HANDLA SMART
HANDLA TESTVINNARE
Vi sammanställer experttester för att hitta den bästa produkten just för Dig!

Bästa matkassen 2023 – jämför alla leverantörer

tjänster uppdaterad 21:e Februari, 2024

I barnvänliga matkassar hittar du rena, enkla och välsmakande rätter som passar för hela familjen. Tanken med barnvänliga matkassar är att du ska kunna njuta av enkelheten i att beställa hem matkassar, och kunna laga klassiska rätter som barnen tycker om. Recepten går snabbt att laga och innehåller näringsrika råvaror. 

SnabbvalBilligaEkologiskaVegetariskaVeganskaLaktosfriaGlutenfria


Välj en eller flera inriktningar
Visa alla
Barnvänlig
Laktosfri
Glutenfri
Lättlagad
Billig
Ekologisk
Vegetarisk
Vegansk
Flexitarian
ViktVäktarna
Hälsokasse
Filtrera på leverantörer
Alla leverantörer
Rensa filter

Filter
Visar 6 st matkassar av 31 st.
Familjevänligt
Klassiska barnvänliga rätter Skräddarsy din egen kasse Håll koll på veckomenyn i appen
Personer
2
4
Middagar
3
4
5
Spara upp till 1357 kr på 5 kassar
950 kr
Fri frakt.
Beställ här
Barnfamilj
Varierade middagar Bekanta smaker Uppskattade grönsaker
Personer
2
4
Middagar
3
4
5
 
999 kr
Fri frakt.
Beställ här
Barnkassen
Barnvänliga smaker Inga onödiga tillsatser Lär er laga mat tillsammans
Personer
4
Middagar
3
4
5
 
879 kr
Fri frakt.
Beställ här
Familjekasse
Husmanskost och moderna rätter Går att få laktos- och glutenfri Enkla recept
Personer
2
4
6
Middagar
3
5
 
899 kr
Fri frakt.
Beställ här
Barnens bästa kasse
Enkla recept Näringsrikt Lika gott för vuxna som barn
Personer
2
4
6
Middagar
5
 
1149 kr
Fri frakt.
Beställ här
Familjefavoriter
Barnvänligt Snabbt och enkelt
Personer
2
4
6
8
Middagar
4
 
1335 kr
Fri frakt.
Beställ här
Visa fler matkassar    

För barnfamiljer är ofta varje minut som kan sparas guld värd. I vardagspusslet med förskola, skola, jobb och aktiviteter kan ofta matlagningen komma i kläm och det är lätt att fastna i ”korv-och-makaroner”-hjulspåren när man bara vill ha något snabbt och enkelt. För att hjälpa till att få vardagen att gå ihop har en rad leverantörer satsat på att skapa matkassar som är speciellt anpassade för just barnfamiljer. Med en färdig, barnanpassad matkasse slipper du ta dig till affären, du behöver inte skriva några veckomenyer och du får automatiskt en matkasse som skapar variation i kosten. Innehållet i de barnvänliga matkassarna är speciellt framtaget för att tilltala familjens yngsta. Målsättningen är dock att maten ska passa hela familjen – inte bara barnen!

Fördelar med barnvänliga matkassar

  • Recepten är planerade för att vara tidseffektiva, tidsåtgången ligger ofta på under en timme (ibland bara 20 minuter!).
  • Här finns inga “konstiga” ingredienser, utan fokus ligger på enkla, bra råvaror som barn brukar tycka om. 
  • Du får näringsrika, välsmakande middagar som är planerade för att mätta och se till att familjen får i sig allt de behöver. 
  • Recepten är varierande, så att du inte fastnar i samma maträtter vecka efter vecka.

Billigaste barnkassen

Den billigaste barnvänliga barnkassen som innehåller fyra middagar för fyra personer är  Familjekassen från Coop. Väljer du att köpa en matkasse hos Coop får du också 200 kronor rabatt på den första matkassen du beställer. Notera av prova-på-priser eller övriga rabatter kan göra att andra matkassar vid vissa tillfällen är billigare!

Prova på barnvänliga matkassar

Vissa leverantörer erbjuder prova-på-perioder eller rabatter på sina barnvänliga matkassar. Till ett lägre pris än vanligt kan du testa om matkassarna faller er i smaken och om recepten är enkla att följa.

Följande barnvänliga matkassar erbjuder rabatter just nu:

Specialanpassade barnvänliga matkassar

Förutom just barnvänligheten så kan det finnas flera andra aspekter som man vill/behöver ta hänsyn till vid valet av matkasse. I vår meny ovan går det därför bland annat att välja olika specialkoster. 

Barnvänliga matkassar som är laktosfria och glutenfria

Allergier ska inte stoppa möjligheten att beställa matkassar, därför finns det barnvänliga matkassar som är laktosfria och glutenfria. Kolla efter märkningen i vår jämförelse så ser du vilka alternativ som finns. Exempel på laktos- och/eller glutenfria barnvänliga matkassar är  Familjekassen från City Gross (laktosfri), Laktosfria Familjekassen från City Gross, WW ViktVäktarnas Laktosfria Matkasse från City Gross, Linas Barnkasse Laktosfri och Linas Barnkasse Glutenfri.

Ekologiska, barnvänliga matkassar

Alla matkassar innehåller näringsrika, hållbara recept. Några av leverantörerna erbjuder även ekologiska, barnvänliga matkassar. Årstidernas matkassar är till 100 procent ekologiska och de erbjuder Vegetariska Barnkassen. Ecoviva har också en ekologisk, barnvänlig matkasse, med 90 procent ekologiskt/miljömärkta råvaror.

Vegetariska, barnvänliga matkassar

Förutom alternativet från Årstiderna så erbjuder även  Simple Feast en vegetarisk barnkasse som de har valt att kalla för Family Feast Vegetarisk. Också Citygross Vegetariska Kassen är barnvänlig. 

Frågor & svar

Hur fungerar det att köpa matkasse?

Kolla först igenom vilken inrikting av matkasse som du är intresserad av, tex Vegetariskt, Barnvänligt eller Laktosfritt. Sedan väljer du antal personer och hur många middagar du vill att din matkasse ska innehålla. Välj vilken dag som du vill få matkassen levererad och starta sedan en prova-på-period eller prenumeration av matkasse-tjänsten.

Vilka dagar levereras matkassarna?

Det varierar, men de vanligaste dagarna för leverans är söndagar, måndagar eller tisdagar. Vilken dag det blir brukar bero på var du bor.

Har matkassarna någon bindningstid?

Matkasse-leverantörerna som vi jämför hos oss på test.se har ingen bindningstid. Detta innebär att du när som helst kan ändra, pausa eller avsluta en prenumeration. Men tänk på att göra det i tid. De flesta butikerna har specifika regler för ett visst antal dagar innan som du kan göra ändringar i din prenumeration

VILKEN BÄST I TEST VINNARE ÄR EGENTLIGEN BÄST?

Hos test.se får du svaret - helt gratis!

Vi samlar produkttester från seriösa aktörer i magasin, på TV och på nätet, och presenterar deras topp 3. Därefter analyserar vi de sammanslagna resultaten och kan på så sätt utse de ultimata testvinnarna inom alla produktkategorier! Här hos oss får du med andra ord ta del av produkternas crème de la crème, och kan på så sätt göra smarta val i alla dina inköp.