VI SAMMANSTÄLLER TESTER

Det är precis vad vi gör, kollar vad andra tycker om produkterna. Idén med Test.se är att sammanställa experttesterna från nätet och tidningarna på ett ställe, låta någon av våra redaktörer analysera dem och rekommendera en produkt. Sidorna uppdateras löpande allt eftersom nya produkter och tester publiceras. Läs mer

Ändrad 11 Januari 2024
Så väljer vi vinnare

Så väljer vi vinnare

Test.se har en lång historia av att utse testvinnare i en mängd olika produktkategorier – men hur väljer vi egentligen ut de bästa produkterna?

I första hand är våra testvinnare produkter som har fått topplaceringar i jämförande tester hos välkända aktörer. Vi lägger mycket tid på efterforskning för att kunna presentera ett så pålitligt och korrekt resultat som möjligt. När urvalet görs lägger vi även stor vikt vid produktrecensioner, både från experter och konsumenter.

Ibland stöter vi dock på produktkategorier där det saknas både tester och recensioner. Detta kan antingen bero på att produkten i fråga är ny på marknaden, eller att produktkategorin är ovanligt begränsad. I dessa fall väljer vi att presentera produkter från välkända och etablerade varumärken inom respektive segment.

Ansiktskräm för torr hy – Här är de som är bäst i test 2024

Har du en torr hy ska du också satsa på en ansiktskräm för torr hy. Här får du testvinnande ansiktskrämer anpassade för torr hy och en läsvärd köpguide.

Vi har jämfört
 • Vilken typ av hud ansiktskrämen passar till.
 • Volym på förpackningen.
 • Ingredienser.
 • Resultat.
 • Särskilda egenskaper.
Vi på Test.se rekommenderar
Priser visas i samarbete med Prisjakt
Test och produktrecensioner
Bäst i test Test.se - Bäst i test
Lumene
Lumene Nordic Hydra Intense Hydration Moisturizer
Bäst i test
Bäst i test
Lumene
Lumene Nordic Hydra Intense Hydration Moisturizer
Djupt återfuktande ansiktskräm som ger en mjuk och slät hud.
Testvinnare hos Metro Mode 2023.
Andra plats på test hos Elle 2022.
Passar torr hud.
Volym: 50 ml.
Innehåll: Hyaluronsyran, nordisk björksav och arktiskt källvatten.
Parfymfri.
Absorberas snabbt.
Mycket prisvärd.
Vegansk.

Lumene är ett finskt varumärke inom kosmetika som startade sin verksamhet på 1970-talet. De är välkända för sina naturliga och noggrant utvalda ingredienser med den nordiska naturen som en stor källa. I deras sortiment finns både smink och hudvård och de står för 20 procent av Finlands skönhetsförsäljning.

Vi har utsett Lumene Nordic Hydra Intense Hydration 24H Moisturizer till bästa ansiktskrämen för torr hud. Den nya uppdaterade krämen håller ditt ansikte återfuktat i 72 timmar.

När Metro Mode listade sina favoriter för torr hud kom denna på första plats. Den beskrivs som en bästsäljare som absorberas snabbt och återfuktar på en gång. I Elles topplista över bästa ansiktskrämen för torr hud kom Lumene på andra plats. Enligt deras recension är den plånboksvänlig med lättare konsistens som lugnar och återfuktar huden.

Ansiktskrämen återfuktar omedelbart och passar alla hudtyper. Den innehåller hyaluronsyran, återfuktande nordisk björksav och arktiskt källvatten som gör huden mjuk och slät. Den nya innovativa Hydra-teknologin innehåller tre molekylstorlekar av hyaluronsyra som återfuktar på flera nivåer.

Ansiktskrämen har en volym på 50 milliliter, är vegansk och parfymfri. Lumene har gjort en ny påfyllningsbar förpackning av återvunnet material. Applicera krämen på rengjort ansikte och hals.

 • Butiker & priser
 • Priser för Lumene Nordic Hydra Intense Hydration Moisturizer 50 ml
  • Stort utbud på receptfri och receptbelagd medicin
   Öppet dygnet runt, fria leveranser
  • Fri frakt över 249 kr, fria returer
   Leverans 1-7 dagar
  • Tips, råd och apotek
   Snabba leveranser
  • Fri frakt över 249 kr
   Leverans 1-7 dagar
  • Ett av Europas ledande modeföretag
   Fri frakt över 249 kr

Bästa återfuktande Test.se - Bästa återfuktande
Clinique
Clinique Moisture Surge 100H Auto-Replenishing Hydrator
Bästa återfuktande
Bästa återfuktande
Clinique
Clinique Moisture Surge 100H Auto-Replenishing Hydrator
Ansiktskräm som återfuktar på djupet i 100 timmar.
Testvinnare hos Kicks 2023.
Bra betyg på test hos Metro Mode 2023.
Passar torr hud.
Volym: 30 ml, 50 ml, 75 ml.
Innehåll: Aloe bio-ferment och hyaluronsyra.
Återfuktar i 100 timmar.
Absorberas snabbt.
Oljefri.
Ny mer miljövänlig förpackning.

Clinique är ett amerikanskt skönhetsföretag som grundades i New York 1968. De var det första hudvårds- och sminkvarumärket som skapades tillsammans med hudläkare och alla produkter är allergitestade och oparfymerade. I deras utbud finns högpresterade fuktkrämer vilket är anledningen till att 22 miljoner kvinnor använder deras produkter.

Vi har valt att rekommendera Clinique Moisture Surge 100H Auto-Replenishing Hydrator, en ansiktskräm som passar alla hudtyper, särskilt dig som har behov av extra fukt.

När Kicks valde ut de bästa ansiktskrämerna för torr hud kom denna på första plats och beskrivs som djupt återfuktande. Med den nya formulan är krämen ännu mer återfuktande. Hos Metro Mode fick den också bra betyg när de listade de bästa för dig med torr hud.

Ansiktskrämen är en oljefri gelcreme som innehåller aloe bio-ferment och hyaluronsyra som tränger så djupt ner som till tio hudlager. Den håller din hud återfuktad i 100 timmar, även efter att du har rengjort ansiktet. Huden kan tack Auto-Replenishing Technology återskapa sin egen vattenreserv så att den återfuktar på egen hand.

Enligt tester ökar ansiktskrämen efter användningen fuktnivån med 174 procent och efter en vecka ansåg 99 procent av kvinnorna att huden upplevdes som intensivt återfuktad.

Krämen kommer i en uppdaterad och mer hållbar glasförpackning på 30 ml, 50 ml och 75 ml. Den absorberas snabbt av huden och används morgon och kväll på rengjord hud.

 • Butiker & priser
 • Priser för Clinique Moisture Surge 100H Auto-Replenishing Hydrator
  • Allt inom skönhet online
   Fri frakt över 100 kr

Bästa premium Test.se - Bästa premium
Dermalogica
Dermalogica Intensive Moisture Balance
Bästa premium
Bästa premium
Dermalogica
Dermalogica Intensive Moisture Balance
En riktig fuktbomb i premiumklassen för dig med kraftigt uttorkad hud.
Högt betyg på test hos Pricerunner 2022.
Populärt val hos Pricerunner.
Populärt val hos Prisjakt.
Passar torr hud.
Volym: 50, ml, 100 ml.
Innehåll: Prebiotiskt algextrakt, hyaluronsyra, röd solhatt, tigerört och aloe vera.
Återställer och balanserar.
Absorberas snabbt.
Diskret doft.

Amerikanska Dermalogica är ett företag med huvudkontor i Kalifornien som grundades 1986. De gör professionella hudvårdsprodukter av hög kvalitet som är framtagna för att vårda din hud. De gör ett stort utbud av krämer för både kropp och ansikte.

Dermalogica Intensive Moisture Balance är en rejält återfuktande ansiktskräm för dig med kraftigt uttorkad hud. Den fick betyg 4,5 av 5 på test hos Pricerunner och är en ansiktskräm i premiumklassen – något som också syns på det höga priset.

Dermalogicas ansiktskräm är en djupgående vårdande mjukgörare som återställer hudens skyddande barriär och motverkar torr hud. Krämen absorberas snabbt av huden och ger en omedelbar känsla av mindre torr hud. Ansiktskrämen är berikad med BioReplenish Complex™ som förstärker hudens skyddande barriärlipider. Den har en blandning av växtextrakt som är strukturförbättrande och antioxidativa vitaminer och stärkande fuktgivare som återställer och motverkar skador. Den innehåller bland annat algextrakt, hyaluronsyra, röd solhatt, tigerört och aloe vera. Du applicerar ansiktskrämen på rengjord hud. Ansiktskrämen kommer i en volym om 50 eller 100 milliliter och har en diskret doft.

 • Butiker & priser
 • Priser för Intensive Moisture Balance
  • Allt inom skönhet online
   Fri frakt över 100 kr
  • Stort utbud på receptfri och receptbelagd medicin
   Öppet dygnet runt, fria leveranser
  • Fri frakt över 249 kr, fria returer
   Leverans 1-7 dagar
  • Fri frakt
   Leverans 1-4 dagar
  • Fri frakt över 249 kr
   Leverans 1-7 dagar

Bästa budget Test.se - Bästa budget
Cetaphil
Facial Moisturizer
Bästa budget
Bästa budget
Cetaphil
Facial Moisturizer
En återfuktande ansiktskräm för torr och känslig hud.
Testvinnare på test hos Pricerunner 2022.
Rekommenderas av Makeup by Lina 2019.
Rekommenderas av dermatologer.
Populärt val hos Prisjakt.
Populärt val hos Pricerunner.
Passar torr och känslig hud.
Volym: 50 ml.
Innehåll: Vitamin E och glycerin.
Parfymfri.
Börjar verka direkt.
Absorberas snabbt.
Mycket prisvärd.

Cetaphil är ett företag med visionen att göra huden ren, men inte torr och mjuk men inte fet. Deras produkter är särskilt framtagna för dig med känslig hud som är kliande och torr.

Cetaphil Facial Moisturizer är en återfuktande ansiktskräm för torr och känslig hud som rekommenderas av dermatologer.

Ansiktskrämen fick betyg 5 av 5 hos Pricerunner i deras test om bästa dagkrämen och blev utsedd till deras testvinnare. Den rekommenderas av makeupartisten Lina Ekh som driver bloggen Makeupbylina.com. Hon beskriver det som en ansiktskräm för superkänslig hud som inte täpper till porerna.

Ansiktskrämen är mjukgörande och intensivt återfuktande och den sjunker snabbt in i huden. Enligt test blir ansiktet mjukare och skönare efter bara en applicering. Efter några dagars användning ser huden dessutom mycket piggare ut. Konsistensen är lätt och krämen låter huden andas och täpper inte till porerna. Den innehåller antioxidanten vitamin E och mjukgörande glycerin som vårdar och återfuktar huden. Ansiktskrämen binder dessutom fukt vilket förhindrar vätskeförlust och ger en långvarig återfuktning. Ansiktskrämen kommer i en volym om 50 milliliter, är parfymfri och har ett blygsamt pris för sin höga kvalitet.

 • Butiker & priser
 • Priser för Facial Moisturizer
  • Allt inom skönhet online
   Fri frakt över 100 kr
  • Stort utbud på receptfri och receptbelagd medicin
   Öppet dygnet runt, fria leveranser
  • Tips, råd och apotek
   Snabba leveranser

Bästa dag- och nattkräm Test.se - Bästa dag- och nattkräm
Acasia Skincare
Acasia Skincare 24 H Repair Cream 50 ml
Bästa dag- och nattkräm
Bästa dag- och nattkräm
Acasia Skincare
Acasia Skincare 24 H Repair Cream 50 ml
En dag- och nattkräm som stärker, lugnar och balanserar torr hy.
Andra plats på test hos Pricerunner 2022.
Testvinnare hos Amelia 2019.
Högt kundbetyg hos Acasiashop.com.
Passar torr och känslig hud.
Volym: 50 ml.
Innehåll: Provitamin B5, rapsolja, jojobaolja, E-vitamin, hyaluronsyra och nyponfröolja.
Fukt- och näringsrik.
Stärker, lugnar och balanserar.
Ger ökad elasticitet.

Acasia Skincare är en svensk hudvårdsserie som utvecklats Anna Karin Wahlberg, en hudterapeut med mer än 30 års erfarenhet. Serien är framtagen för dig som vill ha en slätare och klarare hud, med väl utvalda ingredienser.

Acasia 24 H Repair Cream är en kombinerad dag- och nattkräm som framförallt passar den känsliga och fuktfattiga huden. Ansiktskrämen som utsågs till testvinnare hos tidningen Amelia. Enligt deras test är det en len och rik behaglig ansiktskräm som lugnar och ger fukt åt torr och narig hud. I ett stort test hos Pricerunner kom ansiktskrämen på andra plats med toppbetyg och utsågs till deras bästa premiumval. Enligt deras testare är det en snäll, mångsidig och effektiv dagkräm som dessutom har ett överkomligt pris – och en perfekt följeslagare under vinterhalvåret.

Den här näringsrika ansiktskrämen stärker, lugnar och balanserar huden under 24 timmar. Den hjälper till att förbättra hudens barriärfunktion och ger en ökad elasticitet och spänst. Samtidigt både dämpar och lugnar den hudirritationer. Konsistensen är rätt lättflytande vilket gör att krämen är lätt att applicera utan att kladda. Samtidigt är den dryg och det krävs inte mycket åt gången. Enligt test är tuben praktisk att använda och förpackningen är neutral för att även falla män i smaken. Ansiktskrämen ska användas morgon och kväll och har en förpackningsvolym på 50 milliliter. Den innehåller provitamin B5, rapsolja, jojobaolja, E-vitamin, hyaluronsyra och nyponfröolja.

 • Butiker & priser
 • Priser för Acasia Skincare 24 H Repair Cream 50 ml
  • Allt inom skönhet online
   Fri frakt över 100 kr

Bästa billiga Test.se - Bästa billiga
Eucerin
Eucerin AtoControl Face Care Cream 50 ml
Bästa billiga
Bästa billiga
Eucerin
Eucerin AtoControl Face Care Cream 50 ml
En prisvärd ansiktskräm som passar torr och känslig hud.
Tredje plats på test hos Pricerunner 2022.
Passar torr och känslig hud.
Volym: 50 ml.
Innehåll: Omega-6-fettsyror och Licochalcone A.
Oparfymerad.
Lätt konsistens.
Parfymfri.

Eucerin gör hudvård som bygger på forskning kring hur huden fungerar och förändras. Deras produkter godkänns och rekommenderas av dermatologer. De har ett brett sortiment av hudlotions, ansiktskrämer, duscholjor, solskyddsprodukter och rengöring.

Eucerin AtoControl Face Care Cream 50 ml är en prisvärd ansiktskräm för torr och känslig hy med massor av fukt. Den kom på tredje plats på test om den bästa dagkrämen hos Pricerunner, med toppbetyg och utsedd till den bästa billiga dagkrämen.

Det är en återfuktande ansiktskräm med extra lätt konsistens som inte kladdar. Den innehåller Omega-6-fettsyror och Licochalcone A – formula som lindrar, lugnar och mjukgör torr, irriterad och kliande hud. Vid regelbunden användning förbättras hudens skick avsevärt. Kliniska och dermatologiska studier visar en god hudvänlighet och passar även för dig med eksem och spädbarn från fyra veckor. Ansiktskrämen är parfymfri. Du applicerar den varje morgon på rengjord hud. Ansiktskrämen kommer i en förpackning med en volym om 50 milliliter.

 • Butiker & priser
 • Priser för Eucerin AtoControl Face Care Cream 50 ml
  • Stort utbud på receptfri och receptbelagd medicin
   Öppet dygnet runt, fria leveranser
  • Tips, råd och apotek
   Snabba leveranser
  • Nu i Sverige!
   Snabba leveranser
  • Fri frakt och hemleverans
   Skickas samma dag eller inom 1-3 vardagar

Ytterligare läsning

Bäst i test ansiktskräm för torr hy - testvinnande ansiktskrämer för torr hy.

Köpguide ansiktskräm torr hy

Har du problem med torr hy och har ett ansikte som ofta känns torrt, kanske särskilt under vintern? Det är ett tecken på för lite fukt och fett och huden tappar sin elasticitet och blir också ömtåligare. Då behöver du en ansiktskräm för torr hy som ger mycket fukt och som samtidigt ser till att fukten bevaras. Vi ger dig all information du kan behöva inför ditt köp av ansiktskräm för torr hy.

Har du fet hy? Se vår sammanställning över bäst i test ansiktskräm för fet hy.

Därför får du torr hy

Att ha torr hy är en av de vanligaste typerna av hudproblem du kan ha. Du får torr hy när din hud underproducerar talg, vilket är kroppens egna fett som hjälper huden att återfuktas naturligt. Om din hud inte själv kan producera den talg som kroppen behöver får du en dålig fuktbalans vilket gör att ansiktet blir torrt, stramt och fjällande.

En känslig hud kan bli torr och eksem är en vanlig hudsjukdom som kan göra att du behöver tillsätta extra mycket fukt. Har du känslig hud är det bra att undvika irriterande ingredienser som parfym och färgämnen och ansiktskrämen ska gärna vara dermatologiskt testad för specifikt känslig hud.

Torr hy kan också bero på att du använder fel typ av hudvårdsprodukter när du rengör ansiktet. Många produkter rengör inte bara utan tvättar samtidigt bort den naturliga återfuktningen.

En annan anledning till torrt ansikte är om du är känslig för yttre miljöpåverkan, som när graderna sjunker under vinterhalvåret och ger en kallare och torrare luft. Även torr inomhusluft kan vara en bidragande orsak.

Anledningar till torr hud:

 • Underproduktion av talg.
 • Användning av fel produkter .
 • Känslig för miljöpåverkan.

Så vet du att du har torr hy

För att veta om du ska använda produkter för torr hy till ansiktet behöver du också ta reda på om din hud klassificeras som torr. Du kan få torr hud i områden i T-zonen som omfattar panna, näsa och haka. Torr hy kan du även få på kinderna – och glöm inte halsen!

Detta är torr hy:

 • Huden är tunn.
 • Ansiktet stramar.
 • Huden fjällar, har sprickor, röda områden eller klåda.

Andra vanliga hudtyper är normal hy, fet hy och blandhy.

Så förhindrar du torr hy

För att förhindra att du får torr hy behöver du hjälpa den att göra det den själv inte klarar av – att producera mer fukt. Ett enkelt sätt att göra det är genom att använda rätt hudprodukter – alltså en ansiktskräm för torr hy. Smörj in i god tid innan du ska ut i kyla, så att krämen inte fryser. Det finns både dag- och nattkrämer som är särskilt anpassade för dig med torr hudtyp. Vet du med dig att huden torkar ut under hösten och vintern ska du börja använda kräm innan det sker.

Det är viktigt att du rengör huden varje dag från smink, svett, avagser och annat smuts som du utsätter den för. En rengjord hud andas bättre och ta sig an ansiktskrämer och serum bättre. Använd rengöringsprodukter som är anpassade för torr hy, till exempel de som innehåller olja. Ansiktet ska även rengöras på morgonen eftersom huden under natten gjort sig av med slagg som bör tas bort innan du smörjer in dig.

Är inomhusluften hemma eller på jobbet torr? Då kan du ta hjälp av en luftfuktare som ger ett bättre inomhusklimat. Ett smart tips är också att sänka temperaturen inomhus eftersom varm inomhusluft ökar risken för torr hud.

Att dricka mycket vatten motverkar inte torr hud. Däremot mår kroppen bättre av att du dricker mycket vatten vilket också gör att hyn påverkas. Fet mat med nyttiga fetter som avokado, fisk och nötter hjälper däremot till att fulla på fukt inifrån.

Läs också: Bäst i test ansiktskräm
Läs också: Bäst i test hudlotion. 

Tillbaka till början – våra toppval


Redaktionen
Test.se

Vanliga frågor

 • Torr hy får du när huden underproducerar talg, som annars hjälper huden att återfuktas på ett naturligt sätt. Det kan bero på hudsjukdomar som eksem, att du använder uttorkande produkter eller något så enkelt som att det är vinter och kallare väder ute.
 • När du har torr hud behöver du också använda produkter för att hjälpa huden att få fukt. En ansiktskräm för torr hy har egenskaper som hjälper ditt ansikte att må bättre.
 • Vi har valt att utse Lumene Nordic Hydra Intense Hydration Moisturizer till den ansiktskräm för torr hy som är bäst i test. Den återfuktar omedelbart och innehåller hyaluronsyran, återfuktande nordisk björksav och arktiskt källvatten som gör huden mjuk och slät. Finska Lumene har ett brett utbud av produkter för hudvård.
Innehållsförteckning

Innehåll
Bäst i test:
Lumene Lumene Nordic Hydra Intense Hydration Moisturizer

Du kanske även är intresserad av:

Newsletter image Test.se logo
Håll dig uppdaterad med Test.se:s nyhetsbrev
Vi meddelar när en ny testvinnare tar över tronen
Exklusiva erbjudanden på vinnare bara på Test.se
Din epostadress
Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev godkänner du test.se sekretesspolicy.
Gå med kostnadsfritt
Tack för din prenumeration!
Du har nu valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev.
Stäng