VI SAMMANSTÄLLER TESTER

Det är precis vad vi gör, kollar vad andra tycker om produkterna. Idén med Test.se är att sammanställa experttesterna från nätet och tidningarna på ett ställe, låta någon av våra redaktörer analysera dem och rekommendera en produkt. Sidorna uppdateras löpande allt eftersom nya produkter och tester publiceras. Läs mer

Ändrad 7 November 2022
Så väljer vi vinnare

Så väljer vi vinnare

Test.se har en lång historia av att utse testvinnare i en mängd olika produktkategorier – men hur väljer vi egentligen ut de bästa produkterna?

I första hand är våra testvinnare produkter som har fått topplaceringar i jämförande tester hos välkända aktörer. Vi lägger mycket tid på efterforskning för att kunna presentera ett så pålitligt och korrekt resultat som möjligt. När urvalet görs lägger vi även stor vikt vid produktrecensioner, både från experter och konsumenter.

Ibland stöter vi dock på produktkategorier där det saknas både tester och recensioner. Detta kan antingen bero på att produkten i fråga är ny på marknaden, eller att produktkategorin är ovanligt begränsad. I dessa fall väljer vi att presentera produkter från välkända och etablerade varumärken inom respektive segment.

Bästa slow cooker 2023 – Bäst i test

Med en slow cooker är det lätt att lyckas i köket! Maten lagas långsamt under tiden som du kan göra något annat. Se våra testvinnande slow cookers och ta del av våra bästa tips!

Vi har jämfört
 • Volym.
 • Hur många personer den kan laga mat till.
 • Storlek och vikt.
 • Övriga egenskaper.
Vi på Test.se rekommenderar
Priser visas i samarbete med
Test och produktrecensioner
Bäst i test Test.se - Bäst i test
Crock Pot
Crock-Pot DuraCeramic 6 liter
Bäst i test
Bäst i test
Crock Pot
Crock-Pot DuraCeramic 6 liter
En slow cooker av hög kvalitet som även kan användas på spis och i ugn.
Testvinnare på test hos Kockhuset.se 2022.
Testvinnare på test hos Bäst-i-test.se 2022.
Populärt kundval hos Crockpot.se.
Populärt val hos Prisjakt.
Populärt val hos Pricerunner.
Volym: 6 liter.
Lagar mat till: 6-8 personer.
Storlek: B 36 x D 34 x H 23 cm.
Vikt: 3,3 kg.
Effekt: 250 watt.
Två värmeinställningar.
Innergryta med DuraCeramic-yta.
Fungerar även som stekgryta.
Kan användas i ugnen.
Varmhållning.
Utrustad med timer.
Hög kvalitet.
Enkel att rengöra.

Crock-Pot är ett klassiskt varumärke när det kommer till slow cookers och företaget har vunnit många priser under åren. De har ett stort utbud av olika modeller och vi har med flera favoriter. Själva är de passionerat hängivna matlagare och med sina slow cookers hoppas de kunna lösa delar av livspusslet för att få mer tid till det du älskar. Crock-Pot har i sin nuvarande form funnits sedan 1970-talet men kom till Sverige först 2010.

Crock-Pot DuraCeramic 6 liter är en programmerbar slow cooker och Crock-Pots dyraste modell – och det perfekta valet för dig som vill ha en maskin som håller i många år. Den utsågs till testvinnare hos Bäst-i-test.se när de testade åtta olika slow cookers och fick betyget 4,5 av 5. Där beskrevs den som en stor och prisvärd premiummodell med bra stekyta. Den blev även bäst i test hos Kockhuset.se och enligt deras test är detta den bästa slow cookern du någonsin kommer att äga. Hos leverantören själv har över 250 kunder gett betyget 4 av 5 stjärnor, vilket gör den till en av deras mest omtyckta modeller.

Crock-Pot DuraCeramic är en uppdaterad version av en tidigare prisbelönad slow cooker och den är av hög kvalitet och ger ett utmärkt slutresultat. Den har en generös volym på sex liter och lagar mat för sex till åtta portioner – perfekt för den stora familjen eller för den som vill göra matlådor att ta med till jobbet. Den har en innergryta i metall och en DuraCeramic-yta, en non stick-yta, som gör att den även kan användas som en vanlig stekgryta på alla slags spisar och i ugn. Enligt test är modellen ganska avskalad med två manuella vred och en digital display i mitten. Den har två värmeinställningar och blir snabbt varm. Du bryner köttet på spisen, låter maten tillagas i tio timmar och sedan reder du såsen – allt i en och samma gryta.

Slow cookern har en timer och när maten har kokat de timmarna som du har uppgett övergår den automatiskt till värmehållning. Perfekt eftersom den då låter maten varken brännas vid eller såsen att koka bort. Värmehållningen är dessutom utmärkt om du skulle bli sen efter jobbet och inte hinner hem när slow cookern egentligen skulle ha stängts av.

Till skillnad från många andra slow cookers på marknaden är denna lätt att rengöra, även om den inte går att köra i diskmaskin. Samma modell finns även med en volym på fem liter under namnet Crock Pot DuraCeramic 5 liter.

 • Butiker & priser
 • Priser för CROCK POT Slow Cooker DuraCeramic 6,0 L - Vit
  • Alltid 365 dagars öppet köp
   Snabb leverans
Priser visas i samarbete med

Bästa multifunktionella Test.se - Bästa multifunktionella
Crock-Pot
Crock-Pot Multifunktionell Slowcooker 5,6 L Timer
Bästa multifunktionella
Bästa multifunktionella
Crock-Pot
Crock-Pot Multifunktionell Slowcooker 5,6 L Timer
En slow cooker som kan användas till att långkoka, ångkoka, koka ris och som egen ugn.
Andra plats på test hos Kockhuset.se 2022.
Populärt kundval hos Crockpot.se.
Populärt val hos Whiteaway.se.
Populärt val hos Tretti.se.
Volym: 5,6 liter.
Lagar mat till: 6-7 personer.
Storlek:
Vikt: 5,8 kg.
Effekt: 1300 watt.
5 förprogrammerade alternativ.
Reglerbar temperatur.
Utrustad med timer.
Automatisk varmhållning.
Delar kan diskas i maskin.
Tydlig display och knappar.
Garanti på 2 år.

Crock-Pot är ett klassiskt varumärke när det kommer till slow cookers och företaget har vunnit många priser under åren. De har ett stort utbud av olika modeller och vi har med flera favoriter. Själva är de passionerat hängivna matlagare och med sina slow cookers hoppas de kunna lösa delar av livspusslet för att få mer tid till det du älskar. Crock Pot har i sin nuvarande form funnits sedan 1970-talet men kom till Sverige först 2010.

Crock Pot Multifunktionell 5,6 liter är en slow cooker med många funktioner och som vi valt att utse till den bästa multifunktionella slow cookern. Den är en av deras dyraste modeller, men också en av de allra bästa. Hos Kockhuset.se kom slow cookern på en andra plats där de lyfte fram att den är flexibel, enkel att använda och har ett bra pris till det den kan göra. Hos leverantören själva har över 300 kunder gett betyget 4 av 5 stjärnor, vilket gör den till en av deras mest omtyckta modeller.

Slow cookern är en allt i ett-modell som du kan använda för att långkoka, ångkoka, bryna och koka ris. Perfekt när du vill ha tid för annat, men samtidigt önskar en vällagad middag. Du kan till och med använda den som en egen ugn, perfekt om du till exempel bor litet och och saknar ugn i köket. Detta är ett bra val för dig som vill kunna göra avancerade grytor enkelt.

Slow cookern har en generös volym på 5,6 liter och lagar mat för sex till sju personer. Den har ett lock av glas och en innergryta av aluminium med en giftfri nonstick-beläggning. Displayen är digital och med den är det lätt att hålla koll på tiden. Med den inbyggda timern ställer du in hur länge maten ska tillagas och varmhållningsfunktionen håller maten varm så att den inte bränns vid när tiden har passerat. På så sätt kan du lämna slow cookern obevakad på ett säkert sätt. Du kan välja mellan två olika värmeinställningar och fem förprogrammerade alternativ.

 • Butiker & priser
 • Priser för Crock-Pot Multifunktionell Slowcooker 5,6 L Timer
  • Alltid 365 dagars öppet köp
   Snabb leverans
Priser visas i samarbete med

Bästa budget Test.se - Bästa budget
Hamilton Beach
Hamilton Beach Slow cooker 4,7 liter
Hamilton Beach Hamilton Beach Slow cooker 4,7 liter - Test
Bästa budget
Hamilton Beach
Hamilton Beach Slow cooker 4,7 liter
En prisvärd men mycket bra slow cooker med många funktioner.
Tredje plats på test hos Kockhuset.se 2022.
Tredje plats på test hos Bästihemmet.se 2022.
Populärt kundval hos Kitchentime.se
Volym: 4,7 liter.
Lagar mat till: 4-6 personer.
Effekt: 275 watt.
Timer.
Tre olika tillagningsmetoder.
Med köttermometer-funktion.
Varmhållningsfunktion.
Gryta i stål.
Delar går att diska i maskin.

Hamilton Beach är ett amerikanskt företag som har tillverkat köksprodukter för hem och kommersiellt bruk i över 100 år. Produkterna har en slitstark design och smarta lösningar som förenklar vardagen.

Hamilton Beach Slow cooker 4,7 liter är en prisvärd slow cooker som vi valt till vårt bästa budgetval. Den fick det höga betyget 4,6 av 5 i ett jämförande test hos Bäst i hemmet och kom på deras tredje plats. De beskriver den som en mindre variant av Crock-Pot multifunktionell slow cooker. Trots sina många funktioner är den mycket prisvärd och billigare än många liknande modeller som erbjuder samma saker. Hos Kockhuset.se rekommenderas den till dig som är på jakt efter en bra slow cooker till ett billigt pris. Här kom den också på en tredje plats och valdes till deras bästa budgetval.

Slow cookern har en kapacitet på 4,7 liter vilket gör att den kan laga mat för fyra till sex personer. Den har en snygg oval design i stengods och glas. De stora, rejäla handtagen  gör den enkel att flytta när maten är klar, utan risk för spill eller kladd. Låsfunktionen på locket gör den också mer säker att transportera.

Slow cookern har tre olika tillagningssätt – med termometer, via program eller manuellt. Grytan är utrustad med en digital display som gör det enkelt att hålla koll på vilken temperatur och vilket program som är inställt. Det följer också med en stektermometer som gör det möjligt att tillaga köttet precis som du vill ha det. Du sticker in termometern i köttet, väljer önskad temperatur och så lagar slow cookern maten tills köttet har nått rätt temperatur. Enligt testarna är detta unikt och inte många leverantörer erbjuder. Slow cookern har ett timerprogram med tre olika inställningar. När maten är klar övergår maskinen automatiskt till ett varmhållningsläge.

 • Butiker & priser
 • Priser för Slow Cooker med Stektermometer 4,7L
Priser visas i samarbete med

Bästa klassiska Test.se - Bästa klassiska
Crock-Pot
Crock-Pot Slowcooker 4,7 liter
Crock-Pot Crock-Pot Slowcooker 4,7 liter - Test
Bästa klassiska
Crock-Pot
Crock-Pot Slowcooker 4,7 liter
En omtyckt slow cooker i mindre design av hög kvalitet.
Andra plats på test hos Bäst i hemmet 2021.
Testvinnare hos Icakuriren 2015.
Testvinnare hos WiseGuide 2015.
Populärt val hos Prisjakt.
Populärt val hos Pricerunner.
Volym: 4,7 liter.
Lagar mat till: 4-6 personer.
Storlek: B 40 x D 40 x H 25 cm.
Vikt: 5 kg.
Två värmeinställningar.
Timer.
Automatiskt varmhållningsläge.
Innergryta i keramik.
Delar kan diskas i maskin.

Crock-Pot är ett klassiskt varumärke när det kommer till slow cookers och företaget har vunnit många priser under åren. De har ett stort utbud av olika modeller och vi har med flera favoriter. Själva är de passionerat hängivna matlagare och med sina slow cookers hoppas de kunna lösa delar av livspusslet för att få mer tid till det du älskar. Crock-Pot har i sin nuvarande form funnits sedan 1970-talet men kom till Sverige först 2010.

Crock-Pot Slowcooker 4,7 liter är en klassisk slow cooker. Den kommer i en svart och stilren design och är i en mindre modell i Crock-Pots breda utbud av slow cookers. Den är i en uppdaterad modell med ett gångjärn som gör det möjligt att servera direkt ur grytan. Den har kommit på andra plats på test hos Bäst i hemmet under flera år. Den blev utsedd till bäst i test i Icakurirens test från 2015, samt placerat sig som nummer två i WiseGuides test från 2015. Crock Pots slowcooker finns i både större och mindre varianter, men just den här är enligt testerna precis lagom stor.

Slow cookern har en kapacitet på 4,7 liter och rymmer utan problem tillräckligt mycket mat för att räcka till cirka fyra till sex personer. Samtidigt är den varken för stor eller otymplig. Grytan har två olika värmelägen och den löstagbara grytan går att använda i både ugn och mikro, om du tar av locket. De har en varmhållningsfunktion som slås på automatiskt när tillagningen är klar och en mycket praktisk timerinställning med nedräkning på 20 timmar. Den har även en tydlig display som gör slow cookern lätt att ställa in och läsa av. Innergrytan är i keramik och locket är av glas och båda dessa delar går att köra i diskmaskin.

 • Butiker & priser
 • Priser för Crock-Pot - Slow Cooker med timer 4,7 L Svart
Priser visas i samarbete med

Bästa stora Test.se - Bästa stora
Electrolux
Electrolux ESC7400
Bästa stora
Bästa stora
Electrolux
Electrolux ESC7400
En större slow cooker med stor potential.
Bästa budget på test hos Bäst-i-test.se 2022.
Högt betyg på test hos Bäst i hemmet 2022.
Populärt val hos Prisjakt.
Populärt val och högt kundbetyg hos Pricerunner.
Volym: 6,8 liter.
Lagar mat till: 6-8 personer.
Storlek: B 45 x D 33 x H 34,5 cm.
Vikt: 6,5 kg.
Effekt: 235 watt.
Innergryta i keramik.
6 olika program.
Nedräkningstimer.
Tål diskmaskin.

Svenska Electrolux grundades 1919 och är ledande inom vitvaror och hushållsmaskiner. I deras sortiment finns bland annat ett stort utbud av tvättmaskiner, diskmaskiner, kylskåp, spisar och dammsugare – men också airfryer, sous vide och slow cooker.

Electrolux ESC7400 är en slow cooker i rostfritt stål som ger både möra och smakrika rätter och som klarar sig utan din närvaro. Perfekt när du vill ha vällagad mat tid som inte riktigt räcker till. Slow cookern kom på andra plats på ett test om slow cookers hos Bäst-i-test.se med betyget 3,5 av 5. Där beskrevs den som en stor och lättanvänd slow cooker med bra funktioner och värme i flera steg. I ett test hos Bäst i hemmet fick den betyget 4 av 5. Enligt nöjda kunder är det en slow cooker som fungerar perfekt, enkel att använda och med ett bra resultat.

Slow cookern har en stor kapacitet på 6,8 liter vilket gör att vi valt den till vår bästa stora modell. Med denna kan du servera goda rätter till den stora sällskapet. Den har en snygg design med bas i rostfritt stål, en innergryta i svart keramik och ett lock av glas.

Välj mellan tre olika värmelägen och sammanlagt sex olika program för att få den inställningen som passar för din måltid. Den har ett varmhållningsläge som gör att maten inte blir överkokt, men samtidigt håller värmen när maten är klar. Du styr inställningarna enkelt via den digitala touchdisplayen, som visar återstående tid och annan bra information som underlättar matlagningen. Slow cookern är lätt att rengöra tack vare att innergrytan går att köra i diskmaskin.

 • Butiker & priser
 • Priser för Electrolux ESC7400 Slowcooker Rostfritt Stål 6.8L
  • Alltid 365 dagars öppet köp
   Snabb leverans
  • Nu i Sverige!
   Snabba leveranser
Priser visas i samarbete med

Ytterligare läsning

Bäst i test slow cooker - se testvinnande slow cookers.

Köpguide slow cooker

Långkok är något som har blivit väldigt populärt de senaste åren och trenden är här för att stanna! Men det är ju inte alltid helt enkelt att få tiden att räcka till allt gott du vill laga. Med en slow cooker blir det betydligt mycket lättare! Här ger vi dig all information du kan tänkas behöva för att välja rätt slow cooker, så att du kan bjuda familj och vänner med mustig köttgryta som har fått puttra i flera timmar.

Läs också: Bäst i test airfryer
Läs också:
 Bäst i test sous vide

Vad är en slow cooker?

En slow cooker är en elektrisk gryta med lock och en modernare variant av den klassiska grytan i keramik eller gjutjärn som fått puttra på spisen eller i ugnen under flera timmar. Många slow cookers är i rostfritt stål och har en innergryta i keramik eller aluminium. Innergrytan går ibland att ta ut för att använda på spisen, ugnen eller mikrovågsugnen.

Med en slow cooker kan du enkelt laga långkok och låta maten tillagas långsamt under hela dagen medan du gör annat. Slow cooker betyder långkok och den här typen av matlagning har varit stor i USA sedan 1970-talet, men kom till Sverige för bara tio år sedan. Trenden är här för att stanna och idag finns det flera större varumärken som har detta i sina sortiment.

Bäst i test slow cooker - se testvinnande slowcooker.
En slow cooker lagar maten långsamt, på låg temperatur.

Så fungerar en slow cooker

En slow cooker är enkel att använda, du fyller den med de ingredienser du önskar och låter sedan maskinen göra jobbet åt dig. Genom att sakta öka värmen utefter den tid den har på sig att laga maten ser den till att maten är klar när du kommer hem från jobbet eller andra äventyr. Genom att koka kött och grönsaker på en låg temperatur i flera timmar behåller råvarorna både smak och sina viktiga näringsämnen.

Fördelar med slow cooker

Det finns många fördelar med att köpa en slow cooker – här är några anledningar:

 • Maten kan tillagas även när du inte är hemma.
 • Maten behåller sina viktiga näringsämnen.
 • Köttet blir mört.
 • Du kan laga mycket mat på en och samma gång.
 • Den drar mindre ström jämfört med matlagning i ugn.
 • Rengöringen är enkel.

Maten lagas även när du inte är hemma

Det är många som väljer bort krångliga rätter som tar lång tid att tillaga. Men med en slow cooker får du tid över till annat. Tanken med en slow cooker är att den kan laddas med alla ingredienser till kvällens måltid redan på morgonen, sedan ställer du in vilken tid du vill att maten ska vara klar och så tillagas maten långsamt under hela dagen. Smart och praktiskt! Den är tillräckligt säker att ha igång även när du inte är i närheten.

Behåller viktiga näringsämnen

Med en slow cooker har du full kontroll på vad du lagar och möjlighet att laga hälsosam mat. När maten lagas långsamt behålls de viktiga vitaminerna och näringsämnena i både kött och grönsaker. Dessutom kommer smakerna fram på ett annat sätt som den inte har möjlighet till när du lagar maten under kortare tid. Dessutom krymper varken köttet eller grönsakerna utan behåller sin spänst samtidigt som det blir ordentligt tillagat. Även lite billigare kött blir mört och gott.

Kan laga mycket mat

En slow cooker har ofta en hög kapacitet som gör att du kan laga mycket mat på en och samma gång, vilket är ekonomiskt. Det är dessutom perfekt för den stora familjen, dig som ska bjuda ett större sällskap på middag eller som brukar göra storkok för veckans matlådor till jobbet.

Den drar mindre ström

En slow cooker är energieffektiv eftersom den drar mindre ström än en ugn eller vanlig spis. På så sätt sparar du pengar som du kan lägga på något annat än elräkningen.

Behöver du en riktigt bra kökskniv till din matlagning? Då ska du läsa vårt test om bästa köksknivarna!

Vad kan man laga i en slow cooker?

Slow cookern är en mångfunktionell maskin och kanske din bästa hjälpreda i köket – perfekt för dig som vill servera mat som en riktig mästerkock. Du kan laga i princip allt i den här maskinen – allt från mustiga köttgrytor, kalops och pulled beef till vegetariska rätter och kycklingfavoriter. På många modeller kan du även bryna, ångkoka eller tillaga ris. Det finns även möjlighet att tillaga läckra efterrätter som cheesecake, pocherade päron eller varför inte en crème brûlée?

Bäst i test slow cooker - se testvinnande slowcooker.
Du kan laga både kött, fisk, kyckling och grönsaker i din slow cooker.

En slow cookers egenskaper

Slow cookers har flera olika egenskaper som du kan jämföra mellan för att hitta den modell.

Volym och kapacitet

En slow cooker är vanligtvis oval till formen för att rymma stora steka och grönsaker i alla dess former, medan andra är runda. Storleken anges i antal liter och det är vanligt att en slow cooker har en volym på fyra till sex liter. Översätter du det till antal personer räcker maten till fyra till och åtta personer. Vilken sort just du behöver beror såklart på hur många ni är i familjen och hur mycket plats du har i köksskåpen. Även de små storlekarna är relativt rymliga och kan utan problem hantera mat bestående av ungefär ett kilo kött och tillhörande rotfrukter. Ju större maskinen blir desto svårare blir den förstås att bära och diska.

Material

En slow cooker är vanligtvis i rostfritt stål med en uttagbar innergryta i keramik eller aluminium. Den har ofta ett lock av glas och eftersom det är genomskinlig är det lätt att se hur det går för maten utan att lyfta på locken. Det är även bra om locket går att låsa och att slow cookern har ett stadigt handtag så att du kan bära grytan på ett säkert sätt.

Olika värmelägen och inställningar

En slow cooker har vanligtvis två olika värmelägen – låg eller hög, så att du kan anpassa värmen efter råvaror och tid. Maxtemperaturen brukar ligga på runt 94 till 98 grader, men ska aldrig överstiga 100 grader. Hos vissa grytor mäts temperaturen både i botten och locket medan andra har en lös termometer. Många har flera förprogrammerade alternativ som gör det ännu enklare för dig att laga mat.

Timer och värmehållning

En slow cooker är vanligtvis utrustad med en nedräkningstimer som visar hur lång tid det är kvar av matlagningen. Många modeller går dessutom automatisk över till värmehållning när maten är färdig. Perfekt om du inte hinner hem i tid för att stänga av maten. Den blir varken bränd eller sönderkokt.

Så rengör du slow cookern

Innan du rengör slow cookern ska den svalna ordentligt. Sedan torkar du av med fuktig trasa – se dock till att inget vatten kommer ner i elkontakten. På många modeller kan du köra både lock och innergryta i diskmaskin, annars ska dessa diskas för hand. Eftersom värmen kommer från sidorna fastnar inte maten i botten och rengöringen blir på så sätt enklare. Tänk också på att en maskin med display är lättare att rengöra än en med vreden.

Tips när du lagar mat vid slow cooking

Det finns en del tips som du kan ta del på för att laga mat vid slow cooking på bästa sätt:

 • Var sparsam med vätskan. Eftersom du lagar mat på låga temperaturer behöver du inte ha lika mycket vatten då denna inte kokar bort på samma sätt som vid högre temperaturer. Grytan bör inte fyllas till mer än tre centimeter från kanten, alternativt fem om du gör gryta eller soppa.
 • Då vattnet inte dunstar i slow cookern ska du bara lägga i hälften av vätskan som receptet säger när du gör till exempel ris.
 • Vill du ha en stekyta på köttet kan du bryna det i en stekpanna innan, eller välja en modell av slow cooker där du kan göra även detta.
 • Lägg i alla ingredienser på en och samma gång och öppna inte locket för då ökar tillagningstiden på grund av värmeförlusten.
 • Dela inte köttet eller grönsakerna utan låt dessa vara hela och dela först när maten är klar. En hel köttbit gör köttet dessutom mörare.
 • Tina alltid kött och fågel innan du lägger maten i slow cookern.
 • Maten kan tillagas dagen före och blir ännu saftigare av att ligga i sitt egen spad.
 • Mejeriprodukter som mjöl, gräddfil och ost ska läggas i den sista halvtimmen av tillagningen.
 • Fisk och skaldjur bör läggas i de sista 15-30 minuterna av tillagningen.
Bäst i test slow cooker - se testvinnande slow cookers.
Var sparsam med vätskan, öppna inte locket under tillagningen och dela inte maten innan.

Är det säkert att använda en slow cooker?

Slow cookern är mer säker att använda än en vanlig gryta när du ska laga långkok. Enligt återförsäljarna själva är brandrisken ungefär lika låg som att ha en lampa på. Slow cookern är ofta utrustad med både en timer och varmhållningsfunktion vilket gör att maten går över till att endast behålla värmen utan att brännas vid. Värmen kommer från sidorna och inte underifrån vilket ger en varsam matlagning som inte gör den bränd.

Recept

När du köper en slow cooker är det vanligt att en receptbok följer med. Annars finns det ett stort utbud av recept på nätet att leta fram och leverantörer som Croc-Pot har ett stort utbud i sin Croc-Pot-skola

Populära leverantörer:

Länktips:

Några experttester vi har läst:

Bäst-i-test.se (2022)

Bäst-i-test.se har testat sju olika slow cookers från populära märken som Crock-Pot, Russel Hobbs och Electrolux. För att vinna måste den vara enkel att använda, ge ett bra resultat och lätt att rengöra. Utsedd till bäst i test blev Crock-Pot DuraCeramic 6.0L som beskrivs som en stor och prisvärd modell i premiumklass. På andra plats kom Electrolux ESC7400 som blev testets bästa budgetval – en stor och lättanvänd slow cooker. På tredje plats kom Crock-Pot DuraCeramic 5.0L som också blev testets bästa premiumval och den beskrivs som en modell med högt kvalitetsintryck. 

Bäst i hemmet (2022)

Bäst i hemmets testpanel har testat och valt ut åtta slow cookers. Testvinnare blev Crock-Pot Multifunktionell Slowcooker 5,6 liter timer och enligt deras test vann den eftersom det är ett allsidigt och perfekt val för den som vill kunna variera sitt långkok. Crock-Pot One Pot Cooking Duraceramic och på tredje plats kom Hamilton Beach Slowcooker 4,7 liter.

Kockhuset (2022)

Kockhuset.se har valt ut de fyra bästa slow cookers du kan hitta på marknaden just nu. Deras bäst i test blev Crock Pot DuraCeramic och enligt recensionen är detta den bästa slow cookern du någonsin kommer att äga. På andra plats kom Crock Pot Multifunktionell som valdes ut till den bästa multifunktionella slow cookern. På tredje plats och deras budgetval kom Hamilton Beach Slow cooker. 


Tillbaka till början – våra toppval


Redaktionen
Test.se

Vanliga frågor

 • En slow cooker en maskin som du lagar maten på ett långsamt sätt med. Det är i grund och botten en gryta i gjutjärn eller keramik som där maten tillagas under flera timmar.
 • Du kan laga i princip vad du vill i en slow cooker – allt från mustiga köttgrytor till vegetariska rätter, kyckling och stekar.
 • Vi har valt att utse Crock-Pot DuraCeramic 6 liter till den slow cooker som är bäst i test. Crock-Pot är det mest populära varumärket när det kommer till slow cookers och deras utbud är stort med flera olika modeller. Crock-Pot DuraCeramic har placerats bra på tester och utrustad med två värmeinställningar, timer och varmhållning.
Innehållsförteckning

Innehåll
Bäst i test:
Crock Pot Crock-Pot DuraCeramic 6 liter