VI SAMMANSTÄLLER TESTER

Det är precis vad vi gör, kollar vad andra tycker om produkterna. Idén med Test.se är att sammanställa experttesterna från nätet och tidningarna på ett ställe, låta någon av våra redaktörer analysera dem och rekommendera en produkt. Sidorna uppdateras löpande allt eftersom nya produkter och tester publiceras. Läs mer om oss

Ändrad 12 Juni 2024
Så väljer vi vinnare

Så väljer vi vinnare

Test.se har en lång historia av att utse testvinnare i en mängd olika produktkategorier – men hur väljer vi egentligen ut de bästa produkterna?

I första hand är våra testvinnare produkter som har fått topplaceringar i jämförande tester hos välkända aktörer. Vi lägger mycket tid på efterforskning för att kunna presentera ett så pålitligt och korrekt resultat som möjligt. När urvalet görs lägger vi även stor vikt vid produktrecensioner, både från experter och konsumenter.

Ibland stöter vi dock på produktkategorier där det saknas både tester och recensioner. Detta kan antingen bero på att produkten i fråga är ny på marknaden, eller att produktkategorin är ovanligt begränsad. I dessa fall väljer vi att presentera produkter från välkända och etablerade varumärken inom respektive segment.

Test av foto på canvas 2024 – Bäst i test

Ditt hem speglar vem du är i allt från väggfärg till inredning. Foto på canvas är ett enkelt och snyggt sätt att skapa egen konst med dina fotografier och göra ditt hem ännu mer personligt. Här ger vi dig bästa leverantörerna.

Vi har jämfört
 • Leveranstid.
 • Frakt.
 • Övriga egenskaper.
Vi på Test.se rekommenderar
Priser visas i samarbete med Prisjakt
Test och produktrecensioner
Bäst i test Test.se logo
Bestcanvas
Bestcanvas
Bäst i test
Bäst i test Test.se logo
Bestcanvas
Bestcanvas
Smidig tjänst för dig som vill ha eget foto på canvas.
Testvinnare hos SVT Plus 2015.
 4/5 hos Trustpilot.
Leveransfärdig inom 24 timmar
Säker betalning
Lågpris garanti
Fri leverans vid köp över 800kr

Vi har valt att rekommendera Bestcanvas. Det är en tjänst som fått bra betyg och omdöme i ett äldre test hos SVT Plus när de jämförde fyra tjänster under 2015. Canvastryck var bäst när det gällde bildkvalitet och användarvänlighet på hemsidan och tjänsten blev tvåa vad gäller leveranstid. 

På Bestcanvas kan du ladda upp sitt eget foto i formaten: .jpg, .tif, .png och .gif och maxstorleken är 60 MB. När du har laddat upp ditt foto presenterar tjänsten vilka format som passar bildens storlek och sedan finns ett par alternativ att välja bland, t.ex. om man vill ha en vit kant eller någon annan färg. Dock finns det inte mycket gällande bildredigering.

Bestcanvas har över 40 000 nöjda kunder och erbjuder ofta mycket rabatterade priser till sina återkommande kunder. Utöver ett canvastryck kan du välja att trycka ditt foto på akryl, aluminium och latex (barnrumsvänligt). Det finns också fotopresenter att välja mellan t.ex. muggar, kuddar, mobilskal eller musmattor med personliga foton på.

 • Butiker & priser
 • Priser för Bestcanvas
  • Bestcanvas
   SE PRISET

Ytterligare läsning

Test av foto på canvas.

Köpguide foto på canvas 

Låt dina favoritminnen och speciella ögonblick pryda väggarna hemma, eller ge bort som en fin present. Till skillnad från inramade foton på papper, ger canvasduken ett speciellt djup åt bilden och kan ge en tredimensionell känsla. Bilden kan enkelt uttryckt kännas mer levande på en canvasduk.

Vad är ett canvastryck? 

Ett canvastryck är en tavla tillverkad på ett slitstarkt tyg som används för att till exempel tillverka tält, ryggsäckar och segel. På baksidan sitter en inre träram som kallas för spännram. Du kan skriva ut valfritt motiv på en canvastavla. 

Så går det till 

Bilder som man själv tagit trycks upp på canvasdukar och det finns en hel del företag som gör detta. De allra flesta är webbaserade vilket gör det hela väldigt enkelt. Man laddar upp fotot på hemsidan, väljer storlek och gör eventuella redigeringar av bilden. Ett tips är att redigera bilden innan du laddar upp den på hemsidan. Detta kan man göra via olika program som finns till både dator och mobil. Där kan du beskära, filtrera och finjustera bilden så att den verkligen kommer till sin rätt på en tavla.

Du väljer också hur mycket du vill att tavlan ska sticka ut från väggen och om du vill ha en ram eller inte. Vill du inte ha en ram kan du på vissa hemsidor välja om du vill ha en vit kant runt tavlan eller om bilden ska vikas runt. Den tredimensionella känslan förstärks om bilden viks runt ramen, å andra sidan kanske man inte är ute efter den typen av djup i tavlan och då kan en vit kant vara att föredra.

Användarvänlighet, leveranstid och bildkvalitet kan skilja sig mycket mellan de olika leverantörerna. 


Några experttester vi har läst: 

SVT Plus (2015) 

SVT Plus har testat att beställa fototryck på canvas från fyra av de stora leverantörerna på marknaden. Med hjälp av den rutinerade fotografen Paulina Holmgren, som valt två foton med extra svårigheter i bildåtergivningen, jämförs hur bra trycket blir, hur lätt tjänsten är att använda och hur lång tid det tar. Tavlorna beställs i storleken 60x40 m på en kilram i storlek 18 mm. Användarvänligheten sätts på prov i deltest 1. Bäst helhets betyg fick här Bestcanvas som fyra av fem panelmedlemmar tyckte mest om. De tyckte att hemsidan var enkel och tydlig med få steg från start till fullgjord beställning. Tyvärr fanns det förhållandevis få redigeringsmöjligheter. Mellan resten av tjänsterna blev skillnaden relativt liten, men Fujidirekt upplevdes som krånglig när man skulle ladda upp foton. I deltest 2 jämfördes leveranstiderna för de olika leverantörerna. Plus skickade samtliga beställningar samtidigt och använde den leveranslösning som föreslås eller är förhandsvald på hemsidan. Önskefoto tog längst tid – sju dagar – att leverera tavlan. Fujidirekt dröjde sex arbetsdagar och det från Bestcanvas fyra arbetsdagar. Snabbast var Canvas Picasso som bara tog tre arbetsdagar. Samtliga leverantörer levde dock upp till den leveranstid som de anger på sin hemsida. Paulina Holmgren fick bedöma det visuella resultatet, bl.a. färgåtergivning och kontrast, utan att veta vilken leverantör det gällde. Fujidirekt hade beskurit en av bilderna betydligt, så att delar av motivet hamnar utanför tavlan. Den ena tavlan är lite klen i kontrasten och den andra drar mot magenta i de ljusa, blå tonerna. Canvas Picasso har misslyckats med färgåtergivningen och den blå bilden har nästan blivit grålila i blåtonerna. Önskefoto hade också problem med färgåtergivningen och personen i ena fotot har fått en grönaktig hudton. Bestcanvas lyckades bäst med båda de tryckta bilderna och blir därför segrare gällande bildkvalitet. Här fick man bra kontrast, färgerna stämmer, täckning i högdagrarna och även fina tonövergångar från skuggorna. Bäst i test blev alltså Bestcanvas som vann både användarvänlighet och bildkvalitet, samt kom två när det gäller leveranstid.

Tillbaka till början – våra toppval


Redaktionen
Test.se

Vanliga frågor

 • Det är en tavla du beställer med en egen bild på en canva.
Innehållsförteckning

Foto på canvas

Innehåll i denna artikelInnehåll
Bäst i test:
Bestcanvas Bestcanvas