HANDLA SMART
HANDLA TESTVINNARE
Vi sammanställer experttester för att hitta den bästa produkten just för Dig!

Test av plastfolie

hem & hushåll uppdaterad 17:e Februari, 2015, Baserad på 2 experttester.

Plastfolie är en tunn och oftast genomskinlig plastfilm. Folien säljs på rullar med en sågtandad kant som man river av folien på och används främst för att försluta kärl med mat eller täcka över ett fat som saknar lock. Den skyddar maten från smuts, bakterier från andra livsmedel och uttorkning. På marknaden finns en hel del olika märken och många butikskedjor har sitt egna märke till en billigare peng. Men här bör inte pengarna styra val av plastfolie. Är plastfolien svår att riva av eller inte håller tätt runt behållaren är det värt att lägga några kronor extra och slippa frustration och plastfolie som man får slänga om den inte fungerar.

Test.se rekommenderar

Toppits Plastfolie - bäst i test bland Plastfolie 2019
Toppits Plastfolie, bäst i test.

Toppits Plastfolie - Vi på Test.se har valt att rekommendera plastfolien från Toppits. Toppits har en ännu bättre vidhäftningsförmåga och skyddar maten på ett utmärkt sätt. Det finns sidohållare som låter rullen ligga på plats i förpackningen när man drar ut plasten. Det finns också en limpunkt för att man lätt ska hitta öppningen av plasten varje gång man ska använda den. I de tester som finns har den varit överlägsen bäst i de flesta delmoment. Den är lätt att riva av från rullen, håller tätt på de flesta material och dessutom bjuder Toppits på lite extra… Läs mer

Plastfolie - Bäst i test

RELATERADE TESTER

Matlådor

UPPDATERAD 18:e Juni, 2018

Experttester vi läst (2st)

Nedan listas vilka tester vi läst och använt som underlag för att utse vår testvinnare tillsammans med en sammanfattning.

Testfakta

Publicerad

Testfakta har testat plastfolien och undersökt vilket märke som plastar bäst. Plastfolien skyddar maten från att torka ut och från att komma i kontakt med skadliga bakterier som kan finnas i andra livsmedel, exempelvis i rått kött eller i jord från potatisen. Oavsett hur mycket plast som finns på en rulle, kan det vara så illa att man får kasta flera meter om plasten inte fäster som den ska på kanterna av behållaren med mat. Är den svår att riva av kan den också bli förstörd innan man ens fått försöka plasta in maten. I hanterbarhetstestet, dvs hur lätt plasten är att riva av, användes sex personer. De gav i särklass högra betyg till Toppits. Det också det märket som blir bäst i test när alla delbetygen räknas samman. Näst bäst blev ÖoBs plastfolie som också är billigast.

Vinnare i det här testet

SVT Plus

Publicerad

SVT Plus har testat fem olika märken av plastfolie. Det kan vara knepigt med plastfolie, antingen fastnar den inte som man vill eller så är den svår att riva av från rullen. Först testades om förpackningarna innehöll så mycket plastfolie som utlovades. Tre av förpackningarna häll inte vad som lovades, dessa var: Coop Xtra, Ica och Aromata. Sämst var Coop Xtra som var 2,5 meter för kort. Däremot var ÖoB generösa och plastfolien var 3,2 meter längre än var som angavs på förpackningen. För rivtestet användes 50 st förbipasserande i en galleria. De fick dra av en bit av folien för att sedan bestämma om det var lätt eller inte. Bäst var Toppits plastfolie, enligt drygt 40 procent av de 50 förbipasserande. I det stora hela var det en hård kamp mellan ÖoB och Toppits plastfolie. Båda märkena gav mer folie än utlovat, men eftersom Toppits var en favorit i användartestet och lättast att riva av blev det en testvinnare. Den höll också tätt runt keramik och glas. ÖoB blir dock utsedd till bästa köp, då den har en lägre prislapp.

Vinnare i det här testet

VILKEN BÄST I TEST VINNARE ÄR EGENTLIGEN BÄST?

Hos test.se får du svaret - helt gratis!

Vi samlar tester från de mest seriösa aktörerna i magasin, på TV och på nätet. Vi låter sedan våra redaktörer analysera och utse EN officiell BÄST I TEST produkt!"