HANDLA SMART
HANDLA TESTVINNARE
Vi sammanställer experttester för att hitta den bästa produkten just för Dig!
trådlösa högtalare - Bäst i test

Test av trådlösa högtalare

92 ST PRODUKTER TESTADE

elektronik uppdaterad 7:e September, 2020, Baserad på 44 experttester.

Trådlösa högtalare är perfekt för den som vill kunna ta med sig ljudet, både inom- och utomhus. Men vilken slags högtalare behöver du?

Jag kan allt om trådlösa högtalare – klicka här för att komma direkt till testvinnaren!

Även efter att du bestämt dig för att det är en trådlös högtalare du vill ha finns ett par saker att ta ställning till. Vi börjar med att utgå ifrån enheten du vill spela upp din musik ifrån; vilka anslutningsmöjligheter har den?

Den vanligaste anslutningstekniken är Bluetooth, men vissa högtalare erbjuder även andra möjligheter. För dig som mest använder Apple-enheter kan en högtalare med AirPlay-anslutning, Apples egna streaminglösning, vara ett bra alternativ. AirPlay funkar dessutom även med andra tillverkares produkter. Vissa högtalare kan seriekopplas med andra, och det sker då via WiFi. Genom att låta högtalaren kommunicera med både andra högtalare och din enhet via ditt hemnätverk kan du på ett smidigt sätt låta musiken flöda i flera av hemmets rum!

Dansa loss var du vill hemma – eller på stranden!

Hur du tänkt använda din högtalare är förstås helt avgörande för vilken du ska ha. Behöver den vara bärbar, alltså helt trådlös, eller räcker det att musiköverföringen kan ske trådlöst mellan din enhet och högtalaren? Ska du framförallt lyssna hemma och bara flytta högtalaren mellan köket och vardagsrummet kan du med fördel skaffa en lite större högtalare, kanske en med multiroom-funktion, och det är kanske inte avgörande att den är heöl trådlös. Om det däremot framförallt är tjusningen med att kunna ta med högtalaren var du än går som lockar är en mindre(och helt trådlös) variant att föredra. Är den dessutom vatten- och dammtålig kan den utan överdriven försiktighet användas både på stranden och vid poolen. En liten högtalare med specifika utomhusegenskaper går givetvis alldeles utmärkt att använda inomhus med, även om ljudet kanske inte blir riktigt lika magnifikt som det kan bli med en större högtalare.

Batteritid och möjlighet till sladd

För att du ska kunna ta med dig din trådlösa högtalare är batteritiden förstås helt avgörande – ska du vara ute hela dagen måste högtalaren orka lika länge som du. Har den möjlighet att laddas med USB kan kanske en powerbank förse den med extra kraft när det tryter, men bäst är det såklart om högtalarens eget batteri klarar av mycket på egen hand. Ska högtalaren användas mest hemma är batteritiden inte lika avgörande, utan då är det istället en fördel om högtalaren kan köras med eldrift medan den laddas upp igen.

Snyggare hemma med färre kablar

Även om man inte har för avsikt att plocka med sig sin högtalare utanför hemmets väggar är en helt trådlös högtalare ett väldigt bra alternativ, särskilt om du är less på det ständiga trasslet som kommer med sladdar och kablar i varje hörn. Genom att plocka bort så många kablar som möjligt så ser hemmet genast renare ut, och det blir dessutom lättare att hålla det rent. Damm och smuts samlas gärna i sladdars skyddande härva, och det är inte alltid helt enkelt att komma åt med dammsugaren utan att behöva hjälpa till med händerna.

Multiroom-högtalare

Är precis vad det låter som, en möjlighet att spela upp musik i flera rum samtidigt. De flesta system styrs av en app och är trådlösa. Skillnaden mellan olika system är hur du spelar upp musik. Antingen via bluetooth, wifi eller tillverkarnas egna system. Du kan välja om du vill spela upp från en högtalare i taget eller om du vill spela upp via alla högtalare i olika rum. Ljudvolymen kan ofta styras och ställas in beroende på rum. Kanske vill du ha hög volym i köket men lite lägre i vardagsrummet. Då kan du ställa in detta. Det finns flera olika enheter och storlekar hos de flesta tillverkarna. Till en början kan du börja med en eller några stycken och uppgradera med fler när du ser vilket behov du har.

Betala för funktion hellre än design

Många trådlösa högtalare tillverkas med designen i åtanke, vilket gör det enkelt att hitta något som ser riktigt snyggt ut hemma hos dig. Oavsett om du vill att din högtalare ska smälta in obemärkt i inredningen eller stå ut som en väsentlig del av den så finns det något för dig! Men – se upp så att du inte betalar mer för design än teknik. En snygg, dyr högtalare är inte nödvändigtvis bäst. Läs specifikationer rörande batteritid och funktioner för att säkerställa att du faktiskt får det du vill ha, och inte bara något som ser snyggt ut hemma.

Läs hela texten - gratis!

Bästa Premiumval: Bose Soundlink Revolve Plus

Testresultat
Bäst-i-Test.se 2019
Recensioner
Omdömen Via prisjakt

Batteritid 16 timmar. Inbyggd mikrofon. Bra mobilapp.
Högt pris.
Produktbeskrivning
Specifikationer

Vi rekommenderar Bose Soundlink Revolve Plus som bästa premiumhögtalare. Snygg design, bra batteritid och kraftfullt ljud. Den har en smart mobilapp och bra ljudteknik. Ljudet spelas upp i 360 grader och ger bra ljudbild över hela rummet oavsett var du är i förhållande till högtalaren. Batteritiden är upp till 16 timmar. Du kan koppla ihop enheten med andra högtalare från Bose, som stereo i ett rum eller skapa multiroom för att spela i fler rum samtidigt. Röststyrning går att aktivera från din mobil om du skulle vilja.

Visa hela texten
Typ av högtalare:
Bärbar högtalare
Anslutningar:
Aux, Micro-USB
Dimensioner:
B 10,5 x D 10,5 x 18,4 cm
Vikt:
0,9 kg
Funktioner:
Vattentålig, Stöd för NFC, Mobilapp för styrning av funktioner, Stöd för multiroom, Inbyggd mikrofon, Strömbank
Kommunikation:
Bluetooth 4,2
Strömförsörjning:
Batteritid 16 h
Röstassistent:
Vattentålig:

Köp den till dessa priser idag:

Bästa budgetval: JBL Clip 3

Recensioner
Smidigt storlek och form IPX7 vattentät Flera färger
Inga stora förändringar från tidigare modell
Produktbeskrivning

JBL Clip 3 är en uppdatering från den tidigare modellen Clip 2 vår tidigare budgetvinnare. Den väger lite och har ett bra ljud för sin storlek. Den väger endast 220 gram och har en smart hake som gör att du kan fästa fast den vart du vill, till exempel på ryggsäcken, på uteplatsen eller till och med i båten. När det gäller design och form är den lik föregångaren, den har dock fått knappar på fronten och den finns nu att köpa i fler färger än tidigare. Batteritiden har förbättrats till 10 timmar istället för 8 som JBL Clip 2 hade. JBL Clip 3 är som tidigare modell vattentät (IPX7-klass).

Visa hela texten

Köp den till dessa priser idag:

Bäst i test: JBL Charge 4

Testresultat
M3 Sveriges Prylsajt 2019,    Techradar 2019
Recensioner
Omdömen Via prisjakt

IPX7-vattentät Laddar din mobil Bra basåtergivning
Inga ljudinställningar
Produktbeskrivning
Specifikationer

Vi rekommenderar JBL Charge 4 som är en vattentät bluetooth-högtalare med riktigt bra ljud. Den är lätt att ta med sig tack vare sitt lagom stora format och väger endast 0,97 kg. Batteritiden är upp till 20 timmar i drift och laddas snabbt upp och kan även användas som powerbank till din mobil. Om du skulle vilja, kan du koppla ihop den med andra JBL-enheter för att förstärka ljudet. Du behöver inte oroa dig om du har med den utomhus eftersom att den är vattentät.

Visa hela texten
Typ av högtalare:
Bärbar högtalare
Anslutningar:
AUX 3, USB-C
Dimensioner:
B 22 x D 9,5 x H 9,3 cm
Vikt:
0,97 kg
Funktioner:
Vattentålig, Mobilapp för styrning av funktioner, Strömbank, Dockningsstation för mobil/iPod
Kommunikation:
Bluetooth 4.2
Strömförsörjning:
Batteritid 20 h
Röstassistent:
Vattentålig:
Frekvensomfång:
60 - 20000 Hz
Kan ladda mobil:

Vi rekommenderar också:

Ultimate Ears Megaboom 3

Testresultat
Aftonbladet Plus 2019
Omdömen Via prisjakt

Typ av högtalare:
Bärbar högtalare
Anslutningar:
Micro-USB
Dimensioner:
B 8,9 x D 8,9 x H 22,5 cm
Vikt:
0,92 kg
Funktioner:
Vattentålig, Stöd för NFC, Mobilapp för styrning av funktioner, Dockningsstation för mobil/iPod
Kommunikation:
Bluetooth
Strömförsörjning:
Batteritid 20 h
Röstassistent:
Vattentålig:
Frekvensomfång:
60 - 20000 Hz
Kan ladda mobil:
Visa alla specifikationerna

JBL Xtreme 2

Testresultat
Aftonbladet Plus 2019
Omdömen Via prisjakt

Typ av högtalare:
Bärbar högtalare
Anslutningar:
AUX, USB (Typ A)
Dimensioner:
B 28,8 x D 13,2 x H 13,6 cm
Vikt:
2,3 kg
Funktioner:
Vattentålig, Mobilapp för styrning av funktioner, Inbyggd mikrofon, Strömbank JBL Connect+
Kommunikation:
Bluetooth 4.2
Strömförsörjning:
Batteritid 15 h
Röstassistent:
Vattentålig:
Frekvensomfång:
55 - 20000 Hz
Kan ladda mobil:
Visa alla specifikationerna

Trådlösa högtalare - JÄMFÖRELSETABELL

RELATERADE TESTER

Hemmabio-system

UPPDATERAD 8:e Januari, 2020

Högtalare

UPPDATERAD 14:e Maj, 2019

Förstärkare

UPPDATERAD 26:e September, 2016

Experttester vi läst (44st)

Nedan listas vilka tester vi läst och använt som underlag för att utse vår testvinnare tillsammans med en sammanfattning.

Testfakta

Publicerad
Testfakta har provat sju trådlösa högtalare med wifi-uppkoppling. Modellerna är bland de vanligaste och ligger prismässigt mellan 1000 och 4000 kronor. Det som testpersonen krasst kom fram till var att dyrast inte alltid är bäst. Wifi-uppkopplade högtalare skiljer sig lite från de som är Bluetooth-uppkopplade.
Har du en högtalare som är uppkopplad via Bluetooth kan kontakten brytas om telefonen skulle hamna för långt ifrån högtalaren eller om det skulle börja
ringa. Det problemet slipper man med wifi-högtalare. En annan fördel med wifi-högtalare är att de går att para ihop så att samma musik spelar i flera högtalare samtidigt.


På första plats landar Harman Kardon Citation One med 8,0 poäng av 10. Det är en högtalare med mycket bra ljudkvalitet som är lät att förstå och använda. Den har en snygg design och är klädd i ett smutsavvisande och flamsäkert tyg. Det finns flera produkter i Citation serien, detta gör att du kan koppla samman flera olika modeller. Ljudet beskrivs som välbalanserat med en omfångsrik bas som inte tar över. Högtalaren har också stöd för röststyrning.


Andra platsen går till Audio Pro Addon C5 med 7,3 poäng av 10. Den får beröm för sin användarvänlighet genom flera smarta knappar på högtalaren. Ljudet beskrivs av testpersonen som fylligt och upplevs neutralt, med balanserad bas och diskant. Högtalaren är snabb i wifi-uppkopplingen vilket alltid är positivt. Dessvärre saknas röststyrning.


På tredje plats kommer Sonos One Gen 2, den får 7,0 poäng av 10. Ljudet blev rosat och beskrivs som välbalanserat och fylligt. Stöd för röststyrning finns. Designen är okomplicerad vilket gör att den kan passa de flesta rent stilmässigt. Storleken är nätt och vikten låg. Den saknar tyvärr Bluetooth och är testets näst dyraste produkt.

Vinnare i det här testet

M3 Sveriges Prylsajt

Publicerad

M3 har testat sex olika trådlösa högtalare och valt ut sina favoriter. Testet genomfördes med två högtalare, av varje modell och fabrikör, för att kunna testa flerrumsfunktionerna och stereokopplingar. Alla högtalare testades i en identisk miljö och med identiska ljudfiler för att få till en så rättvis bedömning som möjligt.


Det var generellt höga betyg som delades ut i testet, fem av sex testade produkter fick 4/5 och en fick 3/5. Men det var ändå två som utmärkte sig och blev speciellt rekommenderade av M3 - Audio Pro A10 och Sonos Play:5. Av de två rekommenderade högtalarna, har test.se valt att placera Audio Pro A10 lite högre och ger den därmed första platsen. Vi har noga analyserat, jämfört och tolkat de båda favoriterna för att kunna motivera resultatet.


Båda högtalarna har snygg design som tilltalar testpersonen, båda har ett smidigt format och båda har ett bra ljud. Audio Pro A10 har utöver detta en användarvänlig app och snabbvalknappar, med vilka du kan ställa in favoritspellistan eller radiokanalen för att snabbt komma åt vid nästa användning. Storleken och den nätta vikten på högtalaren gör att den inte är så platskrävande, den går exempelvis att placera på ett smalt fönsterbräde. Testpersonen spekulerade också i om inte högtalarens design rent utav var snyggast i startfältet. Audio Pro A10 har också stöd för Bluetooth, vilket Sonos Play:5 saknar.


Däremot har Sonos ett ljud i världsklass som är svårt för någon annan att mäta sig med, men smakar det så kostar det. Sonos Play:5 är nämligen hela fyra gånger så dyr som Audios lilla utmanare, det kan vara värt att fundera över om man står i begrepp att köpa trådlös högtalare. Det var också det som till slut gjorde att vi placerade Audio Pro A10 högst – att du kan köpa flera stycken att placera ut i hushållet till priset av en Sonos högtalare.


De tre övriga högtalarna som fick 4/5 var Harman Kardon Citation 300, Marshall Stanmore II Voice och Denon Heos 5 HS2. På samma sätt som tidigare, fick vi även här analysera och jämföra en hel del för att till slut kora tredjeplatsen. Valet föll till slut på Denon Heos 5 HS2. Det är ett märke med gedigen erfarenhet inom segmentet som länge varit en utmanare till Sonos. I Heos familjen finns ett brett utbud av modeller som kan sammankopplas. Designen
är snygg, användningen enkel och utbudet av integrerade streamingtjänster är många. Ljudet är imponerande i sin återgivning och kan utan problem fylla även större rum. Det finns dock lite smolk i bägaren; installationen är omständlig, röststyrning saknas och prislappen är väl tilltagen.

Vinnare i det här testet

Aftonbladet Plus

Publicerad

Aftonbladet har testat 11 olika högtalare. Sonos har fått flera utmanare på marknaden. Aftonbladet har utsett en testvinnare. Andra- och tredjeplatsen har vi utsett efter noggrann granskning av deras betyg och omdöme av högtalarna.

Bäst i test blir Harman Kardon Citation ONE. Priset ligger på precis under 2000 kronor och den ger ett riktigt bra ljud, bra bas och har en snygg design som passar in i vilket hem som helst. Den har stöd för multiroom-lösningar och Google Home.

IKEA har kommit med flera starka utmanare till Sonos och en av dessa är verkligen ett fynd just nu, för 995 får du bokhyllehögtalaren IKEA Symfonisk E1801. Den har en rektangulär snygg form som smälter in i bokhyllan. Ljudet är bra men inte lika bra som Sonos One men här får du ändå bra kvalitet för ett mycket lägre pris. Den går att koppla ihop med andra högtalare eftersom att den är kompatibel med andra multiroom-hötalare. Den har ett lite knastrigt ljud men betyget är ändå 4 av 5 tack vare att den är såpass prisvärd. Det finns en till modell med en "lamp-form" Symfonisk E 1776 men den kostar lite mer.

Sonos One behåller fortfarande höga placeringar. Det har kommit en ny variant som heter Sonos Move som har inbyggd batteriladdare vilket gör att den är dyrare (2000 kr ungefär). Båda har fått betyget 4/5 i Aftonbladets test. Men egentligen är det ingen direkt stor skillnad på dessa förutom batteri-delen då. Därför placerar vi Sonos One på tredjeplatsen.

Vinnare i det här testet

Råd & Rön

Publicerad

I Råd & Rön’s senaste uppdatering av deras stora test av bluetooth-högtalare har det kommit in nya testvinnare. I bedömningen har de utgått från ljudkvalitet, vikt och bärbarhet. Det kan vara svårt att bedöma dessa punkter mot varandra eftersom en större enhet med större högtalare får bättre ljudkvalitet än en mindre modell, men bärbarheten är minst lika viktig när det gäller bluetooth-högtalare som du enkelt ska kunna ta med dig.

Bäst samlat omdöme får Marshall Stockwell, den ger en riktigt bra ljudkvalitet, det går att spela högt utan att ljudet spricker och den är lätt att plocka med sig överallt. Batteriet räcker ungefär ett dygn. På delad andraplats sett till betyget, har vi fyra modeller, Dali Katch, Denon Envaya DSB-250BT, JBL Charge 3 och Ultimate Ears UE Boom 2. Vi har analyserat Råd & Rön’s testresultat och utser andraplatsen till Dali Katch eftersom den fått såpass bra betyg gällande ljudkvaliteten och att den är lätt att bära med sig. Batteritiden ligger på 15 timmar och 25 minuter och du kan ladda din mobil via usb. På tredjeplatsen placerar vi JBL Charge 3 eftersom den har riktigt lång batteritid, är lätt att ta med sig och den fungerar som en powerbank som du kan ladda din mobil med.

Vinnare i det här testet

Aftonbladet Plus

Publicerad

Aftonbladet har testat olika högtalare som passar bra för utomhusbruk, till exempel på uteplatsen. De ska gärna vara vattentäta, ha bra batteritid och självklart ge en bra ljudupplevelse. Aftonbladet har endast utsett en bäst i test och ingen andra- och tredjeplacering. Vi på test.se har utifrån noggrann granskning utsett placeringarna utifrån vår tolkning och vilket betyg de fått.

Bäst i test blir Ultimate Ears Megaboom 3, modellen är en förbättrad version av Megaboom 2. Nu har den ännu bättre Bluetooth-mottagning, du kan vara upp till 45 meter ifrån själva enheten utan att tappa förbindelsen. Det går att koppla ihop flera enheter med varandra för ännu högre ljud och batteritiden är längre än tidigare.

JBL Xtreme 2 är vattentålig och i princip ganska lik Ultimate Ears Megaboom 3 men har lite sämre batteritid och lite dyrare. Detta är en riktigt bra trådlös högtalare som är smidig att ta med sig och du kan till och med ta med dig den när du badar.

Marshall Tufton, med den klassiska designen av en förstärkare har riktigt bra, kraftigt ljud och bas. Den fungerar utmärkt som partyhögtalare ute på altanen, både när det gäller utseende, storlek och att den är vatten- och stänkskyddad. Den är tyvärr inte helt vattentät. Med 20 minuters laddning får du 4 timmars speltid, en stort plus enligt testpanelen.

Vinnare i det här testet

M3 Sveriges Prylsajt

Publicerad

M3 Sveriges Prylsajt har testat de bästa portabla bluetooth-högtalarna på marknaden just nu. Tidigare har de testat små modeller som passar bra för resan. I detta test har de tittat på större modeller, då får du även en bättre ljudbild men priset ligger såklart något högre.

Bäst i test är JBL Charge 4 fortfarande fungerar perfekt som resehögtalare eftersom den är IPX7-vattentät och riktigt tålig. Modellen har en klassisk cylinderform som är lätt att bära med sig. Den har upp till 20 timmars batteritid med en kapacitet på 7500mAh och har utrustats med USB-C. Ljudet är enligt testpanelen, förförande bra och den har en fantastisk basåtergivning. I den tillhörande appen kan du koppla till fler högtalare och se om det finns några programuppdateringar, tyvärr inga ljudinställningar.

På andraplats, med samma betyg ligger Sony SRS-XB32. Den har också en cylinderform och har en klassisk utformning. Den känns robust och tålig tack vare ett gummihölje runt om. Med vattenresistens IP67-klassning klarar den äventyr utomhus, både gällande damm och vatten. En unik funktion med denna modell är "party booster" med blinkande lampor i takt till musiken. Det finns en tillhörande app som du kan använda för att ställa in ljud och ljuseffekter. Här kan du också koppla ihop den med andra kompatibla högtalare. Ljudet och basåtergivningen är bra och batteriet räcker i 24 timmar i standardläge, kör du med "extra bass" klarar den runt 14 timmar.

M3 har inte utsett någon tredjeplacering. De har enligt betygskalan tre högtalare med samma betyg 7. Då rör det sig mellan Bose Soundlink Revolve, Marshall Stockwell II och B&O Beoplay P6. Vi på test.se har utifrån noggrann granskning och omdöme bedömt att Bose Soundlink Revolve hamnar på tredjeplatsen. Den har ett smidigt litet format, bra ljud och ett bättre pris än de andra två med samma betyg. Det enda som saknas är något typ av handtag, men det har varken första- eller andraplatsen heller. Batteritiden ligger på upp till 12 timmar och den går att parkoppla. Vattentåligheten är IPX4-klassad och den har en tålig konstruktion som passar bra för en resehögtalare.

Vinnare i det här testet

Techradar

Publicerad

Under 2019 är det väldigt populärt att köpa trådlösa högtalare. Techradar har testat 10 olika modeller av trådlösa bluetooth-högtalare av de bästa på marknaden just nu. De är betygsatta utifrån hur prisvärda de är, samt batteritid och ljudkvalitet.

Förstaplatsen tar UE Boom 3 som är både vattentät, dammtålig och har tigit bra volym och ljudkvalitet. Den har en snabbknapp så att du snabbt kan styra musiken utan att ta fram mobilen. Storleken och formen är behändig att ta med sig i väskan och använda utomhus. Techradar nämner att det finns liknande modeller med mer detaljer men UE Boom har ett mycket bättre pris och håller sig kvar på topplaceringen tack vare detta. Den har batteritid på ungefär 15 timmar och den trådlösa räckvidden är 10 meter. 


Bose SoundLink Revolve är den näst bästa modellen. Med denna högtalare får du riktigt bra 360-gradersljud och den är lätt att flytta runt utan att förlora ljudkvaliteten. Den är dock inte helt damm- och vattentät så den passar bäst inomhus. Batteritiden är ungefär upp till 12 timmar och räckvidden är 10 meter. 


På tredjeplatsen är JBL Charge 4, som förutom att leverera bra ljud, även kan ladda din mobil. Högtalaren fungerar som en powerbank kan man säga. Modellen är vattentät och har en kraftfull bas. Batteritiden ligger på 20 timmar enligt tillverkaren och den trådlösa räckvidden är 10 meter.

Vinnare i det här testet

Bäst-i-Test.se

Publicerad

Bäst i test har testat flera olika trådlösa högtalare och utsett en topp tre, där ingår en mellanklasshögtalare, premiumhögtalare och budgethögtalare.

JBL Charge 3 är vattentät, har riktigt bra ljud och är lätt att ta med sig överallt. Den går att koppla ihop med andra högtalare i JBL:s utbud. Batteritden ligger på runt 20 timmar och den har riktigt bra ljudkvalitet och basåtergivning. Priset ligger i mellanklassen i testet och får slutbetyget 91% delat med Bose Soundlink Revolve Plus som är bäst i premiumklassen. Snygg design, bra batteritid och ljud är utmärkande för denna modellen. Den har en smart mobilapp och bra ljudteknik. Ljudet spelas upp i 360 grader och får beröm för ljudkvaliteten. Batteritiden är ungefär 16 timmar, inte bäst i testet men helt klart godkänt. Du kan koppla ihop enheten med andra högtalare från Bose, som stereo i ett rum eller skapa multiroom för att spela i fler rum samtidigt. Röststyrning går att aktivera från din mobil om du skulle vilja. På tredjeplatsen är Ultimate Ears Boom 2, som är testets bästa budgethögtalare. Betyget landar på 90% så den ligger väldigt nära testets topplaceringar. Batteriet, ljudet och räckvidden är riktigt bra. Modellen är vattentät och har ett kompakt format som gör att den är enkelt att ta med sig. Ljudet är kraftfullt och har 360-gradersfunktion. Den har 15 timmar batteritid och har inbyggd mikrofon så att den funkar smidigt med mobilen.

Vinnare i det här testet

M3 Sveriges Prylsajt

Publicerad

M3 har testat 6 multiroom-högtalare som kommunicerar med varandra så att du kan styra musik i alla enheter tillsammans men också separat. Bäst i test med betyget 8 får Denon Heos 5 HS2. Fantastiskt bra ljud och du kan styra bas och diskant i appen. Ljudet fyller rummet och det finns flera olika modeller från tillverkaren. När testet gjordes fanns inte röststyrning till denna modell, något som flera högtalare i framtiden säkerligen kommer utrustas med som standard. Appen är snygg och lättanvänd. Du kan gruppera högtalare mellan olika rum samt göra två enheter till stereopar.

Andra- och tredjeplats har M3 inte utsett. Men samma betyg som vinnaren har både Audio Pro A10 och Harman Kardon Citation 300. Vi på test.se utser Audio Pro till andraplatsen eftersom den har ett lägre pris men också fler positiva punkter. Högtalaren känns lyxig i sin design och är formad som en cylinder som får plats nästan överallt. Röststyrning gör du via Alexa men företaget har planer på att den ska fungera med Google Assistent framöver. Ljudupplevelsen är riktigt bra trots sin kompakta design. Basåtergivningen är otroligt bra och det räcker med endast två enheter för att få bästa ljud i vardagsrummet. För att komplettera lite extra rekommenderar M3 att köpa till Audio Pro:s subwoofer Addon C-sub. Ljudkvaliteten är hög och appen är användarvänlig. Snabbvalsknapparna är riktigt smidiga och designen är praktisk och snygg. Något negativt är att volymen justeras separat vid stereokoppling och appens gränssnitt är ganska fult.

Harman Kardon Citation 300 är en ny produktserie som blivit mycket bättre än tidigare modellen Omni som haft problem med användargränssnittet. Tillverkaren har flera olika storlekar och modeller. Designen känns premium och högtalaren är lättanvänd. Nu kan du stereo-koppla enheter vilket är ett lyft från tidigare modellen. Du kan tyvärr inte justera diskant eller bas via själva högtalaren. Men du kan såklart styra detta via den streamingapp du använder. Ett stort plus med denna högtalare är möjligheten att integrera den med dina smarta prylar hemma, tex Google Home. Röststyrning sker via Google Assistant. Priset är ganska högt men ljudkvaliteten är imponerande vilket är värt att betala för.

Vinnare i det här testet

Aftonbladet Plus

Publicerad

Aftonbladet har testat de bästa portabla högtalarna under 2018 i prisklassen upp till 2500 kronor. Några av högtalarna i testet går att koppla ihop i multiroomsystem men i detta test har de valt att fokusera på hur bra de är för sig själva. Aftonbladet har inte utsett 3 vinnare utan bara en som har bäst i test. Vi på test.se har utfört en noggrann analys och övervägning och valt ut rangordningen som vi presenterar här. 


Bäst i test är Harman Kardon Citadon One (5+), en komplett smart högtalare med stöd för Google Assistant. Bra kvalitet och toppljud med rejäl bas. Ett stort plus är den snygga designen. Den har även stöd för multiroom. 

Sony SRS-XB31 är det bästa alternativet om du letar efter en trådlös högtalare i en billigare prisklass. Ljudkvaliteten håller måttet även på full volym. Ett bonus är att ledlampor lyser längs kanterna och byter färg med musiken. Betyg 4+

Kolla in Bose Soundlink Micro om du vill köpa en minihögtalare. Ljudet är bra på alla volymer från lågt till högt. Den håller kvaliteten trots sitt lilla format. Högtalaren kan enkelt fästas eller bäras i en gummistrapp. Den talar om batteriprocent när man startar den vilket är en riktigt smart funktion. Betyg 4+.

Vinnare i det här testet

M3 Sveriges Prylsajt

Publicerad

M3 Sveriges Prylsajt har uppdaterat sitt test av högtalare med Bluetooth, och en ny vinnare är utsedd! Det är den prisvärda Bose Soundlink Micro som puttar ner de andra toppplacerarna. Soundlink Micro är, som namnet hintar om, en högtalare i mindre format. Trots sin nätta storlek har den en robust konstruktion och är helt vattentålig. Att den är liten påverkar heller inte ljudet överhuvudtaget! Batteritiden har det dock fått kompromissas lite med, så batteriet har inte mer kräm än för 6 timmars användning. 

På andra plats ligger nu den tidigare vinnaren Philips SB300, som fått högt betyg i alla delmoment. Batteritiden överträffar den du får med Soundlink Micro och basen är fyllig och behaglig.

JBL Clip 2 som tidigare var andraplatsinnehavaren finner vi oundvikligen nu på tredje plats istället. Marginalen mellan JBL:s högtalare och Philips var riktigt liten. JBL Clip 2 är försedd med en smidig karbinhake och har bra batteritid.

Vinnare i det här testet

Råd & Rön

Publicerad

Råd & Rön har testat 31 Bluetooth-högtalare, och testet visar att vare sig storlek eller pris kan garantera ett riktigt bra ljud.

Högst poäng har Ultimate Ears Boom 2 fått. Den briljerar framförallt med sitt ljud och sin batteritid, men är också enkel att hantera och mångsidig.

På andra plats hos Råd & Rön ligger Marshall Stanmore. Den är också lätt att hantera men har inte riktigt lika bra ljud som Ultimate Ears. Frsmförallt är ljudspridningne i olika vinklar som drar ner betyget en smula. Högtalaren behöver en strömkabel och går alltså inte på batteri.

Som nummer tre ligger Vifa Helsinki, som även den är en lätthanterlig högtalare med bra ljud. Minus för att batteriet inte räcker så länge som anges av tillverkaren.

Vinnare i det här testet

Aftonbladet Plus

Publicerad

Aftonbaldet Plus har betygsatt 17 streaminghögtalare i olika prisklasser och utföranden, både helt trådlösa och sådana som måste anslutas till elnätet. Aftonbladets testare har inte rankat de toppande högtalarna, utan det har vi på Test.se gjort efter analys och övervägning.

Den första högtalaren vi har valt att lyfta fram är Sonos One, som av Aftonbladet har blivit utsedd till "Bäst för multiroom". Sonos högtalare kommunicerar via WiFi och har ett riktigt bra ljud! Den är inte vatten- eller dammtålig och kräver eldrift, vilket förstås innebär att den lämpar sig bäst inomhus.

Sonys högtalare SRS-XB40 har fått utmärkelsen "Bästa bärbara". Med upp till 24 timmars batteritid behöver utomhusfesten inte ta slut i förtid! Trots det lilla formatet frammanar den dessutom ett bra ljud.

Audio Pro Addon C5 presenteras som en stark svensk utmanare till Sonos högtalare! Precis som Sonos kräver den här högtalaren eldrift och passar alltså bättre hemma än borta. Den är inte riktigt av samma kaliber som Sonos, men ligger heller inte långt efter!

Vinnare i det här testet

M3 Sveriges Prylsajt

Publicerad

M3 Sveriges Prylsajt har testat trådlösa högtalare omkring tusenlappen, och det finns ett par guldkorn!

Bäst i test, med 9 av 10 i betyg, är Philips SB300. Högtalaren levererar ett jämnt, högt betyg i alla aspekter, och blir därmed en tveklös vinnare (även om andra högtalare inte var långt ifrån). Den har en väldigt unik design, och med möjlighet att pulsera häftiga ljuseffekter i takt till musiken blir designen än mer unik. Philips har försett den nätta högtalaren med ett batteri som räcker i upp till åtta timmar, och med en IPX7-klassning gör det ingenting om den tappas i vatten – det går alltså alldeles utmärkt att använda högtalaren både vid badet i badkaret och på stranden. Högtalaren har en välbalanserad bas och ljudbilden är behaglig och fyllig, trots att diskanten emellanåt kan bli något vass.

På andra plats (med liten marginal, enligt testarna) hittar vi JBL Clip 2. Den platta, runda högtalaren är försedd med en karbinhake som låter dig hänga den var helst du vill. Precis som SB300 är JBL Clip 2 IPX7-klassad, och batteritiden är även den i klass med testets vinnare. Basen är lite klen, men i övrigt ger högtalaren ett krispigt och rent ljud.

På tredje plats ligger Ultimate Ears Roll 2, som utseendemässigt är väldigt lik JBL Clip 2. Ultimate Ears är aningen större, och har därmed aningen bättre batteritid. Den här högtalaren är också IPX7-klassad, och ljudet bjuder på en djup bas, ett krispigt mellanläge och en klar diskant.

Vinnare i det här testet

Allt om resor

Publicerad

Expressens Allt om resor har testat 6 trådlösa högtalare som lämpar sig särskilt bra att ta med på resan. Låg vikt har med andra ord varit en väsentlighet, men kraven på ljudet har inte krympt med storleken.

Först i Allt om resors topplista, med 5 getingar av 5 möjliga, ligger Bose Revolve. Ljudet beskrivs som suveränt, med imponerande fyllighet och bra balans; inte minst med tanke på sin storlek! Högtalaren väger 660 gram och är cylinderformad. Det finns en app för ljudoptimering och högtalaren kan fästas på ett stativ. Bose Revolve klarar utan problem att fylla ett stort rum med volym värdigt en fest!

Nummer två på listan har också fått hela 5 getingar. Det är Sony XB30, en partyhögtalare på strax under 1 kilo. Det finfina ljudet i kombination med lång batteritid (24 timmar) är mycket uppskattat, och räckvidden likaså. Den har en extra basfunktion och testets högsta volym, men utses inte till testets bästa högtalare eftersom den kräver en egen laddare.

Listans tredje högtalare, Libratone Too, har fått 4 getingar. Den 588 gram lätta högtalaren har snygg design och ett fylligt, välbalanserat och klart ljud. Den har inga särskilda finesser, men det gör den å andra sidan riktigt lättanvänd. Produkten riktigt andas kvalitet, både i design och ljud!

Vinnare i det här testet

Bäst-i-test.se

Publicerad

Bäst-i-test.se har testat 7 trådlösa högtalare, och allra bäst tycker de att Sony SRS XB30 är. Högtalaren har hög ljudkvalitet och lång batteritid (mer än 24 timmar om man inte använder sig av de flashiga extrafunktionerna i form av discoljus och extra stark bas). Ljudet är mycket välbalanserat och ger en riktigt bra ljudbild oavsett vad som spelas eller hur högt det spelas.

Andraplatsen har Bäst-i-test gett till JBL Charge 3. Den är riktigt vattentät och kan med fördel användas i poolen! Den är IPX7-klassad, vilket innebär att den klarar av 30 minuter på upp till 1 meters djup. Ljudkvaliteten är bra, inte minst när det gäller basen och mellanregistret, men diskanten är något känslig för hur högtalaren riktas.

Den tredje högtalaren som presenteras är JBL Flip 4, som precis som högtalaren ovan är IPX7-klassad. Flip 4 flyter dock inte, det gör Charge 3. Flip 4 har riktigt bra Bluetooth-koppling; under testet klarade den av hela 17 meter. Ljudet är bra och batteritiden likaså!

Vinnare i det här testet

Digital Life

Publicerad

Digital Life har testat åtta bärbara högtalare med bluetooth. De kostar från ca 700 kr upp till 1500 kr, och för runt tusenlappen finns många bra högtalare att välja bland. Några modellerna är lite större och tyngre än övriga - Sony SRS-XB3 och Denon Envaya - som exempel. De två har båda bas- och volymresurser som de andra inte kan tävla med, men Sony är bättre designad och står stadigare. Dessutom laddas den med vanlig micro-USB. Testets vinnare - Libratone - vinner med sin minsta högtalare någonsin. Too är både snygg och levererar ett imponerande ljud. Högtalaren får kommentarer som “..i rätt händer är den snudd på perfekt”. Too har “hela paketet” - ljudet är ypperligt, med balanserad karaktär och gott om detaljer. Dessutom är den smart designad och riktigt snygg. Två andra modeller, Bose Soundlink Color och JBL Flip 3, är välljudande “mellanmodeller” som inte kommer att göra någon besviken, men inte heller står ut på något sätt.

Vinnare i det här testet

Testfakta

Publicerad

Testfakta har testat och jämfört åtta smidiga bluetooth-högtalare och dyrast modell var inte bäst. På senare år har tillverkarna lagt mycket tid och möda på såväl design som att erbjuda ett bra ljud, trots en mindre storlek, och nu för tiden kan en liten högtalare liva upp en större hemmafest. Testresultatet visar att det finaste ljudet oväntat kommer från en av de billigare högtalarna, Audio Pro Addon T9, som hade en mycket fin bas och en klar, samt tydlig diskant. Den klarade även av höga volymer utan att distorsion uppstod. Det som är negativt med modellen är att den saknar WiFi och andra extrafunktioner. Men om man nöjer sig med bluetooth och är ointresserad av lullull är detta ett bra val. Addon T9 gör sig även bra i ett välinrett hem med sin klassiska och stilrena design och blir därför testets vinnare. Bose är ett stort märke inom ljud och har tagit andraplats med modellen Soundtouch 10. Här finns extra funktioner som Multiroom, egen app med Spotify, WiFi och smidig fjärrkontroll. Tyvärr är ljudet lite sämre och högtalaren har dålig bas (lite burkig). Dessutom är den dyr och har en rätt trist design. Den stora överraskningen i testet däremot, och bronsmedaljören, är högtalaren från Clas Ohlson. Den förgyller inte direkt bokhyllan med sin rätt klumpiga uppenbarelse, men ljudet är riktigt bra i förhållande till priset.

Vinnare i det här testet

Icakuriren

Publicerad

Med en trådlös högtalare kan man ta med sig musiken var man än går. Icakuriren har testat åtta märken i mellanprisklass - och många av dom har riktigt bra ljud. De trådlösa högtalarna har blivit allt mer populära de senaste åren och säljer bra året om. Bäst i test blev högtalaren Too från Libratone. Med den får man ett ypperligt ljud - vilken musik du än lyssnar på. Akustisk musik, som jazz, gör sig extra bra. Den har dessutom en snygg design, lätt att ta med sig i väskan och har en smidig touchknapp för volymen. Det allra bästa ljudet får man dock av Denons högtalare Envaya. Basen är tung och gungande och ljudet detaljrikt, oavsett vilken musik som spelas. Men modellen är också den största och tyngsta i testet, samt den dyraste. Ultimate Ears UE Roll 2 hamnar på testets tredjeplats och ger ifrån sig ett bra ljud, även om resurserna är begränsade på grund av den ringa storlek modellen har. Å andra sidan gör storleken högtalaren resvänlig. Modellen är också vattentät!

Vinnare i det här testet

M3 Sveriges Prylsajt

Publicerad

M3 Sveriges Prylsajt har testat ett stort antal trådlösa högtalare den senaste tiden och de konstaterar att tillverkarna blivit allt bättre på att få till ljudet, även i de mer slimmade modellerna. M3 har listat de bästa högtalarna som man kan köpa under 2016, där Beoplay A1 fått högst betyg. Den är underbart formgiven med perforerad metall, nederdel i gummi och en elegant bärrem för att antingen hänga upp den eller för att bära den. Installationen är superlätt, batteritiden bra och den är inte för stor. Det finns en pedagogisk mobilapp som enkelt låter dig påverka hur högtalaren låter. Om man pratar om ljudet, kan man säga att det rent av är fantastiskt om man tar i beräkning högtalarens lilla format. Basen hänger med upp till maximal volym, utan distorsion. Med appen kan man t.o.m. sammankoppla två högtalare och få stereoljud. En annan modell som fått rekommendation från M3 är Philips BT6000 som har en rund design, som innebär att det blir en full-range högtalare med ljud som sprids i 360 grader. Dessutom är BT6000 IPX4-klassad och lämpar sig med andra ord utmärkt för utomhusaktiviteter även om det regnar. Den ljudbild som målas upp är levande och dynamisk över hela registret med mycket luft och krispighet. Maxvolymen är väl avvägd och peakar precis innan högtalarelementen knäar och slår ifrån. Batteriet klarar åtta timmars spelande och prislappen är allt annat än avskräckande. UE Megaboom får samma höga betyg som Philips, men är istället IPX7-klassad, vilket innebär att den är vattentät. Även här finner man ett 360-gradigt ljud, även om man emellanåt märker vilket håll diskanterna exakt är riktade. I övrigt levererar den ett riktigt imponerande och dynamiskt ljud med en ansenlig bas, ett tydligt mellanregister och en galet träffsäker diskant.

Vinnare i det här testet

Ljud & Bild

Publicerad

En tålig, trådlös högtalare är det bästa sättet att ta med sig musik ut i sommar. Självklart får man inse att det blir en del begränsningar när det finns krav på storlek, vikt och pris. Högtalarna är därför inte optimalt att använda hemma till vardags där ljudstyrka och kvalitet spelar större roll. Ljud & Bild har testat ett gäng resehögtalare och förra året var det Sony som levererade bästa högtalaren. I år blir de bäst i test igen, med XB3 som har otroligt mycket att gilla och väldigt lite att ogilla. XB3 är praktisk att använda och har användbara finesser. Batteritiden är dessutom bäst i testet och att den är vattentålig underlättar användning utomhus även i lite tråkigare väder. Ljudkvaliteten är så pass bra att man kan spela de flesta musiktyper, men det är framför allt basen som är imponerande. Den enda uppenbara nackdelen är att man inte kan använda sin mobilladdare till högtalaren! Denon Envaya Mini blir utsedd till “Bästa köp” och hamnar på testets andraplats. Envaya Mini har lyckats förena en mycket smidig storlek för packningen med ett pris som de allra flesta har råd med. Högtalaren låter dessutom inte dåligt, så länge man inte förväntar sig extrem volym eller djupbas. Förutom det är den smidig att använda och klarar av omild behandling, samt vattenstänk. Samsung Level Box Pro hamnar på tredjeplats och är särskilt rekommenderad. Det är nog så nära en Bose Soundlink Mini man kan komma, när det står Samsung på ovansidan. Formatet är smidigt, men Level Box Pro är mycket välbyggd och aluminiumskalet gör att den känns lyxig. Även ljudet låter faktiskt bra med allt från akustiskt till elektronisk dansmusik, med naturliga röster och en ovanligt potent bas. Högtalaren är dock inte vattenskyddad, vilket är tråkigt.

Vinnare i det här testet

M3 Sveriges Prylsajt

Publicerad

Bluetooth-högtalare är mer populärt än någonsin och det är svårt att välja rätt. Vad är viktigast för dig? Naturtroget ljud, bra batteritid eller kanske en snygg design? Det finns otroligt många bärbara högtalare att välja mellan och det är inte helt enkelt att hitta rätt modell. Sveriges Prylsajt har testat 12 högtalare och man konstaterade att tillverkare blivit allt bättre på att få till ljudet även i de mest slimmade modellerna. Bang & Olufsen Beoplay A1 blir testets bästa högtalare - den är liten och smidig, men har samtidigt ett bra ljud för sin ringa storlek. Det går dessutom smärtfritt att para ihop med Bluetooth. Det finns även flera smarta och användbara inställningsmöjligheter med appen! Utöver Beoplay A1 är det flera modeller som fått samma betyg och blivit rekommenderade av Sveriges Prylsajt. Kef Muo står näst på listan och ser inte mycket ut för världen, men ger ifrån sig ett fantastiskt, balanserat ljud. Trots att 3500 kronor kan kännas en aning blodigt för en så pass liten högtalare med relativt få funktioner, men ljudet den presterar överväger och Sveriges Prylsajt rekommenderar den utan att tveka en sekund. Sist, men inte minst, hamnar UE Megaboom som trea på listan. Det kan mycket väl vara den optimala res- och poolpartyhögtalaren om vi ser till funktioner och med tanke på att den är IPX7-klassad (vattentät). Högtalaren levererar ett imponerande och dynamiskt ljud med en ansenlig bas, ett tydligt mellanregister och en galet träffsäker diskant.

Vinnare i det här testet

Aftonbladet

Publicerad

Aftonbladet har testat högtalare med bluetooth-anslutning för under 1000 kronor. Först på listan hamnar Philips BT6000C. Högtalaren ansluts via bluetooth och klarar att spela i 8 h innan den måste laddas. BT6000C ger en bra ljudbild och har bra tryck i uteffekten. Den klarar av att bli nerstänkt med vatten i hela fem minuter, vilket alltså gör den vädertålig! Överlag är Philips ett bra och prisvärt köp som ger ett bra ljud! LG Music Flow P7 tar andraplats och är den högtalare i testet som klarar av större rum bäst. Här får man inte bara möjligheten att spela på högre volym, utan man får samtidigt ett bra ljud. Som bonus har högtalaren också internetradio. Samsung Multiroom M3 tar tredjeplats och kan anslutas med bluetooth eller WiFi. För de som vill ha ett bra ljud hemma och inte har behov av att använda högtalaren utomhus, är Multiroom M3 ett bra köp. Den kan dessutom kopplas samman med andra högtalare i Samsungs Multiroomserie.

Vinnare i det här testet

Sveriges Prylsajt

Publicerad

Sveriges Prylsajt har testat 10 trådlösa högtalare som via bluetooth överför ljud. UE Megaboom är en av de modeller som testats och rekommenderas UE Megaboom. Det kan mycket väl vara den optimala res- och poolpartyhögtalaren om man ser till funktioner och med tanke på att den är IPX7-klassad, vilket innebär att den är vattentät. Och visst fungerar den efter ett dopp i sjön. Designmässigt på minner Megaboom om Philips BT 6000, med ett 360-gradigt ljud. Ljudet är imponerande och dynamiskt med en ansenlig bas, ett tydligt mellanregister och en galet träffsäker diskant! Bang & Olufsen Beoplay A2 rekommenderas också och levererar ett fantastiskt ljud med hjälp av tekniken de kallar True 360. Basen imponerar verkligen och övriga element lirar otroligt tillsammans med en dynamik och klarhet som sopar banan med övriga i startfältet. Även batteritiden imponerar, 24 timmar konstant spelande, men högtalaren är dock relativt dyr. Philips BT 6000 är den tredje högtalaren som blir rekommenderad och har fått samma betyg som Megaboom och Beoplay. Även denna modell är formad för ett 360-ljud och levererar ett levande och dynamiskt ljud över hela registret med mycket luft och krispighet. Batteriet klarar en 8 timmars speltid och prislappen är allt annat än avskräckande!

Vinnare i det här testet

Ljud & Bild

Publicerad

Ljud och Bild har i detta test koncentrerat sig på trådlösa resehögtalare. Man har provlyssnat på 8 olika märken och modeller. Många av högtalarna får riktigt fina betyg och de ligger i prisklassen 1000-2500 kr. En resehögtalare är en perfekt produkt för den som vill lyssna på musik på sin semester eller när man befinner sig utanför hemmet, som exempelvis på stranden, balkongen eller i parken. Högtalarna kopplas till mobiltelefonens bluetooth. Ljud och Bild har tidigare testat resehögtalare av större modell, men denna gång har man valt att koncentrera sig på högtalare som verkligen är portabla. De får inte väga för mycket och de får inte ta för mycket plats.
Bäst i test blir resehögtalaren Sony SRS-X33. Den erbjuder ett stort och klart ljud med suverän kvalitetskänsla. Den är enkel att använda och smidig att ta med, tack vare sin minimala storlek. Enda lilla minustecknet berör basen. Det är inte den optimala högtalaren om du föredrar rejäl bas. Men den kan spela både högt och kontrollerat. Batteriet räcker till 12 timmars lyssning, vikten ligger på 730 gram och priset på ca 1600 kr. Två andra högtalare som också imponerar rejält är Denon Envaya och JBL Charge 2+. Den förstnämnda är perfekt om du föredrar bombastisk bas. Denon Envaya är betydligt större än Sony SRS-X33 och väger nästan dubbelt så mycket, så det gäller att ha god plats i ryggsäcken. Priset ligger på ca 1900 kr. JBL Charge 2+ får en särskild rekommendation av Ljud och Bild. Den har många praktiska funktioner som vattentålighet och laddningsström för mobiltelefoner och surfplattor. Förutom detta erbjuder den ett riktigt bra ljud. Priset ligger på anständiga 1500 kr.

Vinnare i det här testet

Aftonbladet

Publicerad

Aftonbladet har kikat närmare på 8 ljudsystem som klarar trådlöst ljud för hemmet. Denna lösning blir alltmer populär och du kan enkelt strömma din favoritmusik från tjänster som Spotify och Deezer. Ofta kan man koppla ihop högtalare och subwoofer med varandra för att få bättre ljud och om man vill så går det att spela i flera rum samtidigt. En annan fördel är att man kan ha dem i sommarstugan eller utomhus. Vissa av dem tål fukt, men inte regn.
Bäst i test blir Sonos Play: 3 som får toppbetyget 5 plus. Den är enkel att installera och går att bygga ihop med andra subwoofers och soundbars. Fungerar bra både vid låga och höga volymer. Priset ligger på ca 2000 kr.
Tyska Raumfeld One M blir tvåa i testet. Deras högtalare är dyr(3333 kr), men har ypperligt ljud och är dessutom läckert designad(art deco). Helt klart en av Sonos största utmanare. Betyget blir en stark 4:a.
På tredjeplats hittar vi LG Music Flow H5. Priset är helt okey(ca 2300 kr) och ljudet skäms inte för sig. Den går att bygga ut till hemmabio och installationen är enkel. Betyget hamnar på en 4:a.

Vinnare i det här testet

Råd och rön

Publicerad

Med trådlösa högtalare kan du enkelt lyssna på musik och samtidigt slippa krångla med sladdar. Om du köper de bästa högtalarna i Råd och röns test, får du dessutom ett riktigt bra ljud. I testet medverkar 24 st modeller som spelar upp musik via bluetooth och/eller WiFi. Via bluetooth kan du para ihop högtalarna med mobilen eller surfplattan och då spelas enhetens alla ljud upp ur högtalaren. De allra flesta högtalare med bluetooth har också ett inbyggt batteri, med en batteritid som varierar från knappa tre timmar till dryga 14 timmar. För att kunna spela upp musik via WiFi krävs det att musikenheten är uppkopplad mot samma nätverk som högtalaren. Att installera denna typ av högtalare är för det mesta väldigt enkelt. En högtalare som bara har bluetooth kan endast paras ihop med en enhet åt gången, medan man via WiFi kan koppla flera högtalare i samma nätverk. Det innebär att man kan ha en högtalare i varje rum och låta dom spela upp samma låt (eller olika låtar) samtidigt. Högtalaren som fått bäst i test är Sonos Play:1 som är extremt lätt att installera och använda. Det är en WiFi-högtalare med riktigt bra ljud. Den klarar allt från jazz till pop och radioprat. Den är idealisk för ett kök eller som en del av ett musiksystem. Riktigt bra och genomtänkt mjukvara! Andraplats gick till Samsung M7 som fungerar via både WiFi och bluetooth. Med denna högtalare får man kristallklara, välbalanserade och naturliga toner som klarar hög volym. En stor och smart högtalare med många funktioner. Den gör allt som du vill att den ska göra, förutom airplay. Sist, men inte minst, hamnade LG Music Flow H3. Också denna högtalare kan kopplas via WiFi och bluetooth, samt har ett välbalanserat och rent ljud .Basen är dock något dämpad och inte så uttrycksfull.

Vinnare i det här testet

Råd & Rön

Publicerad

Konsumenttidningen Råd & Rön har testat 35 trådlösa högtalare som kostar mellan 500 kr och 3800 kr. Väldigt många av dessa får bra betyg och det är knallhård konkurrens i toppen. 11 st av högtalarna får 80 poäng eller mer(100 poäng är max). Bose är det märke som dominerar listan. Man har fyra olika modeller som placerar sig på topp 10.

Trådlösa högtalare blir bara mer och mer populära. Anledningen till detta är att många numera har sina skivsamlingar i telefonen eller på hårddisken. Tusentals låtar spelas enkelt upp via Wi-fi, Bluetooth, AirPlay eller Spotify Connect. Själva högtalarna är ofta små och smidiga, men har också ett förvånande bra ljud. De senaste åren har kvaliteten på trådlösa högtalare förbättras avsevärt.

På delad förstaplats hamnar de trådlösa högtalarna Bose Soundlink Colour och Sonos Play:1. De får det sammanlagda betyget 90 poäng av 100 möjliga. Båda dessa två får toppbetyg vid lyssnartestet, men Sonos högtalare låter sämre om inte deras högtalare får stå mitt framför en. Sonos har även en betydligt lägre maxvolym. Boses högtalare har ett attraktivt pris. Ca 1000 kr får du betala för denna premiumhögtalare. Sonos modell kostar ca 1800 kr.

På bronsplats hittar vi högtalaren Kitsound Boom Evolution. Denna högtalare har däremot en rejäl maxvolym och ypperligt ljud. Däremot får den minuspoäng för att den inte är lika enkel att flytta på och koppla ihop med andra högtalare. Betyget blir ändå höga 89 poäng. Priset ligger på strax över 2000 kr.

Vinnare i det här testet

Ljud & Bild

Publicerad

Ljud & Bild har tittat närmare på 5 trådlösa högtalare i prisklassen 4 000 – 8 000 kr. Med andra ord är det ganska dyra högtalare och kraven är därefter. Högtalarna skall konkurrera med en vanlig stereo, men samtidigt vara flexibla och trådlösa. Utseendet är inte ointressant och flera av dessa högtalare är riktigt snygga som en extramöbel hemma.

Bäst i test är den uppseendeväckande högtalaren Geneva Aerosphere Large som verkligen sticker ut bland testobjekten. Design, kvalitet och ljud håller högsta klass. Den 40 cm i diameter stora bollen är helt klart läcker i sin design. Inuti högtalarens röda tyg finns fem högtalarelement med klass D-förstärkare, sammanlagt 100 W. Detta skapar ett kraftfullt ljud som fyller hela vardagsrummet. Slutbetyget blir starka 5 stjärnor av 6 möjliga. Geneva Aerosphere Large har dock en rejäl prislapp. Du får betala ca 7 500 för denna röda högtalarboll.

En annan högtalare som får toppbetyg av Ljud & Bild är JBL Authentics L8. Dessa retrohögtalare har ett tydligt och precist ljud. Basen är kraftfull och detta är en av de högtalare som låter högst i testet. JBL:s högtalare går att ansluta via wifi eller bluetooth. En Aux-ingång finns också tillgänglig. Betyget blir 5 stjärnor av 6 möjliga. Den blir utnämnd till ”Bästa Köp” av Ljud & Bild. Priset ligger på strax över 5 000 kr.

Vinnare i det här testet

Aftonbladet

Publicerad

Aftonbladet har testat fem olika trådlösa högtalare som kostar runt 2000 kr. De flesta av dessa högtalare levererar och samtliga får godkända betyg. Dock får ingen Aftonbladets högsta betyg 5 plus. Många av ljudsystemen är anpassade för att kunna spela musik från de populära strömningstjänsterna som exempelvis Spotify, Wimp och Deezer.

Två högtalare får betyget 4 plus av 5 möjliga. Dessa är LG Music Flow H5 och Sonos Play:3. Den förstnämnda är den billigaste av dem och kostar ca 2200 kr. Ljudet är riktigt bra och ljudanläggningen är enkel att ställa in. Det finns möjlighet att bygga ut systemet till ett hemmabiosystem. Sonos högtalare Play:3 har wifi, men däremot inte bluetooth. Ljudet är klart godkänt, men passar inte till fest med hög volym. Sonos högtalare kostar ca 2500 kr.

Övriga högtalare i testet får betyget 3 plus av 5 möjliga. Billigaste av dessa är Samsung Multiroom M5. Den kostar strax under 2 000 kr och passar perfekt för den som inte vill spela alltför hög musik. Sony SRS-X har ett fint ljud med tanke på den lilla storleken. Passar utmärkt att ta med sig till sommarstugan eller husvagnen, tack vare sin smarta batteridrift. Denon Heos 3 har ett mycket bra ljud, men saknar en del funktioner för strömning från NAS-lösningar. Priset ligger på ca 2600 kr.

Vinnare i det här testet

Icakuriren

Publicerad

Icakuriren har gett sig i kast med att testa tio olika trådlösa högtalare i prisklassen 1 500 – 6 000 kr. Betygen är väldigt varierade, fyra av högtalarna får testets högsta betyg och två av dem testets näst lägsta betyg. Det finns inget givet samband mellan högt pris och hög kvalitet, men överlag presterar de dyrare högtalarna något bättre. Det bästa köpet enligt Icakuriren är en högtalare från mellanprisklassen.

Icakurirens favorit bland de trådlösa högtalarna är Audio Pro Addon T10. Audio Pro imponerar med kristallklart ljud och med ett rejält tryck i basen. Oavsett om du spelar hög eller låg musik är ljudet av toppkvalitet. Högtalaren väger 5 kg och har två analoga ingångar. Den kommer med bluetooth 4.0/apt-X. Audio Pro Addon T10 är en av testets mest prisvärda högtalare och kostar ca 2600 kr. Betyget blir 5 hjärtan av 5 möjliga.

Samma betyg som testvinnaren får de trådlösa högtalarna LG Music Flow H7, Marshall Woburn och Denon Heos 7. Den förstnämnda av dessa är den klart billigaste och kostar ca 3 300 kr. LG:s högtalare har ett fint neutralt ljud som passar de flesta musikstilar. Minuspoäng för låg bas vid höga ljudnivåer. Högtalaren från Marshall kostar hela 5 000 kr och för dessa pengar får en produkt som klarar hög volym utan problem. Marshall Woburn har optiskt ingång, men saknar både Airplay och nätverksstöd. Denon Heos 7 har inga direkta svagheter förutom ett högt pris. Ljudet är kraftfullt och luftigt.

Vinnare i det här testet

Ljud & Bild

Publicerad

I detta test från Ljud & Bild har man tittat närmare på 10 st olika trådlösa högtalare i prisklassen runt 3 000 kr. Man har valt att samla ihop de högtalare som tidningen tidigare rekommenderat och kompletterat dessa med några otestade nykomlingar. De flesta av de testade trådlösa högtalarna får skyhöga betyg och det är en mördande konkurrens för att hamna högst upp i listan.

Allra högst upp hittar vi den sanslöst läckra högtalaren Harman Kardon Onyx. Detta är en trådlös högtalare som kombinerar vacker estetik och fantastiskt ljud. Harman Kardon Onyx har utseendet av ett flygande tefat med handtag av rostfritt stål. Den påkostade designen inkluderar också en baksida täckt av läder. Harmans testvinnare har gott om anslutningsmöjligheter och är kompatibel med Bluetooth och AirPlay. Priset ligger på strax över 4 000 kr.

Som god tvåa och med utmärkelsen ”Bästa Köp” har vi Audio Pro Addon T9. Denna trådlösa högtalare är definitivt testets bästa budgetalternativ. Du får betala ca 2 300 kr för Audio Pro Addon T9 och för dessa slantar får du en högtalare som erbjuder ett mycket konkurrenskraftigt ljud. T9 är en nedbantad version av den prisbelönta högtalaren T10. Både storlek och pris har minskat, men man har lyckats behålla det ypperliga ljudet. Musiken spelas upp med hjälp av Bluetooth och det finns även möjlighet att koppla in subbas och fler trådlösa högtalare.

Trea i testet är en snyggingen Libratone Loop. Denna trådlösa högtalare har en skön lounge-stil och är överdragen med italiensk ull vilket ger en lyxig känsla. Libratone Loop är enkel att använda och passar till alla musikstilar, såväl hårdrock som klassisk musik. Ljudbilden är öppen och ljudet som den framkallar är vackert och klart. Libratone Loop finns i ett antal olika färger och kostar ca 4 500 kr.

Vinnare i det här testet

Hus & Hem

Publicerad

Hus & Hem har i samarbete med testföretaget WiseGuide bedömt sex olika trådlösa högtalare. De finns flera anledningar till att dessa högtalare är så pass populära just nu. Trådlösa högtalare är perfekt att ta med på resan, festen eller varför inte på picknicken. De är oftast små och smidiga samt går att koppla upp med bluetooth. Samtliga högtalare i testet har inbyggt batteri och de flesta har god ljudkvalitet.

Vinnaren i Hus & Hems test är den trådlösa högtalaren Braven 710. Den får testets högsta betyg 5 poäng av 5 möjliga och imponerar med suverän ljudkvalitet. Braven 710 har flera finesser. Du kan parkoppla högtalaren genom att hålla din mobil mot den. Bravens högtalare tål vatten och har IP-klass IPX5. Den kostar ca 1800 kr och har en batteritid på 12 timmar.

Tre trådlösa högtalare får Hus & Hems näst högsta betyg; Jawbone Jambox, Jabra Solemate och JBL Charge. Den förstnämnda är den billigaste av dessa tre och är en kompakt högtalare med greppvänliga kontroller. Designmässigt är den snygg, men maxvolymen kunde varit högre. Jabra Solemate fungerar väl till gammal pop eller pratradio. Förutom detta finns en inbyggd mikrofon för samtal till din anslutna mobil. JBL Charge har ett maffigt ljud, men är något stor och klumpig.

Vinnare i det här testet

M3

Publicerad

Pryltidningen M3 har i ett stort test jämfört och betygsatt 21 st trådlösa högtalare av varierande tillverkare. Många av högtalarna får riktigt bra betyg och det finns både stora och små högtalare som imponerar. Priserna varierar mellan 1 000 kr som billigast och 9 000 kr som dyrast, med andra ord är det inga dussinhögtalare man valt att testa. Det finns trådlösa högtalare som är betydligt billigare än så, men M3 har valt att koncentrera sig på den övre prisklassen i detta test.

Bästa köpet blir Marshall Stanmore som erbjuder ett kraftfullt ljud kombinerat med snygg retrostil. Marshall är en brittisk tillverkare som funnits med sedan 50-talet och har stor erfarenhet av högklassigt ljud. Högtalaren från Marshall har riktiga reglage för att styra volym, diskant och bas. Två diskanthögtalare tillsammans med en femtumsbas gör att Stanmore kan skicka ut en mäktigt ljud med en effekt på 80W. Enda nackdelen med denna topphögtalare är det höga priset.

Bästa produkten, men inte bästa köpet är den extremt snygga högtalaren Harman Kardon Onyx. Fyra aktiva högtalare och en rejäl bas skapar ett kvalitetsljud av högsta klass. Designen på Harmans högtalare är minst sagt häftiga. De liknar ett flygande tefat och har ett handtag av rostfritt stål. Högtalaren går att koppla upp till ditt nätverk och är kompatibel med Airplay. Minustecken för priset och batteritiden.

Libratone Loop är ett par läckra högtalare med skön lounge-stil. Högtalaren är rund och går att hänga upp på väggen. Men den går även att ställa på golven. Libratone Loop erbjuder en kraftig bas , en skarp diskant och ett suveränt mellanregister. Högtalaren är insvept i ett ull-skydd och finns att få i olika snygga färger. Loop fungerar perfekt med iPad, iPhone eller Mac. Libratones högtalare är inte billig och du får gräva djupt i plånboken vid köp. Priset ligger på 4 500 kr.

Vinnare i det här testet

Ljud och bild

Publicerad

Lyssnar man på musik själv, passar det bra med ett par hörlurar. Men vill man istället dela med sig av musiken till människorna runt omkring, är det bra att använda sig av en praktiskt och portabel högtalare. Ljud och bild har testat sju trådlösa resehögtalare som uppfyller deras krav. De ska vara så pass stora att det får plats högtalarelement som kan ge hyggligt ljud och batterikapaciteten är tillräckligt bra för att man ska kunna ha dem med sig hela dagen utan att behöva leta upp ett eluttag. De har dessutom ofta smarta funktioner som högtalartelefon, vissa kan t.o.m. ladda din mobil om batteriet överraskande tagit slut. Guldmedaljen har gått till Sonys högtalare SRS-X5 med sofistikerad design och praktisk mobilladdning, samt att den levererar ett mycket bra ljud för att vara en resehögtalare. Modellen känns stabil och har, trots viss plast, en bra kvalitetskänsla. Man kopplar enkelt ihop högtalaren med mobilen, tack vare NFC och med touchknapparna upptill är det lätt att styra den. Silvermedalj gick till, och särskilt rekommenderad blev, Harman Kardon Esquire, som är robust byggd med utmärkta materialval. Högtalaren är enkel att koppla in och praktiska funktioner. Ljudkvaliteten är mycket bra för de allra flesta musikgenrer, även om modellen har begränsade volymresurser. Cambridge Minx Go fick bronsmedalj och är också utsedd till ”bästa köp”. Högtalaren har ett diskret utseende som inte avskräcker någon och den har också en fantastisk batteritid. Ljudet är balanserat och funkar till det mesta, samt har modellen godkända basresurser. Den kan dock inte ladda mobilen från batteriet och den saknar överföringen NFC.

Vinnare i det här testet

Ljud och Bild

Publicerad

Utbudet av trådlösa högtalare har vuxit mycket den senaste tiden. Alla vet att trådlöst ljud har sina svagheter – ljudkvaliteten varierar och i värsta fall försvinner ljudet helt ibland. Problem som dessa går inte hand i hand med bra musikåtergivning. Ljud och bild har testat fem av de senaste trådlösa högtalarkonstruktionerna, men ingen av dem är fullständigt trådlös, då de antagligen skulle varit tvungna att vara batteri- eller induktionsdrivna. Det skulle vara alldeles för dyrt och komplicerat. Alla trådlösa HiFi-högtalare är därför beroende av strömtillförsel, så man måste fortfarande ha ett vägguttag i närheten. Överföringen av signalerna är däremot trådlös! Högst betyg i test fick Bang & Olufsen BeoLab 17 som har ett läckert utseende i borstad aluminium med sofistikerad elektronik och kraftfulla förstärkare på insidan. Dess ljud är dynamiskt, rent och livligt med en rejäl dos musikalitet. Den trådlösa ljudöverföringen är av hög kvalitet och gör att man kan hoppa över högtalarkablarna, utan att det medför några nackdelar. Tyvärr är Bang & Olufsen inte generösa med priset och återigen får man räkna med en hög prislapp. Det krävs dessutom extrautrustning för att allt ska fungera korrekt. Även System Audio Saxo 1 Active har fått höga betyg. Det är främst lågt pris och en hög prestanda som gör den till en trevlig bekantskap. Modellen har en övertygande ljudkvalitet med fylligt mellanregister, distinkta övertoner och en frisk bas. Högtalarna är enkla att koppla upp och sköta både trådlöst och med kabel. Prislappen gör dock att ljudkvaliteten inte är lika exakt som i dyrare, helaktiva högtalare och den djupaste basen lyser med sin frånvaro. Dessa två modeller som nämnts är båda särskilt rekommenderade av Ljud och bild. ”Lady in red” - Dali Kubik Free + Xtra – tog testets tredjeplats. De små Dali-högtalarna är definitivt stiliga. Byggkvaliteten är hög och helaktiv drift med fyrkanalig förstärkare och elektroniskt delningsfilter ger ett mycket exakt ljud. Högtalarna erbjuder ett högt och rent ljud, tillräckligt för att fylla vardagsrummet med ett klart stereoljud.

Vinnare i det här testet

SVT Plus

Publicerad

SVT Plus har testat tre trådlösa högtalare och betygsatt dem utifrån volym, batteritid och ljudkvalitet och kostar omkring 2000 kronor. Idag behöver man inga större stereoanläggningar för att kunna lyssna på musik – det räcker med en exempelvis mobil och ett par bra högtalare. För att slippa sladdar är det bra om högtalarna är trådlösa! De högtalare som testats är Logitech, Bose och Jawbone. Det första som testades var batteritiden – hur länge högtalarna kan drivas på batteri. Modellerna spelade under exakt samma förhållanden för att man skulle kunna se vilken av dem som kunde jobba längst, innan batteriet tog slut. Det visade sig vara Jawbone som överlägset vann med 20 timmar och 20 minuter speltid på batteriet. Bose klarade av att spela i 12,10 timmar och Logitech på 8,22. Därefter testades volymen, alltså hur högt högtalarna kunde spela innan det började låta illa. För att kunna avgöra var gränsen går, tog man hjälp av ett antal musikalstudenter. Studenterna önskade högre volym på samtliga högtalare och det var inte många som tyckte att högtalarna lät illa på maxvolym. Bose lilla högtalare hade alldeles för låg maxvolym för att kunna användas på fest. En expertjury bestående av ljudteknikerna Marita Jonsson Mätlik, Henrik Oja och musikern Sofia Henriksson (Slow Fox) fick avgöra vilken modell som hade bäst ljudkvalitet. Även i detta delmoment vann högtalaren Jawbone. Den fick omdömen, så som: ”Överlägsen detaljåtergivning”och ”högst ljudtryck”. Bose var återigen den med sämst betyg. Sammantaget i SVT Plus test blev Jawbone Big Jambox testvinnare.

Vinnare i det här testet

Aftonbladet

Publicerad

Aftonbladet har testat fem trådlösa högtalare som har ”allt” inbyggt. Aktiva högtalare går att koppla till en smartphone eller surfplatta, antingen med en kabel eller trådlöst via bluetooth. All övrig nödvändig teknik finns inbyggt i högtalarna, exempelvis förstärkare och trådlös mottagare. Bäst i test blev högtalaren Q Acoustics BT3. Musiken låter bra, utan onödig maskering eller färgning. BT3 har klara analytiska kvaliteter, vilket hörs tydligt i solosång. Däremot kunde ljudet ha släppt lite mer fritt från kabinetten. Det går att spela ljud med massor av driv och energi riktigt högt, utan att högtalarna tappar taget om några detaljer. Högtalaren har få svagheter och klarar av att spela det mesta på ett mycket enastående sätt. Välförtjänt vinnare. Scansonic S5BTL har tagit andraplats i testet och erbjuder en snygg design, kraft och en hel del ingångar. Högtalaren har en ren och frigjord klang, bra upplösning och en ljudbild som drar mot det ljusa hållet. Även röster återges fint!  Man kan spela högt, men basen är inte överväldigande. Sammanfattningsvis har S5BTL en uppsjö av funktioner, en bra nyansering och kraftresurser för att få fart på vardagsrummet. Audio Pro Addon T12 har tagit andra plats och erbjuder rikligt med bas. Musik med mycket fart och fläkt gör högtalarna makalösa! De är inte testets mest neutrala högtalare, men det går att spela riktigt högt!

Vinnare i det här testet

Pricerunner

Publicerad

Pricerunner har låtit sin testpanel provlyssna och betygsätta fyra portabla bluetooth-högtalare. Bäst i test blev Braven 650. Braven är amerikansktillverkade högtalare som fokuserar på att vara robusta och stryktåliga. 650 är dock en enklare variant och trots att byggkvaliteten är bra, är det konstigt att kortsidorna är tillverkade i tunn plast medan långsidorna är tillverkade av högkvalitativ aluminium. Dess knappar är svårlästa och lite tröga, men högtalarens brister kompenseras av ljudet som håller hög kvalitet. 650 har ett otroligt bra ljud med en bra balans mellan bas och en detaljerad, samt öppen diskant. Med Braven 650 kan man spela musik i drygt 20 timmar i sträck på en enda laddning. På andraplats hamnade Philips SB7300 som överraskat med en design som gör att högtalaren kan både stå upp och ligga ned. Framtill hittar man, förutom en fysisk volymratt – som också fungerar som på- och avknapp, en rörelsesensor som gör att man kan byta spår med gester. Man kan också styra högtalaren med hjälp av röstkommandon. Ljudet låter bra, det är öppet och klart, samtidigt som det ger en neutral och behaglig karaktär. Däremot är högtalaren tung, vilket gör den mindre resvänlig. JBL Charge har tagit tredjeplats och är troligen den mest högljudda portabla högtalaren på marknaden. Den har en stor basreflexport på ena sidan, vilket bidrar till en betydligt tyngre bas än vad konkurrenterna kan erbjuda. Nackdelen med högtalarens storlek är att även den är mindre resvänlig. Ljudet är dock kraftfullt och ganska aggressivt, vilket passar bäst för rock eller hiphop.

Vinnare i det här testet

MacWorld

Publicerad

MacWorld har testat fyra Bluetooth-högtalare med stort ljud och utsåg Braven 650 som ”Bäst i test”. Bland högtalarna i testet är Braven antagligen det minst kända märket, men med tanke på dess prestation tar det nog inte lång tid innan 650 är en bästsäljare. Braven har satsat på att bygga in stöd för APT-X-Codecet, vilket ger ett bättre ljud än vanlig bluetooth. Tillverkaren är ensam om den fullstora USB-kontakten i sidan, där man kan ladda sin mobilen eller annat som drivs av USB-ström, vilket betyder att 650 även fungerar som ett nödbatteri. Trots alla bra funktioner 650 är utrustad med, är det ljudet som gör den till vinnare. Braven vinner helt klart på musikplayback, men kort sagt verkar den vara bäst på allting. Ljudet är rent, klart och livligt, trots att sång och tal har en viss tredimensionalitet. Det saknas också en del bas, men det är inte konstigt när det är en så liten högtalare. Jawbone Jambox hamnade på andraplats. Vad gäller kvalitet är det nog Jambox som vinner, men blir inte vinnare i något moment utan hamnar antingen tvåa eller trea. Tung musik, så som hårdrock och modern hiphop, låter bäst. Även radio a ren trevlig och distinkt karaktär. MacWorld har utsett Jawbone Jambox som ”Bra köp”. Tredjeplats gick till Beats Pill, som är tänkt att se ut som en huvudvärkstablett och det är den mest funktionsrika högtalaren i testet. Ljudmässigt är Pill en skarp och högljudd högtalare. Maxvolymen är högst i testet och ljudkaraktären är ljus och lite skrikig. Spelar man vissa musikgenrer kan ljudet bli jobbigt att lyssna på och bristen på bas gör att man går miste om mycket av slagkraften i rock eller hiphop. Allt detta, plus ett högt pris, gör att betyget för Beats Pill blir ”okej”.

Vinnare i det här testet

Ljud & Bild

Publicerad

Ljud & Bild har testat trådlösa högtalare. En stor fördel med högtalare, som man kopplar till en musikkälla genom bluetooth, är att man inte behöver något trådlöst nätverk, vilket betyder att tekniken fungerar även på hotellrum eller i parken. Bäst i test är Jawbone Big Jambox. Detta är en större version av den tidigare Jambox-resehögtalaren, men mer kraftfull. Den är dock fortfarande såpass kompakt att man enkelt kan slänga ner den i väskan och ta med sig den. Batteritiden är bra och den klarar av en hel dags spelande. Jambox har en betydligt mer avancerad mjukvara än de flesta högtalare. Istället för lampor och teckenfönster, så pratar den med dig och talar om när batteriet börjar ta slut eller när den kopplas till en musikkälla. Man kan dra på ljudet riktigt högt innan det börjar låta illa, det är först när man försöker spela musik med riktigt djup bas som man märker att det saknas något i ljudbilden. På andraplats hamnade JBL OnBeat Venue LT, som också är utsedd till ”Bästa köp” av Ljud & Bild. Det är en rejäl apparat, som också levererar ett rejält ljud. OnBeat Venue har mer basresurser än de flesta andra apparater i testet, vilket gör den till en lyckad fest-högtalare. Man kan också höja volymen riktigt högt, utan att det låter illa och den spelar musiken balanserat och dynamiskt. Tredjeplats fick Tivoli Audio Model One BT. Dess kvalitet är utmärkt med lyxigt träkabinett och bra finish. Eftersom yttermåtten är relativt små och mycket av framsidan upptas av knappar, finns det ingen plats för någon stor högtalare. Därför får man inte någon djup bas eller speciellt hög volym. Däremot får man ett väldigt korrekt och klart ljud, röster kommer fram bra oavsett om det är tal eller sång. Högtalaren är ”särskilt rekommenderad” av Ljud & Bild.

Vinnare i det här testet

MacWorld

Publicerad

MacWorld har testat fyra trådlösa högtalare och de är testade både med och utan sladd. Logitech UE Boombox har ett handtag upptill som gör den enkel att bära med sig och med en gummerad botten kan man ställa ner den lite var som helst. Boombox har inga speciella funktioner, utan är bara en trådlös (eller trådad) högtalare, Ljudbilden är balanserad med stort och bra ljud. Om du höjer volymen mycket, springer dock diskanten iväg lite, men basen hänger på relativt bra. Volym går dock inte att höja speciellt mycket, detta är testets näst tysta högtalare. På andraplats i testet hamnade Libratone Zipp, som är testets dyraste högtalare. Zipp beskrivs som ett rör med handtag och i röret sitter en 360 graders högtalare som låter åt alla håll. Bluetooth saknas, så istället måste du koppla in den på det trådlösa nätverket och spela via Airplay. Zipp reagerar lite långsammare än andra högtalare i testet – det tar en till två sekunder att spela, pausa och liknande. Däremot är ljudet i Libratone Zipp testets bästa. Basen är lite väl tam, men annars blir ljudet starkt och rikt, utan alltför vassa toppar. Big Jambox hamnade på tredjeplats och är en snygg högtalare med många bra telefonfunktioner. Högtalaren har ett läge som kallas ”Live Audio” som ska ge större ljud ur en mindre högtalare – med inte riktigt lika vass diskant och med en bredare ljudbild. Om du spelar högt kapas de vassaste diskanttopparna och överlag tyckte MacWorld att Jambox lät bättre utan ”Live Audio”. Ljudet var relativt jämt och trevligt att lyssna på, fast med lite väl tunn bas och vass diskant på högre volymer.

Vinnare i det här testet

Ica-Kuriren

Publicerad

Ica-Kuriren har i detta test gett sig på att testa 10 st trådlösa högtalare i den övre prisklassen. Inköpspriserna på de olika modellerna ligger mellan 1700 kr och 7300 kr. Ica-Kuriren konstaterar att man får det ljud man betalar för och de flesta av dessa ganska dyra högtalare får toppbetyg. De billigare modellerna är oftare lättare och mer portabla. De dyrare har en mer påkostad design och kan användas som en inredningsdetalj.

De två dyraste modellerna får bäst betyg och omdöme. Man har inte valt ut någon tydlig testvinnare utan Samsung DA-E750 och B & W A7 får dela på förstaplatsen. Samsungs modell DA-E750 imponerar med en varmt och rent ljud. Denna trådlösa högtalare är en riktig tungviktare och väger 8,6 kg,vilket är tyngst i hela testet. Kvalitetskänslan är på topp och en fjärrkontroll medföljer enheten. DA-E750 är fullproppad med smarta funktioner och finesser. Men smakar det så kostar det, Samsung DA-E750 kostar ca 6000 kr.

B & W A7 är den andra vinnaren i Ica-Kurirens test. Denna högtalare fungerar endast med iPhone, men har ett utmärkt och välanpassad ljud. En fjärrkontroll medföljer enheten och den har även uttag för USB och minijack. B & W A7 är en stilren högtalare som genomsyras att hög kvalité, men du får sannerligen betala för dig om du vill ha den. B & W A7 kostar ca 7300 kr.

Bästa budgetalternativet är högtalaren JBL Onbeat Venue. Du får mycket ljud för pengarna och högtalarna erbjuder ett balanserat och bra ljud. Denna högtalare går att koppla till tv:n och är dessutom utrustad med Lightning-anslutning som gör att du kan koppla till exempelvis en iPad eller en iPhone 5. Den högtalare säljs för knappa 2000 kr.

Vinnare i det här testet

IDG.se

Publicerad

M3 – Sveriges pryltidning – har testat och betygsatt olika högtalare. Bäst i test är Bowers & Wilkins Zeppelin Air. Detta är ett par högtalare som är utrustade med Airplay, som gör det möjligt att streama musik trådlöst via dator, iPad och liknande prylar. Det som är negativt med högtalarna är att de saknas skärm, vilket gör att man först måste koppla den med en nätverkskabel till en dator och därigenom ansluta dem till det trådlösa nätverket. Ljudkvaliteten hos Zeppelin är fantastiskt. Det är tungt och fylligt, men ger även fina detaljer över hela registret. Man kan även höja volymen riktigt mycket innan det förvrängs. Trots att priset är högt, är detta prisvärda högtalare och det är svårt att hitta bättre! På andraplats hittar man Nad Viso 1. Både Zeppelin och Nad är utrustade med iPod-dockor. Nad är mycket välbyggd och påkostad. iPod-dockan fäst fram, med en metallbåge, som även fungerar som ett handtag. Högtalaren ansluts via Bluetooth och ljudet känns luftigt och fylligt. Basen är samtidigt både tung och rapp! På testets tredjeplats hamnade Libratone Live, som är testets snyggaste högtalare. Den är omkring en halvmeter hög och på baksidan finns ett praktiskt handtag som gör det lätt att förflytta högtalaren. Den måste anslutas till ett befintligt nätverk, men till skillnad från Zeppelin, behöver man inte göra det via datorn. Ljudet är riktigt bra och tungt, så länge man inte spelar på högsta volym. Med för hög volym på distar det en del och mellanregistret är lite väl vasst.

Vinnare i det här testet

VILKEN BÄST I TEST VINNARE ÄR EGENTLIGEN BÄST?

Hos test.se får du svaret - helt gratis!

Vi samlar produkttester från seriösa aktörer i magasin, på TV och på nätet, och presenterar deras topp 3. Därefter analyserar vi de sammanslagna resultaten och kan på så sätt utse de ultimata testvinnarna inom alla produktkategorier! Här hos oss får du med andra ord ta del av produkternas crème de la crème, och kan på så sätt göra smarta val i alla dina inköp.