HANDLA SMART
HANDLA TESTVINNARE
Vi sammanställer experttester för att hitta den bästa produkten just för Dig!

Bästa matkassen 2023 – jämför alla leverantörer

tjänster uppdaterad 21:e Februari, 2024

Det finns flera billiga matkassar – och vad som blir mest prisvärt för just dig beror på en rad olika saker. Bland annat får man ta hänsyn till hur stor familjen är, hur många middagar ni önskar och om det finns några speciella krav på kosten som exempelvis ekologiskt, vegetarisk eller barnvänligt. Använd tabellen nedan för att se vilken matkasse som passar bäst för just dig!

SnabbvalEkologisktBarnvänligtGlutenfrittLaktosfritt


Välj en eller flera inriktningar
Visa alla
Barnvänlig
Laktosfri
Glutenfri
Lättlagad
Billig
Ekologisk
Vegetarisk
Vegansk
Flexitarian
ViktVäktarna
Hälsokasse
Filtrera på leverantörer
Alla leverantörer
Rensa filter

Filter
Visar 1 st matkasse av 31 st.
Bas
Vår snabbaste Billigaste kasse Inget grönt för maximal snabbhet
Personer
4
8
Middagar
4
 
1095 kr
Fri frakt.
Beställ här
Visa fler matkassar    

Vilken matkasse är billigast 2020?

När vi ser till normalpris för matkassar innehållande fyra middagar för fyra personer kostar City Gross Billiga matkasse 399 kronor, vilket enligt vår jämförelse är den billigaste matkassen (februari 2020). City Gross erbjuder även en prova-på-rabatt för nya kunder som sänker priset med 100 kronor.

Även Coop erbjuder ett billigare pris, 200 kronor rabatt, för nya matkassekunder – vilket gör att de landar på 399 kronor och därmed på andraplats i vår jämförelse. Priset gäller dock bara för den första kassan du beställer.

För att hålla dig uppdaterad kring vilken matkasse som är mest prisvärd just nu kan du använda vår tabell ovan. Här får du aktuella priser och rabattkoder, och vi uppdaterar kontinuerligt med ny information och nya matkassar. Vill du sortera på pris använder du dig av vår tabell och väljer att filtrera på ”Pris: Lägst till högst”. Tänk på att ställa in hur många ni är och hur många middagar ni vill beställa för att få en rättvisande jämförelse. 

Matkassar med prova-på-perioder och rabattkoder

Det finns flera alternativ på billiga matkassar hos leverantörerna. I vår jämförelse kan du se aktuella prova-på-priser och rabattkoder som gäller just nu. Vilken matkasse som blir billigast beror på vilka aspekter som ska tas hänsyn till; hur många middagar du vill ha, hur många personer det ska räcka till och andra särskilda önskemål.

Nedan listar vi några av de billigaste alternativen:

Fyra middagar för två personer

Den billigaste matkassen just nu, när vi ser till prova-på-pris och rabattkoder för fyra middagar för två personer är Vegetariska Matkassen från Årstiderna för 469 kronor. Här får du även 20 procent rabatt på din första beställning. Nära samma prisklass ligger även Middagsfrids matkassar Flexitariankassen 4 för 2 och Originalkassen 4 för 2. Detta gäller dock endast när man ser till prova-på-pris.

Tre middagar för fyra personer

Den billigaste matkassen just nu, när vi ser till prova-på-pris och rabattkoder för  tre middagar för fyra personer är Vegokassen från Middagsfrid, 4 personer och 3 middagar. Prova-på-priset är 395 kronor, efter provperioden kostar den 675 kronor.

Prova-på-rabatter

De leverantörer som erbjuder rabattkoder och prova-på-perioder är följande:

Är billigast bäst?

Både ja och nej. Billigast är såklart det mest bekväma för plånboken. Men ofta finns det fler aspekter som man vill ta hänsyn till när det gäller vad man äter. Exempelvis kan det handla om att äta mer vegetariskt, som ofta innebär lite billigare råvaror, eller mer ekologiskt, som ibland kan kosta lite mer. Vill du satsa på just ekologiska matvaror så tipsar vi om att kolla in matkassar från ÅrstidernaSimple Feast och Ecoviva.
    

Frågor & svar

Hur fungerar det att köpa matkasse?

Kolla först igenom vilken inrikting av matkasse som du är intresserad av, tex Vegetariskt, Barnvänligt eller Laktosfritt. Sedan väljer du antal personer och hur många middagar du vill att din matkasse ska innehålla. Välj vilken dag som du vill få matkassen levererad och starta sedan en prova-på-period eller prenumeration av matkasse-tjänsten.

Vilka dagar levereras matkassarna?

Det varierar, men de vanligaste dagarna för leverans är söndagar, måndagar eller tisdagar. Vilken dag det blir brukar bero på var du bor.

Har matkassarna någon bindningstid?

Matkasse-leverantörerna som vi jämför hos oss på test.se har ingen bindningstid. Detta innebär att du när som helst kan ändra, pausa eller avsluta en prenumeration. Men tänk på att göra det i tid. De flesta butikerna har specifika regler för ett visst antal dagar innan som du kan göra ändringar i din prenumeration

VILKEN BÄST I TEST VINNARE ÄR EGENTLIGEN BÄST?

Hos test.se får du svaret - helt gratis!

Vi samlar produkttester från seriösa aktörer i magasin, på TV och på nätet, och presenterar deras topp 3. Därefter analyserar vi de sammanslagna resultaten och kan på så sätt utse de ultimata testvinnarna inom alla produktkategorier! Här hos oss får du med andra ord ta del av produkternas crème de la crème, och kan på så sätt göra smarta val i alla dina inköp.