HANDLA SMART
HANDLA TESTVINNARE
Vi sammanställer experttester för att hitta den bästa produkten just för Dig!

Test av bokstavskrämer

skönhet uppdaterad 20:e Oktober, 2015, Baserad på 6 experttester.

Bokstavskrämer används framför allt för att korrigera huden på olika sätt.

Vilken kräm man ska välja är individuellt och beror främst på vilket hudtyp man har.BB-kräm:

BB är en förkortning för Blemish Balm eller Beauty Balm. Krämen är en multifunktionell vårdande och fuktighetsgivande kräm med solskyddsfaktor. Den ger en bas som en primer och jämnar ut hudtonen, men är inte lika täckande som en foundation. Den fungerar ungefär som en tonad dagkräm och passar de som inte tycker om att använda foundation.CC-kräm:

CC betyder Colour Corrector. Krämen täcker lika mycket som en foundation och jämnar ut hudtonen, samtidigt som den ger en lätt känsla. Den återfuktar, lugnar, vårdar huden och ger den lyster. Krämen skyddar även huden mot synliga ålderstecken och innehåller solskyddsfaktor.DD-kräm:

DD står för Daily Defense och krämen är relativt ny, så kanske har ni inte hört talas om den än? Man har kortfattat tagit ut det bästa ur både BB-och CC-krämerna och tillsatt mer skyddande ingredienser. Det primära fokuset på denna kräm är anti-aging.Det kommer också talas om EE-krämer inom en snar framtid. Det är en havsbaserad mousse som är en kombination av rengöring och peeling i ett.

Test.se rekommenderar

Peter Thomas Roth CC Cream - bäst i test bland Bokstavskrämer 2024
Peter Thomas Roth CC Cream, bäst i test.

Peter Thomas Roth CC Cream - Här på Test.se väljer vi att rekommendera CC-krämen från Peter Thomas Roth. Detta är en anti-aging produkt som innehåller solfilter, korrigerar hudytan, ger fukt och färg – allt i samma produkt! Krämen minskar omedelbart imperfektioner. Den innehåller Arbutin och Camu Camu, som är en superfrukt från Amazonas. Frukten innehåller 30 gånger mer C-vitamin än en apelsin! C-vitaminen är bra för huden då den ökar kollagenproduktionen. Arbutinen hjälper till att ge en jämnare hudton. CC-krämen innehåller dessutom solskyddsfaktorn 30 som skyddar huden från solens skadliga strålar. Antioxidanter hjälper till mot fria radikaler.… Läs mer

Bokstavskrämer - Bäst i test

Experttester vi läst (6st)

Nedan listas vilka tester vi läst och använt som underlag för att utse vår testvinnare tillsammans med en sammanfattning.

Allt om Mode (Expressen)

Publicerad

BB-kräm? CC-kräm? Eller DD-kräm? Bokstavskrämer är en kombination av hudvård och makeup. De passar särskilt bra om man har bråttom och inte vill lägga så mycket tid på att bli vardagssnygg. Allt om Mode har testat tre krämer, två CC- och en BB-kräm. Bäst i test blev CC-krämen från Peter Thomas Roth. Här får man en behaglig och dryg konsistens med pigment som jämnar ut och som smälter in i huden. Huden känns efter applicering mjuk och återfuktad, samt att ansiktet får en snygg och fräsch lyster. Krämen finns i tre nyanser. La Roche Posay tar andraplats med Rosaliac CC Cream som minskar rodnad. Det franska apotekmärket är perfekt om man har en känslig hy. Krämen jämnar ut hudtonen, döljer rödhet och känns återfuktande. Den ger även snygg lyster, tyvärr finns den bara i en nyans. Sist, men inte minst, hamnar Decleor Hydra Floral Multi Protection BB Cream. Konsistensen är krämig som lätt masseras in, det behövs bara en liten mängd för ansiktet. Krämen finns i tre nyanser och passar bäst på en hy som har en jämn hudton. Den ger mycket fin lyster och fukt.

Vinnare i det här testet

Bäst-i-Test.se

Publicerad

På Bäst-i-Test.se har man låtit en testpanel av fyra hudterapeuter och make up-artister med olika hudtyper testa ett par olika BB-krämer. Produkterna har testats med avseende på täckningsförmåga, återfuktning, hållbarhet, hudutjämnande egenskaper, samt den sammantagna upplevelsen av produktens konsistens och doft. Testets vinnare Clarins BB Skin Perfecting Cream finns i fyra nyanser och har en något tjockare konsistens än övriga testdeltagare. Tyvärr är den ljusaste färgen inte tillräckligt ljus för alla testdeltagare, vilket drar ner betyget även om övriga deltagare hittade en bra nyans. Krämen har en diskret, men god doft och upplevs som lättapplicerad både med fingrar och verktyg. Endast en liten klick räcker till hela ansiktet och väl på huden ger den en behaglig och mjuk känsla. Clarins har en hög täckningsgrad för att vara en BB-kräm och ger ett mycket naturligt och utjämnande resultat. Produkten sitter bra hela dagen och passar både torr och fet hudtyp. På andraplats hamnar Isadora Bb Cream All-in-One Make Up. Testets budgetvinnare från Isadora finns i tre nyanser och har en något tunnare formula som är lätt att arbeta in i ansiktet. Krämen ger en snygg lyster och jämnar ut hudtonen utan att bli kakig eller synlig. Täckningsgraden är åt det lite lägre hållet och uppskattas främst av de testpersoner som inte har en uttalad problemhud, utan främst söker en naturlig och utjämnande effekt. Krämen innehåller flera vårdande ämnen och de i testpanelen som använt produkten under en längre tid upplever att den fungerar bra även utan en separat hudkräm under. Dr. Brandt Flexitone BB Cream hamnar på tredjeplats och skiljer sig åt från de andra BB-krämerna. Den kommer nämligen endast i en nyans som säger sig kunna anpassas till alla olika hudtoner med hjälp av en egenutvecklad flexitone-teknik. Direkt ur tuben är krämen mycket lättflytande och något grå i tonen, men på huden värms färgen upp då den arbetas in i huden. Testpanelen upplever att produkten fungerar bra för alla trots att den inte finns i fler än en nyans. Formulan är lite svår att dosera, men är samtidigt dryg och lätt att applicera med både fingrar och verktyg. Högst solskyddsfaktor i testet!

Vinnare i det här testet

Råd & Rön

Publicerad

Råd & Rön har testat BB-krämer och resultatet visar att det inte är någon idé att köpa dyra krämer. De ger varken bättre resultat eller skyddar huden mer än billiga varianter – snarare tvärtom. De nya BB-krämerna kan (åtminstone om man får tro tillverkarna själva) utföra smärre underverk. När Råd & Rön mätte tolv BB-krämers återfuktning och solskydd i ett labb, avslöjades flera brister. Dyra Biotherm och Clinique återfuktar inte alls tillräckligt bra. Detta trots att återfuktning är A och O när det gäller att ge huden lyster och minskar rynkor. Krämerna i testet är dessutom missvisande vad gäller solskyddet. Krämerna från Clarins, Loreal och Maybelline innehöll inte så mycket skydd mot UVB-strålar som det står på förpackningen. Maybellines kräm gav betydligt mindre skydd. Hälften av alla krämerna innehöll också för lite UVA-skydd. Råd & Rön lät också en testpanel bestående av 30 kvinnor i åldern 25-45 år testa krämerna. I den här delen av testet var det ingen kräm som stack ut. Panelen tyckte att krämerna var angenäma att använda och de som lovade att dölja rynkor lyckades förhållandevis väl med det. Bäst i test är La Roche Posay Hydreane BB Cream och därefter hamnar Nivea BB Cream som bara kostar hälften så mycket som testvinnaren.

Vinnare i det här testet

Damernas Värld

Publicerad

Damernas Värld har testat en hel rad BB-krämer och korat den som är bäst i test. Det är Loreal Paris Nude Magique, som är vit med små lila korn och ser nästan ut som en rinnig tandkräm före applicering. Den smälter in i huden och jämnar ut. Krämen täcker inte lika väl som en foundation, men passar som en lätt vardagsmakeup. På andraplats hamnar Lancome Hydra Zen Beauty Balm. Här får man en krämig konsistens i en smart tub som förhindrar att det kommer ut för mycket. Krämen är lätt att massera in i huden, jämnar snabbt ut små ojämnheter och ger huden lyster. Lancome är väldigt lik en färgad dagkräm, men med solskyddsfaktor och vårdande ingredienser. Sist, men inte minst, hamnar Collistar Magica BB med en krämig konsistens som är lätt att massera in i huden. Den ger en naturlig och lätt lyster, täcker inte röda partier men jämnar ut små ojämnheter och mattar glansiga områden. Krämen har en lite väl stark doft.

Vinnare i det här testet

Må Bra

Publicerad

De superpopulära BB-krämerna ska vårda, täcka och ge huden lyster. Må Bra har testat fem vanliga märken. Den bästa krämen är Lancome Hydra Zen Beauty Balm som blev en överlägsen favorit bland testpanelen. Krämen är lättarbetad och känns naturlig på huden, samt ger ordentligt med fukt. Den döljer småskavanker och ger en jämn och fin färg. Lancome Hydra Zen BB är en perfekt produkt för dig som vill ha en naturlig look. Lumene hamnade på andraplats med Illumination Anti-Age BB Creme. Det är den krämen i testet som känns mest som en riktig foundation, både i konsistens och i täckförmåga. Trots den lite tjockare konsistensen går den bra in i huden och ger fin täckning och ett sminkat, men snyggt resultat. Sist, men inte minst, tar Collistar tredjeplats med Magica BB Creme. Produkten täcker bra och ger ett matt, mjukt och naturligt resultat som håller i sig under dagen. Testpanelen är dock oenig kring konsistensen, då några tycker att den är lite väl torr och andra tycker att den är något fet.

Vinnare i det här testet

Amelia

Publicerad

Amelias skönhetsexpert har testat sig fram till den allra bästa BB-krämen för fukt, vård och lyster. Estee Lauder tar första plats med krämen Daywear Anti-Oxidant BB Cream. Krämen är fast och ger fin täckning – som en ovanligt bra foundation. Den jämnar ut hudtonen, ger en fin lyster utan att vara glansig. Hyn ser helt enkelt perfekt ut. Clinique Age Defense BB Cream är extra fuktgivande och har effektiva solskyddsingredienser. Krämen hamnade på andraplats och är ett bra val för kombinerad hud. T-zonen håller sig fri från blänk en hel dag och krämen sitter snyggt ända till kvällen. På tredjeplats hamnade Dior Hydralife BB Creme. Krämen känns som en foundation, konsistensen är tät. Den är, trots det, lätt att stryka ut jämnt, och du får samtliga BB-krämens fördelar. Den sitter länge och ger ett naturligt resultat, men lyxpriset drar ner resultatet.

Vinnare i det här testet

VILKEN BÄST I TEST VINNARE ÄR EGENTLIGEN BÄST?

Hos test.se får du svaret - helt gratis!

Vi samlar tester från de mest seriösa aktörerna i magasin, på TV och på nätet. Vi låter sedan våra redaktörer analysera och utse EN officiell BÄST I TEST produkt!"