa belgiska våffeljärnet Test.se - Bästa belgiska våffeljärnet
Steba
Steba WE 20 Volcano
Bästa belgiska våffeljärnet
Bästa belgiska våffeljärnet
Steba
Steba WE 20 Volcano
Våffeljärn för belgiska våfflor med innovativ tratt i locket för mindre kladd.
Tredje plats på test hos Bäst-i-test.se 2023.
Tredje plats på test hos Pricerunner 2023.
Typ av våffla: Belgiska våfflor.
Effekt: 700 watt.
Antal våfflor: 4.
Non-stickbeläggning.
Värmeisolerat handtag.
Lätt att rengöra.

Steba är ett tyskt företag som grundades 1919 och som idag ägs av tredje generationen i familjen. De tillverkar innovativa hushållsprodukter som sous vide, svamptork, bakmaskin, glassmaskin och våffeljärn.

Vi har utsett Steba WE 20 Volcano till det bästa våffeljärnet för dig som vill göra belgiska våfflor. Det har placerats bra på tester under flera år. I ett test hos Bäst-i-test.se kom våffeljärnet på tredje plats och utsågs till bästa järnet för belgiska våfflor. Här beskrivs det som ett innovativt våffeljärn med inbyggd tratt som är lätt att använda med smarta lösningar och som är lätt att använda.

Våffeljärnet är runt och du kan grädda fyra belgiska våfflor åt gången – resultatet blir alltid maffigt! Du häller i våffelsmeten i en innovativ tratt i locket, som gör att den rinner ner och flyter ut på ett bra sätt utan att kladda på bänken under. Det har en värmeisolerat handtag, sladdvinda och två lampor som visar när maskinen är på och sedan nått rätt temperatur.

Våffeljärnet är i rostfritt stål med en högklassig non-stickyta som gör att du inte behöver lika mycket fett och våfflorna fastnar inte. Våffeljärnet är lätt att rengöra vilket underlättar arbetet mycket. Det är i storleken 15,5 x 21 x 27 centimeter och väger 1,9 kilo.

 • Butiker & priser: Vitt
 • Butiker & priser: Svart
 • Priser för Steba WE 20 Volcano Våffeljärn Vit
  • Alltid 365 dagars öppet köp
   Snabb leverans
  • Fri frakt över 499 kr
   Snabb leverans
  • Nu i Sverige!
   Snabba leveranser
 • Belgiskt Våffeljärn med Toppfyllning Svart
  • Alltid 365 dagars öppet köp
   Snabb leverans
  • Fri frakt över 499 kr
   Snabb leverans
  • Nu i Sverige!
   Snabba leveranser
Priser visas i samarbete med Prisjakt

Bästa premium Test.se - Bästa premium
Wilfa
Wilfa WAD-619
Bästa premium
Bästa premium
Wilfa
Wilfa WAD-619
Ett exklusivt och professionellt våffeljärn för dig som vill grädda två våfflor åt gången.
Högt betyg på test hos Bäst-i-test.se 2023.
Högt betyg på test hos Pricerunner 2023.
Bästa dubbeljärn på test hos Kockhuset.se 2023.
Högt betyg på test hos Råd & Rön 2021.
Högt betyg på test hos Tek.no 2020.
Toppbetyg av kunder hos Netonnet.
Högt betyg av kunder hos Pricerunner.
Högt betyg av kunder hos Prisjakt.
Högt betyg av kunder hos Kökets Favoriter.
Typ av våffla: Frasvåfflor.
Effekt: 1700 watt.
Dimensioner: 300 x 140 x 140 mm.
Antal våfflor: 2.
Non stick-beläggning.
Funktioner: Värmeavskärmande handtag, temperaturinställning och signallampa.

Wilfa är ett norskt företag som grundades 1948 och är idag en av de ledande leverantörerna i Norden av små elektriska produkter. De har fokus på design, kvalitet, säkerhet och innovation. De gör allt från kaffemaskiner till blenders, brödrostar och våffeljärn.

Wilfa WAD-619 är ett mycket bra dubbeljärn av hög kvalitet för dig som vill göra goda och frasiga våfflor. Det har många smarta funktion som gör det till ett bra val av våffeljärn. Tack vare konformade plattor fördelar sig smeten jämnt. Ventiler släpper ut luftbubblor och gör gräddningen extra bra. Smeten rinner inte utanför även om du häller i för mycket, vilket gör det enklare att rengöra. Tack vare den dubbla non stick-beläggningen fastnar inte våfflan i järnen. Våfflorna får ett mönster av sex hjärna.

Våffeljärnen är i storleken 300 x 140 x 140 millimeter och har en högre effekt än många andra järn – på 1700 watt. Du kan själv styra värmen med en manuell termostat. Detta är en bra investering av våffeljärn som håller i många år och något för alla seriösa våffelbagare.

 • Butiker & priser
 • Priser för Wilfa WAD-619 Hjerterom Dubbelt Våffeljärn Svart
  • Fria returer till butik
   1-3 dagars standardleverans
Priser visas i samarbete med Prisjakt

Bästa billiga dubbeljärn Test.se - Bästa billiga dubbeljärn
Åviken
Åviken 906 Nobless
Bästa billiga dubbeljärn
Bästa billiga dubbeljärn
Åviken
Åviken 906 Nobless
Ett våffeljärn som kan grädda två våfflor åt gången med ett mycket bra resultat.
Högt betyg på test hos Bäst-i-test 2023.
Högt betyg på test hos Pricerunner 2023.
Högt betyg på test hos Kockhuset.se 2023.
Testvinnare hos Råd & Rön 2021.
Högt betyg av kunder hos Pricerunner.
Högt betyg av kunder hos Prisjakt.
Högt betyg av kunder hos Bagaren och Kocken.
Högt betyg av kunder hos Kitchentime.
Typ av våffla: Frasvåfflor.
Effekt: 1600 watt.
Dimensioner: 320 × 120 × 250 mm.
Antal våfflor: 2.
Non stick-beläggning.
Lätt att förvara.
Funktioner: Signallampa, temperaturinställning och värmeavskärmande handtag.

Svenska Åviken är ett varumärke som sedan 1950-talet har tillverkat elektriska våffeljärn. De gör både traditionella våffeljärn, belgiska våffeljärn och rånjärn för glasstrutar. Alla våffelärn är gjorda i tjock aluminium, non-stickbeläggning och högt wattal. Det tar sju minuter att få järnet varmt och sedan är gräddningstiden på endast två minuter vilket gör att du kan grädda många våfflor på kort tid.

Åviken 906 är ett dubbelt våffeljärn som ger härligt frasiga våfflor. Plattorna är tillverkade i gjuten aluminium med smidig non stick-beläggning som gör det enklare att hantera våfflorna. Det har en hög kant som förhindrar att våffelsmeten rinner över.

Det dubbla järnet är i storleken 320 × 120 × 250 milimeter. Det har ett handtag av plast så att du inte bränner dig och justerbar termostat så att du enkelt kan ställa in temperaturen. Det har en effekt på 1600 watt vilket är högt om man jämför med andra våffeljärn. Järnet kan förvaras på högkant för att lättare passa i dina köksskåp.

 • Butiker & priser
 • Priser för Åviken 906 Nobless Våffeljärn Dubbelt
  • Fria returer till butik
   1-3 dagars standardleverans
  • Fri frakt över 499 kr
   Snabb leverans
Priser visas i samarbete med Prisjakt

Ytterligare läsning

Bäst i test våffeljärn - se våra utvalda våffeljärn.

Köpguide våffeljärn

Med ett våffeljärn kan du grädda egna frasiga våfflor väldigt enkelt – och det inte bara på våffeldagen den 25 mars utan årets alla dagar. Du vispar smet, häller i järnet och efter några minuter har du färdiggräddade våfflor. Toppa med sylt, grädde och färska bär. Här hjälper vi dig att välja rätt våffeljärn så att du kan göra lika goda våfflor hemma som på kafé eller matmarknaden.

Bäst i test våffeljärn - se bästa våffeljärnet.
Att göra våfflor i ett våffeljärn går snabbt.

Tunna frasiga eller fluffiga belgiska?

I Sverige är det fortfarande frasvåfflan som är den vanligaste, men den belgiska våfflan är på intågande. Den klassiska frasvåfflan är tunnare och ska vara just frasig! Gyllene och härlig, rund i formen, som består av flera mindre hjärtformade bitar. Den belgiska våfflan är tjockare och oftast (men inte alltid) rektangulär. Vad för slags våffla föredrar du? Svaret på den frågan är första steget mot ditt nya våffeljärn!

Bäst i test våffeljärn - se bästa våffeljärnet.
I Sverige är frasvåfflan den våffla som är mest populär.

Dubbelt järn för dubbel fart

Är ni många i familjen, eller är du bara väldigt mån om att snabbt kunna få fram många våfflor? Då kan ett dubbeljärn som gräddar två våfflor åt gången vara en bra idé. Många våffeljärn tar inte mer än ett par minuter på sig att grädda en våffla till perfektion, så för dig som i första hand bara tänkt förse dig själv med våfflor räcker ett enkeljärn långt.

Non stick-beläggning ger både smidigare tillagning och rengöring!

De flesta nyare modeller har någon form av beläggning som hindrar våfflorna från att fastna. I järn utan beläggning krävs en hel del smör, och det är lätt hänt att det osar ordentligt. Det är dessutom lättare att rengöra våffeljärn med beläggningar, eftersom det är svårare för smeten att bränna fast.

Och rengöringen, ja, den bör vara så enkel som möjligt! Det ska vara enkelt att komma åt och torka överallt. Det går av förklarliga skäl inte att diska ett våffeljärn under rinnande vatten – elstötar är inte att leka med! Därför är det nödvändigt att de är enkla att rengöra för att det ska var mödan värt att kladda ner dem.

Ljus- och ljudsignal

Att behöva stå och passa på våfflorna är ingen höjdare; när första våfflan är klar vill man såklart hugga in på den med detsamma! En timer av något slag är därför bekvämt, eftersom du inte behöver ägna all din uppmärksamhet åt det arbetande järnet. Många våffeljärn är utrustade med signallampa som lyser när våfflan är klar, och vissa modeller är till och med utrustade med ljudsignal.

Bäst i test våffeljärn - se bästa våffeljärnet.
Det är vanligt att våffeljärn är utrustade med signallampa som säger till när våfflan är färdig.

Andra smarta funktioner

Ett våffeljärn är ingen särskilt avancerad maskin, men vissa finesser kan göra våffelgräddandet till en större fröjd än det redan är! Värmeavskärmande handtag, till exempel. Att bränna sig varje gång man ska öppna järnet och ta ur en färdiggräddad våffla är förstås ingen hit, och för att slippa krångla med grytlappar är värmeskyddade handtag en riktigt bra grej! En annan fin finess som många våffeljärn har är manuell temperaturinställning. Med den kan du själv bestämma hur pass välgräddad de färdiga våfflorna ska vara. Perfekt för att kunna tillfredsställa olika frasighetspreferenser!

Ett tips på vägen!

Stapla inte våfflorna på varandra när de är färdiggräddade, då blir de mjuka. De kan inte ånga av sig ordentligt och vätskan samlas i våfflan, vilket gör den sladdrig och trist. För frasiga våfflor bör du istället placera dem på ett galler, om de ska mellanlanda någonstans innan de hamnar på din tallrik.

Tillbaka till början – våra toppval


Redaktionen
Test.se

Vanliga frågor

 • Ett våffeljärn är en hushållsmaskin som du gräddar våfflor i. Det finns våffeljärn för en eller två våfflor och med olika finesser som temperaturinställning, timer och indikationslampa.
 • Ett våffeljärn rengörs inte under rinnande vatten, utan med en trasa eller hushållspapper. Sladden ska alltid vara utdragen när du rengör den. Du kan också göra rent den med en rengöringsvåffla. Utsidan torkas av med en fuktig trasa och sedan torrt papper.
 • Vi har valt att utse Cloer 1629 våffeljärn till det våffeljärn som är bäst i test. Våffeljärnet är prisvärt och har placerats bra på test hos bland annat Råd & Rön. Det är i rostfritt stål och har en effekt på 930 watt.
Innehållsförteckning

Innehåll
Bäst i test:
Cloer Cloer 1629 våffeljärn
Håll dig uppdaterad med Test.se:s nyhetsbrev
Vi meddelar när en ny testvinnare tar över tronen
Exklusiva erbjudanden på vinnare bara på Test.se
Din epostadress
Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev godkänner du test.se sekretesspolicy.
Gå med kostnadsfritt
Tack för din prenumeration!
Du har nu valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev.
Stäng