HANDLA SMART
HANDLA TESTVINNARE
Vi sammanställer experttester för att hitta den bästa produkten just för Dig!
stektermometer - Bäst i test

Test av stektermometer

17 ST PRODUKTER TESTADE

hem & hushåll uppdaterad 24:e September, 2020, Baserad på 7 experttester.

En stektermometer är ett universellt köksredskap som kan användas till så mycket mer än att bara mäta innertemperatur på kött! Det är bland annat smidigt att ha en stektermometer nära till hands vid brödbakning för att se om innanmätet är färdiggräddat eller för att se om vinet stått framme tillräckligt länge nog och uppnått optimal serveringstemperatur. Genom att gå på exakta temperaturer vid tillagning av fågel, fisk och kött kan slutresultatet bli bättre än om man endast går efter tid, känsla eller vana. Med en bra stektermometer kan man få bättre kontroll över sin matlagning, och därmed lyckas bättre i köket. De traditionella termometrarna består av en gradskiva, där en visare pekar på den temperatur råvaran uppnått. Numera är det vanligare med digitala termometrar där man även kan få en rad olika funktioner så som tips på temperaturer och timer. De digitala stektermometrarna kan vara sladdförsedda eller trådlösa och vissa kan kontrolleras med en app. Vilken man ska välja, beror främst på vilka funktioner man vill ha och till vad den ska användas.

Bästa Premiumval: Professional Secrets Termometer

Testresultat
Allt om Mat 2019,    Kockhuset 2019,    Aftonbladet Plus 2019
Snabb mätning Bra display -50°C upp till +350°C
Dyr
Produktbeskrivning
Specifikationer

Professional Secrets - Thermometer är en riktig värsting som fungerar felfritt. Den mäter snabbt och det är enkelt att läsa av på displayen. En unik funktion är att siffrorna vänder sig om du vrider termometern, kanske onödigt men coolt. Det enda som ses som negativt är den dyra prislappen, annars är det här en riktig dröm för hemmakocken.

Visa hela texten
Kan följa med in i ugnen:
Mätområde:
–50 – +350 °C

Bäst i test: Anders Petter Backaryd Digital

Testresultat
Bäst i hemmet 2018
Snabb mätning Digital display Magnet på baksidan
Produktbeskrivning
Specifikationer

Vi på test.se rekommenderar Anders Petter Backaryd Digital. En enkel och snygg termometer som mäter snabbt och exakt. Termometern går att fästa magnetiskt på kylskåpet eller ugnen. Ställ in önskad temperatur så piper den när det är klart. Du kan även använda dig av förinställda temperaturprogram. Mätintervallen går från -10°C till +300 °C. Det går att byta mellan Celsius och Fahrenheit om du skulle önska det. 

Visa hela texten
Mätområde:
-10 - +300 °C

Köp den till detta pris idag:

Vi rekommenderar också:

Thermapen SuperFast Proffstermometer

Testresultat
Allt om Mat 2019,    Kockhuset 2019
Recensioner
Handbyggd i England Supersnabb Vattentålig Automatisk avstängning
Dyr
Kan följa med in i ugnen:
Mätområde:
-49,9 till 299,9 °C
Visa alla specifikationerna

Eva Solo Cook’N Time

Testresultat
Kockhuset 2019,    Bäst i hemmet 2018
Timer Klocka Går att hänga upp Tydlig display Enkel att använda Förinställda temperaturer
Ganska dyr
Kan följa med in i ugnen:
Mätområde:
°C
Visa alla specifikationerna

Stektermometer - JÄMFÖRELSETABELL

Experttester vi läst (7st)

Nedan listas vilka tester vi läst och använt som underlag för att utse vår testvinnare tillsammans med en sammanfattning.

Kockhuset

Publicerad

Kockhuset har testat flera stektermometrar för att se vilka som är mest prisvärda.


Bäst i test blev Thermapen SuperFast Proffstermometer. Den hyllades för att ge ett väldigt snabbt mätresultat, på bara tre sekunder mäter den temperaturen noggrant på vilken maträtt som helst. Designen är enkel där den tunna nålen går att fällas in, ungefär som en fällkniv. Den är vattentålig och lätt att rengöra, och efter tio minuter stänger termometern av sig själv vilket testpanelen gillade.


Som bästa budgetval valdes Eva Solo Cook’N Time. Den tyckte testpanelen om för sin snygga, tydliga display och för att den är enkel att använda med smarta funktioner. Termometern går att hänga på en krok, på så sätt kan man ha den lättillgänglig i köket.


Utmärkelsen bäst design fick Professional Secrets Digital. Det är en avancerad och proffsig modell med en lång och smal mätnål vilken enkelt kan ta temperaturer även på större stekar. Tack vare att nålen är så smal gör den heller inga onödigt stora stickhål. Den är enkel att rengöra genom att hålla den under rinnande vatten. Termometern kommer med smart förvaring i form av ett etui. Denna modell blev en av panelens favoriter.

Vinnare i det här testet

Allt om Mat

Publicerad

Allt om mat har valt ut tre proffsiga kökstermometrar som de anser är de bästa på marknaden just nu.


Först ut är ETI Superfast Thermapen 4, en instickstermometer med roterande display. Det är en termometer som tillverkas i Storbritannien och används av kockar över hela världen.


På andra plats kommer Perfect Thermometer. Designen är framtagen av professionella kockar i samarbete med duktiga formgivare. Den har en mycket tunn nål och levereras med ett skyddande etui.


Tredje termometern på listan är GTH 1150 MTL, en lyxprodukt för finsmakare. Den används av proffsen i tävlingar som Bocuse d’Or och Åretrs Kock.

Vinnare i det här testet

Aftonbladet Plus

Publicerad

Aftonbladet har testat 10 olika varianter och valt ut vinnaren Professional Secrets - Thermometer. En riktig värsting som är bra på det mesta. Den mäter snabbt och det är enkelt att läsa av på displayen. En unik funktion är att siffrorna vänder sig om du vrider termometern, kanske onödigt men coolt. Det enda som ses som negativt är den dyra prislappen, annars är det här en riktig dröm för hemmakocken. En annan lätthanterad termometer är Mingle Sunartis ME216. Lång mätnål vilket är praktiskt när du mäter temperaturen på exempelvis en stek. Mätning av temperaturen tar dock tid, speciellt vid de sista graderna. Men i övrigt är detta en bra termometer och den får 4/5 i betyg. Utmärkelsen prisvärd får Kökskungens termometer. Gör sitt jobb relativt snabbt och den är enkel att hantera. Ett minus är att den inte går att stänga av förutom när du tar ut batteriet. Kökskungen får 3/5. Placering av andra- och tredjeplats har vi på test.se utsett efter noggrann analys av Aftonbladets omdömen och betyg.

Vinnare i det här testet

Bäst i hemmet

Publicerad

Bäst i test är Anders Petter Backaryd Digital med 5/5. Denna digitala termometer går att fästa magnetiskt på tex kylskåpet eller ugnen. Ställ in önskad temperatur så piper den när det är klart. En enkel och snygg termometer som mäter snabbt och exakt. På andraplats ligger Eva Solo Cook’N’Time med ett betyg på 4,9/5. En riktigt stilig termometer som förutom fin design, har en god kvalitet när det gäller funktion. Det går att ställa in olika program för well done, medium och rare samt mäta den perfekta stektemperaturen. Det enda som nämns som negativt är att den ligger något högre i pris. Den analoga termometern från Anders Petter Backaryd med betyget 4,8/5 hamnar på tredjeplats. Den är enkel, billig och fyller sin funktion och håller samma höga kvalitet som de andra produkterna i detta test. Det enda som den saknar är möjligheten att se digitalt temperatur, du läser istället av nålens placering.

Vinnare i det här testet

Aftonbladet Plus

Publicerad

Aftonbladet Plus har testat 14 stektermometrar, och det visade sig att de dyrare maskinerna var de bästa. Lagar du mycket kött, fisk eller kyckling, eller bakar saker där temperaturen är avgörande för resultatet, är en bra termometer A och O. Den ska läsa av temperaturen snabbt och korrekt, och gärna kunna följa med in i ugnen.

Bäst enligt Aftonbladet Plus är Thermowire Smartphone Gourmet Thermometer. Precis som namnet antyder kopplas en mätsticka ihop med din telefon och styrs sen med en app i telefonen. Appen är gratis och lättanvänd, och är dessutom full av temperaturtips. Den fungerar med både Android och iOS! Sladden från mätstickan kopplas in i telefonens hörlursutgång, alternativt den adapter du fick med din telefon utan hörlursutgång. Den tål ugnsvärme och kan gå från rumstemperatur till att korrekt avläsa en färdig stek på 6 sekunder.

Två termometrar delar på andraplatsen: Gastromax Orthex appstyrda grilltermometer och Armatherm/Greisinger GTH 1150.

Gastromax Orthex kan också styras med en app, men är till skillnad från Thermowire även försedd med en dosa med display. Termometern kopplas till telefonen via Bluetooth, vilket gör det enkelt att hålla koll på söndagssteken från vardagsrummet. Appens föreslagna temperatur för fisk är för hög, men det är enkelt att ställa in sin egen temperatur.Termometern kan användas i ugnen och går från rumstemperatur till korrekt temperatur i en färdig stek på 24 sekunder.

Armatherm/Greisinger GTH 1150 är en riktigt dyr pjäs (999 kr vid testtillfället), och har mätområde på mellan -50–1150 grader! Det här är med andra ord egentligen inte en termometer som är tänkt att användas i köket i första hand, men tack vare att den är blixtsnabb och riktigt exakt används den i på många restauranger. Sladden tål dock inte ugnsvärme, vilket förstås är en klar nackdel. Den avläser korrekt temperatur på en färdig stek på 2 sekunder.

Vinnare i det här testet

Vi i Villa

Publicerad

Vi i Villa har låtit sin expert (och grillnörd) Jan Olesen testa fem olika stektermometrar med hjälp av sin klotgrill. Vinnaren är en trådlös modell, men den hade en tuff utmanare i en av de manuella och mer traditionella stektermometrarna – som dessutom var testets billigaste och skillnaden mellan dem var hårfin. Detta test visar att pris och kvalitet inte alltid hänger ihop och det behöver inte vara en fördel att stektermometern är trådlös eller ens digital. Gemensamt för de två trådlösa termometrarna var att de skapade en förvirring om var den trådlösa sändaren skulle placeras. Optimalt skall den placeras å¨en bänk eller ett bord bredvid ugnen/grillen. Men eftersom inte alla grillar har ett sidobord måste den hängas i sin kabel längs grillen – inte bra! Bäst i test blev alltså Schou som ger dig full valfrihet och du kan själv ställa in temperatur. Modellen har även automatiska funktioner, där du exempelvis kan ställa in ”medium” så väljer termometern själv rätt temperatur. Schou kan också ställas in på tidtagning och användas som äggklocka. Den enda nackdelen är att termometern endast står på engelska. Bastian norpar åt sig andraplats och är den bästa, manuella stektermometern. Modellen har en snabb reaktionstid och nålen sticks lätt in i köttet. Orsaken till att den inte får högsta betyg är för att det kan vara svårt att läsa av den, då siffror och ikoner klämts in på en liten yta. Det är trots allt en bra och stabil stektermometer, som dessutom tar liten plats i kökslådan. På tredjeplats hamnade Weber Styles digitala stektermometer, som också är en av testets två trådlösa termometrar. Den har en fin display som gör det lätt att använda den men texten står även här endast på engelska. Du kan inte själv välja temperatur på köttet, men dy kan däremot välja olika inställningar, där du anger typ av kött och hur det ska grillas.

Vinnare i det här testet

Smartson

Publicerad

Det kan vara svårt att få till köttet riktigt bra, oavsett vilken sort man valt att tillaga. De allra flesta tillagar köttet för länge eftersom man inte vill servera rått kött. Därför kan det vara bra att använda sig av en stektermometer. Det finns dock en hel del modeller att välja mellan, med olika funktioner. Det finns enklare modeller som bara mäter temperaturen och det finns modeller med inställning för både köttsort och tillberedningsgrad. Magneter på baksidan, bordsstativ eller väggfästen är andra funktioner. Smartson har testat tio termometrar i olika prisklasser där alla har en ljudsignal vid uppnådd temperatur. Den bästa stektermometern i testet är Rösle som anses vara exklusiv. Den är rejäl och har inställning för fem olika stekgrader och erbjuder tre olika språk (dock inte svenska).  Dess design är bra med tydliga knappar och vred – knappen för val mellan celsius och farhenheit är dock liten och är placerad på baksidan. Displayen är stor och har lättöverskådlig information. Trots att den kostar mycket är produkten prisvärd. Näst bäst är OBH Nordica Taste Master som är en tydlig och bra termometer med bra knappsats. På displayen syns tydliga bokstäver och siffror och det är enkelt att ändra inställningar. Det enda negativa att påpeka om Taste Master är att dess knappar är aningen små, men i övrigt är det en termometer som gör det man vill att den ska göra. Sist, men inte minst, hamnade Funktion på tredjeplats i testet. Detta är en stektermometer och en timer i ett. Den är utrustad med sex olika steklägen som alla är lätta att ställa in. Det är dessutom att ställa in en egen temperatur manuellt. Knapparna är något små, men displayen är stor och tydlig. Här finns en trådlös mottagare och både den och termometern har ett bordsstativ.

Vinnare i det här testet

VILKEN BÄST I TEST VINNARE ÄR EGENTLIGEN BÄST?

Hos test.se får du svaret - helt gratis!

Vi samlar produkttester från seriösa aktörer i magasin, på TV och på nätet, och presenterar deras topp 3. Därefter analyserar vi de sammanslagna resultaten och kan på så sätt utse de ultimata testvinnarna inom alla produktkategorier! Här hos oss får du med andra ord ta del av produkternas crème de la crème, och kan på så sätt göra smarta val i alla dina inköp.