HANDLA SMART
HANDLA TESTVINNARE
Vi sammanställer experttester för att hitta den bästa produkten just för Dig!

Mobiloperatörer i Telias nät – hitta ett billigt abonnemang

tjänster uppdaterad 20:e Februari, 2024

Om du är ute efter landets bästa täckning är det en operatör verksam på Telias nät som du ska välja – alltså Fello, Halebop eller Telia. Använd vår smarta jämförelsetjänst och läs allt om mobiloperatörerna i Telias nät för att enkelt hitta det bästa och billigaste abonnemanget.

Gå direkt till abonnemangen

Snabbval: Fri surfMinst 8 GBMinst 6 GBUngdomStudentSenior 55+/PensionärBilligaste abonnemangetBilligaste abonnemanget med mobilBilligaste iPhone med abonnemangBilligaste Android med abonnemang

1
Välj med eller utan mobil
2
Välj mobilnät eller lämna detta val blankt
3
Välj fördelar och klicka på sök när du är klar
Med eller utan telefon?
Mobilnät
Surfmängd 1GB
Typ av abonnemang
Fördelar


Rensa

TIPS Osäker på surfmängd? Har du Wifi hemma räcker det oftast med 5GB.


Mobilnät: Telia
Utan bindningstid
3GB
Använder Telias nät - bästa täckning
Fria samtal och SMS/MMS
Ingen bindnings- eller uppsägningstid
3GB

Surfmängd

Fello 3 GB

52.50
kr/mån
Gäller första 2 månaderna, därefter 105 kr/mån.

Mobilnät: Telia
Utan bindningstid
2GB
Använder Telias nät - bästa täckning
Fria samtal och SMS/MMS
Sveriges nöjdaste kunder! (enligt SKI 2021)
Behåll oanvänd surf
Support 24/7
2GB

Surfmängd

Halebop 2GB

129
kr/mån

Mobilnät: Telia
Utan bindningstid
3GB
Bästa täckning
Fria samtal och SMS/MMS
Familjeabonnemang
Behåll oanvänd surf i surfpotten
3GB

Surfmängd

Telia 3 GB

229
kr/mån

Jämförelse av operatörer

Här får du en snabb överblick på några av de tjänster som ingår hos mobiloperatörerna.

Familjeabonnemang
Spara surf
Wifi-samtal
Gratis musikstreaming
Surfa gratis på sociala medier
Ingen uppsägningstid
Supportchatt 24/7
Supportchatt med öppettider
Skicka surf

Frågor & svar

Vilken mobiloperatör är bäst?

Det är svårt att svara på vilken mobiloperatör som är bäst, eftersom det beror mycket på vad du värderar som användare. Behöver du exempelvis mycket surf, har du ofta problem med täckningen eller vill du ha möjlighet att gå till en fysisk butik och ställa frågor kring ditt mobilabonnemang? Använd gärna vår sammanställning där vi jämför alla mobilabonnemang på marknaden, för att du enklast ska hitta det bästa mobilabonnemanget för just dig.

Vilket mobilabonnemang har bäst täckning?

Det finns fyra mobilnät i Sverige; Telia, Tele2, Telenor och Tre. När det gäller bäst täckning har Telia har fått högsta betyg av mätningsföretaget P3 Connect Mobile Benchmark. På andra plats hamnar Tele2.

Hur mycket surf behöver jag?

Om du har wifi hemma och på jobbet behöver du inte speciellt mycket surf, då kan ett mobilabonnemang med 3-8 GB räcka gott och väl. Men är du ofta iväg där du inte har tillgång till wifi kan ett abonnemang med mycket surf eller fri surf vara ett bra alternativ.

Vilket är det billigaste mobilabonnemanget?

De billigaste mobilabonnemangen hittar du i stort sett alltid om du väljer att teckna abonnemang hos någon av lågprisoperatörerna som exempelvis Fello, Vimla eller Hallon.

Telia erbjuder bäst täckning i Sverige

Det finns fyra huvudsakliga mobilnätverk i Sverige – Telia, Tele2, Telenor och Tre. Den högsta täckningsgraden över hela landet hittar du hos Telia, vilket innebär att nätet är så väl utbyggt att det fungerar bra nästan oavsett var du bor. Med Telia, och de andra mobiloperatörer som använder sig av Telias nät, kan du därmed känna dig trygg med att alltid ha bra täckning – även när du befinner dig på resande fot eller en bit ifrån de mest tätbefolkade områdena.

bäst täckning Telia täckningskarta

Vilka operatörer använder Telias nät?

Om du är intresserad av att surfa på Sveriges bästa nät, men inte nödvändigtvis känner dig låst till Telia, kan det vara ett bra alternativ att teckna abonnemang hos antingen Fello eller Halebop. Båda operatörerna ingår nämligen i Telias nät, vilket innebär att du även här får glädje av Telias omfattande täckning. 

Fello – ett billigt och lättillgängligt abonnemang

Fello är en av de mest välkända och omtyckta aktörerna bland lågprisoperatörerna. Här hittar du ofta några av marknadens lägsta priser. Dessutom erbjuder Fello vanligtvis rabatterat pris under de första månaderna av din abonnemangstid. Hos Fello hittar du prisvärda abonnemang med en surfmängd mellan tre och 24 GB, och du har också möjlighet att spara upp till 25 GB per månad. Fello är också en av få lågprisoperatörer som erbjuder telefonsupport för dig som önskar.

Halebop – stora surfmängder och abonnemang med mobil

Halebop har funnits på marknaden i drygt 20 år och ägs sedan 2001 av Telia, vilket gör operatören till en del av Telias vinnande nät! Från början erbjöd man bara kontantkort, men har nu även en stor bredd av abonnemang i sitt utbud. Hos Halebop hittar du abonnemang med upp till 100 GB surf, vilket är mer än vad de flesta andra operatörer kan erbjuda. Här finns också möjlighet att köpa mobiltelefon samtidigt som du tecknar ett abonnemang.

Telia – flest kunder i landet

Telia är Sveriges största mobiloperatör, såväl när det gäller omsättning som antalet kunder. Hos Telia hittar du abonnemang med en surfmängd mellan tre och 40 GB, och du har även möjlighet att spara surf från en månad till en annan. Dessutom erbjuder Telia abonnemang med obegränsad surf. En annan fördel med Telia gentemot övriga operatörer på deras nät är att de har ett stort antal fysiska butiker runt om i landet – de andra operatörerna är endast internetbaserade. 

Vilket är det bästa mobilabonnemanget i Telias nät?

Att svara på vilket abonnemang som är bäst är inte helt enkelt, eftersom det varierar från person till person vilka parametrar som är viktiga. Samtliga operatörer som ingår i Telias nät erbjuder mycket bra täckning – men det finns fortfarande en del skillnad i pris mellan de olika. Vad beror då detta på? Att prislappen är högre hos Telia än hos Fello och Halebop har exempelvis att göra med att man erbjuder fysiska butiker och en mer omfattande support. Om detta inte är viktigt för dig kan du likväl välja en operatör med lägre grundpris.

Att få till det optimala abonnemanget kan också ha att göra med surfmängd – här ligger det billigaste alternativet Fello lite i lä med sin maximala surfmängd på 22 GB. Detta är vanligtvis mer än tillräckligt för de flesta, men är du en riktig storsurfare (eller till exempel saknar wifi hemma) kan Halebop eller Telia vara bättre val.

Om du vill se exakt vad som erbjuds hos de olika operatörerna kan du med fördel följa länkarna nedan för att komma till respektive aktörs hemsida.

Billigaste abonnemanget i Telias nät

Om du vill komma undan så billigt som möjligt när det gäller operatörerna som verkar i Telias nät är det ett abonnemang hos Fello som gäller. Här kostar de billigaste abonnemangen runt hundralappen, och ofta får du dessutom halva priset på kostnaden under de första månaderna. Tänk dock på att det finns fler faktorer än just antalet kronor som gör att ett abonnemang känns prisvärt – fundera exempelvis på hur stor surfmängd du har behov av, hur viktigt det är med kundtjänst och om du vill kunna ha tillgång till hjälp i butik. 

mobilabonnemang telias nät

VILKEN BÄST I TEST VINNARE ÄR EGENTLIGEN BÄST?

Hos test.se får du svaret - helt gratis!

Vi samlar produkttester från seriösa aktörer i magasin, på TV och på nätet, och presenterar deras topp 3. Därefter analyserar vi de sammanslagna resultaten och kan på så sätt utse de ultimata testvinnarna inom alla produktkategorier! Här hos oss får du med andra ord ta del av produkternas crème de la crème, och kan på så sätt göra smarta val i alla dina inköp.