VI SAMMANSTÄLLER TESTER

Det är precis vad vi gör, kollar vad andra tycker om produkterna. Idén med Test.se är att sammanställa experttesterna från nätet och tidningarna på ett ställe, låta någon av våra redaktörer analysera dem och rekommendera en produkt. Sidorna uppdateras löpande allt eftersom nya produkter och tester publiceras. Läs mer om oss

Ändrad 2 Juli 2024
Så väljer vi vinnare

Så väljer vi vinnare

Test.se har en lång historia av att utse testvinnare i en mängd olika produktkategorier – men hur väljer vi egentligen ut de bästa produkterna?

I första hand är våra testvinnare produkter som har fått topplaceringar i jämförande tester hos välkända aktörer. Vi lägger mycket tid på efterforskning för att kunna presentera ett så pålitligt och korrekt resultat som möjligt. När urvalet görs lägger vi även stor vikt vid produktrecensioner, både från experter och konsumenter.

Ibland stöter vi dock på produktkategorier där det saknas både tester och recensioner. Detta kan antingen bero på att produkten i fråga är ny på marknaden, eller att produktkategorin är ovanligt begränsad. I dessa fall väljer vi att presentera produkter från välkända och etablerade varumärken inom respektive segment.

Bästa slow cooker 2024 – Bäst i test

Med en slow cooker är det lätt att lyckas i köket! Maten lagas långsamt under tiden som du kan göra något annat. Se våra testvinnande modeller och ta del av våra bästa tips!

Vi har jämfört
 • Volym.
 • Hur många personer den kan laga mat till.
 • Storlek och vikt.
 • Övriga egenskaper.
Vi på Test.se rekommenderar
Priser visas i samarbete med Prisjakt
Test och produktrecensioner
Bäst i test Test.se logo
Crock-Pot
Crock-Pot Turbo Express Multicooker CSC062X 5,6L 5,6 liter
Bäst i test
Bäst i test Test.se logo
Crock-Pot
Crock-Pot Turbo Express Multicooker CSC062X 5,6L 5,6 liter
Mångfunktionell och flexibel slow cooker som får vardagspusslet att gå ihop.
Testvinnare hos Prisjakts experter 2024.
Bästa premium på test hos Bäst-i-test.se 2023.
Populärt val hos Prisjakt.
Populärt val hos Bagaren & Kocken.
Högt kundbetyg hos Netonnet.
Högt kundbetyg hos Crockpot.cok.uk.
Volym: 5,6 liter.
Lagar mat till: 6-8 personer.
Vikt: 6 kg.
Effekt: 1400 watt.
Storlek: B 33 x H 34,3 x L 30,2 cm.
Turbofunktion.
Reglerbar temperatur.
Utrustad med timer.
Non-stickbeläggning.
Tydlig touchdisplay.
Delar tål maskindisk.
Smart steriliseringsfunktion.

Crock-Pot är ett klassiskt varumärke när det kommer till slow cookers och företaget har vunnit många priser under åren. De har ett stort utbud av olika modeller och vi har med flera favoriter. Själva är de passionerat hängivna matlagare och med sina slow cookers hoppas de kunna lösa delar av livspusslet för att få mer tid till det du älskar. Crock Pot har i sin nuvarande form funnits sedan 1970-talet men kom till Sverige först 2010

Vi har har utsett Crockpot Turbo Express Multicooker CSC062X 5,6L till bäst i test. Den har fått högt kundbetyg hos Crockpot själva och är ett populärt val hos Prisjakt och Bagaren & Kocken.

Den kom på första plats på ett test hos Prisjakts experter, som rekommenderar den till dig som vill ha en allt-i-allomaskin. 

I ett test hos Bäst-i-test.se kom den på tredje plats och blev bästa premium. Den fick betyget 4,5 av 5 och beskrivs som enkel att använda och med bra funktioner. 

Maskinen är en mästerlig hemmakock med en kapacitet på 5,6 liter som kan göra mat för sex till åtta personer. Den har flera förinställda program att välja mellan. Med bara några knapptryck kan du göra grytor, risotto, soppor och efterrätt. Maskinen har matlagningsfunktioner som tryckkokning, slowcooking, ångkokning, sous vide och stekfunktion. Det följer med ett ånggaller och ett sous vide-stativ. Den kan dessutom användas för att sterilisera syltburkar och nappflaskor.

Slow cookern har en timer på upp till 20 timmar, som gör att du själv kan bestämma när middagen ska vara färdig. Tack vare en turbofunktion med extra hög effekt kan du förkorta matlagningen med 80 procent jämfört med samma matlagning på spisen.

Innergrytan har non stick-beläggning som gör både matlagningen och rengöringen enklare.

 • Butiker & priser

Bästa kapacitet Test.se logo
Crock-Pot
Crock-Pot 5,7L Express Multicooker Rostfri
Bästa kapacitet
Bästa kapacitet Test.se logo
Crock-Pot
Crock-Pot 5,7L Express Multicooker Rostfri
Mångsidig slow cooker med många smarta funktioner.
Andra plats på test hos Prisjakts experter 2022.
Populärt val hos Prisjakt.
Volym: 5,7 liter.
Lagar mat till: 6-7 personer.
Vikt: 5,8 kg.
Effekt: 1000 watt.
8 förprogrammerade alternativ.
Storlek: B 36 x H 41 x L 36 cm.
Reglerbar temperatur.
Utrustad med timer.
Delar kan diskas i maskin.
Tydlig touchdisplay.
Garanti på 2 år.

Crockpot Express Multicooker CSC051X 5,7L är en slow cooker som gör det möjligt för dig att laga mat upp till 70 procent snabbare. I ett tidigare test hos Prisjakts experter kom den på andra plats – de beskriver den som topplistans multikonstnär.

Maskinen kan användas som tryckkokare, riskokare eller miniugn. Välj mellan åtta olika program och funktioner för att laga den mat som du önskar till kvällens middag eller veckans matlådor. Den har en timer så att du kan förbereda och ställa in tiden för när du vill att maten ska vara klar. Kapaciteten är på 5,7 liter och kan göra mat till 6-7 personer. Inställningarna sköts på en touchdisplay på framsidan av maskinen – med bara ett enda knapptryck sätter du igång den.

Kokkärlet är av aluminium med non stick-beläggning som underlättar rengöringen. Kärlet tål att köras i maskin men locket ska däremot handdiskas.

 • Butiker & priser

Bästa stora Test.se logo
Electrolux
Electrolux ESC7400
Bästa stora
Bästa stora Test.se logo
Electrolux
Electrolux ESC7400
En större slow cooker med stor potential.
Fjärde plats på test hos Prisjakts experter 2024.
Bästa budget på test hos Bäst-i-test.se 2023.
Andra plats på test hos Bäst i hemmet 2023.
Tredje plats på test hos Prisjakts experter 2023.
Populärt val hos Prisjakt.
Populärt val och högt kundbetyg hos Pricerunner.
Volym: 6,8 liter.
Lagar mat till: 6-8 personer.
Storlek: B 45 x D 33 x H 34,5 cm.
Vikt: 6,5 kg.
Effekt: 235 watt.
Innergryta i keramik.
6 olika program.
Nedräkningstimer.
Tål diskmaskin.

Svenska Electrolux grundades 1919 och är ledande inom vitvaror och hushållsmaskiner. I deras sortiment finns bland annat ett stort utbud av tvättmaskiner, diskmaskiner, kylskåp, spisar och dammsugare – men också airfryer, sous vide och slow cooker.

Electrolux ESC7400 är en slow cooker i rostfritt stål som ger både möra och smakrika rätter och som klarar sig utan din närvaro. Perfekt när du vill ha vällagad mat tid som inte riktigt räcker till. Den kom på andra plats hos Bäst-i-test.se med betyget 3,5 av 5. Där beskrevs den som stor och lättanvänd med bra funktioner och värme i flera steg.

I ett test hos Bäst i hemmet kom den på andra plats. Enligt nöjda kunder är det en slow cooker som fungerar perfekt, enkel att använda och med ett bra resultat.

Electrolux maskin har en stor kapacitet på 6,8 liter vilket gör att vi valt den till vår bästa stora modell. Med denna kan du servera goda rätter till den stora sällskapet. Den har en snygg design med bas i rostfritt stål, en innergryta i svart keramik och ett lock av glas.

Välj mellan tre olika värmelägen och sammanlagt sex olika program för att få den inställningen som passar för din måltid. Den har ett varmhållningsläge som gör att maten inte blir överkokt, men samtidigt håller värmen när maten är klar. Du styr inställningarna enkelt via den digitala touchdisplayen, som visar återstående tid och annan bra information som underlättar matlagningen. Den är lätt att rengöra tack vare att innergrytan går att köra i diskmaskin.

 • Butiker & priser

Bästa keramiska Test.se logo
Crock Pot
Crock-Pot DuraCeramic 6 liter
Crock Pot Crock-Pot DuraCeramic 6 liter - Test
Bästa keramiska Test.se logo
Crock Pot
Crock-Pot DuraCeramic 6 liter
En slow cooker av hög kvalitet som även kan användas på spis och i ugn.
Andra plats på test hos Prisjakts experter 2024.
Testvinnare på test hos Bäst-i-test.se 2023.
Testvinnare på test hos Kockhuset.se 2023.
Populärt kundval hos Crockpot.se.
Populärt val hos Prisjakt.
Populärt val hos Pricerunner.
Volym: 6 liter.
Lagar mat till: 6-8 personer.
Storlek: B 36 x D 34 x H 23 cm.
Vikt: 3,3 kg.
Effekt: 250 watt.
Två värmeinställningar.
Innergryta med DuraCeramic-yta.
Fungerar även som stekgryta.
Kan användas i ugnen.
Varmhållning.
Utrustad med timer.
Hög kvalitet.
Enkel att rengöra.

Crock-Pot är ett klassiskt varumärke när det kommer till slow cookers och företaget har vunnit många priser under åren. De har ett stort utbud av olika modeller och vi har med flera favoriter. Själva är de passionerat hängivna matlagare och med sina slow cookers hoppas de kunna lösa delar av livspusslet för att få mer tid till det du älskar. Crock-Pot har i sin nuvarande form funnits sedan 1970-talet men kom till Sverige först 2010.

Crock-Pot DuraCeramic 6 liter är en programmerbar slow cooker och Crock-Pots dyraste modell – och det perfekta valet för dig som vill ha en maskin som håller i många år.

Den utsågs till testvinnare hos Bäst-i-test.se när de testade åtta olika slow cookers och fick betyget 4,5 av 5. Där beskrevs den som en stor och prisvärd premiummodell med bra stekyta. Hos Prisjakts experter kom den på andra plats och rekommenderas till dig som vill ha ett keramiskt alternativ. 

Den blev även bäst i test hos Kockhuset och enligt deras test är detta den bästa slow cookern du någonsin kommer att äga. Hos leverantören själv har över 250 kunder gett betyget 4 av 5 stjärnor, vilket gör den till en av deras mest omtyckta modeller.

Crock-Pot DuraCeramic är en uppdaterad version av en tidigare prisbelönad slow cooker och den är av hög kvalitet och ger ett utmärkt slutresultat. Den har en generös volym på sex liter och lagar mat för sex till åtta portioner – perfekt för den stora familjen eller för den som vill göra matlådor att ta med till jobbet. Den har en innergryta i metall och en DuraCeramic-yta, en non stick-yta, som gör att den även kan användas som en vanlig stekgryta på alla slags spisar och i ugn. Enligt test är modellen ganska avskalad med två manuella vred och en digital display i mitten. Den har två värmeinställningar och blir snabbt varm. Du bryner köttet på spisen, låter maten tillagas i tio timmar och sedan reder du såsen – allt i en och samma gryta.

Slow cookern har en timer och när maten har kokat de timmarna som du har uppgett övergår den automatiskt till värmehållning. Perfekt eftersom den då låter maten varken brännas vid eller såsen att koka bort. Värmehållningen är dessutom utmärkt om du skulle bli sen efter jobbet och inte hinner hem när slow cookern egentligen skulle ha stängts av.

Till skillnad från många andra slow cookers på marknaden är denna lätt att rengöra, även om den inte går att köra i diskmaskin. Samma modell finns även med en volym på fem liter under namnet Crock Pot DuraCeramic 5 liter.

 • Butiker & priser
Priser visas i samarbete med Prisjakt

Bästa klassiska Test.se logo
Crock-Pot
Crock-Pot Slowcooker 4,7 liter
Bästa klassiska
Bästa klassiska Test.se logo
Crock-Pot
Crock-Pot Slowcooker 4,7 liter
En omtyckt slow cooker i mindre design av hög kvalitet.
Testvinnare hos Bäst i hemmet 2023.
Testvinnare hos Icakuriren 2015.
Testvinnare hos WiseGuide 2015.
Populärt val hos Prisjakt.
Populärt val hos Pricerunner.
Volym: 4,7 liter.
Lagar mat till: 4-6 personer.
Storlek: B 40 x D 40 x H 25 cm.
Vikt: 5 kg.
Två värmeinställningar.
Timer.
Automatiskt varmhållningsläge.
Innergryta i keramik.
Delar kan diskas i maskin.

Crock-Pot Slowcooker 4,7 liter är en klassisk variant. Den kommer i en svart och stilren design och är i en mindre modell i Crock-Pots breda utbud av slow cookers. Den är i en uppdaterad modell med ett gångjärn som gör det möjligt att servera direkt ur grytan. Den har kommit på andra plats på test hos Bäst i hemmet under flera år.

Slow cookern blev utsedd till bäst i test i Icakurirens test från 2015. Den har placerat sig som nummer två i WiseGuides test från 2015. I ett test hos Bäst i hemmet kom den på första plats och beskrivs som bekväm och effektiv. Crock Pots slowcooker finns i både större och mindre varianter, men just den här är enligt testerna precis lagom stor.

Köksmaskinen har en kapacitet på 4,7 liter och rymmer utan problem tillräckligt mycket mat för att räcka till cirka fyra till sex personer. Samtidigt är den varken för stor eller otymplig.

Grytan har två olika värmelägen och den löstagbara grytan går att använda i både ugn och mikro, om du tar av locket. De har en varmhållningsfunktion som slås på automatiskt när tillagningen är klar och en mycket praktisk timerinställning med nedräkning på 20 timmar. Den har även en tydlig display som gör den lätt att ställa in och läsa av. Innergrytan är i keramik och locket är av glas och båda dessa delar går att köra i diskmaskin.

 • Butiker & priser

Bästa budget Test.se logo
Champion
Champion slowcooker 6,5L
Champion Champion slowcooker 6,5L - Test
Bästa budget Test.se logo
Champion
Champion slowcooker 6,5L
Prisvärd slow cooker som gör matlagningen lättare.
Bra betyg på test hos Bäst-i-test.se 2023.
Högt kundbetyg hos Bagaren & Kocken.
Volym: 6,5 liter.
Lagar mat till: 6-8 personer.
Vikt: 5,7 kg.
Effekt: 320 watt.
Storlek: B 42 x H 29 x D 32 cm.
Digital display.
Programmerbar startid.
Två värmeinställningar.
Timer på 12 timmar.
Uttagbar keramisk gryta.

Champion är ett svenskt varumärke inom hemelektronik som grundades 1938. I deras utbud finns ett brett sortiment inom hem och hushåll. Här hittar du populära köksassistenter, slow cooker, sous vide, vattenkokare och äggkokare.

Vill du ha en prisvärd slow cooker rekommenderar vi Champion slowcooker 6,5L. Med denna blir matlagningen busenkel – maten lagas helt på egen hand!

I ett test hos Bäst-i-test.se fick det betyget 3 av 5. Enligt dem är den rejält stor till ett lågt pris och resultatet blir bra.

Slow cookern rymmer 6,5 liter och passar den stora familjen eller för storkok. Det går att programmera starttiden så att du själv kan bestämma när maten ska börja tillagas. Här lagas maten varsamt så att smaker och näringsämnen bevaras på bästa sätt. Inställningarna som temperatur och timer görs på en digital display. Den keramiska innergrytan går att ta ut.

Notera att grytan enligt test blir väldigt varm – använd grytlappar och ställ den på avstånd från barn.

 • Butiker & priser
Priser visas i samarbete med Prisjakt

Ytterligare läsning

Bäst i test slow cooker - se testvinnande slow cookers.

Köpguide slow cooker

Långkok är något som har blivit väldigt populärt de senaste åren och trenden är här för att stanna! Men det är ju inte alltid helt enkelt att få tiden att räcka till allt gott du vill laga. Med en slow cooker blir det betydligt mycket lättare! Här ger vi dig all information du kan tänkas behöva för att välja rätt model, så att du kan bjuda familj och vänner med mustig köttgryta som har fått puttra i flera timmar.

Läs också: Bäst i test airfryer
Läs också:
 Bäst i test sous vide

Vad är en slow cooker?

En slow cooker är en elektrisk gryta med lock och en modernare variant av den klassiska grytan i keramik eller gjutjärn som fått puttra på spisen eller i ugnen under flera timmar. Många är tillverkade i rostfritt stål och har en innergryta i keramik eller aluminium. Innergrytan går ibland att ta ut för att använda på spisen, ugnen eller mikrovågsugnen.

Med en slow cooker kan du enkelt laga långkok och låta maten tillagas långsamt under hela dagen medan du gör annat. Slow cooker betyder långkok och den här typen av matlagning har varit stor i USA sedan 1970-talet, men kom till Sverige för bara tio år sedan. Trenden är här för att stanna och idag finns det flera större varumärken som har detta i sina sortiment.

Bäst i test slow cooker - se testvinnande slowcooker.
En slow cooker lagar maten långsamt, på låg temperatur.

Så fungerar en slow cooker

En slow cooker är enkel att använda, du fyller den med de ingredienser du önskar och låter sedan maskinen göra jobbet åt dig. Genom att sakta öka värmen utefter den tid den har på sig att laga maten ser den till att maten är klar när du kommer hem från jobbet eller andra äventyr. Genom att koka kött och grönsaker på en låg temperatur i flera timmar behåller råvarorna både smak och sina viktiga näringsämnen.

Fördelar med slow cooker

Det finns många fördelar med att köpa en slow cooker – här är några anledningar:

 • Maten kan tillagas även när du inte är hemma.
 • Maten behåller sina viktiga näringsämnen.
 • Köttet blir mört.
 • Du kan laga mycket mat på en och samma gång.
 • Den drar mindre ström jämfört med matlagning i ugn.
 • Rengöringen är enkel.

Maten lagas även när du inte är hemma

Det är många som väljer bort krångliga rätter som tar lång tid att tillaga. Men med en slow cooker får du tid över till annat. Den kan laddas med alla ingredienser till kvällens måltid redan på morgonen, sedan ställer du in vilken tid du vill att maten ska vara klar och så tillagas maten långsamt under hela dagen. Smart och praktiskt! Den är tillräckligt säker att ha igång även när du inte är i närheten.

Behåller viktiga näringsämnen

Med en slow cooker har du full kontroll på vad du lagar och möjlighet att laga hälsosam mat. När maten lagas långsamt behålls de viktiga vitaminerna och näringsämnena i både kött och grönsaker. Dessutom kommer smakerna fram på ett annat sätt som den inte har möjlighet till när du lagar maten under kortare tid. Dessutom krymper varken köttet eller grönsakerna utan behåller sin spänst samtidigt som det blir ordentligt tillagat. Även lite billigare kött blir mört och gott.

Kan laga mycket mat

En slow cooker har ofta en hög kapacitet som gör att du kan laga mycket mat på en och samma gång, vilket är ekonomiskt. Det är dessutom perfekt för den stora familjen, dig som ska bjuda ett större sällskap på middag eller som brukar göra storkok för veckans matlådor till jobbet.

Den drar mindre ström

En slow cooker är energieffektiv eftersom den drar mindre ström än en ugn eller vanlig spis. På så sätt sparar du pengar som du kan lägga på något annat än elräkningen.

Behöver du en riktigt bra kökskniv till din matlagning? Då ska du läsa vårt test om bästa köksknivarna!

Vad kan man laga i en slow cooker?

Denna mångfunktionella maskin är kanske din bästa hjälpreda i köket – perfekt för dig som vill servera mat som en riktig mästerkock. Du kan laga i princip allt i den här maskinen – allt från mustiga köttgrytor, kalops och pulled beef till vegetariska rätter och kycklingfavoriter. På många modeller kan du även bryna, ångkoka eller tillaga ris. Det finns även möjlighet att tillaga läckra efterrätter som cheesecake, pocherade päron eller varför inte en crème brûlée?

Bäst i test slow cooker - se testvinnande slowcooker.
Du kan laga både kött, fisk, kyckling och grönsaker i din slow cooker.

Jämför egenskaperna

För att hitta rätt modell kan du jämföra de olika egenskaperna. 

Volym och kapacitet

En slow cooker är vanligtvis oval till formen för att rymma stora steka och grönsaker i alla dess former, medan andra är runda. Storleken anges i antal liter och det är vanligt att köksmaskinen har en volym på fyra till sex liter. Översätter du det till antal personer räcker maten till fyra till och åtta personer. Vilken sort just du behöver beror såklart på hur många ni är i familjen och hur mycket plats du har i köksskåpen. Även de små storlekarna är relativt rymliga och kan utan problem hantera mat bestående av ungefär ett kilo kött och tillhörande rotfrukter. Ju större maskinen blir desto svårare blir den förstås att bära och diska.

Material

En slow cooker är vanligtvis i rostfritt stål med en uttagbar innergryta i keramik eller aluminium. Den har ofta ett lock av glas och eftersom det är genomskinlig är det lätt att se hur det går för maten utan att lyfta på locken. Det är även bra om locket går att låsa och att handtaget är stadigt så att du kan bära grytan på ett säkert sätt.

Olika värmelägen och inställningar

Maskinen har vanligtvis två olika värmelägen – låg eller hög, så att du kan anpassa värmen efter råvaror och tid. Maxtemperaturen brukar ligga på runt 94 till 98 grader, men ska aldrig överstiga 100 grader. Hos vissa grytor mäts temperaturen både i botten och locket medan andra har en lös termometer. Många har flera förprogrammerade alternativ som gör det ännu enklare för dig att laga mat.

Timer och värmehållning

Slow cookern är ofta utrustad med en nedräkningstimer som visar hur lång tid det är kvar av matlagningen. Många modeller går dessutom automatisk över till värmehållning när maten är färdig. Perfekt om du inte hinner hem i tid för att stänga av maten. Den blir varken bränd eller sönderkokt.

Så rengör du den

Innan du rengör maskinen ska den svalna ordentligt. Sedan torkar du av den med fuktig trasa – se dock till att inget vatten kommer ner i elkontakten. På många modeller kan du köra både lock och innergryta i diskmaskin, annars ska dessa diskas för hand. Eftersom värmen kommer från sidorna fastnar inte maten i botten och rengöringen blir på så sätt enklare. Tänk också på att en maskin med display är lättare att rengöra än en med vreden.

Tips när du lagar mat vid slow cooking

Det finns en del tips som du kan ta del på för att laga mat vid slow cooking på bästa sätt:

 • Var sparsam med vätskan. Eftersom du lagar mat på låga temperaturer behöver du inte ha lika mycket vatten då denna inte kokar bort på samma sätt som vid högre temperaturer. Grytan bör inte fyllas till mer än tre centimeter från kanten, alternativt fem om du gör gryta eller soppa.
 • Då vattnet inte dunstar i slow cookern ska du bara lägga i hälften av vätskan som receptet säger när du gör till exempel ris.
 • Vill du ha en stekyta på köttet kan du bryna det i en stekpanna innan, eller välja en modell av slow cooker där du kan göra även detta.
 • Lägg i alla ingredienser på en och samma gång och öppna inte locket för då ökar tillagningstiden på grund av värmeförlusten.
 • Dela inte köttet eller grönsakerna utan låt dessa vara hela och dela först när maten är klar. En hel köttbit gör köttet dessutom mörare.
 • Tina alltid kött och fågel innan du lägger maten i slow cookern.
 • Maten kan tillagas dagen före och blir ännu saftigare av att ligga i sitt egen spad.
 • Mejeriprodukter som mjöl, gräddfil och ost ska läggas i den sista halvtimmen av tillagningen.
 • Fisk och skaldjur bör läggas i de sista 15-30 minuterna av tillagningen.
Bäst i test slow cooker - se testvinnande slow cookers.
Var sparsam med vätskan, öppna inte locket under tillagningen och dela inte maten innan.

Är den säkert att använda?

Slow cookern är mer säker att använda än en vanlig gryta när du ska laga långkok. Enligt återförsäljarna själva är brandrisken ungefär lika låg som att ha en lampa på. Maskinen är ofta utrustad med både en timer och varmhållningsfunktion vilket gör att maten går över till att endast behålla värmen utan att brännas vid. Värmen kommer från sidorna och inte underifrån vilket ger en varsam matlagning som inte gör den bränd.

Recept

När du köper en slow cooker är det vanligt att en receptbok följer med. Annars finns det ett stort utbud av recept på nätet att leta fram och leverantörer som Croc-Pot har ett stort utbud i sin Croc-Pot-skola

Populära leverantörer:

Länktips:

Några experttester vi har läst:

Bäst-i-test.se (2023)

Bäst-i-test.se har testat fem olika slow cookers från populära märken som Crock-Pot, Russel Hobbs och Electrolux. För att vinna måste den vara enkel att använda, ge ett bra resultat och lätt att rengöra. Utsedd till bäst i test blev Crock-Pot DuraCeramic 6.0L som beskrivs som en stor och prisvärd modell i premiumklass. På andra plats kom Electrolux ESC7400 som blev testets bästa budgetval – den beskrivs som stor och lättanvänd. På tredje plats kom Crock-Pot DuraCeramic 5.0L som också blev testets bästa premiumval och den beskrivs som en modell med högt kvalitetsintryck. 

Bäst i hemmet (2023)

Bäst i hemmets testpanel har testat och valt ut åtta slow cookers. Testvinnare blev Crock-Pot SCCPRC507B-060 som beskrivs som en maskin som passar in i de flesta hem. På andra plats kom Electrolux ESC7400 som rekommenderar till den stora familjen. På tredje plat kom Crock-Pot Multi-Functional som kommer med en mängd funktioner och ger en flexibel matlagning. 

Kockhuset (2023)

Kockhuset.se har valt ut de fyra bästa slow cookers du kan hitta på marknaden just nu. Deras bäst i test blev Crock Pot DuraCeramic och enligt recensionen är detta den bästa du någonsin kommer att äga. På andra plats kom Crock Pot Multifunktionell som valdes ut till den bästa multifunktionella. På tredje plats och deras budgetval kom Hamilton Beach Slow cooker. 

Tillbaka till början – våra toppval


Redaktionen
Test.se

Vanliga frågor

 • Det är en maskin som du lagar maten på ett långsamt sätt med. Det är i grund och botten en gryta i gjutjärn eller keramik som där maten tillagas under flera timmar.
 • Du kan laga i princip vad du vill – allt från mustiga köttgrytor till vegetariska rätter, kyckling och stekar.
 • Vi har valt att utse Crockpot Turbo Express Multicooker CSC062X 5,6L till den slow cooker som är bäst i test. Crock-Pot är det mest populära varumärket när det kommer till slow cookers och deras utbud är stort med flera olika modeller. Den här slow cookern är multifunktionell med turbofunktion, reglerbar temperatur och hög kapacitet.
Innehållsförteckning

Innehåll
Bäst i test:
Crock-Pot Crock-Pot Turbo Express Multicooker CSC062X 5,6L 5,6 liter