HANDLA SMART
HANDLA TESTVINNARE
Vi sammanställer experttester för att hitta den bästa produkten just för Dig!
foto på canvas - Bäst i test

Test av foto på canvas

4 ST PRODUKTER TESTADE

tjänster uppdaterad 16:e Mars, 2020, Baserad på 2 experttester.

Ditt hem speglar vem du är i allt från väggfärg till inredning. Foto på canvas är ett enkelt och snyggt sätt att skapa egen konst med dina fotografier och göra ditt hem ännu mer personligt. Låt dina favoritminnen och speciella ögonblick pryda väggarna hemma, eller ge bort som en fin present. Till skillnad från inramade foton på papper, ger canvasduken ett speciellt djup åt bilden och kan ge en tredimensionell känsla. Bilden kan enkelt uttryckt kännas mer levande på en canvasduk.

Bilder som man själv tagit trycks upp på canvasdukar och det finns en hel del företag som gör detta. De allra flesta är webbaserade vilket gör det hela väldigt enkelt. Man laddar upp fotot på hemsidan, väljer storlek och gör eventuella redigeringar av bilden. Ett tips är att redigera bilden innan du laddar upp den på hemsidan. Detta kan man göra via olika program som finns till både dator och mobil. Där kan du beskära, filtrera och finjustera bilden så att den verkligen kommer till sin rätt på en tavla.

Man väljer också hur mycket man vill att tavlan skall sticka ut från väggen och om man vill ha en ram eller inte. Vill man inte ha en ram kan man på vissa hemsidor välja om man vill ha en vit kant runt tavlan eller om bilden skall vikas runt. Den tredimensionella känslan förstärks om bilden viks runt ramen, å andra sidan kanske man inte är ute efter den typen av djup i tavlan och då kan en vit kant vara att föredra.

Användarvänlighet, leveranstid och bildkvalitet kan skilja sig mycket mellan de olika leverantörerna. Läs gärna testkällorna nedan och se vilken leverantör som passar dig bäst!

Läs hela texten - gratis!

Bäst i test: Bestcanvas

Testresultat
SVT Plus 2015
Recensioner
Leveransfärdig inom 24 timmar Säker betalning Lågpris garanti Fri leverans vid köp över 800kr
Produktion i Tyskland
Produktbeskrivning

Här på Test.se har vi valt att rekommendera Bestcanvas. Tjänsten för canvastryck var bäst när det gällde bildkvalitet och användarvänlighet på hemsidan, samt att tjänsten blev tvåa vad gäller leveranstid, när SVT Plus jämförde fyra tjänster under 2015. På Bestcanvas kan man ladda upp sitt eget foto i formaten: .jpg, .tif, .png och .gif och maxstorleken är 60 MB. När man laddat upp sitt foto presenterar tjänsten vilka format som passar bildens storlek och sedan finns ett par alternativ att välja bland, t.ex. om man vill ha en vit kant eller någon annan färg, men det finns inte mycket gällande bildredigering. Bestcanvas har över 40.000 nöjda kunder och erbjuder ofta mycket rabatterade priser till sina återkommande kunder. Utöver ett canvastryck kan man välja att trycka sitt foto på akryl, aluminium och latex (barnrumsvänligt). Det finns också fotopresenter att välja mellan t.ex. muggar, kuddar, mobilskal eller musmattor med personliga foton på.

Visa hela texten

Foto på canvas - JÄMFÖRELSETABELL

Experttester vi läst (2st)

Nedan listas vilka tester vi läst och använt som underlag för att utse vår testvinnare tillsammans med en sammanfattning.

SVT Plus

Publicerad

SVT Plus har testat att beställa fototryck på canvas från fyra av de stora leverantörerna på marknaden. Med hjälp av den rutinerade fotografen Paulina Holmgren, som valt två foton med extra svårigheter i bildåtergivningen, jämförs hur bra trycket blir, hur lätt tjänsten är att använda och hur lång tid det tar. Tavlorna beställs i storleken 60x40 m på en kilram i storlek 18 mm. Användarvänligheten sätts på prov i deltest 1. Bäst helhets betyg fick här Bestcanvas som fyra av fem panelmedlemmar tyckte mest om. De tyckte att hemsidan var enkel och tydlig med få steg från start till fullgjord beställning. Tyvärr fanns det förhållandevis få redigeringsmöjligheter. Mellan resten av tjänsterna blev skillnaden relativt liten, men Fujidirekt upplevdes som krånglig när man skulle ladda upp foton. I deltest 2 jämfördes leveranstiderna för de olika leverantörerna. Plus skickade samtliga beställningar samtidigt och använde den leveranslösning som föreslås eller är förhandsvald på hemsidan. Önskefoto tog längst tid – sju dagar – att leverera tavlan. Fujidirekt dröjde sex arbetsdagar och det från Bestcanvas fyra arbetsdagar. Snabbast var Canvas Picasso som bara tog tre arbetsdagar. Samtliga leverantörer levde dock upp till den leveranstid som de anger på sin hemsida. Paulina Holmgren fick bedöma det visuella resultatet, bl.a. färgåtergivning och kontrast, utan att veta vilken leverantör det gällde. Fujidirekt hade beskurit en av bilderna betydligt, så att delar av motivet hamnar utanför tavlan. Den ena tavlan är lite klen i kontrasten och den andra drar mot magenta i de ljusa, blå tonerna. Canvas Picasso har misslyckats med färgåtergivningen och den blå bilden har nästan blivit grålila i blåtonerna. Önskefoto hade också problem med färgåtergivningen och personen i ena fotot har fått en grönaktig hudton. Bestcanvas lyckades bäst med båda de tryckta bilderna och blir därför segrare gällande bildkvalitet. Här fick man bra kontrast, färgerna stämmer, täckning i högdagrarna och även fina tonövergångar från skuggorna. Bäst i test blev alltså Bestcanvas som vann både användarvänlighet och bildkvalitet, samt kom två när det gäller leveranstid.

Vinnare i det här testet

Digital Life, Pricerunner

Publicerad

Digital Life har testat fyra stora leverantörer av personliga canvastryck för att se vilka som håller måttet och vilka som bör undvikas. Bäst i test blev Canvas Picasso. Här kan man få storlekar mellan 20x20 upp till 100x300 cm och dessutom finns två olika storlekar på kilramen. Digital Life testade ett canvastryck på storleken 50x70 cm med 16 mm kilram. Canvas Picassos hemsida är snygg och lättmanövrerad – det är lätt att beställa produkten precis som man vill och man behöver inte ens registrera sig. Det finns uppåt 40 olika fotoeffekter att välja bland till sin canvas och man kan välja om man vill ha en vit kant, eller om man vill att motivet ska monteras runt ramen. Tavlan levereras sedan fraktfritt och färdigmonterad inom tre dagar. Den enda nackdelen är att man bara kan beställa canvastavlor och inga andra fotoprodukter. På testets andraplats hamnar ProFormat, där Digital Life beställer en 50x70 cm stor canvas på en 18 mm kilram. På hemsidan är gränssnittet smidigt och man får välja canvasstorlek från 20x20 upp till 150x110 cm. Man kan välja att få tavlan monterad med eller utan vit kant på 18 eller 38mm kilram. För att få bästa möjliga resultat, erbjuds man en granskning och justering av bilden för en liten extra kostnad. ProFormat har ett bildgalleri där man kan välja bland 80 olika bilder, om man inte har någon egen bild att ladda upp. Här krävs det att man registrerar sig och leveransen tar tre dagar. Önskefoto är tjänsten som hamnar på tredjeplats och här finns storlekar mellan 20x30 upp till 70x100 cm. Digital Life beställde en tavla på 50x70 cm, färdigmonterad på kilram. Man laddar upp ett foto via hemsidan och en enkel Java-applikation tillåter att man väljer storlek, beskär och roterar bilden enligt sina egna önskemål. Man kan också konvertera sin bild till färg- eller sepia direkt innan du skickar iväg den för beställning. Det finns ingen möjlighet att välja tjocklek på kilramen eller om man vill ha motivet monterat runt ramen eller en vit kant. Det krävs registrering och man får vänta på tavlan i 10 dagar.

Vinnare i det här testet

VILKEN BÄST I TEST VINNARE ÄR EGENTLIGEN BÄST?

Hos test.se får du svaret - helt gratis!

Vi samlar produkttester från seriösa aktörer i magasin, på TV och på nätet, och presenterar deras topp 3. Därefter analyserar vi de sammanslagna resultaten och kan på så sätt utse de ultimata testvinnarna inom alla produktkategorier! Här hos oss får du med andra ord ta del av produkternas crème de la crème, och kan på så sätt göra smarta val i alla dina inköp.