Vi sammanställer experttester för att hitta den bästa produkten just för Dig!
hörlurar, in ear - Bäst i test

Test av hörlurar, in ear

28 ST PRODUKTER TESTADE

elektronik uppdaterad 8:e November, 2017, Baserad på 11 experttester.

Vilken sorts hörlurar du bör skaffa beror i första hand på vilka preferenser du har. Föredrar du lurar som sitter utanpå eller på dina öron, eller föredrar du hörsnäckor, in-ear, som du stoppar i öronen? I så fall ska du fortsätta läsa – nedan har vi utsett den ultimata testvinnaren bland earbudhörlurar!

Jag kan allt om in ear-hörlurar – klicka här för att komma direkt till testvinnaren!

Vad för slags hörlurar du ska skaffa dig beror som sagt i första hand på vilka preferenser du har. In ear-lurar har flera fördelar framför over ear-modellerna! De är till exempel bekvämare att träna i; du riskerar inte att springa ner dem från huvudet, och de kommer inte att göra dig ännu varmare. Det kan dock vara en bra idé att skaffa ett par som är något så när vattentåliga. Dels slipper du oroa dig för att de ska påverkas av att du svettas, och dels kan du enkelt skölja av dem efter ett hårt träningspass. Den absolut största fördelen med in ear-lurar är förstås att de inte tar någon plats. Men eftersom de mer eller mindre bara består av sladd får du passa dig för sladdtrassel – linda ihop hörlurarna prydligt så blir det lättare att få fram dem för användning igen. Utformningen gör också att lurarna aldrig är i vägen för mössa, glasögon eller hjälm, och de kommer aldrig sabba en snygg frisyr!

Finfint ljud trots liten lur

In ear-lurar har ett oförtjänt dåligt rykte bland musikentusiaster idag, för det går numera att få till ett riktigt bra ljud i en så liten lur! Ljudchipen i elektroniska produkter blir bara bättre och bättre, och med rätt funktioner går det att skapa en ljudbild anpassad för dig även i litet format. Brusreducering är ett exempel på en sådan funktion!

Passformen är viktig

För att ljudupplevelsen ska vara riktigt bra, och för att komforten ska vara något att ha, är det viktigt att öronsnäckorna sitter bekvämt i öronen. Ofta ingår gummiproppar i flera storlekar när du köper ett par in ear-lurar,  så att du ska kunna hitta en storlek som passar just dig. Är lurarna utrustade med teknik för brusreducering blir passformen extra viktig – sitter inte snäckorna tätt i öronen kommer omgivningsljud smita igenom, oavsett hur bra brusreduceringen är. Upplever du att du inte hör ljudet ordentligt i dina hörlurar behöver det inte bero på att de inte är bra, utan kan helt enkelt bero på att de inte sitter som de ska. Testa en annan storlek på proppen! När proppen sitter som den ska och isolerar i örat kommer du uppleva en mer nyanserad ljudbild och inte störas lika mycket av omgivningsljud. Du kommer dessutom inte känna samma behov av att höja volym, vilket din hörsel kommer tacka dig för.

Mikrofon med volym- och pausknapp

När lurarna används ihop med en mobiltelefon är det smidigt om de är utrustade med mikrofon. Om det dessutom är möjligt att svara, pausa musik, byta låt och höja eller sänka volymen på headsetet är det självklart ett plus! De flesta in ear-lurar kan användas som headset, men huruvida det finns en knapp på mikrofonen och vad du i så fall kan göra med knappen varierar, så läs lurarnas specifikationer noggrant om du vill kunna göra både det ena och det andra med dina hörlurar!

Bäst i test: Sony MDR-EX650AP

Här på Test.se har vi valt att rekommendera hörlurarna MDR-EX650AP från Sony. De har en lyxig känsla och levererar ett imponernade ljud, och är kompatibla både med iOS och Android. De är lätta och försedda med en trasselfri sladd. Öronsnäckans hölje är tillverkat i mässing precis som trumpeter och andra bleckblåsinstrument, och det är naturligtvis ingen slump. Mässing tar effektivt bort vibrationer och ger ett stabilt och välbalanserat ljud: mellanregister och höga toner blir klarare, och ljudet blir bättre i låga frekvenser. Dessutom gör mässingen dem riktigt snygga!

Med hjälp av Sonys app Sony SmartKey (som laddas ner gratis från App Store eller Google Play) kan du dessutom programmera headsetets knapp på ett sätt som passar dig!

Specifikationer


Testresultat:
Bäst-i-Test.se 2015,    Ljud & Bild 2016
Aukustisk konstruktion:
Sluten
Knappstyrning:
Nästa/föregående låt, Play/pause, Svarsknapp, Knapplås
Mikrofon:
Sladdlängd:
120 cm
Typ av kontakt:
3,5 mm (AUX)
Möjligt att byta ut öronkuddar:
Frekvensomfång:
5–28 000 Hz
Utmärkt ljud, Snygga, Programmerbar fjärrkontroll
Saknar volymkontroll

Hitta bästa pris & butik:

NetOnNet »
Alltid låga priserFri fraktHämta i lagershop
Dustin Home »
Snabb leverans60 dagars öppet köp

Hörlurar, in ear - JÄMFÖRELSETABELL

RELATERADE TESTER

Trådlösa hörlurar

UPPDATERAD 20:e December, 2017

Hörlurar med brusreducering

UPPDATERAD 6:e November, 2017

Hörlurar

UPPDATERAD 1:a November, 2017

Sporthörlurar

UPPDATERAD 5:e Juli, 2016

Experttester vi läst (11st)

Nedan listas vilka tester vi läst och använt som underlag för att utse vår testvinnare tillsammans med en sammanfattning.

Ljud & Bild

Publicerad

Med in ear-hörlurar är det väldigt viktigt att passformen är bra och att de är bekväma att använda. Dels stänger man bättre ut störande ljud omkring sig och dels får man en mycket bättre basåtergivning om man lyckas få till en bra försegling. Sennheiser CX 5.00 är testets vinnare när Ljud & Bild testar 7 hörlurar. Det är läckra lurar med ett tilltalande ljud som passar utmärkt för de allra flesta. De traditionellt rundade propparna har blivit kantiga och designade med en rejält vinklad form. Det är inga problem med att hitta proppar som passar och tack vare lurarnas lätthet, kan man ha det på sig länge utan att det känns obehagligt. Ljudet skiljer sig rejält från tidigare testade CX 3.00 som man tyckte hade lite för dominerande bas. I dessa lurarna låter det mer raffinerat, inte direkt neutralt - för basen är även här markerad. Sennheiser CX 5.00 är lurar som låter engagerade och som inte har några direkta svagheter. På testets andraplats hamnar AKG med modellen N20 som också blivit särskilt rekommenderad av Ljud & Bild. De är de mest påkostade konsumentpropparna i sortimentet, med en relativt tilltalande design som ser lyxigare ut än de faktiskt är. AKG säger sig ha eftersträvat ett referensljud, vilket borde innebära ett ofärgat och neutralt ljud - basen är påtaglig, men dominerar inte, och diskanten är krisp utan att bli gäll när man pressar den. Sist, men inte minst, hamnar Jays a-Jays Five på tredjeplats och har, som vanligt, en elegant design och har en stilfull förpackning. Lurarna levererar ljud som är energiskt och medryckande, men lite obalanserat med betoning på diskant och bas. Det är dock inget större problem om man inte finlyssnar på musiken, då mellanregistret påverkas av obalansen.

Vinnare i det här testet

Digital Life (Pricerunner)

Publicerad

Digital Life aka Pricerunner har testat fyra in ear-hörlurar från Sennheiser, RHA, AKG och Sudio. Samtliga låter riktigt bra - men på olika sätt. Mer HiFi-inriktade tillverkare, som t.ex. RHA, kan återge betydligt högre frekvenser än t.ex. Sudio. Det gör att RHA MA750i är mest lämpade för den som lyssnar på högupplöst musik. Testvinnaren Sennheiser Momentum In ear har det allra bästa rockljudet, med engagerande bas och gott om attityd. De är några av de bästa hörlurar vi har testat för tyngre musik. Med en stilren design charmade lurarna testpanelen och så fort musiken startade, fick man en ny favorit! På testets andraplats hamnade AKG med sina in ear-lurar N20. Det sägs att vissa tillverkare har sitt alldeles egna sound - AKG visar sig vara en av dom och alla som gillar det, kommer att älska lurarna N20. Ljudet är torrt, neutralt och väldigt detaljerat! RAH MA750i hamnar på tredjeplats och är byggda som en stridsvagn och de låter bra - efter ett tag.. Lurarna levererar ett rätt ljust och basfattigt ljud, tills man gjort en “inbränning” med hög musik i ett antal timmar. Då mjuknar ljudbilden.

Vinnare i det här testet

Ljud & Bild

Publicerad

Ljud & Bild har testat åtta in ear-hörlurar för ca 500 kronor. Dessa lurar är betydligt bättre byggda än budgetmodellerna. Det man främst tittat på är byggkvalitet, hantering och finesser. Sony MDR-EX650AP är lurarna som blivit bäst i test, då de är välbyggda med en lyxig känsla. Man får en utmärkt ljudkvalitet utan att låta tråkiga. Här finns också en programmerbar fjärrknapp för Android. Det rekommenderade priset är dock lite för högt för testet egentligen, men efter att man lyssnat med dem, ville man ha med dem ändå. På testets andraplats hamnar Supra Nero som är välljudande lurar med tilltalande klang. Det här är ingenjörskonst och fjärr som stöder många mobiltelefoner. Supra är dessutom mest generös med öronkuddar. Hörlurarna kan dock kännas obekväma vid en längre tids användning. Sist, men inte minst, intar Jays tredjeplats med a-Jays Four+ som har ett balanserat ljud med bra bas. Sladden är helt trasselfri sladd med bra fjärr och det finns många storlekar på kuddarna. Nackdelen för Apple-användare är att kontakten inte är vinklad. Det finns dessutom ingen förvaring för transport.

Vinnare i det här testet

Bäst-i-Test.se

Publicerad

Bäst-i-Test.se har låtit två musikproducenter testa in-ear hörlurar från 300 kr till 600 kr. Bästa paret är Sony EX650AP, en relativt dyr hörlur men som levererar otroligt bra ljudkvalitet och sitter perfekt i örat. Ljudbilden är detaljerad och välbalanserad med fantastisk närvarokänsla och lurarna ger ett öppen och naturligt ljud. Basen är punschig och energisk men för att vara nitiska saknas det lite värme i nedre mellanregistret. Supra Nitro hamnar på andraplats. Nitro är Supras (ett svenskt företag) första in-ear hörlurar och konstruktörerna har inte sparat in på krutet vad gäller materialval - kevlar, titan och kolfiber. Satsningen är väldigt ambitiös och Supra ger instruktioner för hur lurarna ska spelas in under några timmars tid för optimal ljudkvalitet. Basen är djup och kraftfull, men de är något vassa i diskanten. Sist, men inte minst, hamnar Creative EP-630 på tredjeplats och har i flera år varit några av de bäst säljande på marknaden. Hörlurarna är otroligt prisvärda, då de levererar ett stort och levande ljud i ett mycket kompakt format. Basen är kontrollerad utan att ta överhand och lurarna är ovanligt lättdrivna. Tyvärr har lurarna en aning onyanserat mellanregister.

Vinnare i det här testet

Ljud & Bild

Publicerad

Ljud & Bild har testat 8 kvalitetslurar som kostar runt en tusenlapp och uppåt. Många hörlurar som följer med mobilen haltar i kvalitet, så vill man ha riktigt bra ljud bör man fundera på att köpa några fristående. De lurar som testas av Ljud & Bild är in-ear-hörlurar. Därför är det också viktigt att de är bekväma och sitter skönt.

Allra bäst bland lurarna och med en mycket attraktiv prislapp hittar vi Beyerdynamic MMX 102 iE. De kostar ca 900 kr och för dessa väl investerade slantar får du hörlurar med fantastisk ljudkvalitet. Designen är inte speciellt uppseendeväckande, men lurarna är bättre ljudmässigt än samtliga konkurrenter. Betyget blir skyhöga 6 stjärnor av 6 möjliga.

Näst bäst är hörlurarna Sennheiser Momentum In-ear som också de får toppbetyg av Ljud & Bild. De passar utmärkt för elektronisk och rytmisk musik. Däremot är de inte lurarna som passar till jazz och akustisk musik. Prislappen ligger strax under en tusenlapp och betyget blir 5 stjärnor av 5 möjliga.

Övriga lurar som får bra betyg är Bose Soundtrue In-Ear, JBL Synchros s100a, Marshall Headphones Mode EQ, Samsung Level In EO-IG900 och Vain Sound No2. Samtliga dessa hörlurar får betyget 4 stjärnor av 5 möjliga. De förstnämnda Bose ligger på gränsen till en femma i betyg.

Vinnare i det här testet

Råd & Rön

Publicerad

Konsumenttidningen Råd & Rön har i ett uppdaterat test provlyssnat på hela 55 lurar. Hörlurarna finns i alla prisklasser och storlekar, men i denna artikel koncentrerar vi oss på de som sitter i örat. De som är av sportmodell(i örat) finns recenserade på http://www.test.se/sporthorlurar/. Hörlurarna som sitter i örat får gärna vara bekväma, portabla och inte alltför trassliga. Och självklart erbjuda ett bra ljud!

Klar etta i testet är Bose SoundTrue in Ear för Apple som får betyget 83 poäng av 100 möjliga. Ljudkvaliteten är på topp och ljudläckaget minimalt. Priset ligger på ca en tusenlapp. På plats nummer två hittar vi Apple ME186 som får det fina betyget 76 poäng. Även dessa lurar imponerar ljudmässigt och i övrigt får man jämna delbetyg i övriga kategorier. Bronsmedaljör blir Bose QuietComfort 20i som är en jättebra lur i alla avseenden utom just komforten. De är tyvärr inte alltför bekväma och får minuspoäng för detta. Prislappen är rejält tilltagen, ca 2800 kr.

Vinnare i det här testet

Icakuriren

Publicerad

Icakuriren har testat 10 par hörlurar av In Ear-modell som kostar från 90 kronor och upp till 300 kronor. Testet visar att ett par bra hörlurar inte behöver vara dyra – det är god passform som ger bästa ljudet! Bäst är hörlurarna från Jabra Rhythm som också sitter mycket bekvämt i öronen. Hörlurarna ger ett mycket bra ljud, det är väl avvägt och på lurarnas kabel finns både fjärrkontroll och mikrofon. Tyvärr är fjärrkontrollen lite väl plastig. Även Urbanears Bagis är bra – de har tagit andraplats i testet. Det som får modellen att sticka ut är att de ger ett riktigt bra samtalsljud och att öronsnäckorna kan tryckas ihop (som två legobitar) för att minska risken för trassel när de inte används. Ljudet blir dock något ”luddigt”. På testets tredjeplats hamnade Skullcandy Ink’d 2.0. Hörlurarna ger ett bra ljud med kraftig bas och det finns fjärrkontroll och mikrofon för samtal. Tyvärr blir det friktionsljud från kabeln, samt att kabeln är trasslig!

Vinnare i det här testet

Ljud & Bild

Publicerad

På Ljud & Bilds hemsida kan man hitta ett test som gäller In ear-hörlurar, där Philips Fidelio S1 utsett till testvinnare. Hörlurarna har en hög kvalitet som känns genomarbetad och genomtänkt rakt igenom. Sladden är platt, vilket förhindrar trassel och hårdnad i kyla, och den sitter väl förankrad i både kontakten och i själva lurarna. S1 har det luftigaste ljudet i testet, där både instrument och röster får stor rymd samtidigt som de är under kontroll. Basen kan dock kännas lite mesig, men det är inte konstigt med tanke på den halvöppna konstruktionen. Trots det har hörlurarna inga direkta svagheter när det gäller att leverera bra musik. Däremot är prislappen relativt hög, en av de högsta i testet, men detta anses vara hörlurar som kommer att tåla en hel del. På andraplats i testet hamnade JBL J33i. Även sladden på dessa hörlurarna är platt, men kraftig och den sitter fäst med något som liknar ett bältspänne (till skärp) – snyggt och robust. Ljudkvaliteten är hög och lurarna återger akustisk musik avslappnat och detaljerat. Instrument och bas återges med gott om utrymme, det är djupt på de rätta ställena, trots att det saknas lite tryck i basen i vissa test-låtar. Med en låg prislapp, spelglädje och mångsidighet, utses JBL J33i som ”Bästa köp”. De svensktillverkade hörlurarna Nocs NS400 hamnade på tredjeplats och är dessutom ”Särskilt rekommenderad”. Även här finns en platt sladd, som är väl förankrad i kontakten och i lurarna. Nocs levererar en varm och balanserad ljudbild, samt att basen hörs tydligt utan överdrift. Även röster återges på ett naturligt sätt. Hörlurarnas kvalitet skulle få högsta betyg, om det inte vore för det plastiga reglaget, men de klarar av att spela de flesta musik genrer.

Vinnare i det här testet

Aftonbladet

Publicerad

Peter Pettersson på Aftonbladet har testat 18 hörlurar av In ear-modell i olika prisklasser som passar till smartphones. Testet visar att de dyraste modellerna inte alltid är de bästa. Försäljningsökningen av smarta telefoner, har samtidigt öppnat en helt ny marknad för hörlurstillverkarna och idag finns det ett 30-tal olika märken av In ear-hörlurar. Till skillnad från de hörlurar som används till en vanlig mp3-spelare, har hörlurarna som används till smartphones fler funktion. En mikrofon för att man ska kunna prata i telefon och de har styrfunktioner på en liten dosa på sladden, där man besvarar samtal, ringa upp och styra över sin musik – höja, sänka, byta låt m.m. Gemensamt för samtliga tillverkare av In ear-lurar är att de lagt mycket fokus på att förstärka basen i musiken. Bäst i testet blev JBL J 33i. Lurarna levererar en lika bra ljudbild som de bästa hörlurarna, men en lägre prislapp. Hörlurarnas sladd är platt istället för rund, vilket gör att den varken trasslar eller hårdnar lika lätt i kyla. ”Bäst i test”-titeln har lurarna fått tack vare en låg prislapp och mycket bra prestanda. På andraplats hamnade Marley Redemption Song-hörlurarna. Lurarna ger ett bra ljud med mycket bra basåtergivning. Även diskanten och mellanregistret kommer fram bra i musiken. Tredjeplats gick till Philips O´Neil Tread. Trots att hörlurarna känns enkla när man håller i dem, så levererar de ett förvånansvärt bra ljud. Basen är mycket bra och diskanten är inte för vass, med tanke på den låga prislappen.

Vinnare i det här testet

IDG.se

Publicerad

På IDG.se har man testat 6 in ear-hörlurar. Två modeller fick samma betyg 5 av 5.
Trots att Etymotic Mc5 är en av företagets billigare modeller, syns det inte utanpå. Lurarna är välbyggda och har en smart design som bör göra dom ganska stryktåliga. Med lite mer bas än i de dyrare hörlurarna, får ljudet värme och fyllighet, trots att det ibland kan bli kyligt och hårt. Kort sagt har lurarna fått ett bra ljud och är lätta och snygga, samtidigt som de säljs billigt. Creatives modell har en sofistikerad design som ger bekvämlighet därför att snäckorna kan ”fällas in” i ytterörat. Ljudkvalitén i hörlurarna är hög och ljudet blir naturtroget och äkta. Passformen för örat är väldigt bra och den här modellen är en av de bästa in ear-hörlurarna man kan hitta för under 2000 kr. Med ett betyg på 4 av 5 fick Shure-hörlurarna plats nummer tre. Tillverkaren har satsat på att göra hörlurar med löstagbar kabel, för att man lätt ska kunna byta kabel vid glapp. Ljudet i lurarna är mustigt och varmt, vilket gör att det blir roligare att lyssna med lurarna. Modellen har en bra, bekväm passform.

Vinnare i det här testet

Mobil.se

Publicerad

Anton och hans kollegor har gjort ett test på 12 stycken In ear-hörlurar. Tre av dessa hörlurar fick samma betyg, 9 av 10. Det blev hörlurarna Creative EP-600, som är ett par budget-lurar med ett fantastiskt bra ljud, som fick första plats. Basen är mjuk men ändå bastant utan att dränka diskanten. Lurarna är små och lätta, samtidigt som de släpper igenom ytterst lite ljud utifrån. Nackdelen med dessa är att de blir svårt att få ut dem ur örat utan att dra i sladdarna. Till skillnad från Creatives hörlurar är modellen Marshall Minor lite sämre på att leverera en saftig bas. Lurarna sitter kanonbra i öronen, tack vare sin ”earclick”- funktion, som innebär att öronsnäckorna har ”vingar” som håller dem på plats. Själva sladdarna är skyddade med tyg, vilket hjälper till att reducera trassel och ljud som kan uppstå om sladdarna skulle slå emot saker. Monster Miles Davies Trumpet är lyxhörlurar som inte många finner intresse för. Denna modell är för de mest hängivna Miles Davies - fansen eller för den som har alldeles för mycket pengar. Trots att ljudet är bra i lurarna, kan du få motsvarande ljud i hälften så dyra hörlurar. Lurarnas designdetaljer, så som att lurarna ser ut som trumpetmunstycken och att de har en fjärrkontroll formad efter trumpetventiler, är dock ganska oemotståndligt.

Vinnare i det här testet

VILKEN BÄST I TEST VINNARE ÄR EGENTLIGEN BÄST?

Hos test.se får du svaret - helt gratis!

Vi samlar tester från de mest seriösa aktörerna, bl.a Råd & Rön, Testfakta, SVT Plus, Folksam och Aftonbladet. Vi låter sedan våra redaktörer analysera och utse EN officiell BÄST I TEST produkt!"