HANDLA SMART
HANDLA TESTVINNARE
Vi sammanställer experttester för att hitta den bästa produkten just för Dig!

Billigaste mobilabonnemangen med fri surf 2024

tjänster uppdaterad 20:e Februari, 2024

Letar du efter det bästa abonnemanget med fri surf? Vi har jämfört alla svenska mobiloperatörer i ett enda stort test för att du ska kunna hitta det bästa abonnemanget med obegränsad surf. Här på Test.se kan vi stoltsera med att alla de största operatörerna finns med i vår jämförelse.

Gå direkt till abonnemangen

Snabbval: Abonnemang med fri surfAndroid och abonnemang med fri surfiPhone och abonnemang med fri surf

1
Välj med eller utan mobil
2
Välj mobilnät eller lämna detta val blankt
3
Välj fördelar och klicka på sök när du är klar
Med eller utan telefon?
Mobilnät
Surfmängd Fri
Typ av abonnemang
Fördelar


Rensa

TIPS Osäker på surfmängd? Har du Wifi hemma räcker det oftast med 5GB.


Mobilnät: 3
Utan bindningstid
Obegr.
Populärt hos Chilimobil
Fria samtal och SMS/MMS
Obegränsad surf
Ingen bindningstid
Viaplay två månader kostnadsfritt
Obegr.

Surfmängd

Chili Obegränsat

249
kr/mån
Gäller första 3 månaderna, därefter 299 kr/mån.

Mobilnät: Tele2
Utan bindningstid
Obegr.
Fria samtal och SMS/MMS
Obegränsad surf
Ingen bindningstid
Mobildata inom EU/EES ingår
Obegr.

Surfmängd

Tele2 Obegränsat

399
kr/mån

Mobilnät: 3
Utan bindningstid
Obegr.
Fria samtal och SMS/MMS
Obegränsad surf
Surfa i 80 länder
Skicka surf
WIFI-samtal
Musikstreaming utan påverkan på surf
Obegr.

Surfmängd

Tre Obegränsat

399
kr/mån

Mobilnät: Telenor
Utan bindningstid
Obegr.
Fria samtal och SMS/MMS
Obegränsad surf
Samla familjen i ett abonnemang
Surfa som hemma i 41 länder
Obegr.

Surfmängd

Telenor Obegränsat

499
kr/mån

Mobilnät: Telia
Utan bindningstid
Obegr.
Bästa täckning
Fria samtal och SMS/MMS
Obegränsad surf
Familjeabonnemang
Behåll oanvänd surf i surfpotten
Obegr.

Surfmängd

Telia Obegränsat

609
kr/mån

Jämförelse av operatörer

Här får du en snabb överblick på några av de tjänster som ingår hos mobiloperatörerna.

Familjeabonnemang
Spara surf
Wifi-samtal
Gratis musikstreaming
Surfa gratis på sociala medier
Ingen uppsägningstid
Supportchatt 24/7
Supportchatt med öppettider
Skicka surf

Frågor & svar

Vilken mobiloperatör är bäst?

Det är svårt att svara på vilken mobiloperatör som är bäst, eftersom det beror mycket på vad du värderar som användare. Behöver du exempelvis mycket surf, har du ofta problem med täckningen eller vill du ha möjlighet att gå till en fysisk butik och ställa frågor kring ditt mobilabonnemang? Använd gärna vår sammanställning där vi jämför alla mobilabonnemang på marknaden, för att du enklast ska hitta det bästa mobilabonnemanget för just dig.

Vilket mobilabonnemang har bäst täckning?

Det finns fyra mobilnät i Sverige; Telia, Tele2, Telenor och Tre. När det gäller bäst täckning har Telia har fått högsta betyg av mätningsföretaget P3 Connect Mobile Benchmark. På andra plats hamnar Tele2.

Hur mycket surf behöver jag?

Om du har wifi hemma och på jobbet behöver du inte speciellt mycket surf, då kan ett mobilabonnemang med 3-8 GB räcka gott och väl. Men är du ofta iväg där du inte har tillgång till wifi kan ett abonnemang med mycket surf eller fri surf vara ett bra alternativ.

Vilket är det billigaste mobilabonnemanget?

De billigaste mobilabonnemangen hittar du i stort sett alltid om du väljer att teckna abonnemang hos någon av lågprisoperatörerna som exempelvis Fello, Vimla eller Hallon.

billigaste mobilabonnemanget med fri surf

Hitta det bästa mobilabonnemanget med fri surf

Hur mycket surf man behöver i sitt mobilabonnemang varierar naturligtvis mycket från person till person, och har att göra med både hur man använder sin mobiltelefon och när man använder den. Vill du inte behöva tänka på att begränsa ditt surfande kan ett bra alternativ vara att välja ett abonnemang med fri surf – i dag blir det vanligare och vanligare att denna möjlighet finns hos mobiloperatörerna. Kolla gärna in vår jämförelse ovan för att hitta det bästa möjliga alternativet. 

Vilka mobiloperatörer erbjuder fri surf?

I vår jämförelse är det fem operatörer som erbjuder abonnemang med fri surf. Genom att följa länkarna nedan kommer du direkt till respektive aktörs hemsida och kan teckna ditt nya mobilabonnemang. 

Hur mycket räcker surfen till?

När man ska välja surfmängd – eller till och med överväger att satsa på obegränsad surf – kan det vara bra att veta ungefär hur långt surfen räcker. Enligt Mecenat räcker en GB surf till ungefär två timmar av videotittande, tio timmar musikstreaming eller 16 timmar surfande på nätet. Tio GB räcker därmed i stället till 20 timmar video, 100 timmar musik eller 160 timmar surfande. Hur mycket man själv behöver beror därmed på vad man använder mobilen till, och hur mycket man använder den.

Är fri surf verkligen fri surf?

Generellt sett ska fri surf innebära att det inte finns några gränser för hur många GB du som konsument får förbruka under en månad. Men det är inte alltid helt sant. Vid orimligt stora surfmängder kan vissa av operatörerna sätta in en spärr. Kolla med respektive operatör vad som gäller hos dem! Oavsett är abonnemang med fri surf gott och väl tillräckligt för de allra flesta. 

Billigaste abonnemanget med fri surf

Oavsett om du tecknar ett mobilabonnemang med en begränsad surfmängd eller ett med fri surf är det såklart intressant att komma över ett så billigt alternativ som möjligt. I vår jämförelse ovan kan du enkelt sortera på pris för att hitta vilken operatör som just nu erbjuder det lägsta priset. Det är inte heller ovanligt att du får ett rabatterat pris under de första månaderna. Tänk dock på att det inte bara är priset på abonnemanget som är det viktiga för en positiv kundupplevelse – att priserna skiljer sig mellan de olika abonnemangen har exempelvis ofta också att göra med att vissa operatörer kan erbjuda bättre täckning än andra. 

Fri surf – specialabonnemang

Seniorabonnemang

En del operatörer erbjuder särskilda abonnemang för dig som är senior eller pensionär. Normalt sett går gränsen för seniorabonnemang vid 55 års ålder. Om du är intresserad av att veta vilka möjligheter du har att hitta ett abonnemang med fri surf som senior kan du gärna besöka våra sida för mobilabonnemang för senior/pensionär och jämföra dina alternativ.

Studentabonnemang

Är du student och sugen på ett mobilabonnemang med obegränsad surf? Inga problem! Ta en titt på alla mobilabonnemang för student för att se vilka möjligheter du ha till fritt surfande. 

Företagsabonnemang

Även för dig som vill teckna ett företagsabonnemang finns det en rad olika operatörer att välja mellan om du vill hitta ett abonnemang med fri surf. Dessa jämför du enklast med hjälp av vår jämförelsetjänst av företagsabonnemang.

Familjeabonnemang

I ett familjeabonnemang har du möjligheten att samla flera personer i samma abonnemang, vilket kan vara ett prisvärt alternativ. I vår jämförelse finns fyra operatörer som erbjuder familjeabonnemang med fri surf; Tre, Tele2, Telenor och Telia. Beroende på hur många ni är varierar priset per person – besök gärna respektive operatör för att få kolla på just deras villkor för familjeabonnemang med fri surf. 

Välj abonnemang efter surfhastighet

Just nu väljer fler och fler operatörer att prissätta sina abonnemang efter surfhastighet istället för surfmängd. Detta betyder att de erbjuder flera olika mobilabonnemang med obegränsad surfmängd – det som skiljer abonnemangen emellan är istället surfhastigheten. Ta gärna en titt på vår jämförelse ovan för att se vilka operatörer som erbjuder detta alternativ just nu. 

Mobilsurf och wifi

När du väljer hur mycket surf som ska ingå i ditt abonnemang kan det vara värt att tänka på hur och när du kommer att använda din mobiltelefon. Om du exempelvis befinner dig mycket på jobbet och hemma, där man vanligtvis har tillgång till wifi, räcker det med en mindre mängd surf i ditt mobilabonnemang. Om du inte har wifi eller ofta är på språng kan du behöva välja ett lite större surfpaket – eller till och med fri surf.

Ingår fria samtal i mobilabonnemang med fri surf?

Ja, hos alla operatörer i vår jämförelse som erbjuder fri surf ingår även fria samtal och sms i abonnemanget.

VILKEN BÄST I TEST VINNARE ÄR EGENTLIGEN BÄST?

Hos test.se får du svaret - helt gratis!

Vi samlar produkttester från seriösa aktörer i magasin, på TV och på nätet, och presenterar deras topp 3. Därefter analyserar vi de sammanslagna resultaten och kan på så sätt utse de ultimata testvinnarna inom alla produktkategorier! Här hos oss får du med andra ord ta del av produkternas crème de la crème, och kan på så sätt göra smarta val i alla dina inköp.