HANDLA SMART
HANDLA TESTVINNARE
Vi sammanställer experttester för att hitta den bästa produkten just för Dig!

Ingen midsommar utan sill: den här är Bäst i test!

19:e Juni, 2018, 09:45

Många är traditionerna som är förknippade med midsommarafton, och de flesta har ett eller annat inslag av magi: gå i midsommardaggen för att få vara frisk, plocka sju (eller nio) sorters blommor för att drömma om din framtida partner, stå i en vägkorsning för att ta del av spådomar, och mycket mer. Men få saker är förstås så magiska som riktigt god mat!

Den godaste sillen!

Precis som alla andra viktiga högtider är midsommar ingenting utan maten! Till midsommar hör framförallt färskpotatis och sill, med fördel tätt följd av riktigt söta och saftiga jordgubbar. Vi på Test.se rekommenderar Coop Matjessill till midsommarbuffén! Den har en välbalanserad smak: lagom sälta och sötma med tydlig dillsmak. Bitarna är jämna och fina och konsistensen är angenäm. 

Såhär kokar du perfekt färskpotatis

Sillen i all ära, men färskpotatisen är förstås minst lika viktig! En perfekt färskpotatis ska vara spänstig och smakrik, och det är enkelt att lyckas!

  1. Krydda ordentligt! Ha i minst 1/2 mask salt per liter vatten och släng gärna med ett par dillkvistar för extra smak.
  2. Koka upp vattnet innan du har i potatisen, och koka inte upp för mycket vatten! Potatisarna är som nöjdast om de får titta upp lite från vattnet. 
  3. Var noga med att vattnet sjuder hela tiden och låt locket ligga på. Hur länge potatisen ska koka beror på hur stora de är, men färskpotatis blir klar fortare än vinterpotatis. Känn på potatisen redan efter 10 minuter för att få en uppfattning om hur de ligger till! 
  4. Häll av vattnet så fort potatisen kokat klart så blir den som spänstigast. Ta av locket från kastrullen och låt den avhällda potatisen ånga av sig under en handduk eller lite hushållspapper. 

Det bästa skyddet mot mygg och knott

För att inte midsommarfesten ska behöva ta slut för tidigt är det bäst att förbereda sig på mygginvasion! Citrondoftande ljus och vissa kryddväxter (bland annat citronmeliss, lavendel och basilika) kan ha avskräckande effekt på myggen, men bäst är förstås att smörja in sig med ett bra myggmedel. Vi rekommenderar Cederroths US622! Klicka här för att köpa hem myggmedel redan idag.

SE ÄVEN