HANDLA SMART
HANDLA TESTVINNARE
Vi sammanställer experttester för att hitta den bästa produkten just för Dig!

Vi testade bilbarnstolen Pearl XP

30:e Juni, 2015, 11:30

Förra året fick vi nöjet att testa babyskyddet Pebble från Maxi Cosi och vi var mycket nöjda med resultatet. Babyskyddet fick högsta betyg, främst på grund av enkelhet och bekvämlighet. Nu har vi dessutom fått testa nästa stol i familjen - Pearl XP. Likheterna mellan Pearl XP och Pebble är stora, vilket är mycket positivt!

Pearl XP kan användas med samma bas som Pebble - FamilyFix XP (“state of the art”) basen. Det är en väldigt smart lösning att kunna använda samma bas till flera stolar. FamilyFix XP bekräftar med både ljus och ljud när man har monterat bilbarnstolen rätt i bilen. Pearl XP är en bakåtvänd bilbarnstol som kan justeras i tre olika lutningslägen och det är mycket lätt att justera stolen från sittande till liggande läge, även under färd. Det gör stolen säker och praktisk även för längre bilresor.

Pearl XP har ett fempunktsbälte (istället för trepunktsbälte, som hos Pebble) med enhandsjustering. Detta gör stolen väldigt säker, eftersom alla remmarna dras åt lika när man spänner fast barnet. Lösningen bidrar till högre säkerhet, genom att det minskar risken för felbruk. När man knäpper upp bältet, åker det upp av sig självt och kan dessutom enkelt läggas undan åt sidorna om man vill för att underlätta inför nästa gång barnet ska sättas i stolen. Axelkuddarna är mjuka och ger barnet ett bra stöd. Ett justerbart nackstöd gör också att stolen kan växa tillsammans med barnet!

Vi upplevde bilbarnstolen Pearl XP som mycket enkel och ergonomisk. När vi först fick den var det bara att sätta den i basen vi redan hade insatt i bilen (FamilyFix XP) och sedan kunde vi åka. Att ha en ljud- och ljussignal är en lättnad för oss som minns hur svårt det var för våra föräldrar att sätta fast bilbarnstolen säkert i bilen när man var liten. Den smarta enhandsjusteringen för bältet bidrar också att man känner sig trygg i att barnet åker säkert i bilen!

Vi har aldrig upplevt att vår dotter tyckt att det varit jobbigt att sitta i bilbarnstolen ens under långa bilresor och att man kan luta stolen under färd är ett stort plus, då hon nästan alltid somnar så fort man sätter henne i bilen. Ett par gånger har det hänt att bältena “fastnat” så att man inte kunnat dra ut dom, men det räcker med att man trycker remmen/fästet, som är placerat mellan barnets ben, neråt och så ska det gå att dra ut bältena igen. Vi har absolut ingenting att anmärka på. Vi är supernöjda med Pearl XP och rekommenderar den till andra föräldrar. Dessutom är den snygg!

Pearl XP är godkänd enligt den senaste europeiska säkerhetsstandarden UN R129 och även testad, samt godkänd, enligt svenska Plus Test. Bilbarnstolen är godkänd för barn upp till 105 cm och med en maxvikt på 18,5 kilo (ca. 6 mån - 4 år). 

Se även andra tester på vår sida om bilbarnstolar!

SE ÄVEN