HANDLA SMART
HANDLA TESTVINNARE
Vi sammanställer experttester för att hitta den bästa produkten just för Dig!
streamingtjänster - Bäst i test

Test av streamingtjänster

5 ST PRODUKTER TESTADE

tjänster uppdaterad 24:e Juni, 2019, Baserad på 6 experttester.

Fler och fler slår sig ner framför TV:n för att titta på film eller serier via en streamingtjänst snarare än TV-kanaler, och trenden lär inte vända. Utbud skiljer sig åt mellan de olika streamingtjänsterna och vilken man bör välja beror på den egna smaken. HBO har till exempel ett stort utbud av riktigt kvalitativa tv-serier, men har inte lika många filmer. Viaplay har störst nedladdningsbart utbud och Netflix har bäst gränssnitt och mest varierat utbud. Vet man vad man vill ha är valet mellan tjänsterna lättare, men är man osäker så har de flesta streamingtjänster en gratis provmånad.

Du kan jämföra streamingtjänsternas priser på Pengar.se.

Bäst i test: Netflix

Testresultat
Smarto 2018,    M3 Sveriges Prylsajt 2018,    M3 Sveriges Prylsajt 2015,    Ljud & Bild 2014,    Mac World 2013,    Mobil 2015
Produktbeskrivning
Specifikationer

Vilken streamingtjänst just du kommer ha störst glädje av beror förstås på vad du helst tittar på, men Netflix är den tjänst som i regel toppar olika tester! 

Netflix är inte den snabbaste tjänsten när det gäller att få fram alla de senaste stora titlarna, men har i övrigt ett riktigt brett utbud både när det kommer till serier och filmer för såväl vuxna som barn. Både kritikerrosade filmer och produktioner som kultförklarats på grund av annat än sin briljans, så att säga. De satsar också stort på egenproducerat material som oftast håller riktigt hög kvalitet. 

Netflix erbjuder tre olika abonnemangsalternativ:
Basic för 89:-/månad: Kan användas av en användare åt gången, visar filmer och serier i SD-kvalitet.
Standard för 109:-/månad: Kan användas av två användare åt gången, kan visa film och serier i HD-kvalitet. En del av utbudet kan laddas ned och ses offline.
Premium för 139:-/månad: Kan användas av 4 användare åt gången, kan visa film och serier i UHD och 4K. En del av utbudet kan laddas ned och ses offline. 

Alla alternativ ger användaren/användarna tillgång till hela utbudet!

Netflix är utan tvekan den av streamingtjänsterna som är absolut mest användarvänligt! Gränssnittet känns genomtänkt och intuitivt, och tack vare att du kan ha upp till fyra olika profiler (plus en barnprofil) kan alla användare få personliga rekommendationer. Du får också en chans att betygsätta filmer och serier du sett, och får på så sett mer och mer korrekta rekommendationer. 

Visa hela texten
Kostnad:
Basic: 89:- Standard: 109:- Premium: 139:-
Testperiod:
1 månad
Antal skärmar samtidigt:
Basic: 1 skärm ej HD. Standard: 2 skärmar, HD. Premium: 4 skärmar, ultra HD.
Möjlighet att titta offline:
Fungerar för vissa filmer och serier

Netflix
Prova gratis en månad!

Vi rekommenderar också:

HBO Nordic

Testresultat
Smarto 2018,    M3 Sveriges Prylsajt 2018,    M3 Sveriges Prylsajt 2015,    Mac World 2013,    Mobil 2015
Kostnad:
99:-
Testperiod:
1 månad
Antal skärmar samtidigt:
2 st
Möjlighet att titta offline:
Visa alla specifikationerna

Viaplay

Testresultat
M3 Sveriges Prylsajt 2018,    Ljud & Bild 2014,    Mac World 2013,    Mobil 2015
Kostnad:
Viaplay Film & Serier 109:-/mån. Viaplay Sport: 399:-/mån. Viaplay Total 449:-/mån.
Antal skärmar samtidigt:
2 st
Möjlighet att titta offline:
Fungerar för vissa filmer och serier
Visa alla specifikationerna

C More

Testresultat
Smarto 2018,    Ljud & Bild 2014
Kostnad:
C MORE 109:- C MORE TV4 139:- CMORE MYCKET SPORT 199:- CMORE ALL SPORT 349:-
Testperiod:
2 veckor
Antal skärmar samtidigt:
2 st
Möjlighet att titta offline:
Visa alla specifikationerna

Streamingtjänster - JÄMFÖRELSETABELL

Experttester vi läst (6st)

Nedan listas vilka tester vi läst och använt som underlag för att utse vår testvinnare tillsammans med en sammanfattning.

Smarto

Publicerad

Smarto har listat sina favoriter av streamingtjänsterna, och Netflix är den tjänst de tycker allra bäst om. Netflix är otroligt användarvänligt och har ett brett utbud. De är sällan först med att få in de riktigt stora filmtitlarna, men producerar istället en hel del eget innehåll. Det finns mycket innehåll för barn och i två av de tre möjliga prenumerationsalternativen kan vissa serier och filmer laddas ner för att ses offline. Netflix fungerar lika bra på alla sorters enheter och ett konto är enkelt att dela på mellan olika användare.

Näst bäst enligt Smarto är HBO Nordic. De erbjuder ett stort utbud av framförallt riktigt påkostade serier. I övrigt är utbudet något mindre, men för seriefantasten behöver det inte ha någon större betydelse. De tar in fler äldre, kritikerrosade filmer än nya, och barnutbudet är relativt litet. HBO har bara ett enda prenumerationsalternativ, men det är riktigt prisvärt. Gränssnittet är inte helt intuitivt, och inte HBO:s kategorisering heller.

Den streamingtjänst med tredje högsta betyg är C More. De har ett stort utbud av svenska titlar, och ett helt okej utbud vad gäller de internationella titlarna. C More erbjuder också en hel del sport, beroende på vilket abonnemang du väljer. De olika abonnemangen skiljer sig rätt ordentligt åt utbudsmässigt, så läs noga innan du väljer vad du ska ha! Gränssnittet känns inte helt genomtänkt, även om det överlag fungerar rätt bra. Tjänsten är däremot riktigt stabil, nästan helt utan buggningar eller andra störningsmoment.

Vinnare i det här testet

M3 Sveriges Prylsajt

Publicerad

M3 Sveriges Prylsajt har på nytt gått igenom de streamingtjänster som finns att tillgå på den svenska marknaden, och vinnaren från förra gången, Netflix, hänger kvar.

Netflix finns i att tillgå i tre olika prisklasser;  med det billigaste abonnemanget kan du bara streama på en enhet i taget, med mellanabonnemanget kan två enheter användas samtidigt och HD-upplösning är möjligt, och med det dyraste abonnemanget kan fyra enheter använda samma konto samtidig och innehållet kan streamas i ultra-HD och 4K. Netflix har ett riktigt användarvänligt gränssnitt oavsett plattform och en hel del material kan laddas ner och sparas offline. Utbudet av både film och serier är väldigt brett och Netflix har på senare tid satsat rätt ordentligt på egenproducerat material. M3:s testare är noga med att påpeka att Netflix inte är en perfekt tjänst, men de är helt klart marknadens bästa. Det breda, varierade utbudet passar såväl gammal som ung, och gränssnittet kan användas av desamma. Prisvärt är det dessutom!

Två tjänster delar på andraplatsen: HBO Nordic och Viaplay.

HBO Nordic samlar allt sitt innehåll under ett enda abonnemang och kan streamas på två enheter samtidigt. Gränssnittet är aningen buggigt och inte helt funktionellt, men HBO har finslipat det lite på senare tid. Kategoriseringen är dock fortfarande onödigt strulig, eftersom den i första hand utgår ifrån en av HBO självvald (och inte alltid helt intuitiv) indelning. HBO har inte testets största utbud, men kvalitén av serierna och filmerna är det verkligen inget fel på! Det är bara här du kan ta del av HBO:s egna serier, och de är som bekant rätt storslagna. Tjänsten har också en särskild barnanpassad sajt där utbudet också är riktigt kvalitativt. HBO Nordic är relativt billigt och helt klart värt pengarna för den som nöjer sig med ett lite mindre, men riktigt bra, utbud.

Viaplay har flera olika abonnemang för den som är sportintresserad, men bara ett för den som framförallt vill ha serier och filmer. Viaplay har jobbat mycket med sitt gränssnitt som nu är bra mycket bättre än det var för något år sedan! De har ett stort utbud av nedladdningsbart material, och utbudet i stort är varierat. Det finns inte så många kultserier, men desto mer från den svenska marknaden. Det är lite krångligt att vara flera stycken som delar på ett Viaplay-konto, mycket på grund av att tjänsten bara kan vara registrerad på 4 enheter åt gången och att olika användare inte kan skapa sig ett eget konto.  Allt som allt erbjuder Viaplay dock en riktigt bra tjänst, inte minst för dig som gärna vill ta del av mycket svenskt innehåll och/eller filmer från Disney och Pixar.

Vinnare i det här testet

Mobil

Publicerad

Premiumtjänsterna för film och TV lockar allt fler användare. Mobil testar vilken tjänst som fungerar bäst i mobil och surfplatta. Testets vinnare är Netflix som har ett stort utbud av TV-serier med många egna titlar och stor bredd. Här finner man något för alla åldrar och fler svenska/nordiska produktioner än hos HBO, även om det mest i Netflix katalog kommer från USA. Appen är välgjord och har stöd för HD på de flesta enheter. I tjänsten kan man skapa flera profiler och betala olika hög månadsavgift beroende på hur många som behöver kunna titta samtidigt. Netflix har dock i förhållandevis få nya filmer och saknar offlineläge. HBO och Viaplay får samma betyg och delad andraplats. HBO är bolaget bakom påkostade succéserier som The Sopranos, Sex and the City, Rome och Game of Thrones. HBO är bästa alternativet om man älskar TV-serier, men här finns inga barnprogram och filmutbudet är mindre än hos Netflix, C More eller Viaplay. Appen är snygg, men det finns områden som behöver förbättring. HBO riktar sig till tittare som vet vad de letar efter och när man väl gått igång uppspelningen är kvaliteten utmärkt med HD på alla plattformar. Fem enheter kan logga in på samma konto (webbinloggning från datorn räknas inte). Tjänsten får in nya säsonger strax efter att de har premiär, så att man alltid håller sig uppdaterad i sina favoritserier. Viaplay har hängt med under många år och lanserades kort efter SVT Play under namnet Viasat On Demand och har en utmärkande egenskap – offlineläget. Det finns en hel del undantag, men de flesta filmer och TV-serier går att ladda ned och tittas på utan uppkoppling. Viaplays utbud består av ett stort antal serier, men ligger inte lika nära världspremiärerna som Netflix eller HBO. Barnutbudet består till största del av dubbade serier och filmer från Disney, Nickelodeon och Cartoon Network. Det finns dessutom en hyrbutik och bild- samt ljudkvaliteten är utmärkt.

Vinnare i det här testet

M3 Sveriges Prylsajt

Publicerad

Sveriges Prylsajt har uppdaterat sitt test av fem streamingtjänster för film och serier. Den bästa tjänsten är Netflix som utan tvekan är den mest spridda. Utbudet är bra, men det är inte svårt att hitta luckor. Det finns både TV-serier och filmer, men inte de allra nyaste filmerna och inte heller alla säsonger av serierna. Installerar man ett tillägg i webbläsaren kan man däremot få tillgång till det amerikanska utbudet betydligt större. Både bild- och ljudkvaliteten är bra och det mesta erbjuds i högupplöst format. Genom dina val kan Netflix också lära sig vad du tycker om och rekommendera titlar som kan vara intressanta för dig. På andraplats hamnar HBO Nordic och tjänstens verkliga styrka är det fantastiska utbudet. Om du gillar TV-serier är HBO ett givet val, men kanske inte ett lika bra alternativ om du gillar filmer mer. Tjänsten är dessutom riktigt prisvärd, men tappar betyg för att användarvänligheten behöver förbättras. Headweb hamnar på tredjeplats. Tjänsten köptes i år upp av Film2home och så småningom kommer tjänsten att ersättas av Plejmo. Hos Headweb finns ingen fast månadskostnad utan du betalar för de filmer du vill kolla på. Filmerna kan dock kosta upp till 49 kronor för de allra senast släppta.  Tjänsten är helt webbaserad och det erbjuds inga särskilda appar till vare sig telefon eller surfplatta.

Vinnare i det här testet

Ljud & Bild

Publicerad

Ljud & Bild har gått igenom de filmtjänster som finns på marknaden. I testet ingår alla lokalt tillgängliga internettjänster som erbjuder ett bibliotek av titlar som kan strömmas för en fast månadskostnad. Bästa tjänsten är Netflix som förmodligen också är den mest kända videotjänsten, då den funnits länge i USA innan den kom till Sverige. Ett stort plus med tjänsten är att man kan ha olika profiler, så att alla får relevanta rekommendationer. Detta är extra bra för barnfamiljer och det finns faktiskt en hel del för barnen att se. Netflix har en del egenproducerade TV-serier som House of Cards, Orange is the new Black och Arrested Development, men också ett bra bibliotek med serier som Breaking Bad, Doctor Who och Top Gear. I övrigt består utbudet av äldre filmer av action, Sci-Fi och drama. Netflix är tjänsten som är bäst för majoriteten av tittarna. På andraplats hamnar C More Play som ahr ett unikt utbud av livesända kanaler och ett bra utbud av sport. Här får man även många nya filmer och lokala TV-serier. Innehållet är uppdelat på TV-tablå, filmer, TV-serier, sport, dokumentärer och barn. Nackdelen är dock att man i dagsläget måste titta på datorn och att prislappen är lite väl hög för de flesta. Sist, men inte minst, tar Viaplay på tredjeplats. Viaplay har två olika abonnemang beroende på om man bara vill ha serier och film eller om man även vill få tillgång till alla sportsändningar. Till skillnad från övriga tjänster behöver man inte alltid vara uppkopplad, då man kan ladda ner innehåll och titta offline. Tjänsten har mycket skandinaviskt innehåll och nya filmer, samt att man får tillgång till tjänsten via många olika enheter. Tyvärr finns inte lika många bra, äldre filmer eller amerikanska serier. Viaplay är den enda egentliga konkurrenten till dominerande Netflix, så beroende på smak kan Viaplay ändå vara ett bättre val för många.

Vinnare i det här testet

Mac World

Publicerad

Numera kan man betala en fast summa varje månad och sedan kan man titta på hur mycket film och serier som man vill. Mac World har jämfört Netflix, Viaplay, Mubi, HBO och Filmnet. Viasat har gjort sig ett namn som bolaget med det stora filmutbudet på TV. När de nu erbjuder strömmande video ligger de därför bra till, eftersom de redan har nödvändiga kontakter på plats. Detta gör att man faktiskt får lite nyare filmer i listan. Webbplatsen känns lite rörig, men när man väl insett hur den hänger ihop går det hyggligt snabbt att navigera runt. Själva strömmandet fungerar hyggligt, men kvaliteten är inte alltid på topp och det händer titt som tätt att bilden släpar efter. En del TV-material verkar dessutom som om det vore inspelat på en gammal iPhone. Den största fördelen med Viaplay är att man kan ladda ner material som man sedan kan titta på offline. Tjänsten erbjuder dessutom mängder av sportsändningar, men det krävs att man väljer ett annat abonnemang med en tilläggskostnad på 120 kronor. På andraplats hamnar HBO. Medan de fyra övriga tjänsterna framför allt är leverantörer, har HBO gjort sig mest kända som producenter. De lyfte, nära nog ensamma, statusen på TV-program för ungefär tio år sedan. Tittar man på filmutbudet blir man inte särskilt imponerad, då det endast finns ett hundratal filmer och dessutom inte heller det senaste. Men väljer man HBO är det inte för filmernas skull, utan det är TV-serierna som gjort företaget till ett av de mest omtalade mediabolagen i världen. I motsats till många konkurrenter erbjuder HBO samtliga säsonger med alla avsnitt. Färska avsnitt kommer till Sverige senast ett dygn efter att de visats i USA, vilket gör att man inte behöver halka efter i någon serie. Streamingen fungerar smärtfritt och hackar ingenting alls. HBO är ett givet val för alla TV-seriefantaster! Netflix tar tredjeplats och är det största namnet inom strömmande film. Problemet är att Netflix har haussats alltför mycket – utbudet är nämligen väldigt skralt. Visst finns det en hel del klassiker, men nyare filmer lyser nästan helt med sin frånvaro. Likadant är det bland TV-serierna, då de senaste säsongerna ännu inte nått dit. Tjänsten är helt enkelt inte lika bra i Sverige som i USA. Men på Netflix kan man skapa flera profiler som gör att tjänsten kan rekommendera material för den person som tittar och detta är en stor fördel gentemot övriga konkurrenter.

Vinnare i det här testet

VILKEN BÄST I TEST VINNARE ÄR EGENTLIGEN BÄST?

Hos test.se får du svaret - helt gratis!

Vi samlar produkttester från seriösa aktörer i magasin, på TV och på nätet, och presenterar deras topp 3. Därefter analyserar vi de sammanslagna resultaten och kan på så sätt utse de ultimata testvinnarna inom alla produktkategorier! Här hos oss får du med andra ord ta del av produkternas crème de la crème, och kan på så sätt göra smarta val i alla dina inköp.