HANDLA SMART
HANDLA TESTVINNARE
Vi sammanställer experttester för att hitta den bästa produkten just för Dig!

Bästa mobilabonnemangen för barn & ungdomar 2022

tjänster uppdaterad 27:e September, 2022

Hitta det bästa mobilabonnemanget för barn och ungdomar. Vi har jämfört alla svenska mobiloperatörer i ett enda stort test för att du ska kunna välja det bästa abonnemanget för barn och ungdomar. Här på Test.se kan vi stoltsera med att alla de största operatörerna finns med i vår jämförelse.

Gå direkt till abonnemangen

Snabbval: Fria samtal och smsBilligaste abonnemangetBilligaste abonnemanget med mobilBilligaste iPhone med abonnemang / Billigaste Android med abonnemang

1
Välj med eller utan mobil
2
Välj mobilnät eller lämna detta val blankt
3
Välj fördelar och klicka på sök när du är klar
Med eller utan telefon?
Mobilnät
Surfmängd Alla
Typ av abonnemang
Fördelar


Rensa

TIPS Osäker på surfmängd? Har du Wifi hemma räcker det oftast med 5GB.


Mobilnät: Telenor
Utan bindningstid
3GB
Fria samtal och SMS/MMS
Ingen bindnings- eller uppsägningstid
Bygg ditt eget abonnemang
Bra täckning i Telenors nät
3GB

Surfmängd

Ungdom Vimla 1 GB

40
kr/mån
Gäller första 4 månaderna, därefter 80 kr/mån.

Mobilnät: Telia
Utan bindningstid
3GB
Använder Telias nät - bästa täckning
Fria samtal och SMS/MMS
Ingen bindnings- eller uppsägningstid
3GB

Surfmängd

Ungdom Fello 3 GB

47.50
kr/mån
Gäller första 4 månaderna, därefter 95 kr/mån.

Mobilnät: Tele2
Utan bindningstid
6GB
Fria samtal och SMS/MMS
Grym täckning
Alltid billigt
Avsluta när du vill
6GB

Surfmängd

Ungdom Comviq 6 GB

95
kr/mån

Mobilnät: 3
Utan bindningstid
8GB
Fria samtal och SMS/MMS
Oanvänd surf sparas
Alltid fastpris
Behåll ditt nummer
Möjlighet till eSIM
8GB

Surfmängd

Ungdom Hallon 8 GB

49
kr/mån
Gäller första 3 månaderna, därefter 99 kr/mån.

Mobilnät: 3
Utan bindningstid
6GB
Fria samtal och SMS/MMS
Ingen bindningstid
Viaplay två månader kostnadsfritt
6GB

Surfmängd

Student Chili 6 GB

65
kr/mån
Gäller första 3 månaderna, därefter 129 kr/mån.

Mobilnät: Telia
Utan bindningstid
15GB
Bästa täckning
Fria samtal och SMS/MMS
Familjeabonnemang
Behåll oanvänd surf i surfpotten
15GB

Surfmängd

Telia Ungdom 15 GB

339
kr/mån

Jämförelse av operatörer

Här får du en snabb överblick på några av de tjänster som ingår hos mobiloperatörerna.

Familjeabonnemang
Spara surf
Wifi-samtal
Gratis musikstreaming
Surfa gratis på sociala medier
Ingen uppsägningstid
Supportchatt 24/7
Supportchatt med öppettider
Skicka surf

Frågor & svar

Vilken mobiloperatör är bäst?

Det är svårt att svara på vilken mobiloperatör som är bäst. Det är helt enkelt väldigt individuellt. Det som är viktigt för dig kanske inte är lika noga för en annan. Täckning kanske är en viktig punkt för dig som bor på landsbygden, men om du bor i en storstad, fungerar de flesta abonnemang lika bra eftersom täckning prioriteras i tätbefolkade områden. Använd dig av vår jämförelsetabell och utgå från vad som är viktigast för dig, så hittar du förhoppningsvis det bästa mobilabonnemanget för dig.

Vilket mobilabonnemang har bäst täckning?

Det finns fyra mobilnät i Sverige; Telia, Tele2, Telenor och Tre. När det gäller bäst täckning har Telia har fått högsta betyg av mätningsföretaget P3 Connect Mobile Benchmark, därefter hamnar Tele2.

Hur mycket surf behöver jag?

Om du har wifi hemma och på jobbet behöver du inte speciellt mycket surf. Då kan några 2-6 GB räcka gott och väl. Men är du ofta iväg ute där du inte har tillgång till wifi så kan ett abonnemang med mycket surf eller fri surf vara ett bra alternativ.

Hur fungerar familjeabonnemang?

Med ett familjeabonnemang kan du samla flera personer i ett och samma abonnemang. Ni som tillhör abonnemanget delar på surfen och allt samlas på samma faktura. Ju fler som är anslutna till familjeabonnemanget, desto billigare blir det. Läs mer och jämför bland familjeabonnemangen

mobilabonnemang ungdom

Vad är skillnaden mellan barn-/ungdomsabonnemang och vanliga abonnemang?

Det finns flera skillnader på barn-/ungdomsabonnemang och vanliga abonnemang. För det första är abonnemangen som är anpassade för personer under 18 år oftast billigare – inte sällan ligger de på samma nivå som student- och seniorpriser. En annan vanlig skillnad är att abonnemangstecknaren, alltså oftast du som förälder, har kontroll över abonnemanget och därmed både kan kostnadsbegränsa och sätta in andra spärrar.

Vilka abonnemang finns det att välja på?

I vår jämförelse finns det fem operatörer som erbjuder särskilda abonnemang för barn/ungdom. Genom att följa länkarna nedan kommer du direkt till respektive mobiloperatörs hemsida och kan se alla deras mobilabonnemang för barn/ungdom. Notera att du där kan välja mellan olika surfmängder för att få till det bästa mobilabonnemanget för just era behov. 


Hur hittar jag det bästa mobilabonnemanget för barn/ungdom?

Hur ska man då välja abonnemang? Precis som när du väljer till dig själv gäller det att fundera över ditt barns mobilvanor. Behövs det mycket surf eller räcker en mindre mängd? Hur viktigt är det med fria samtal och sms? Och hur är det med täckningen där ni bor? I vår jämförelse kan du välja vilka parametrar som väger tyngst för just er för att hitta rätt mobilabonnemang. 

Tips! Är du ute efter ett vanligt mobilabonnemang? Kolla gärna vår omfattande jämförelse av mobilabonnemang för att hitta det bästa alternativet.   

Surfmängd – så mycket behövs

Hur mycket surf man behöver i sitt abonnemang är väldigt individuellt, och kanske varierar det också från månad till månad. Om surfen ofta tar slut kan det vara värt att välja ett abonnemang med lite större surfmängd. Med vissa abonnemang har du också möjligheten att spara oanvänd surf.

En annan aspekt att ta hänsyn till när man ska välja surfpaket är om man har tillgång till wifi eller inte. Spenderar du mycket tid hemma och på jobbet där du kan använda wifi blir det mindre surfande på ditt mobilnät – men är du mycket på språng kan det bli betydligt mer. Vissa  abonnemang erbjuder obegränsad surf så du inte behöver tänka på det alls.

Hur får man den bästa täckningen?

I Sverige finns fyra mobilnät; Telia, Tele2, Telenor och Tre. Bäst täckning har Telia, enligt mätningsföretaget P3. På plats nummer två kommer Tele2. De flesta av lågprisoperatörerna använder sig av storoperatörernas nät – exempelvis hittar du Fello i Telias nät och Hallon i Tres nät.

Vilket är det billigaste abonnemanget för barn/ungdom?

När det gäller pris på abonnemang för ungdom erbjuder de flesta operatörer en månadskostnad på ungefär 100 kronor per månad för sitt billigaste abonnemang. Dock kan det variera hur mycket surf som ingår i abonnemangen, glöm inte att ta med alla aspekter när du ska hitta det mest prisvärda alternativet. Det är också vanligt att det erbjuds ett rabatterat pris under de första tre eller fyra månaderna.

Familjeabonnemang eller barnabonnemang?

Ett alternativ till att skaffa barnabonnemang är att som familj skaffa ett familjeabonnemang. Detta gör att ni kan ha flera mobilnummer kopplade till samma mobilabonnemang. Det finns flera alternativ och operatörerna erbjuder olika lösningar. Gå gärna direkt till jämförelsen av familjeabonnemang om ni vill läsa mer om den typen av abonnemang! Det finns dock både för- och nackdelar med familjeabonnemang jämfört med barnabonnemang. Bland annat kan surfen bli ganska begränsad om man är en hel familj som ska dela på en gemensam pott. Man är också bunden till att ha samma operatör för alla familjemedlemmar.

VILKEN BÄST I TEST VINNARE ÄR EGENTLIGEN BÄST?

Hos test.se får du svaret - helt gratis!

Vi samlar produkttester från seriösa aktörer i magasin, på TV och på nätet, och presenterar deras topp 3. Därefter analyserar vi de sammanslagna resultaten och kan på så sätt utse de ultimata testvinnarna inom alla produktkategorier! Här hos oss får du med andra ord ta del av produkternas crème de la crème, och kan på så sätt göra smarta val i alla dina inköp.