HANDLA SMART
HANDLA TESTVINNARE
Vi sammanställer experttester för att hitta den bästa produkten just för Dig!

Test av askungekrämer

skönhet uppdaterad 2:e April, 2014, Baserad på 2 experttester.

Att hitta rätt ansiktskräm för just din hud, kan vara en hel vetenskap då det finns otroligt många varianter och krämer som också är anpassade speciellt för vissa områden, t.ex. för ögonen. En askungekräm ska föryngra din hud på bara några få minuter och släta ut, samt strama åt huden och på så sätt göra stora rynkor och fina linjer mindre synliga. Men en kräm som fungerar hur bra som helst för många, kanske inte är alls är bra för någon annan. Man bör därför välja en kräm utefter den egna hudtypen, även om man gärna kan lyssna till rekommendationer och tips!

Test.se rekommenderar

Sensai 10 Seconds Awakening Essence - bäst i test bland Askungekrämer 2024
Sensai 10 Seconds Awakening Essence, bäst i test.

Sensai 10 Seconds Awakening Essence - Vi på Test.se har valt att rekommendera askungekrämen Sensai 10 Seconds Awake-ning Essence. Krämen blev testvinnare hos Damernas Värld, år 2014. Krämen är passande för kvinnor som vill förebygga hudens åldrande och behandla tecken på tidigare åldrande. Den ger också extra försvar mot UV-strålning och miljöpåfrestningar, samt för att smink blir lättare att applicera. Krämen får huden att bli slätare och jämnare, samt minskar torrhet, tunna linjer och missfärgningar! Läs mer

Askungekrämer - Bäst i test

RELATERADE TESTER

Primer

UPPDATERAD 17:e Augusti, 2020

Foundation

UPPDATERAD 17:e Augusti, 2020

Brun utan sol

UPPDATERAD 22:e Juli, 2020

Mascaror

UPPDATERAD 18:e Mars, 2020

Hudlotion

UPPDATERAD 19:e Oktober, 2016

Experttester vi läst (2st)

Nedan listas vilka tester vi läst och använt som underlag för att utse vår testvinnare tillsammans med en sammanfattning.

Damernas Värld

Publicerad

De så kallade askungekrämerna är tänkta att på några få minuter ge ditt ansikte ett piggare utseende. Det finns olika slags krämer som också fungerar på lite olika sött: en del verkar mest lyftande, andra ger mycket lyster men mindre lyft och en del ger både lyft och lyster. Gemensamt för samtliga märken är dock att man ska se en omedelbar skillnad på huden, gärna en markant sådan. En del askungekrämer ska appliceras före din dagkräm och andra efter, därför är det bra att läsa noga på förpackningen hur just din kräm är tänkt att fungera bäst. Sensai 10 Seconds Awake-ning Essence tog första plats och kostar 695 kronor för 40 ml. Det är en lättflytande gel som snabbt absorberas av huden. Ansiktet känns snabbt piggare, med en slätare och lyft känsla. Krämen ger lite lyster och gör att makeupen sitter ännu bättre – därför blev den utsedd till bäst i test. På testets andraplats hamnade Comfort Zone Glorious Skin som kostar 1115 kronor för 30 ml. Detta är em lyxig historia med en fantastisk doft. Den smälter genast in i huden och ger både fin lyster och spänst! Krämen får ansiktet att genast se piggare ut, men tyvärr är den – för många – alldeles för dyr. På tredjeplats hamnade Sampar Glamour Shot 375 kronor för 30 ml. Krämen är en klistrig produkt som kräver lite arbete för att få in i huden och ger ansiktet ett lyft. Huden ser stramare ut och därmed också piggare. Tyvärr ger krämen ingen lyster och den luktar inte heller särskilt gott.

Vinnare i det här testet

Aftonbladet/Wellness

Publicerad

Wellness på Aftonbladet har testat tio olika askungekrämer och valt ut fem favoriter. Krämerna ska dölja mörka ringar, hängiga påsar och fina linjer, men fungerar de verkligen? Testvinnaren Laser Tight från Dr Brandt var den kräm som fått högsta betyg, fem av fem. Den kostar 935 kronor för 37 gram, men wow! Med den här krämen får din hud ett lyft! Små linjer under ögonen syns inte lika mycket, liksom ”arg-rynkan” mellan ögonen och de fina linjerna kring munnen. Laser Tight har en doft som är lite klinisk spearmint-aktig och flaskan ser något high-tech ut. Den gör dock huden några åt yngre och fungerar perfekt inför en fest. Athenas 7 Minute Lift tog andraplats. Krämen har en stor pensel som är svår att använda, samt att det är svårt att vara helt uttryckslös i sju minuter – men när man väl suttit av den tiden, ser huden faktiskt retuscherad ut. Rynkorna i ansiktet syns näst intill inte alls, vilket är en effekt som blir lätt märklig om man inte smörjer hela ansiktet. Huden blir stel och torr, men för en stor fest är den helt fantastisk. Sist, men inte minst, hamnade Nanoblur 10 Years Younger på tredjeplats. Krämens namn antyder att den gör huden tio år yngre och visst händer det grejer! Huden blir slät och jämt – även den djupa rynkan mellan ögonen försvinner. Tyvärr kommer den tillbaks efter en dag på jobbet. Krämen är helt doftlös och gör huden aningen stram, så är man för torr i huden kan man istället få en motsatt effekt.

Vinnare i det här testet

VILKEN BÄST I TEST VINNARE ÄR EGENTLIGEN BÄST?

Hos test.se får du svaret - helt gratis!

Vi samlar tester från de mest seriösa aktörerna i magasin, på TV och på nätet. Vi låter sedan våra redaktörer analysera och utse EN officiell BÄST I TEST produkt!"