HANDLA SMART
HANDLA TESTVINNARE
Vi sammanställer experttester för att hitta den bästa produkten just för Dig!

Vi har testat Pebble babyskydd

14:e Januari, 2015, 09:59

Pebble

Maxi-Cosi är en känd och mycket omtyckt tillverkare av bilbarnstolar. Att barnen sitter säkert i bilen är extremt viktigt ifall det värsta tänkbara skulle ske - att man krockar. Maxi-Cosi Pebble är ett testat och säkert babyskydd som låter ditt barn färdas i en trygg och bekväm miljö. Nu har även vi fått testa babyskyddet och som nybliven mamma (och pappa) har Pebble varit helt fantastiskt att använda. Vi hade ingen aning om att det kunde gå så snabbt och vara så enkelt att sätta en bebis tryggt i bilen. Vi fick testa Pebble tillsammans med FamilyFix XP (“state of the art”) basen som indikerar med både ljus och ljud när man monterar babyskyddet rätt.

Vi har upplevt babyskyddet som enkelt och bekvämt. Trepunktsbältet är otroligt lätt att hantera. När man lyfter ut barnet ur stolen ställs bältena automatiskt i ett utspärrat läge och kan lätt läggas undan så att de inte är i vägen nästa gång barnet ska sättas i stolen. När bältet är i olåst läge kan man justera dess längd utan att behöva trycka på några justerknappar. Man behöver bara dra i båda remmarna och det gör ingenting om den ena remmen blir längre än den andra, då Pebble har en enhandsjustering av bältet vilket gör de dras åt lika på båda sidorna. Den här smarta lösningen bidrar till högre säkerhet, eftersom den minskar felbruksrisken. Klädseln och kuddarna, samt bältesskydden kan avlägsnas för tvätt i maskin. Det är viktigt att använda originalklädseln till Pebble, då den utgör en del av säkerheten. Det enda vi vill anmärka på är att solskyddets hakar kunde varit lite djupare. Solskyddet har lossnat två gånger när vi burit babyskyddet och råkat komma åt det med armen. Men man kan se det ur två vinklar - antingen lossnar det för lätt, eller också är det lätt att ta loss. Av oss får babyskyddet Pebble högsta betyg.

Numera finns ett nytt babyskydd som kallas för Pebble Plus. Stolen kan användas från födelsen och upp till ca 12 månaders ålder eller när barnet är ca 75 cm långt. Den bästa tidpunkten för byte av stol är när barnets huvud börjar sticka upp över kanten på babyskyddets rygg. Trots att det har blivit uppdaterat, fungerar det i praktiken likadant som Pebble. Pebble Plus är världens första I-Size babyskydd. Läs mer om I-Size här.

Extra notis: Pebble är prisbelönt för dess design och enkelhet i hantering.

SE ÄVEN