HANDLA SMART
HANDLA TESTVINNARE
Vi sammanställer experttester för att hitta den bästa produkten just för Dig!

Därför ska du välja Tre – jämför alla abonnemang

tjänster uppdaterad 20:e Februari, 2024

Är du sugen på att skaffa ett abonnemang hos Tre? Här har vi samlat alla abonnemang som erbjuds av operatören, som är en av de största i landet. Jämför de olika abonnemangen för att hitta det bästa för just dig. 

Visa Tres abonnemang med mobiltelefon


Mobilnät: 3
Utan bindningstid
5GB
Fria samtal och SMS/MMS
Surfa i 80 länder
Skicka surf
WIFI-samtal
Musikstreaming utan påverkan på surf
5GB

Surfmängd

Tre 5 GB

199
kr/mån

Mobilnät: 3
Utan bindningstid
20GB
Populärt hos Tre
Fria samtal och SMS/MMS
Surfa i 80 länder
Skicka surf
WIFI-samtal
Musikstreaming utan påverkan på surf
20GB

Surfmängd

Tre 20 GB

299
kr/mån

Mobilnät: 3
Utan bindningstid
Obegr.
Fria samtal och SMS/MMS
Obegränsad surf
Surfa i 80 länder
Skicka surf
WIFI-samtal
Musikstreaming utan påverkan på surf
Obegr.

Surfmängd

Tre Obegränsat

399
kr/mån

Frågor & svar

Vilken mobiloperatör är bäst?

Det är svårt att svara på vilken mobiloperatör som är bäst, eftersom det beror mycket på vad du värderar som användare. Behöver du exempelvis mycket surf, har du ofta problem med täckningen eller vill du ha möjlighet att gå till en fysisk butik och ställa frågor kring ditt mobilabonnemang? Använd gärna vår sammanställning där vi jämför alla mobilabonnemang på marknaden, för att du enklast ska hitta det bästa mobilabonnemanget för just dig.

Vilket mobilabonnemang har bäst täckning?

Det finns fyra mobilnät i Sverige; Telia, Tele2, Telenor och Tre. När det gäller bäst täckning har Telia har fått högsta betyg av mätningsföretaget P3 Connect Mobile Benchmark. På andra plats hamnar Tele2.

Hur mycket surf behöver jag?

Om du har wifi hemma och på jobbet behöver du inte speciellt mycket surf, då kan ett mobilabonnemang med 3-8 GB räcka gott och väl. Men är du ofta iväg där du inte har tillgång till wifi kan ett abonnemang med mycket surf eller fri surf vara ett bra alternativ.

Vilket är det billigaste mobilabonnemanget?

De billigaste mobilabonnemangen hittar du i stort sett alltid om du väljer att teckna abonnemang hos någon av lågprisoperatörerna som exempelvis Fello, Vimla eller Hallon.

abonnemang tre

Om Tre

Tre är den fjärde största mobiloperatören i landet, och startade sin verksamhet i Sverige år 2003. Tre har ett eget nät, där även lågprisoperatörerna Hallon och Chilimobil är verksamma. Hallon ägs dessutom av samma bolag som äger Tre, Hi3G Access AB.

Om du är intresserad av att skaffa ett mobilabonnemang hos Tre finns det ett relativt litet, men väl genomtänkt, utbud av abonnemang. Förutom mobilabonnemang säljer även Tre mobiltelefoner och mobilt bredband.

Vilka abonnemang erbjuder Tre?

På Tre har man valt att inte krångla till det när det gäller abonnemangsformer, och erbjudandet av abonnemang är därför endast uppdelat på tre surfalternativ – 5 GB, 20 GB eller obegränsad surf. Samtliga abonnemang har fria samtal och sms, och du slipper bindningstid. 5G ingår också i alla abonnemangsformer.

Förutom traditionella mobilabonnemang har Tre också särskilda abonnemang för såväl familj som företag. Om du vill lära dig mer om och teckna antingen ett familjeabonnemang eller ett företagsabonnemang hos Tre hittar du allt du behöver veta via länkarna nedan.

Vill du jämföra alla företagsabonnemang? Ta en titt på vår särskilda sida för just företagsabonnemang.

Vad kostar ett abonnemang hos Tre?

Det billigaste abonnemanget hos Tre kostar i dagsläget ett par hundralappar. Då får du fem GB surf – en surfmängd som kan vara fullt tillräcklig om du inte surfar särskilt mycket och/eller ofta har tillgång till wifi.

Om du däremot är i behov av en lite större surfmängd får du vara beredd att lägga till en hundralapp eller två. Fundera på hur och när du använder din mobiltelefon för att hitta det bästa alternativet för just dig.

Så funkar täckningen hos Tre

Tre har historiskt sett fått ta emot ganska mycket kritik för sin täckning, främst i de norra delarna av landet. Under de senaste åren har täckningen förbättras, dock har du fortfarande bättre täckning hos Tre om du bor i södra eller mellersta Sverige. Tänk också på att det kan förekomma lokala avvikelser beroende på exempelvis geografiska förhållanden.

Köpa telefon med mobilabonnemang

Är du sugen på att köpa en ny mobiltelefon och samtidigt teckna ett abonnemang? Då är Tre ett bra alternativ. Här är man snabba på bollen när nya modeller släpps, och erbjuder rabatterade priser när du tecknar ett abonnemang i samband med köpet. Hos Tre kan du köpa såväl iPhone som Samsung, tillsammans med flera andra varumärken. Genom att följa länken nedan kommer du direkt till Tres mobilsida och kan se alla tillgängliga modeller just nu.

Har Tre någon uppsägningstid?

Om du är privatkund hos Tre har du tre månaders uppsägningstid från den dag du väljer att avsluta ditt abonnemang. 

VILKEN BÄST I TEST VINNARE ÄR EGENTLIGEN BÄST?

Hos test.se får du svaret - helt gratis!

Vi samlar produkttester från seriösa aktörer i magasin, på TV och på nätet, och presenterar deras topp 3. Därefter analyserar vi de sammanslagna resultaten och kan på så sätt utse de ultimata testvinnarna inom alla produktkategorier! Här hos oss får du med andra ord ta del av produkternas crème de la crème, och kan på så sätt göra smarta val i alla dina inköp.