Vi sammanställer experttester för att hitta den bästa produkten just för Dig!
mobiltelefoner - Bäst i test

Test av mobiltelefoner

elektronik uppdaterad 27:e Juni, 2017, Baserad på 32 experttester.

När man köper en ny telefon finns det en hel del saker att tänka på. Mobiltelefonerna som finns idag kommer i flera olika varianter och prisklasser och samtliga har olika funktioner och tillbehör. Man bör därför fundera på vilka behov man har och vad man vill kunna göra med sin telefon, eftersom fler funktioner och tillbehör ofta leder till en dyrare produkt. Man kan dessutom oftast välja om man vill ha abonnemang eller kontantkort, vilket också kan göra att priset varierar lite grann, beroende på hur mycket man ringer, smsar eller surfar via telefonen. Somliga modeller kommer med en jättebra kamera eller en bra musikspelare, medan andra tillverkare satsar mer på grafik som skall flyta på vid spelande eller filmtittande. Fundera därför främst på vilka behov du har och hitta den telefon som passar dig bäst.

Test.se rekommenderar

Samsung Galaxy S8+ - bäst i test bland Mobiltelefoner 2017
Samsung Galaxy S8+, bäst i test.

Samsung Galaxy S8+ - Samsungs modeller Galaxy S8 och S8 Plus toppar de senaste testerna! Vi på Test.se väljer att rekommendera Samsung Galaxy S8 Plus. Den är inte perfekt, men heller inte långt därifrån, säger sajten Mobil.se. S8 Plus ger ett intryck av att vara gjord i ett enda stycke, vilket gör att den känns ordentligt påkostad och exklusiv. Kameran har sedan länge varit bra på Samsungs telefoner, och med S8 Plus har de tagit den ytterligare ett steg längre. Telefonen har en aktiv viloskärm som hjälper dig att enkelt hålla koll på klockan och eventuella händelser… Läs mer

Bästa pris Bästa pris

Mobiltelefoner - Bäst i test

RELATERADE TESTER

Grillbriketter och grillkol

UPPDATERAD 8:e Augusti, 2017

Bärbar grill

UPPDATERAD 29:e Juni, 2017

Elgrillar

UPPDATERAD 15:e Maj, 2017

Gasolgrillar

UPPDATERAD 9:e Februari, 2017

Kolgrillar

UPPDATERAD 8:e September, 2016

Experttester vi läst (32st)

Nedan listas vilka tester vi läst och använt som underlag för att utse vår testvinnare tillsammans med en sammanfattning.

Mobil

Publicerad

Våra mobiltelefoner blir bara smartare och smartare, och nästan alla nya smartphones som når marknaden har något mått av artificiell intelligens. Det gäller även för alla de telefoner som Mobil har jämfört. 7 telefoner testades, och allra bäst var Samsung Galaxy S8 Plus. S8 Plus ligger inte särskilt långt ifrån perfektion och har många egenskaper som gör den värd att älska. Det är egentligen inte särskilt mycket som skiljer S8 från Samsung Galaxy S7, men kvalitetskänslan har höjts ytterligare ett snäpp. På andra plats ligger Sony Xperia XZ Premium, vars stora huvudnummer är kameran. Sony kallar kameran för Motion Eye, och den kan bland annat ta film i superslowmotion. Trea i testet hamnar Apple Iphone 7 Plus. Iphone 7 Plus är vattentät och har dubbla kameralinser, och som vanligt bjuder Apple på snygg design och utmärkt prestanda!

Vinnare i det här testet

M3 Sveriges Prylsajt

Publicerad

Sveriges Prylsajt har testat 20 kraftfulla mobiltelefoner och två modeller får högsta betyg. Dagens telefoner prioriterar prestanda och kameror, och en hel del av modellerna i testet hamnar i toppskiktet och blir rekommenderade. Därför får man själv gå in och välja en telefon som uppfyller de kriterier som är viktiga för en själv. Samsung Galaxy S8 och S8+ hamnar på 10, respektive 9, av 10 i betyg och är snarlika produkter - det enda som skiljer dom åt är storleken och batteriet. I övrigt har de samma hårdvara, lika mycket minne, samma kamera och exakt samma funktioner. Det första man lägger märke till är att man bytt 16:9 formatet till 18,5:9 formatet när man ökat skärmstorlek, vilket ger ett lite bättre grepp om telefonen (den är blir lite smalare, istället för bredare). Man kan också ställa in upplösningen mellan 720p, 1080p och 1440p - vilket gör att man kan spara batteri på 720p. Det enda negativa är den osmart placerade fingeravtrycksläsaren. Apples iPhone 7 är en av många som landat på 9 av 10 i betyg och den erbjuder en galet snabb processor och en riktigt grym kamera. iPhone 7 krossar sina konkurrenter i exempelvis Geekbench 4, vilket inte alls varit fallet förut. Utöver detta har även kameran förbättrats rejält och har nu blivit en 12 megapixelkamera med en sensor som släpper in mer ljud än tidigare. Den fysiska hemknappen är utbytt till en knapp med haptisk motor, som ger ifrån sig precisa vibrationer. Tyvärr är dess yttre fortfarande halt och dess kameralins sticker ut som på 6-modellerna.

Vinnare i det här testet

Råd & Rön

Publicerad

Mobilerna ersätter mer och mer datorer - man kan givetvis fortfarande ringa med den, men nu för tiden väljer fler mobiltelefon utefter hur bra den är att surfa på, titta på TV i eller hur bra kameran är. Samsung innehar de tre topplaceringarna, med sina modeller Galaxy S8, Galaxy S7 och Galaxy S8+. Samsungmobilerna har toppat Råd & Röns tester länge och deras batteriet är fortfarande överlägset bäst. Dessutom är både kameran och surffunktionen utmärkt! I dagsläget finns framförallt två operativsystem att räkna med - Apples iOS och Googles Android. Medan Apples operativsystem uteslutet finns i deras egna telefoner, licensierar Google sitt till en uppsjö av tillverkare. Det betyder att det finns Android-telefoner i alla prisklasser. Båda systemen har dock i stort sett samma funktioner och möjligheter för användaren och det finns ett stort utbud av appar, samt tjänster.

Vinnare i det här testet

Icakuriren

Publicerad

Kamera, pris eller prestanda - vad är viktigast? Icakuriren har testat tio smarta telefoner och hittat utmärkta val i alla prisklasser. Samtliga märken får mer än godkänt och de kostar mellan 1490 kr till 7490 kr. Skillnader finns såklart mellan billigast och dyrast, men de är inte stora. Testets vinnare hittar man dock i det dyraste segmentet. Det är Samsung Galaxy S7 Edge och telefonen har mycket bra prestanda, är helt vattentät, har en utmärkt kamera och en unik skärm som sträcker sig längs kanterna på telefonen. iPhone 7 faller på småsaker, som att den är testets dyraste modell med en prislapp på nästan 2000 kronor mer än vinnaren. Den saknar även ett vanligt hörlursuttag, till det används samma uttag som för uppladdning, en detalj man kan irritera sig på. Däremot är den också vattentät, har mycket bra prestanda och en utmärkt kamera. Mest telefon för pengarna får man med Huawei Honor 8 - en imponerande telefon i mellanprisklassen med likvärdig byggkvalitet som de betydligt dyrare modellerna S7 och iPhone 7. Den har hög prestanda, utmärkta kameror, bra batteritid och stöd för två simkort.

Vinnare i det här testet

DinSide.no

Publicerad

Om du har planer på att skaffa en ny telefon, har DinSide släppt en artikel som kan hjälpa dig att välja rätt. Två modeller fick full pott, med 6 poäng - Samsung Galaxy S7 (S7 Edge) och Huawei P9 Plus. Både S7 och S7 Edge är bland de bästa Android-telefonerna du kan hitta idag. De är bland de snabbaste, har fantastiska kameror, skärmar av högsta kvalitet och båda är vattentäta. Även batteritiden är imponerande! Dessutom finns en del bra och fiffiga funktioner, så som trådlös laddning och fingertryckavläsare. Det som DinSide tyckte var negativt var att priset var bl.a. lite högt och att minnes kortet inte kan formateras till internminne. Huawei har gått från att vara ett billigt märke för något år sedan, till att bli en av de ledande telefontillverkarna. De nya toppmodellerna P9 och P9 Plus är också riktigt bra modeller. Här finns också bra kameror, som inte bara tar bra bilder men som också har många bra funktioner. P9 Plus har ett internminne på hela 64GB och dessutom stöd för minneskort. Batteritiden imponerar och det går snabbt att ladda telefonen när det behövs. Här finns en hel del bra funktioner, utöver fingertryckavläsaren. Därefter hamnar Apple iPhone SE på listan med 5 i betyg, men även Sony Xperia Z5 Compact fick en 5:a av DinSide. Utvändigt ser iPhone SE i princip identisk ut med iPhone 5-serien, men den har nästan samma mjukvara som 6S, med undantag för svagare frontkamera och 3D-touchfunktionen. Det är trots det en snabb telefon med bra kamera, gott om lagringsplats och en lagom hög prislapp.

Vinnare i det här testet

M3 Sveriges Prylsajt

Publicerad

Sveriges Prylsajt har testat vilken mobil på marknaden som är bäst just nu. I testet finns tolv kraftfulla konkurrenter, varav en riktigt vass nykomling, som gör upp om titeln. Samsung Galaxy S7 blev testets vinnare och fick nästan full poängpott. Den har perfekt, solid känsla och hög kvalitet i alla detaljer. Med ip68-klassning kan Galaxy S7 dessutom doppas på en halvmeters djup i ungefär en kvart. Skärmpanelen är i världsklass - med 1440p amoled-panel som på 5,1 tum ger en utmärkt punkttäthet och för att vara oled är det också ovanligt hög ljusstyrka i skärmen. Sveriges Prylsajt efterlyser dock en möjlighet att kunna justera skärmens färgtemperatur. Ett annat minus är att Samsung håller kvar vid gammal USB-kontakt. Den nya USB C är mycket smidigare. I övrigt är telefonen lika funktionsspäckad som alltid, med bl.a. pulsmätare och aktivitetssensor. Trots telefonens prestanda och skärm är batteritiden övertygande med ett stort batteri som S7 utnyttjar väl. Tio timmars HD-film kan man titta på utan problem och att arbeta i appar, fota eller spela spel verkar inte dra avsevärt mer på batteriet. Galaxy S7 faller på att en handfull detaljer kunde varit bättre, så som ett mer strömlinjeformat gränssnitt och en USB C-kontakt. Huawei P9 tar andraplats och är en slimmad läckerbit med specialkamera. Den har en helgjuten aluminiumbaksida och upphöjt glas framtill. Runda kanter och matta ytor gör den bekväm att hålla i. Här finns en 5,2 tumsskärm, en ips-panel med 1080p-upplösning och trevlig stuns i färgerna. Kameran har två 12-megapixelsensorer bredvid varandra. Den ena fotar i rgb-färg och den andra fotar i monokromt. Man får dubbelt så mycket ljusupptag och kameran presterar bra i både gynnsamma och knepiga ljusförhållanden, men ibland brister precisionen på nära håll. Det saknas också en optisk bildstabilisator. På tredjeplats hamnar Motorola Moto X Force som verkligen tål tuffa tag. Telefonen kallas Shattershield av tillverkaren och har bl.a. dubbla peklager, enkelt utbytbara översta lager och stabiliserande aluminiumram. Motorola är så säkra på att skärmen håller att de lämnar hela fyra års garanti på den delen. X Force har ett distinkt och skönt grepp, men är kanske inte direkt lyxigt snygg. Kameran är det svagaste kortet i hela telefonen och då är den fortfarande allt annat än dålig, men inte utstickande bra som vissa konkurrenter. Autofokusen är ett problem, den har ovanligt mycket problem med rörliga objekt. Motorola Moto X Force erbjuder utmärkta prestanda, bra batteritid och en okrossbar skärm, samt rent gränssnitt. Däremot finns ingen USB C-kontakt, ingen fingeravtrycksläsare och den har, som sagt, problem med autofokus i kameran.

Vinnare i det här testet

Råd & Rön

Publicerad

Mobiltelefonerna blir mer och mer avancerade och får allt större skärmar. Snart kan de ersätta våra datorer. Råd & Rön har testat 24 mobiler med ett nytt och vässat testprogram. Samsung innehar de två topplaceringarna, med Galaxy S7 Edge, med 81 i samlat betyg, och Galaxy S7 SM-G930F, med 80 i betyg. Samsungmobilerna har toppat Råd & Röns test länge, då deras batterier fortfarande är överlägset bäst och antennen är toppenbra, samt att kamera och surffunktion är utmärkt. Strax efter Samsung hamnar mobiler från LG, Huawei, Sony Apple, Microsoft och flera andra tillverkare.  Microsoft/Lumiamobilerna är f.d. Nokia, som köptes upp av Microsoft 2015. Det är LG V10 som tar tredjeplats med 77 i samlat betyg och i jämförelse med Galaxy S7 är det främst batteritiden och laddningen som skiljer sig åt.

Vinnare i det här testet

Råd & Rön

Publicerad

Nu mera är mobilerna är nu i praktiken små datorer. Visst kan man fortfarande ringa med dom, men det är minst lika viktigt att kunna surfa, titta på TV, lyssna på musik och spela in film med allt bättre kvalitet. Råd & Rön har testat över 70 smarta mobiler med antingen Android, IOS eller Windows Phone. Faktorer som spelar stor roll i testet är bl.a. antennens mottagningsförmåga, batteritid vid diverse hantering, ljudkvalitet vid samtal, skärmens kontrast och betraktningsvinklar, kamerans bildkvalitet vid bra/dåliga ljusförhållanden och hur bra mobilen klarar vatten och att tappas i golvet. I testet finns både tillverkarnas värstingar, modeller i mellanskiktet och lågbudget-telefoner. Samsung mobiler ligger fortfarande i topp och strax under Galaxy Note 4 och Galaxy S5 hamnar Apples iPhone 6S Plus som får dela tredjeplats med LG G4 – en mycket prisvärd telefon som fått höga betyg!

Vinnare i det här testet

M3 Sveriges Prylsajt

Publicerad

M3 har testat 11 av de hetaste mobilerna just nu och även om resultatet är extremt jämnt, kan det bara koras en vinnare! Samsung Galaxy S6 är telefonen som blir bäst i test och utsedd till bästa köp. S6 och S6 Edge är, förutom formen och skärmarna, näst intill identiska, så M3 har valt att bara titta på S6:an. Äntligen har Samsung lyckats skaka av sig plastighetskänslan som Galaxy-serien har fått dras med i flera år. Det började redan med höstens Alpha och kulminerar med S6 och S6 Edge. Man har behållit den fysiska hemknappen som också fungerar som fingeravtrycksläsare och gör dessutom ett bra jobb som sådan. S6:an har inte någon IP-klassning vilket innebär att man inte tryggt kan tappa den i diskhon eller skicka sms i duschen. Den har heller ingen löstagbar baksida, så batteriet kan inte bytas manuellt. Telefonen är utrustad med Samsungs egna nya systemkrets Exynos 7 Octa 7420 och även om Snapdragon 805 och 810 verkar ha ett litet övertag på grafikprestandan, så presterar Samsung-kretsens Mali-grafik bra. S6 har stöd för de två vanligaste typerna av trådlösladdning, pulsmätare baktill och en IR-sändare. Den är också utrustad med operativsystemet Android 5.0 och upplevs som enkelt och avskalat för det mesta. Iphone 6 är tvåa i testet och rekommenderas av M3, tack vare en ny konstruktion med extra tät spalt mellan skärm och glas. Det som kan tänkas vara en nackdel är dess baksida i borstad aluminium. Den känns underbart len och skön att hålla i, men blir samtidigt extremt hal. Iphone 6 är utrustad med systemkretsen A8 och en separat processor (M8) som håller koll på sensorer så att huvudprocessorn slipper. Även om man får bra kvalitet, är priset en stor nackdel. LG G4 får tredjeplats och har gått sin egen väg när det gäller design och konstruktion av mobiler. Dels med placering av av/på-knapp och volym mitt baktill istället för telefonens sida. G4 är utrustad med Snapdragon 808 som har dubbelkärnig prestandaprocessor och fyrkärnig processor för mindre krävande jobb. Den har också ett färgglatt men enkelt avskalat gränssnitt ovanpå Android 5.

Vinnare i det här testet

Ljud & Bild

Publicerad

Ljud & Bild har testat sex av de senaste smartmobilerna. Man har valt ut premiummodellerna från Apple, HTC, Huawei, LG, Motorola och Samsung. Ljud & Bild konstaterar att samtliga modellerna är riktigt bra, men det kanske bör vara självklart med tanke på den höga prissättningen och den rekordsnabba utvecklingen av allt som har att göra med mobiltelefoner. Skärmstorleken har ökat och upplösningen börjar närma sig nivåer där det är svårt att urskilja skillnader. Mobiltelefonen är trots allt en liten produkt och någonstans borde det finnas ett naturligt stopp i utvecklingen av upplösning.
Bäst i test blir Samsungs senaste smartmobil Galaxy S6 Edge. Det är definitivt den lyxigaste Samsung-mobilen hittills och den är begåvad med en böjd, högupplöst skärm med en mycket imponerande kamera. Prestandan är imponerande och batteriet håller bra klass. Minuspoäng för att den inte är länge är vattentät och för att den inte har plats för minneskort. Betyget blir 6/6 och på prislappen står mycket höga 8500 kr.
Samma slutbetyg får Apple iPhone 6. Det är mobilen som skall locka tillbaka de kunder som valt bort Apple på grund av dess små skärmar. Nu är skärmen väl tilltagen och vill du ha ytterligare en större skärm väljer du plusmodellen. Iphone 6 är vrålsnabb, har bra batteri och en klart förbättrad kamera. Några minustecken finns egentligen inte. Ljud och Bild hade dock önskat sig en läckrare design. Priset ligger på 7500 kr.

Vinnare i det här testet

Mobil

Publicerad

Mobil har valt ut ett par av de mest intressanta mobiltelefonerna på marknaden för att se bl.a. hur Apples första telefon i den här klassen klarar sig mot tre rutinerade märken och en uppstickare. Samtliga telefoner ligger i gränslandet mellan mobil och surfplatta. De klassas som mobiler men har tillräckligt stor skärmyta för webb, spel, video eller läsning. De rymmer stora batterier, det är enklare att mata in text och man slipper bära med sig både mobil och surfplatta. Vinnaren i testet är Samsung Galaxy Note 4. Det räcker inte med en stor skärm för att bygga en riktigt bra mobil. Den behöver också appar som kan dra nytta av storleken. Note 4 innehåller det lilla extra av allt när det gäller finesser. Med den tryckkänsliga pennan är det lätt att rita, skriva och styra mobilens alla appar med verklig precision. Det finns också pulsmätare, IR-sändare och UV-sensor inbyggt, samt att Samsung har vässat systemet med urklippshanterare, flytande tangentbord, delade fönster och flera andra funktioner där skärm och pekpenna kommer till användning. iPhone 6 Plus tog andraplats och är Apples största telefon hittills. Form och material känns identiska med iPhone 6, men Plus-modellen är större i alla riktningar, även tjockleken. Som vanligt innebär en iPhone både möjligheter och begränsningar. Kameran är riktigt bra med god ljuskänslighet och stabiliserad video, men samtidigt är det svårare att tanka över egna filmer för att titta på i mobilen. Motorla Nexus 6 tar tredjeplats och är både störst och tyngst i testet. Den har stor och högupplöst skärm, samt snabba systemuppdateringar, men den har få storskärmsfinesser i mjukvaran och saknar plats för minneskort.

Vinnare i det här testet

Råd & Rön

Publicerad

Råd & Rön har i ett uppdaterat test tittat närmare på ca 80 smarta mobiler. Listan domineras av Samsungs mobiltelefoner med Apples modeller hack i häl. Betygen blir allt högre och för tillfället har bästa mobiltelefon ett slutbetyg på 82 poäng av 100 möjliga. Framför allt Samsungs Galaxy-modeller imponerar på Råd & Rön. De fyra översta platserna innehas av Samsungs Galaxy-mobiler. Det finns många intressanta budgetmobiler som nästan får lika bra betyg som testvinnaren, så det lönar sig att kika igenom listan efter prisvärda köp.

Trenden är att mobiltelefoner får allt större skärmar. Även batteritiderna har blivit bättre på många smarta mobiler. Bäst i test enligt Råd & Rön är mobiltelefonen Samsung Galaxy Note 3. Den får toppbetyget 82 poäng och imponerar med ypperlig skärm och hög prestanda. Samsung Galaxy Note 3 får delbetyget 9/10 i följande kategorier; Allmän användning, Surfa och Musikspelare. I övriga kategorier får den delbetyget 7 eller 8 poäng(max 10).

Bästa Apple-mobil är iPhone 6 plus som får betyget 80 poäng(max 100). iPhones främsta egenskaper är snabb processor, väl fungerande videoinspelning och kanonbra musikspelare. Priset är dock rejält tilltaget och du får ge ca 8000 kr för 64 GB-modellen. Letar du efter en billig mobil med bra prestanda är Samsung Galaxy S4 bästa valet.

Vinnare i det här testet

Aftonbladet

Publicerad

I detta test från Aftonbladet har man valt att koncentrera sig på ett antal smarta mobiler som högst får kosta 3000 kr. Flera av mobilerna är några år gamla, men det finns också nya lågprismodeller bland testobjekten. Genom att köpa en lågprismodell och inte ha abonnemang med bindningstid kan man snabbt kapa månadsavgiften med några hundralappar.

Ingen av de 15 testade smartphones får högsta betyg, men sju av dessa får Aftonbladets näst högsta betyg. Man har inte valt att rangordna dessa, så vi har valt ut topp 3. Sony Xperia Z1 Compact är en underskatt mobil som har en ypperlig kamera. Operativsystemet är Android 4.4 och priset ligger på ca 2990 kr. Telefonen är utrustad med det allra nödvändigaste och är dessutom vatten- och dammtät. Extra pluspoäng får Sonys prisvärda mobil för sitt uthålliga batteri som skall räcka till 18 timmar taltid och 550 timmar stand by.

Den kanske mest prisvärda mobiltelefonen i Aftonbladet är Samsung Galaxy S4 Mini. Med ett pris strax under 2000 kr är detta en attraktiv mobil för den prismedvetne konsumenten. Jämfört mot S5:an saknar den pulsmätare och några andra nya funktioner, men skillnaden är inte så stor. Denna telefon som lanserades 2013 har det mesta. Huawei är inte lika känd som Apple och Samsung, men gör ofta bra prisvärda mobiler. En av dessa är Huawei Honor 6 som kostar ca 3000 kr. Den är utrustad med den senaste tekniken och skulle förmodligen kostat en slant till om den hade hetat Apple och Samsung. Övriga mobiler som får Aftonbladets näst högsta betyg är Apple Iphone 4S, Samsung Galaxy A3, Huawei Ascend P7 och HTC One Mini 2.

Vinnare i det här testet

Råd och rön

Publicerad

Råd och rön har testat 135 st mobiltelefoner och listan domineras av Samsung. Telefonerna blir allt mer mångsidiga och mer prisvärda. Man kan ringa, smsa, surfa, titta på TV, spela, ta foton och spela in videos – allting med betydligt bättre kvalitet än för några år sedan. Det var jämnt i toppen på listan och det viktiga är att se modellernas delbetyg istället för slutbetyget för att se vilken som passar bäst till sina behov. Modellerna i testet är en blandning av tillverkarnas flaggskepp, några i mellanskiktet och några enklare telefoner. Flera av dem är vassa och många mycket prisvärda. Hörlurarna som medföljer telefonerna bör bytas ut, de är i de flesta fall budgethörlurar, vilket inte räcker om man lyssnar på mycket musik m.m. Kamerorna i mobilerna har blivit mycket bättre på senare tid. De har fått fler inställningar och med de bästa mobilerna får man – vid goda ljusförhållanden – nästan lika bra foton som med en bra kompaktkamera. I Råd och röns test var det utan tvekan Samsung-mobilerna som blev vinnare, med modellerna Note 3, Note 2, Galaxy S4 och S5. Strax efter hamnade Apple iPhone 6 och 6 plus.

Vinnare i det här testet

Aftonbladet

Publicerad

Aftonbladet har i denna artikel testat sju av de populäraste mobiltelefonerna. Testet är kompletterat med de alldeles nysläppta Iphone 6 och Iphone 6 Plus. Dessa telefoner är betydligt snabbare än sina konkurrenter och jämfört mot tidigare Iphones är skillnaden väldigt stor. Testprogrammet Geekbench visar ett resultat på 1600 för Iphone 6 Plus medan resultat för exempelvis Iphone 4S visar 207.

Fem av mobilerna får betyget 4 plus av 5 möjliga och två av dem får betyget 3 plus. Någon tydlig vinnare har man inte utsett, men vi tolkar det som att Iphone i kraft av snabbare mobiler hamnar längst upp i rankingen. Apple Iphone 6 har en skärm på 4,7 tum, vilket är betydligt större än tidigare modeller. Den finns i tre olika färger och med tre olika minnen. Framförallt kameran har förbättrats avsevärt och den kommer med Apples nya operativsystem iOS 8. Skillnaden mellan Apple Iphone 6 och Apple Iphone Plus 6 är att den senare har större skärm och ett bättre batteri.

De tre övriga mobiltelefonerna som får betyget 4 plus är HTC One M8, Samsung Galaxy S5 och Sony Xperia Z3. HTC One M8 är enligt Aftonbladet en vassare telefon än Samsung Galaxy S5 i många avseenden, men har trots detta sålt betydligt sämre. Den är mer gedigen är S5 och känns mindre plastig. Samsung Galaxy S5 är testets äldsta telefon och det märks till viss del. Flera av konkurrenterna har sprungit förbi även om S5 helt klart är en bra mobiltelefon. Sony Xperia Z3 är en snabb telefon och har bra kamera samt videofunktioner.

Vinnare i det här testet

Råd & Rön

Publicerad

Konsumenttidningen Råd & Rön har i sitt senaste nummer uppdaterat testet om mobiltelefoner. Detta test är kompletterat med iPhones senaste modeller; iPhone 6 och iPhone 6 plus. Men vinnaren är fortfarande densamma, även om det är mycket jämnt i toppen. Topplistan domineras av Samsungs och Apples modeller.

Bäst i testet är Samsungs mobiltelefon Galaxy Note 3. Med det sammanlagda betyget 82 poäng av 100 möjliga hamnar man allra högst upp. Det mesta imponerar med Galaxy Note 3, men något som sticker ut är den fantastiska skärmen och det superba batteriet. Föregångaren Galaxy Note II GT-N7100 får samma poäng 82 poäng, men har ett något billigare pris.

Ett bra budgetalternativ är mobiltelefonen Huawei Ascend P7. Den kostar betydligt mindre än testvinnaren och är en telefon som har det mesta. Råd och Rön har också testat världens första mobil som är tillverkad enligt rättviseprinciper. Den heter Fairphone och är tillverkad att företaget med samma namn. Den säljs inte i butik, men går att beställa från företagets hemsida.

De nya iPhone-modellerna får höga betyg, men når inte ändå upp till tronen. Den största anledningen till detta är att dess batteri fortfarande inte är i klass med Samsung. Dock har batteriet förbättrats om man jämför med de tidigare modellerna 5s och 5c. Andra positiva nyheter med iPhone 6 är större skärm, förbättrad antenn och marknadens bästa videofunktion.

Vinnare i det här testet

Ljud & Bild

Publicerad

Tidningen Ljud & Bild har i detta test kollat närmare på fem mellanklass-mobiler som får kosta cirka 1 500 – 3 000 kr. Samtidigt skall de helst inte vara äldre än 6 månader. Utvecklingen av smartmobiler går lavinartat snabbt och många mellanklassmobiler har idag högre prestanda en de dyraste toppmodellerna hade för några år sedan. Med andra ord får du väldigt mycket för pengarna idag, om du väljer att investera i en mellanklass-mobil. Följande smartmobiler har valts ut av Ljud & Bild; HTC Desire 640, LG G2 Mini, Motorola Moto G, Nokia Lumia 1320 och Sony Xperia M2.

HTC Desire 610 är mobiltelefonen som blir utsedd till ”Bäst i Test”. Telefonen är gjord helt i plast, men under ytan gömmer sig en telefon som klarar det mesta. Desire 610 har en bildkvalitet som är bättre än konkurrenterna och när man tittar på video märks detta tydligt. Skärmbilden är tydligare och skarpare. Den klarar benchmark-testerna väldigt bra och man lyckas få ut mer av sin teknik än övriga telefoner i testet. Detta trots att processorn och mängden minne är samma som exempelvis LG G2 Mini och Sony Xperia.

Testets billigaste telefon är Motorola Moto G. Den blir utnämnd till ”Bästa Köp” av Ljud & Bild och är definitivt det bästa budgetalternativet. Motorola Moto G har ett cirkapris på 1 600 kr. Skärmen har HD-upplösning och kameran imponerar med intressanta funktioner. Telefonens ljudkvalitet håller hög klass och prestandan är hög. Enda nackdelen är att man får klara sig utan 4G/LTE.

En annan telefon som får toppbetyg i detta test är Nokia Lumia 1320. Detta är testets enda phablet och den rejäla 6-tumsskärmen har bra upplösning. Andra positiva överraskningar är det ypperliga ljudet och den höga prestandan. Telefonen har stöd för microSD-kort upp till 64 GB, vilket behövs eftersom telefonen endast har 8 GB inbyggt. Nokia Lumia 1320 har stöd för 4G/LTE till skillnad från Motorola Moto G.

Vinnare i det här testet

Råd och rön

Publicerad

Mobiltelefonerna blir allt mer mångsidiga och ännu mer prisvärda. Det finns många mobiler kring 3000 kronor som nästan ligger i samma klass som de allra dyraste i testet. I Råd och röns test är det Samsung som dominerar tabelltoppen. Galaxy Note II och 3 hamnade högst på listan och därefter Galaxy S4. De nya telefonerna från Apple – iPhone 5c och 5s, med nya IOS 7.0.1 – fick det samlade betyget 76. Vissa saker har förbättrats i de nya iPhone-modellerna, bland annat har batteritiden förlängts för surf, samtal och GPS, men det tar dock längre tid att ladda batteriet. Ändå hamnar Apples mobiler en bit bakom Samsungs toppmodeller, som framför allt har bättre antenn och bättre batteri. De har även mycket bra displayer och kameror, men ljudkvaliteten på videoinspelningar är lite sämre. Mobiltelefonernas hanterbarhet är överlag bra, med undantag för Nokias modeller. Där måste man knappa bort knapplåset innan man besvarar ett samtal och knappsatsen är dessutom onödigt svår att komma åt när man vill ringa. Bäst i råd och röns test, blev Samsung Galaxy Note 3 och Galaxy Note II tog andra plats. Även på tredjeplats hamnade en Samsung-telefon, Galaxy S4 GT-I9505 4G!

Vinnare i det här testet

ICA-Kuriren

Publicerad

Ica-Kuriren har testat 10 st smartphones av de vanligaste märkena. Av de 3,5 miljoner mobiltelefoner som såldes i Sverige i fjol var hela 9 av 10 smartphones. Svenskarna byter i genomsnitt ut telefonen en gång vartannat år. Tillverkarna kommer ständigt med nya modeller som slåss om konsumenternas köpkraft. Telefonerna förbättras med kraftfullare prestanda, bättre kameror och nya funktioner. Enligt Ica-Kuriren är de flesta smartphones bra och vill du bara kunna ringa, surfa och ta fotografier kan du lika gärna låta priset avgöra. Om du vill ha en mer avancerad smartphone får du betala för det.

Två smartphones som får högsta betyg av Ica-Kuriren är Sony Xperia Z2 och HTC One M8. De tillhör testets dyraste mobiler och kostar drygt 5000 kr hos de billigaste försäljarna. Sonys flaggskepp Xperia Z2 har en mycket bra skärm med full-hd. Den tål damm, vatten och stötar. Dessutom är den utrustad med en batterisparfunktion. HTC:s toppmodell är får höga betyg för sin goda byggkvalitet och imponerar med snabbhet, full-hd och dubbla högtalare. Värt att nämna är att Iphone 5s också får bra betyg, men eftersom den är så pass dyr har den fått avdrag för högt pris.

Bästa budgetalternativ är ZTE Blade Vec 4G som är flera tusenlappar billigare än de dyraste modellerna. Den kostar ca 2000 kr och för dessa väl investerade pengar får du en mobil som har bra prestanda och en bra kamera. Den har inga speciella finesser, men är perfekt om man söker en billig smartphone som klarar det mesta. Även LG G2 är en prisvärd smartphone enligt Ica-Kuriren och får näst högsta betyg av tidningen.

Vinnare i det här testet

GP

Publicerad

GP har testat så kallade phabletter – mobiltelefoner med 6 tum eller mer. De är alltså för stora för att kallas smartphone och för små för att kallas surfplatta. Därför hamnar de i en relativt ny produktkategori – phabletter – och det är mycket som tyder på att modellerna med stora skärmar har kommit för att stanna! Sony Xperia Z Ultra är, enligt GP:s testpanel, den allra bästa phabletten. Det är testets tunnaste mobil med 6,5 millimeter och med tanke på hur stor den är i övrigt (179,4 x 92,2 mm) så känns den nästan lika tunn som ett papper. Även vikten är mycket låg – 212 gram. Xperia Z Ultra är också vattentät – den kan ligga på två meters djup i 30 minuter, utan att något händer. Skärmen är på 6,4 tum, vilket gör telefonen till den största på marknaden just nu. Som plus är den också bland de bästa som musikspelare. På testets andraplats hamnade Nokia Lumia 1520. Kvaliteten är utmärkt och den har en 6 tum stor skärm. Den högre Full HD-upplösningen utnyttjas i Lumia 1520, vilket bl.a. innebär att den så välkända panel-hemskärmen har plats för en extra rad dynamiska fält. Kameran är i en klass för sig själv – antagligen den bästa på marknaden i dagsläget. Sist, men inte minst, hamnade Samsung Galaxy Note 3 på tredjeplats. Detta är den mest putsade och praktiska phabletten hittills. Om man vill ha en större mobil att jobba på är det ingen tvekan om att Note 3 regerar i segmentet och att det är den mest fulländade modellen. Man kan ha flera saker uppe på skärmen samtidigt och det finns mängder av lättåtkomliga funktioner för att underlätta jobbet. Pennan gör att man kan arbeta snabbare och klicka mer exakt. Skärmen på 5,7 tum har en mycket bra svärta och kontrast, men den har lite väl överdriven färgmättnad i standardläge.

Vinnare i det här testet

Mobil

Publicerad

Phablets kallas de smartphones som är en kombination av telefon och surfplatta när det gäller skärmstorleken och som är 5,5 tum eller större. Det var Samsung som var först med sin phablet Galaxy Note redan 2011 och det var ingen som trodde att de så stora telefonerna skulle bli så pass framgångsrika. Många tillverkare har efter Samsungs framgång själva börjat tillverka större telefoner. Mobil har testat sex stycken telefoner för att se vilken som är bäst. Samsungs Galaxy Note 3 är testets bästa phablet. Note 3 är ett riktigt kraftpaket med ett fyrkärnigt Snapdragon 800-systemchipp, 3 GB i arbetsminne och en Full HD-skärm på 5,7-tum. Prestandamässigt kör Galaxy Note 3 över de flesta konkurrenterna i benchmark-testerna som Mobil gjort. Den största förtjänsten är ändå mjukvaran och alla dess smarta funktioner. Telefonen körs med Android 4.3, men här har Samsung också valt att lägga till Touchwiz som är tillverkarens egna gränssnitt. Det som imponerar mest är styluspennan S-Pen. Så fort pennan tas ur sitt fack, vaknar skärmen till liv och är redo att användas. Men phableten handlar inte bara om S-Pen. Samsung har dessutom lyckats med sin 13-megapixelskamera, som gör riktigt bra ifrån sig. Sony Xperia Z Ultra tog andraplats som anses vara en gigant bland giganter. Med en skärmstorlek på 6,4-tum, blir detta testets största telefon. Det är framför allt två saker som gör att Z Ultra speciell: den är damm- och vattentålig och den har en så kallad Pen Mode-funktion. Funktionen innebär att man med, näst intill, alla metalliska föremål för att skissa eller skriva på skärmen. Batteritiden är en besvikelse, som endast räckte i ca sex timmar i testet! Sist, men inte minst, hamnande Nokia Lumia 1520 på tredjeplats. Den är 6-tum stor och har en hel del att leva upp till. I telefonen snurrar ett Snapdragon 800-systemchipp med fyra stycken Krait 400-kärnor. Lumia når inte upp till samma nivåer som konkurrenterna i benchmark-testerna, men den stora förtjänsten är vad prestandan gör för användarupplevelsen. Lumia har en 20-megapixelskamera med Carl Zeiss-optik. Apputvecklingen släpar efter för Windows-telefonerna och Nokia har missat att ge Lumia 1520 tydliga phablet-funktioner.

Vinnare i det här testet

Pricerunner

Publicerad

Pricerunners testpanel har blivit imponerad av kinesisk kvalitet och prisvärdhet. Nokia har pressat priset på sitt flaggskepp för att möta konkurrensen, vilket andra tillverkare inte gjort, och därför blir Nokia Lumia 925 testvinnare. Telefonen är slimmad och välbyggd, med sidorna i metall och bakstycket i plast. Den är utrustad med en högupplöst amoled-skärm som är skarp och kontrastrik. Kameran tar riktigt bra bilder med en lite varm färgton. Testpanelen gillade den optiska bildstabiliseringen som ger mindre skakiga filmer. På testets andraplats hamnade ZTE Nubia Z5. Här har allt fokus lagts på design och kamera: det är en italiensk designer som har formgivit telefonen och resultatet är en sober mobil med en tunn stålkant och matt plast på baksidan. Detta leder till ett gott kvalitetsintryck. Kameran är bra och har en funktion som sticker ut: det går att ställa fokus och ljusmätning på olika platser i bilden, vilket gör det lättare att ta bra bilder. Skärmen i Full HD är utmärkt! Sist, men inte minst, hamnade Samsung Galaxy S4 Mini på tredjeplats. S4 Mini är en imponerande kompromiss som ger mycket mobil för pengarna. Telefonen känns dock alldeles för plastig och pga det även hal. Amoled-skärmen är bra, men inte högupplöst och kameran kan ta hyfsat bra bilder. Prestandan är bra och mobilen har bra batteritid. Samsung Galaxy S4 Mini är en prisvärd modell!

Vinnare i det här testet

Råd och rön

Publicerad

Mobiltelefoner får hela tiden fler och mer avancerade funktioner, samtidigt som de också blir mer prisvärda. Samsung var de mobiltelefonen som fått högst betyg av Råd och rön. Samsungs telefoner är de, i den högre prisklassen, som har de överlägset bästa batteritiderna, otroligt bra displayer och kameror. Överlag har de fått höga betyg, men ljudkvaliteten vid videoinspelning var lite av en nackdel. De tre bästa modellerna i testet har de största skärmarna på 5 eller 5,6 tums skärmar. Det är endast Sony Xperia Z C6603 som har en lika stor skärm. Överlag var mobiltelefonernas hanterbarhet bra, med undantag för Nokias modeller, där man först måste knappa in knapplåset innan man kan svara på samtal. Knappsatsen är onödigt svår att komma åt när man vill ringa. Nokia Lumia 720 gick dessutom sönder (skärmen) när den ”tumlades”. Samtliga mobiler i testet lanserades under våren 2013, med undantag för iPhone 5 som lanseras i september. På förstaplats hamnade Samsung Galaxy Note II GT-N7100 med 82 i samlat betyg. Med samma betyg, tog Galaxy S4 FT-I9505 4G andraplats och Galaxy Note II GT-N7105 på tredje. Testvinnaren har en samtalstid på 18 timmar och 36 minuter, vilket också är den bästa tiden i testet. Modellen har dessutom bäst tid för surf och GPS-navigering.

Vinnare i det här testet

Aftonbladet

Publicerad

Aftonbladet har tittat på och betygsatt de nya iPhone-telefonerna. Apple är långt ifrån ensamma på mobiltoppen idag. Google Android dominerar marknaden, vilket betyder att Apples konkurrenter bara blir bättre. Apple lanserar nu två nya iPhone-modeller, iPhone 5S och iPhone 5C. Bägge modellerna kommer att lanseras i Sverige någon gång under december. De har också lika stor skärm – 4 tum, 1136x640 326 ppi. Processorerna i telefonen skiljer sig dock, där 5S har 64-bitars Apple A7 och M7 rörelseprocessor, medan 5C har processorn Apple A6. Telefonerna har båda utrustats med en 8 megapixelskamera, men 5S är utrustad med f/2,2 bländare och 5C med f/2,4. Båda är utrustade med bildstabilisator och med blixt – 5S med en ny ”True Tone-blixt och 5C med en enklare LED-blixt. Därefter är mobiltelefonerna relativt lika. Frontkamerorna har 1,2 megapixlar och HD (720p), samt video i Full HD (1080p, 30 fps) och stöd för slowmotion. Både 5S och 5C är utrustade med WiFi, Bluetooth 4.0, GPS och har lika lång batteritid (10 timmar taltid och 250 timmar standby). Med på toppen är Samsung med Galaxy S4. S4 lanserades i april 2013 och kostar drygt 5000 kronor. Skärmen är på 5 tum och med upplösningen 1080x1920 441 ppi. Den är utrustad med processorn Qualcomm Snapdragon 600 AOQ8064T och en 13 megapixelskamera, samt en frontkamera med 2,0 megapixel och video i Full HD (1080p, 30 fps). WiFi, Bluetooth och GPS finns även och dess batteritid öigger på 17 timmar taltid/320 timmar standby. Aftonbladet skriver att det är en riktigt bra smartphone, som använder sig av den senaste tekniken och senaste versionen av Android. Den har även många spännande funktioner, exempelvis att en video stoppas om man vänder bort blicken. Samtliga tre modeller får samma betyg (4) av Aftonbladet.

Vinnare i det här testet

Ljud & Bild

Publicerad

Ljud & Bild har testat några smartphones, som inte kostar skjortan, för att se vad man får. Sanningen är att man kan få riktigt mycket telefon även av budgetmodellerna som kostar drygt hälften av vad värstingarna kostar idag. Bäst i test blev Nokia Lumia 620. Den har en liten skärm på 3,8 tum som gör det svårt för vissa att skriva med tangentbordet, men annars levererar skärmen klara, levande färger och en skarp bild. Ljudkvaliteten är också bra. Lumia 620 använder sig av Windows Phone 8 och det som ger den en stor fördel är de många Nokia-specifika apparna man får på köpet! Lumia 620 har inte snålat med sitt lagringsutrymme som många andra gör i den här prisklassen. Vid inköp får man 8 GB minne, som man sedan kan utöka med 64 GM via microSD. Det enda som präglas av det låga priset är prestandan, men det är inte värre än små fördröjningar när man navigerar i menyerna. På andraplats hamnade Huawei Honor 2, som också blivit utsedd till ”Bästa köp”. Byggkvaliteten är godkänd och kameran har blivit en hel del bättre, om man jämför med den tidigare modellen Honor. Man får riktigt fina bilder, som har både dynamiska och skarpa färger, samt en fin detaljrikedom. Skärmen som är på 4,5 tum har en bra upplösning, men färgerna kan kännas lite matta och ljudet är inte det bästa – det låter som om man lyssnar med vatten i öronen. Trots att det är testets dyraste telefon, är den inte speciellt dyr om man ser till vad man får för pengarna. Prestandan är i klass med toppmodellerna! Windows Phone 8S by HTC tog tredjeplats och den är tillverkad i polykarbonat och har en kudd-liknande design som får den att kännas tunnare och lättare än vad den är. 8S har testets bästa ljud, tack vare Beats Audio. Den som rent av är negativt är de 4 GB man får som lagringsminne (kan utökas med microSD), men HTC är inte ensamma om detta.

Vinnare i det här testet

Pricerunner

Publicerad

Pricerunner har testat fyra smartphones, Två Android-telefoner och två med Windows 8. Bäst i test blev LG Optimus G, som imponerar med prestandakomponenter och ett överkomligt pris. Den är stilren och av utmärkt byggkvalitet. Den har gorillaglas framtill och en glasbelagd baksida. Dess HD-skärm levererar exakt färgåtergivning och bra ljusstyrka. En fantastisk prestanda. Pricerunner ger telefonen plus för funktioner som Qslide (kör två appar samtidigt) och Dual Screen Dual Play (spela upp video på TV:n). Kameran var bra, men man förväntar sig mer och dessutom saknas den senaste Android-versionen. HTC One X+ tog andraplats och är en uppdatering av en av de bästa telefonerna från förra året, One X. De största förbättringarna som gjorts är att det nu finns mer lagringskapacitet. Mer processorkraft och ett kraftigare batteri. Batteritiden är dock densamma som hos föregångaren eftersom processorn drar mer batteri. I övrigt har telefonen en kompakt och älskvärd design i unibody-konstruktion av polykarbonat. Kameran är bra, men inte i toppklass och HD-skärmen är utmärkt. Tredjeplats gick till Samsung Ativ S. Telefonen sticker inte ut på något sätt, men den är tunn och stilren med Windows 8, som ger ett solitt intryck. Mycket av hårdvaran är samma som i Galaxy S3, så som den stora, utmärkta HD-skärmen, den snabba processorn och den oftast bra kameran. Telefonen är välbyggd, även om det plastiga chassit drar ned helhetsintrycket en aning. Det saknas stöd för 4G och Nokias appar, så som Kartor och Kör.

Vinnare i det här testet

Mobil.se

Publicerad

Mobil.se har testat och betygsatt 7 mobiler. Trots att den har minst format i testet, blir HTC Desire C testvinnare. HTC skiljer sig ganska mycket ifrån andra telefoner med Android, för att de lagt till sitt eget skal som kallas HTC Sense. Eftersom de redan har tillrättalagt mycket i telefonen, så känns den välkomnande redan vid start. Dess kamera är ger relativt bra bilder i ljusa förhållanden, men den saknar både autofokus och fotolampa. En nackdel med telefonen är att den är lite långsam. Man skulle vilja se en snabbare processor. Nokia Lumia 710 hamnade på andra plats och använder sig av ett annat operativsystem än Android, nämligen Windows Phone 7.5. I telefonen ingår navigeringen, Nokia Kör, och till skillnad från andra telefoner, går kartorna att få tillgång till även i offline-läge. Dock passar sig Windows Phone bättre på större skärmar än Lumia 710. Nokia har som nackdel att den ger begränsad anpassning, men annars kan man knappt säga något negativt om telefonen. Sony Xperia J är en bra telefon med en riktigt stor och bra skärm som erbjuder mycket skärpa. Telefonens gränssnitt är mycket bra och den tar fina bilder, med nackdel att enheten inte har någon fysisk kameraknapp.

Vinnare i det här testet

M3.IDG.se

Publicerad

M3, Sveriges pryltidning, har testat 7 smartphones och utsett Sony Xperia Z som bäst i test. Modellen är nylanserad och dess skärm erbjuder riktigt hög upplösning, i samma höjd som tv-apparater med full HD! Även dess prestanda ligger i toppklass och den är vattentät (upp till 1 meters djup), samt dammtät vilket leder till att batteriet har näst högst kapacitet i testet. I dagsläget är Sony Xperia Z den bästa telefonen som finns på marknaden, men den är trots allt den dyraste mobilen i testet. LG Optimus G har hamnat på andra plats och modellen byggs på samma plattform som Nexus 4 (som också tillverkats av LG), men i den här telefonen har minnet dubblerats till 32 gigabit. Dess kamera har 13 megapixlar, men ger inte bilder med toppkvalité. Skärmen är riktigt bra och ljusstark och dess prestanda räcker till allt du behöver! Google Nexus 4 har hamnat på tredjeplats och det är svårt att inte älska Nexus-serien. Telefonen har ett rent och stilfullt gränssnitt och den levereras med den senaste versionen av Android. Det inbyggda minnet är dock på endast 16 gigabit och det finns varken plats för ett minneskort eller möjlighet att byta batteri.

Vinnare i det här testet

PC för Alla

Publicerad

PC för Alla har testat nio heta smartphones, varav sju anses vara ett bra köp. Testets vinnare blev Samsung Galaxy S3 med 4G. Redan när den lanserades fick Samsung Galaxy S3 högsta betyg i Pc för Allas test av mobiltelefoner tack vare en fantastisk skärm, hög prestanda, massor av smarta intuitiva gränssnittstillägg och inga direkta svagheter. Det har kommit flera nya och spännande smartphones under hösten, men det var ingen av dem – inte ens 4G-telefonerna – som kunde slå Galaxy S3. När Galaxy S3 uppdaterades till 4G-nätet, blev den ännu bättre. Den ser ut och är byggd på samma sätt, men med skillnaden att den fått en ny mottagare för just 4G. Det går alltså att surfa i betydligt högre hastighet. På testets andraplats hamnade Google Nexus 4 och det är den första mobiltelefonen med nya Android 4.2. Nexus design brukar vara avskalad och stram, men på Nexus 4 är det kromade kanter och en glittrande baksida i glas. Den är utrustad med en kraftfull, fyrkärnig processor och den har riktigt övertygande grafik. Nexus 4 har däremot bara 16 gigabyte lagring och den saknas både kortläsare och stöd för 4G. Den anses ändå vara prisvärd. HTC One X+ tog tredjeplats och är egentligen bara några uppdateringar från tidigare modellen One X. Kombinationen av Tegra 3-prestanda, en bra skärm, klockrent ljud i mediaspelaren och den bästa mobilkameran låg One X redan högt på topplistan. Nu är lagringsutrymmet utökat från 32 till 64GB och One X+ har fått en ny processor, som ska ge en aning bättre prestanda i sådant som snabb serietagning av bilder och i Tegra-anpassade spel. Batteriet i One X+ har även förstorats. Dels för att den nya processorn drar mer och dels för att bättre på batteritiden vid vanligt användande. HTC One X+ anses dock vara lite dyr och det var inte någon 4G-version.

Vinnare i det här testet

Bäst-i-test.se

Publicerad

På Bäst-i-test.se har man testat telefoner med operativsystemet Android och utsett Samsung Galaxy S3 som bäst i test. Telefonen sticker inte ut speciellt mycket utseendemässigt, men den erbjuder både hårdvara och mjukvara på högsta nivå. Appar, webbläsare, spel, menysystem och widgets flyter på kanonbra tack vare den senaste versionen av Android, 4.1, samt Samsungs nya Exynos-processor. Dess kamera tar bra bilder och erbjuder samma funktionalitet som de bättre kompaktkamerorna som finns på marknaden. Telefonens batteri räcker för en hel dag av flitig användning. HTC hamnade på andra plats med sin One X, som har en fantastisk, stor LCD-skärm och färgerna, kontrasten och upplösningen är bland det bästa som setts på en skärm. Telefonens batteri klarar en hel dags användning utan problem, men man kan dock inte byta batteri om det blivit dåligt. I detta testet har Bäst-i-test.se även valt att testa telefoner som utgått. En av dessa var Samsung Galaxy S och de beskriver att dess touch-skärm är den bästa de testat på en mobiltelefon. Den ger en blixtsnabb respons, upplösningen är hög och färgerna är fantastiska, även i solljus. Telefonens kamera ger bra bilder, men det fattas dock en kamerablixt.

Vinnare i det här testet

IDG.se

Publicerad

På IDG.se har man testat mobiltelefoner som lanserades under 2012. Högsta betyg fick HTC One X som är den enda telefonen i testet med en fyr-kärning processor. Telefonen erbjuder en kraftfull grafik som man får njuta av på en 4,7 tums skärm med riktigt bra upplösning. HTC jobbar hårt för att göra en telefon som sticker ut. Dess skal är hårt och reptåligt, uttaget ur kompositmaterial. Telefonens kamera är riktigt bra, även om 8 megapixel inte är mycket att hurra för. Optiken gör dock att telefonens kamera går att jämföra med en mindre kompaktkamera. Kameran kan ta upp till 4 bilder i sekunden! Iphonen är den telefon som alla tillverkare vill överträffa. Telefonens prestanda är bra även om den två-kärninga processorn inte är den snabbaste i testet. Dock gör Apples hårdvaruoptimering till operativsystemet att allt flyter på problemfritt ändå. Skärmen är bra, inte speciellt stor, men med hög upplösning, fina färger och hög ljusstyrka. Kameran ger bilder av högkvalité och den är bland de bästa i testet.
Nokias smartphone Lumia 800 har en skärm med bra ljusstyrka, fina färger och punkttät i nära retina-klass. Telefonen har dock endast ett minne för 16 gigabit och inte plats för något minneskort. Telefonens prestanda är riktigt bra och gränssnittet är rappt och snyggt!

Vinnare i det här testet

Pricerunner.se

Publicerad

Pricerunner har testat och betygsatt 6 modeller som lanserades under 2012 och bäst i test är Samsung Galaxy S3. Dess byggkvalité är hög och har ett riktigt bra plastchassi, men har inte ännu nått första plats. Skärmen är enorm och helt fantastisk. Den har stryktåligt glas, den är ljusstark, ger utmärkt färgåtergivning och en grym skärpa. Telefonens kamera ger fina bilder av högsta klass och kan filma i full HD. Batteritiden är bra och dess prestanda hög, vilket leder till att webbläsaren är blixtsnabb! Telefonen från LG, 4X HD, är riktigt tunn och formspråket är mjukt med en slät ovansida. Baksidan är däremot räfflad, vilket gör modellen enklare att greppa. Telefonen har en stor skärm, som är knivskarp, och den återger färgerna på ett naturtroget sätt. Mobilen har en hög prestanda och får dessutom pluspoäng för trevliga finesser. Även om dess kamera är bra har LG en liten bit kvar att ta sig för att bli bland de bästa i att leverera bra bilder och video-inspelning. På tredjeplats har Asus hamnat med sin Padfone. Den är välbyggd och har en räfflad baksida vilket gör att telefonen är lätt att greppa tag om. Dess skärm har ett stryktåligt glas och den återger fina färger. Telefonens kamera ger godkända bilder, men absolut inte bland de bästa. I Padfone Station, som är en 10-tumsskärm, kan man stoppa in Padfone och som i ett slag blir en surfplatta.

Vinnare i det här testet

VILKEN BÄST I TEST VINNARE ÄR EGENTLIGEN BÄST?

Hos test.se får du svaret - helt gratis!

Vi samlar tester från de mest seriösa aktörerna, bl.a Råd & Rön, Testfakta, SVT Plus, Folksam och Aftonbladet. Vi låter sedan våra redaktörer analysera och utse EN officiell BÄST I TEST produkt!"