HANDLA SMART
HANDLA TESTVINNARE
Vi sammanställer experttester för att hitta den bästa produkten just för Dig!

Vi provar testvinnaren LG LAP340 Sound Plate!

19:e Augusti, 2014, 09:02

Inledning

Vi har fått möjlighet att testa en ljudplatta som blivit utsedd av Aftonbladet som den bästa ljudlösningen om man vill satsa på en ljudlimpa eller en ljudplatta. Produkten heter LG LAP340 Sound Plate och är som namnet avslöjar en ljudplatta. Efterfrågan på dessa produkter har ökat kraftigt de senaste åren. De främsta orsakerna till detta är de allt mer försämrade högtalarsystemen på platt-tv och att de tar mindre plats än klassiska biosystem.

Uppackning och Installation

LG LAP340 Sound Plate innehåller endast två sladdar som skall kopplas till enheten och har du sedan tidigare en LG platt-tv med Wireless Sound Sync behöver du endast strömsladden för att ljudplattan skall fungera. Du slipper krånglet med sladdar och kopplar istället upp din ljudplatta trådlöst mot tv:n. Annars medföljer en optisk ljudkabel som är enkel att koppla in. Förutom ljudenheten och de två sladdarna följer en fjärrkontroll med tillhörande batterier med. Självklart ingår också en bruksanvisning med både engelsk och svensk text. Vi upplever det enkelt att koppla in ljudplattan och den medföljande bruksanvisningen är lätt att förstå. Några knapptryck på fjärrkontrollen och vi är redo att testa vad LG LAP340 går för.

Helhetsintryck

LG LAP340 är designmässigt en fullträff. Den är slimmad och diskret samt smälter fint in i bakgrunden. LG:s ljudplatta är endast 35mm tjock och när vi testade den tillsammans med LG:s TV 55LB561V så ställde vi den under tv:n som har fyra ben. Passade perfekt och detta blev riktigt snyggt tyckte i alla fall vi. Se bilden nedan!

Hur är då ljudet? Ja, vi upplever det som riktigt bra i förhållande till hur stor ljudplattan är. Med sitt kraftfulla 4.1 system får vi ett rikare och fylligare ljud än om bara tv:ns högtalare hade fått bestämma. LG LAP340 kan dock inte konkurrera med de allra bästa biosystemen med 5.1 och 7.1, utan passar mer dig som inte ställer de allra högsta kraven på optimalt ljud. Men för en vanlig konsument som vill ha ett bra ljud som kompletterar tv:ns högtalare passar den som handen i handsken.

LG LAP340 har en smart finess förutom det ypperliga ljudet. Om du exempelvis har en mobiltelefon, surfplatta eller en dator kan du strömma musiken via bluetooth. Med denna fiffiga lösning kan du utan problem spela upp hela din musiksamling direkt i ljudplattan.

Fördelar:

+ Stilren och diskret design

+ Tar lite plats och har få sladdar

+ Bra ljud

+ Bluetooth och Wireless Sound Sync

Nackdelar:

- Få finesser och inställningar

Skribent: Christian Oscarsson.

SE ÄVEN