HANDLA SMART
HANDLA TESTVINNARE
Vi sammanställer experttester för att hitta den bästa produkten just för Dig!

Jämför och hitta det bästa abonnemanget med Samsung

tjänster uppdaterad 17:e Augusti, 2020

Vi har jämfört alla svenska mobiloperatörer i ett enda stort test för att du ska kunna hitta det abonnemang som passar dig bäst. Här kan du se vilka möjligheter som finns att teckna mobilabonnemang tillsammans med en ny mobil från Samsung. Till skillnad från flera andra sidor kan vi på Test.se stoltsera med att alla de största operatörerna finns med i vår jämförelse.

Gå direkt till abonnemangen

Snabbval: Samsung Note 9Samsung Note 10Samsung Note 10+Samsung S10Samsung S10+Samsung S10eSamsung S9

1
Välj med eller utan mobil
2
Välj mobilnät eller lämna detta val blankt
3
Välj fördelar och klicka på sök när du är klar
Med eller utan telefon?
Mobilnät
Surfmängd 1GB
Typ av abonnemang
Fördelar


Rensa

TIPS Osäker på surfmängd? Har du Wifi hemma räcker det oftast med 5GB.


Mobilnät: Telia
24 mån bindningstid
2GB
Använder Telias nät - bästa täckning
Sveriges nöjdaste kunder! (enligt SKI 2018)
Behåll oanvänd surf
Support 24/7
500 sms/mms, 50 samtal
2GB

Surfmängd

Mini 2GB

239
kr/mån

+ Samsung Galaxy A51 (128GB)


Mobilnät: 3
24 mån bindningstid
5GB
Fria samtal och SMS/MMS
Surfa i 80 länder
Skicka surf
WIFI-samtal
Musikstreaming utan påverkan på surf
5GB

Surfmängd

3Surfa 5GB

249
kr/mån

+ Samsung Galaxy A41 (64GB)


Mobilnät: Telia
24 mån bindningstid
2GB
Bästa täckning
Fria samtal och SMS/MMS
Familjeabonnemang
Behåll oanvänd surf i surfpotten
Surfa gratis på sociala medier
2GB

Surfmängd

Telia Mobil 2GB

299
kr/mån

+ Samsung Galaxy A21S (32GB)


Mobilnät: Tele2
24 mån bindningstid
10GB
Fria samtal och SMS/MMS
Grym täckning
Alltid billigt
Avsluta när du vill
10GB

Surfmängd

Fastpris 10GB

325
kr/mån

+ Samsung Galaxy A51 (128GB)


Mobilnät: Telenor
24 mån bindningstid
4GB
Fria samtal och SMS/MMS
Samla familjen i ett abonnemang
Surfa som hemma i 41 länder
4GB

Surfmängd

Telenor 4GB

359
kr/mån

+ Samsung Galaxy A41 (64GB)


Mobilnät: Tele2
24 mån bindningstid
5GB
Fria samtal och SMS/MMS
Delar nät med Tele2
Mobilabonnemang och bredband på samma faktura
5GB

Surfmängd

Mobil 5GB

268
kr/mån
Gäller första 3 månaderna, därefter 398 kr/mån.

+ Samsung Galaxy A51 (128GB)

Jämförelse av operatörer

Här får du en snabb överblick på några av de tjänster som ingår hos mobiloperatörerna.

Familjeabonnemang
Spara surf
Wifi-samtal
Gratis musikstreaming
Surfa gratis på sociala medier
Ingen uppsägningstid
Supportchatt 24/7
Supportchatt med öppettider
Skicka surf

Frågor & svar

Vilken mobiloperatör är bäst?

Det är svårt att svara på vilken mobiloperatör som är bäst. Det är helt enkelt väldigt individuellt. Det som är viktigt för dig kanske inte är lika noga för en annan. Täckning kanske är en viktig punkt för dig som bor på landsbygden, men om du bor i en storstad, fungerar de flesta abonnemang lika bra eftersom täckning prioriteras i tätbefolkade områden. Använd dig av vår jämförelsetabell och utgå från vad som är viktigast för dig, så hittar du förhoppningsvis det bästa mobilabonnemanget för dig.

Vilket mobilabonnemang har bäst täckning?

Det finns det 4 mobilnät i Sverige, Telia, Tele2, Telenor och Tre. När det gäller bäst täckning har Telia har fått högsta betyg av mätningsföretaget P3 Connect Mobile Benchmark, därefter hamnar Tele2.

Hur mycket surf behöver jag?

Om du har wifi hemma och på jobbet behöver du inte speciellt mycket surf. Då kan några 2-6 GB räcka gott och väl. Men är du ofta iväg ute där du inte har tillgång till wifi så kan ett abonnemang med mycket surf eller fri surf vara ett bra alternativ.

Hur fungerar familjeabonnemang?

Med ett familjeabonnemang kan du samla flera personer i ett och samma abonnemang. Ni som tillhör abonnemanget delar på surfen och allt samlas på samma faktura. Ju fler som är anslutna till familjeabonnemanget, desto billigare blir det. Läs mer och jämför bland familjeabonnemangen

Om du går i tankarna att köpa en ny Samsung-telefon kan det vara värt att undersöka hur mycket mobiltelefonen kostar om du köper den tillsammans med ett abonnemang – ofta kan det bli billigare än om du köper telefonen separat. I vår jämförelse finns en stor mängd kombinationer av Samsung-mobiler och abonnemang från olika operatörer. 

Vilka modeller kan man kombinera med olika abonnemang?

Beroende på vilken Samsungmodell som du är intresserad av finns det olika operatörer att välja på. Tänk på att läsa ordentligt om de olika abonnemangen för att kunna göra en så bra jämförelse som möjligt när det gäller exempelvis pris, surfmängd och täckning. 

Här följer en lista på vilka operatörer som har erbjudande med de olika modellerna:

Vilket är det billigaste alternativet?

Eftersom det både finns en stor mängd olika operatörer och flera olika mobilmodeller är det svårt att göra en generell jämförelse kring vad som blir billigast. Ett tips är att fundera ut vilken modell du är intresserad av först, för att sedan kunna se vad de olika operatörerna har att erbjuda.

Övrig information – välja mobilabonnemang

Mobilsurf och wifi

Att välja rätt surfmängd till sitt abonnemang är inte helt enkelt, och det är ofta väldigt individuellt hur mycket surf som går åt. Värt att tänka på när du väljer mängd är hur och var du kommer att använda din telefon. Befinner du dig mycket i miljöer där du har tillgång till wifi kanske det räcker med en mindre surfmängd i ditt mobilabonnemang. Om du däremot ofta är utanför wifi-zoner – och samtidigt exempelvis ser mycket på videoklipp – kan du behöva ett större surfpaket. Vissa abonnemang erbjuds med obegränsad surf, medan andra har möjligheten att spara surf från en månad till en annan.

Specialabonnemang

Om ni är en familj så kan det vara praktiskt att skaffa ett familjeabonnemang. Detta gör att ni kan ha flera mobilnummer kopplade till samma mobilabonnemang. Det finns flera alternativ och operatörerna erbjuder olika lösningar. Något som är värt att veta är att man faktiskt inte ens behöver vara en familj för att använda denna abonnemangsform. Det går lika bra att dela abonnemang med grannar, vänner eller kollegor. Vill du läsa mer om familjeabonnemang kan du gör det här.

Student och pensionär

För dig som är student eller pensionär finns det flera abonnemang att välja på – som oftast också innebär ett lägre pris. Gå direkt till jämförelsen av studentabonnemang och seniorabonnemang för att se vilka alternativ som du har att välja på. Vi har även granskat vad olika tidningar säger om olika mobilabonnemang, läs våra sammanfattningar här.

VILKEN BÄST I TEST VINNARE ÄR EGENTLIGEN BÄST?

Hos test.se får du svaret - helt gratis!

Vi samlar produkttester från seriösa aktörer i magasin, på TV och på nätet, och presenterar deras topp 3. Därefter analyserar vi de sammanslagna resultaten och kan på så sätt utse de ultimata testvinnarna inom alla produktkategorier! Här hos oss får du med andra ord ta del av produkternas crème de la crème, och kan på så sätt göra smarta val i alla dina inköp.