HANDLA SMART
HANDLA TESTVINNARE
Vi sammanställer experttester för att hitta den bästa produkten just för Dig!

Bästa matkassen 2023 – jämför alla leverantörer

tjänster uppdaterad 21:e Februari, 2024

I matkassar från Hello Fresh hittar du varierande recept och färska ingredienser. Du har även möjlighet att själv komponera dina recept eftersom det går att byta ut ingredienser. 

Skräddarsy din meny
Ingen bindningstid
Välj 3, 4 eller 5 middagar
Vegetariskt
Grönsaker och proteiner Skräddarsy din egen kasse Håll koll på veckomenyn i appen
Personer
2
4
Middagar
3
4
5
Spara upp till 1357 kr på 5 kassar
950 kr
Fri frakt.
Beställ här
Familjevänligt
Klassiska barnvänliga rätter Skräddarsy din egen kasse Håll koll på veckomenyn i appen
Personer
2
4
Middagar
3
4
5
Spara upp till 1357 kr på 5 kassar
950 kr
Fri frakt.
Beställ här
Snabbt och enkelt
Laga goda middagar på mindre än 25 minuter Skräddarsy din egen kasse Håll koll på veckomenyn i appen
Personer
2
4
Middagar
3
4
5
Spara upp till 1357 kr på 5 kassar
950 kr
Fri frakt.
Beställ här
Fisk och grönsaker
Havets delikatesser och vegetariska måltider Skräddarsy din egen kasse Håll koll på veckomenyn i appen
Personer
2
4
Middagar
3
4
5
Spara upp till 1357 kr på 5 kassar
950 kr
Fri frakt.
Beställ här
Världens kök
För en smaklökskittlande resa Nya smaker varje vecka
Personer
2
4
Middagar
3
4
5
Spara upp till 1357 kr på 5 kassar
950 kr
Fri frakt.
Beställ här

Vi frågar – Hello Fresh svarar

Vad får kunderna om de väljer er matkasse?

– Kunder som beställer vår matkasse får varje vecka en kasse med tre till fem måltider för två eller fyra personer. Varje måltid kommer färdigförpackad och med ett receptkort som är enkelt att följa. Vi på Hello Fresh bryr oss mycket om att minska matsvinnet, och har därför anpassat mängden av varje ingrediens för att det inte ska bli något spill. Vi har hög kvalitet på våra ingredienser, och har valt att bara ha svenskt protein och svenska mejeriprodukter.

Hur tänker ni när ni väljer innehåll?

– Vi försöker ha så mycket lokalproducerade råvaror som möjligt för att hålla nere koldioxidutsläppen. Vårt team skräddarsyr vår veckomeny efter svenska smaker, och uppdaterar alltid recept efter kundernas feedback och önskemål. Vi tycker att det är viktigt att skapa en meny som passar för kundernas smak.

Varför ska kunderna välja just er matkasse?

– Vi är den mest flexibla matkassen på marknaden, på så vis att kunderna kan välja sin inriktning (klassisk, barnvänlig eller vegetarisk), men ändå inte är bundna till några särskilda recept. I stället finns möjligheten att välja mellan tolv olika recept varje vecka, och byta ut någon eller några rätter i sin matkasse. Våra färdigförpackade måltider gör att maten går snabbt och lätt att laga. Kunderna behöver bara ha några få skafferivaror hemma, det mesta kommer med i våra matkassar.

Övrig information om Hello Fresh

Alla ingredienser i matkassarna från Hello Fresh är noggrant utvalda och rätterna är komponerade för att skapa en varierad och hälsosam kost. 

Här är matkassarna från Hello Fresh

Hur beställer jag matkassar från Hello Fresh?

Välj vilken matkasse du vill använda som utgångspunkt. Sedan loggar du in/skapar en användare och uppger din adress. Därefter lägger du till leveransinformation, betalningsinformation och – sist men inte minst – väljer vilka rätter du vill ha. 

Kan jag se menyn i förväg och byta ut middagar?

Du kan planera din meny som du själv vill, vilket är en fördel med Hello Fresh. Du byter ut måltiderna inloggad på hemsidan eller i appen.

Behöver jag ha några basvaror hemma?

I matkassarna finns det mesta som behövs till rätterna, men du behöver ha vissa basvaror hemma. Exempel på dessa är salt, peppar, olja, ägg, mjölk med mera. Vårt tips är att kolla in veckomenyerna i förväg för att se vad du kan tänkas behöva.

Leveransavgift

Frakten är gratis.

Leverans - tid och dag

I Stockholm, Göteborg och Malmö sker leverans på söndag, måndag och tisdag mellan klockan 17-22. I övriga Sverige gäller måndag och tisdag mellan klockan 08-19.

Betalning

Du kan betala med kort eller faktura hos Hello Fresh. Vid första beställningen sker debitering direkt. Kommande beställningar blir debiterade på torsdagen innan matkassen kommer.

Ändringar eller uppsägning av abonnemang

Det går att säga upp prenumerationen när du vill, men senast på onsdagen före nästa leverans. 

Städer som matkassen levereras till

På hemsidan kan du se om du kan få hem matkassar från Hello Fresh. Leverans kan skickas till postnummer som börjar på 10 och går upp till 82, men det finns några undantag.

Frågor & svar

Hur fungerar det att köpa matkasse?

Kolla först igenom vilken inrikting av matkasse som du är intresserad av, tex Vegetariskt, Barnvänligt eller Laktosfritt. Sedan väljer du antal personer och hur många middagar du vill att din matkasse ska innehålla. Välj vilken dag som du vill få matkassen levererad och starta sedan en prova-på-period eller prenumeration av matkasse-tjänsten.

Vilka dagar levereras matkassarna?

Det varierar, men de vanligaste dagarna för leverans är söndagar, måndagar eller tisdagar. Vilken dag det blir brukar bero på var du bor.

Har matkassarna någon bindningstid?

Matkasse-leverantörerna som vi jämför hos oss på test.se har ingen bindningstid. Detta innebär att du när som helst kan ändra, pausa eller avsluta en prenumeration. Men tänk på att göra det i tid. De flesta butikerna har specifika regler för ett visst antal dagar innan som du kan göra ändringar i din prenumeration

VILKEN BÄST I TEST VINNARE ÄR EGENTLIGEN BÄST?

Hos test.se får du svaret - helt gratis!

Vi samlar produkttester från seriösa aktörer i magasin, på TV och på nätet, och presenterar deras topp 3. Därefter analyserar vi de sammanslagna resultaten och kan på så sätt utse de ultimata testvinnarna inom alla produktkategorier! Här hos oss får du med andra ord ta del av produkternas crème de la crème, och kan på så sätt göra smarta val i alla dina inköp.