HANDLA SMART
HANDLA TESTVINNARE
Vi sammanställer experttester för att hitta den bästa produkten just för Dig!

Bästa matkassen 2023 – jämför alla leverantörer

tjänster uppdaterad 21:e Februari, 2024

Middagsfrid har levererat matkassar ända sedan 2007 och har fokus på svenska, säsongsanpassade råvaror. Målsättningen är att det ska vara snabbt och lättlagat, och det finns flera olika varianter för att passa alla smaker. 

8 varianter
Ingen bindningstid
Välj 3 eller 5 middagar
Originalkassen
Passar många Populärast Stor receptvariation
Personer
2
4
Middagar
3
4
5
 
879 kr
Fri frakt.
Beställ här
Flexitariankassen
Fågel fisk och vego Lär dig laga mer varierat Stor receptvariation
Personer
2
4
Middagar
3
4
5
 
879 kr
Fri frakt.
Beställ här
Kalorismarta kassen
Recept under 650 kcal per portion Näringsladdade och goda maträtter Framtagen i samarbete med kostvetare
Personer
4
Middagar
3
4
5
 
879 kr
Fri frakt.
Beställ här
Lättlagade kassen
Enkla recept Lär dig tips i köket Middag inom 25 min
Personer
4
Middagar
3
4
5
 
879 kr
Fri frakt.
Beställ här
Barnkassen
Barnvänliga smaker Inga onödiga tillsatser Lär er laga mat tillsammans
Personer
4
Middagar
3
4
5
 
879 kr
Fri frakt.
Beställ här
Supersnabba kassen
Middagar klara på 15 min Enkla recept
Personer
4
Middagar
3
4
5
 
879 kr
Fri frakt.
Beställ här
Vegokassen
50% EKO Klimatvänligt Lakto-ovo-vegetarisk
Personer
2
4
Middagar
3
4
5
 
849 kr
Fri frakt.
Beställ här

Vi frågar – Helena Eshammar på Middagsfrid svarar

Vad får kunderna om de väljer just er matkasse?

– Väljer man Middagsfrids matkasse kan man vara säker på att man får hem recept som är skapade med väldigt mycket kärlek och omtanke. Vi på Middagsfrid brinner för hälsosam och god mat, men vi brinner också för hållbarhet. Därför är vi väldigt måna om att erbjuda en klimatsmart tjänst, vilket vi stolt kan säga att vi lyckas med! Bland annat är våra veckomenyer planerade för att minimera matsvinnet.


Hur tänker ni när ni väljer innehåll?

– Vi levererar enbart färska råvaror, alltså inget fryst. Vi försöker att leverera så mycket svenska råvaror som möjligt, och självklart det som är i säsong! Vårt kött är alltid från Sverige. Vi väljer också ekologiskt i så stor utsträckning som möjligt.


Varför ska kunderna välja just er matkasse?

– Om man som kund väljer vår matkasse bidrar man till mindre matsvinn. Vi samkör även alla våra leveranser, vilket gör att miljöavtrycket blir mindre än om alla våra kunder tagit egen bil. I våra matkassar får du säsongsanpassad mat skapad med mycket kärlek och en chans att skapa goda och varierande måltider. 


Övrig information om Middagsfrid

Middagsfrid har en stor variation bland sina matkassar för att det ska finnas något som passar alla. Vardagsmaten är lättlagad och du får själv välja om du vill ha en matkasse med eller utan rött kött. 

Här är Middagsfrids matkassar

  • Originalkassen: En populär matkasse med stor receptvariation. Finns med tre middagar för fyra personer, fem middagar för fyra personer och fyra middagar för två personer.
  • Flexitariankassen: Innehåller fågel, fisk och vegetariskt och är till för dig som vill lära dig laga mer varierad mat. Finns med fyra middagar för fyra personer och fyra middagar för två personer.
  • Vegokassen: En klimatvänlig, laktos-ovo-vegetarisk matkasse.
  • Barnkassen: En matkasse med barnvänliga smaker och utan onödiga tillsatser. 
  • Snabba kassen: För dig som vill ha middagen klar inom 25 minuter. 

Hur beställer jag matkassar från Middagsfrid?

Välj vilken matkasse som passar bäst för just dig, och kolla om den finns i ditt område genom att fylla i din adress. Klicka dig sedan vidare och fyll i leverans- och betalningsinformation. 

Kan jag se menyn i förväg och byta ut middagar?

Du kan i förväg kolla in veckomenyerna för att se vilka recept som kommer med. Det går dock inte att byta ut middagar i matkassarna. 

Behöver jag ha några basvaror hemma?

I matkassarna från Middagsfrid ingår allt som behövs till middagen, men du behöver ha några basvaror hemma så som salt, peppar, olja, ris med mera. Du kan se en mer exakt lista på Middagsfrids hemsida. 

Leveransavgift

Fraktkostnad är inräknad i priset.

Leverans - tid och dag

Matkassarna kommer på söndagar, måndagar eller tisdagar mellan 17-22. Men detta beror också lite på var du bor. Läs mer hos Middagsfrid, där du fyller i ditt postnummer.

Betalning

Om du betalar direkt via kort eller bankkonto så debiteras du när du fått hem din matkasse. Då sparas även kortuppgifterna inför framtida betalningar. Om du betalar med kort så görs en reservation vid själva köptillfället och även här sparas kortuppgifterna för kommande betalningar. Vid fakturabetalning skickas den ut när matkassen kommit hem till dig.

Ändringar eller uppsägning av abonnemang

Middagsfrid är utan bindningstid och det går att pausa och ändra abonnemanget nio dagar innan nästa matkasse kommer.

Frågor & svar

Hur fungerar det att köpa matkasse?

Kolla först igenom vilken inrikting av matkasse som du är intresserad av, tex Vegetariskt, Barnvänligt eller Laktosfritt. Sedan väljer du antal personer och hur många middagar du vill att din matkasse ska innehålla. Välj vilken dag som du vill få matkassen levererad och starta sedan en prova-på-period eller prenumeration av matkasse-tjänsten.

Vilka dagar levereras matkassarna?

Det varierar, men de vanligaste dagarna för leverans är söndagar, måndagar eller tisdagar. Vilken dag det blir brukar bero på var du bor.

Har matkassarna någon bindningstid?

Matkasse-leverantörerna som vi jämför hos oss på test.se har ingen bindningstid. Detta innebär att du när som helst kan ändra, pausa eller avsluta en prenumeration. Men tänk på att göra det i tid. De flesta butikerna har specifika regler för ett visst antal dagar innan som du kan göra ändringar i din prenumeration

VILKEN BÄST I TEST VINNARE ÄR EGENTLIGEN BÄST?

Hos test.se får du svaret - helt gratis!

Vi samlar produkttester från seriösa aktörer i magasin, på TV och på nätet, och presenterar deras topp 3. Därefter analyserar vi de sammanslagna resultaten och kan på så sätt utse de ultimata testvinnarna inom alla produktkategorier! Här hos oss får du med andra ord ta del av produkternas crème de la crème, och kan på så sätt göra smarta val i alla dina inköp.