VI SAMMANSTÄLLER TESTER

Det är precis vad vi gör, kollar vad andra tycker om produkterna. Idén med Test.se är att sammanställa experttesterna från nätet och tidningarna på ett ställe, låta någon av våra redaktörer analysera dem och rekommendera en produkt. Sidorna uppdateras löpande allt eftersom nya produkter och tester publiceras. Läs mer om oss


Innehåll
FILTER
Ändrad 3 Juni 2024

Mobiloperatörer i Telias nät – hitta det bästa abonnemanget 2024

Om du är ute efter landets bästa täckning är det en operatör verksam på Telias nät som du ska välja – alltså Fello, Halebop eller Telia. Använd vår smarta jämförelsetjänst och läs allt om mobiloperatörerna i Telias nät för att enkelt hitta det bästa och billigaste abonnemanget.

Visar 11 abonnemang
0 GB
Typ av abonnemangfello Logo
Surfhastighet upp till 100 Mbit/s
halebop Logo
Surfhastighet upp till 100 Mbit/s
fello Logo
Surfhastighet upp till 100 Mbit/s
fello Logo
Surfhastighet upp till 100 Mbit/s
halebop Logo
Surfhastighet upp till 100 Mbit/s
telia Logo
Surfhastighet upp till 100 Mbit/s
fello Logo
Surfhastighet upp till 100 Mbit/s
halebop Logo
Surfhastighet upp till 100 Mbit/s
telia Logo
Surfhastighet upp till 100 Mbit/s
halebop Logo
Surfhastighet upp till 100 Mbit/s
Antal surfhastigheter: 2
telia Logo
Surfhastighet upp till 100 Mbit/s

Telia erbjuder bäst täckning i Sverige

Det finns fyra huvudsakliga mobilnätverk i Sverige – Telia, Tele2, Telenor och Tre. Den högsta täckningsgraden över hela landet hittar du hos Telia, vilket innebär att nätet är så väl utbyggt att det fungerar bra nästan oavsett var du bor. Med Telia, och de andra mobiloperatörer som använder sig av Telias nät, kan du därmed känna dig trygg med att alltid ha bra täckning – även när du befinner dig på resande fot eller en bit ifrån de mest tätbefolkade områdena.

bäst täckning Telia täckningskarta

Vilka operatörer använder Telias nät?

Om du är intresserad av att surfa på Sveriges bästa nät, men inte nödvändigtvis känner dig låst till Telia, kan det vara ett bra alternativ att teckna abonnemang hos antingen Fello eller Halebop. Båda operatörerna ingår nämligen i Telias nät, vilket innebär att du även här får glädje av Telias omfattande täckning. 

Fello – ett billigt och lättillgängligt abonnemang

Fello är en av de mest välkända och omtyckta aktörerna bland lågprisoperatörerna. Här hittar du ofta några av marknadens lägsta priser. Dessutom erbjuder Fello vanligtvis rabatterat pris under de första månaderna av din abonnemangstid. Hos Fello hittar du prisvärda abonnemang med en surfmängd mellan tre och 24 GB, och du har också möjlighet att spara upp till 25 GB per månad. Fello är också en av få lågprisoperatörer som erbjuder telefonsupport för dig som önskar.

Halebop – stora surfmängder och abonnemang med mobil

Halebop har funnits på marknaden i drygt 20 år och ägs sedan 2001 av Telia, vilket gör operatören till en del av Telias vinnande nät! Från början erbjöd man bara kontantkort, men har nu även en stor bredd av abonnemang i sitt utbud. Hos Halebop hittar du abonnemang med upp till 100 GB surf, vilket är mer än vad de flesta andra operatörer kan erbjuda. Här finns också möjlighet att köpa mobiltelefon samtidigt som du tecknar ett abonnemang.

Telia – flest kunder i landet

Telia är Sveriges största mobiloperatör, såväl när det gäller omsättning som antalet kunder. Hos Telia hittar du abonnemang med en surfmängd mellan tre och 40 GB, och du har även möjlighet att spara surf från en månad till en annan. Dessutom erbjuder Telia abonnemang med obegränsad surf. En annan fördel med Telia gentemot övriga operatörer på deras nät är att de har ett stort antal fysiska butiker runt om i landet – de andra operatörerna är endast internetbaserade. 

Vilket är det bästa mobilabonnemanget i Telias nät?

Att svara på vilket abonnemang som är bäst är inte helt enkelt, eftersom det varierar från person till person vilka parametrar som är viktiga. Samtliga operatörer som ingår i Telias nät erbjuder mycket bra täckning – men det finns fortfarande en del skillnad i pris mellan de olika. Vad beror då detta på? Att prislappen är högre hos Telia än hos Fello och Halebop har exempelvis att göra med att man erbjuder fysiska butiker och en mer omfattande support. Om detta inte är viktigt för dig kan du likväl välja en operatör med lägre grundpris.

Att få till det optimala abonnemanget kan också ha att göra med surfmängd – här ligger det billigaste alternativet Fello lite i lä med sin maximala surfmängd på 22 GB. Detta är vanligtvis mer än tillräckligt för de flesta, men är du en riktig storsurfare (eller till exempel saknar wifi hemma) kan Halebop eller Telia vara bättre val.

Om du vill se exakt vad som erbjuds hos de olika operatörerna kan du med fördel följa länkarna nedan för att komma till respektive aktörs hemsida.

Billigaste abonnemanget i Telias nät

Om du vill komma undan så billigt som möjligt när det gäller operatörerna som verkar i Telias nät är det ett abonnemang hos Fello som gäller. Här kostar de billigaste abonnemangen runt hundralappen, och ofta får du dessutom halva priset på kostnaden under de första månaderna. Tänk dock på att det finns fler faktorer än just antalet kronor som gör att ett abonnemang känns prisvärt – fundera exempelvis på hur stor surfmängd du har behov av, hur viktigt det är med kundtjänst och om du vill kunna ha tillgång till hjälp i butik. 

mobilabonnemang telias nät

Tillbaka till början


Redaktionen
Test.se

Vanliga frågor

  • De mobiloperatörer som använder Telias nät, förutom Telia själva, är Halebop och Fello.
  • Om du vill komma undan så billigt som möjligt och ändå använda Telias nät är det ett abonnemang hos lågprisoperatören Fello som gäller.
  • Det korta svaret är ja. I Sverige finns fyra huvudnät; Telia, Tele2, Telenor och Tre, och när dessa jämförs är det Telia som kniper förstaplatsen för bäst täckning.
Innehållsförteckning