VI SAMMANSTÄLLER TESTER

Det är precis vad vi gör, kollar vad andra tycker om produkterna. Idén med Test.se är att sammanställa experttesterna från nätet och tidningarna på ett ställe, låta någon av våra redaktörer analysera dem och rekommendera en produkt. Sidorna uppdateras löpande allt eftersom nya produkter och tester publiceras. Läs mer om oss


Innehåll
FILTER
Ändrad 2 Juli 2024

Hitta det billigaste mobilabonnemanget 2024

Är du ute efter det billigaste mobilabonnemanget? Här jämför vi alla svenska mobiloperatörer i ett enda stort test – hitta det bästa alternativet för dig oavsett vilken typ av abonnemang du är ute efter.

Visar 41 abonnemang
0 GB
Typ av abonnemangfello Logo
Surfhastighet upp till 100 Mbit/s
comviq Logo
Surfhastighet upp till 100 Mbit/s
Dubbel surf!
hallon Logo
Surfhastighet upp till 100 Mbit/s
vimla Logo
Surfhastighet upp till 150 Mbit/s
tellus Logo
Surfhastighet upp till 100 Mbit/s
comviq Logo
Surfhastighet upp till 100 Mbit/s
halebop Logo
Surfhastighet upp till 100 Mbit/s
Dubbel surf!
hallon Logo
Surfhastighet upp till 100 Mbit/s
vimla Logo
Surfhastighet upp till 150 Mbit/s
fello Logo
Surfhastighet upp till 100 Mbit/s
vimla Logo
Surfhastighet upp till 150 Mbit/s
tellus Logo
Surfhastighet upp till 100 Mbit/s
tre Logo
Surfhastighet upp till 1000 Mbit/s
fello Logo
Surfhastighet upp till 100 Mbit/s
comviq Logo
Surfhastighet upp till 100 Mbit/s

billigast mobilabonnemang

Det finns flera mobilabonnemang med låga priser – men vad som blir mest prisvärt för just dig beror på en rad olika saker. Varje mobilabonnemang har sitt innehåll och det gäller att väga de olika parametrarna mot varandra för att hitta det bästa alternativet.

Vilket mobilabonnemang är billigast?

Flera av mobiloperatörerna erbjuder rabatterat pris under de första månaderna. Såväl Vimla, Fello och Hallon som Tellus Mobil och Chilimobil har frekventa rabatter där du vanligtvis får betala halva priset under de första tre eller fyra månaderna. Även när det gäller fastpris är det normalt sett dessa aktörer som ligger lägst i pris. Glöm dock inte att jämföra exempelvis hur mycket surf som ingår i de olika abonnemangen, kanske är inte några enstaka GB som ingår i det billigaste alternativet tillräckligt för dig?

Hitta billiga specialabonnemang – senior, student eller familj

Billigaste mobilabonnemanget – pensionär

För dig som är över 55 år finns ofta möjligheten att teckna ett så kallat seniorabonnemang. Här erbjuds normalt sett mobilabonnemang till ett lägre pris än de traditionella abonnemangen – ett bra sätt att spara pengar helt enkelt! Hur erbjudandet ser ut varierar lite mellan olika operatörer, besök gärna vår sammanställning av seniorabonnemang genom att klicka på länken nedan.

Billigaste mobilabonnemanget – student

De flesta operatörer erbjuder någon typ av rabatt eller särskilt abonnemang för dig som är student. Hur premisserna ser ut kan variera mellan olika aktörer – ibland får du samma rabatt oavsett om du går på gymnasiet eller på högskolan, medan det i andra fall krävs att du ska vara över 18 år och läsa kurser som är CSN-berättigade. Om du vill veta mer om studentabonnemang, och se vilka som erbjuds, kommer du till vår matiga guide genom att följa länken nedan.

Billigaste mobilabonnemanget – familj

Ett sätt att sänka sin månadskostnad och spara pengar är att välja att teckna ett familjeabonnemang tillsammans med flera andra. Här samlas allt på en faktura, och ni kan själva välja hur många användare som ska dela på abonnemanget och hur surfen ska fördelas. Ni behöver inte heller vara en familj för att ha ett familjeabonnemang – det går fint att dela abonnemang även bland vänner. Följ gärna länken nedan för att komma direkt till vår särskilda sida för just familjeabonnemang.

billigaste abonnemanget
Om du är ute efter ett billigt abonnemang med mobiltelefon erbjuder flera operatörer denna möjlighet. När det gäller Google Pixel är det deras a-modeller du ska välja mellan om du vill ha en billig mobiltelefon.

Surfmängd och wifi

När du väljer hur mycket surf som ska ingå i ditt abonnemang kan det vara värt att tänka på hur och när du kommer att använda din mobiltelefon. Om du exempelvis befinner dig mycket på jobbet och hemma, där man vanligtvis har tillgång till wifi, räcker det att det ingår en mindre mängd surf i ditt mobilabonnemang. Om du i stället ofta är på språng kan du behöva välja ett lite större surfpaket. I en del abonnemang ingår fri surf – ett bra alternativ för dig som vill surfa hur mycket du vill, var du vill! I andra abonnemang med begränsad surf finns det ibland också möjlighet att spara surf från en månad till en annan. 

Är billigast bäst?

Både ja och nej. Att behöva lägga så lite pengar som möjligt på sitt mobilabonnemang varje månad är såklart önskvärt. Men när du väljer abonnemang är det också värt att fundera över andra parametrar för ditt mobilanvändande – exempelvis surfmängd, täckning och huruvida det ingår fria samtal och sms/mms. Ställ för- och nackdelar mot varandra för att hitta det bästa möjliga mobilabonnemanget för just dig. 

Tillbaka till början


Redaktionen
Test.se

Vanliga frågor

  • Det enklaste sättet att hitta ett så billigt abonnemang som möjligt är att jämföra alla tillgängliga alternativ – ta gärna en titt på vår sammanställning ovan för att se utbudet hos de största operatörerna i landet.
  • De billigaste abonnemangen hittar du vanligtvis hos lågprisoperatörerna, och detsamma gäller för abonnemang med mobiltelefon. Dock är det i nuläget inte många lågprisaktörer som erbjuder möjligheten att köpa en mobiltelefon när du tecknar ditt abonnemang. Kolla in vår jämförelse för att hitta de bästa priserna just nu.
  • Om du vill komma billigt undan finns det en rad olika specialabonnemang som kan vara intressanta. Är du över 55 år kan du exempelvis teckna ett seniorabonnemang, medan du som är student ofta hittar nedsatta priser inom din kategori. Även familjeabonnemang kan vara en bra idé för att komma lite billigare undan.
Innehållsförteckning